egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Fogyasztóvédelem

2013.04.01. 17:24 | Luczifer | Szólj hozzá!

has 03.JPG

Az ünnepi menü részeként halsalátát készítettem. A vendégeknek nagyon ízlett, kiválóságát egytől egyig dicsérték. Az étkezés során elmondtam, a receptet, mit mivel kavartam, mikor készítettem, továbbá, hogy a hal kilója eredetileg 4500 Ft volt, de én a kiárusításon 1480-ért vásároltam. Így most mindenki pontosan tudja, miről kell tájékoztatnia az ügyeletet, ha a közérzetében nem kívánt negatív változás állana be.   

Asszimiláció

2013.03.27. 13:57 | Luczifer | 1 komment

Korniss 01.jpg

Baba kutyám marmagassága 56 cm, fülei középnagyok, előre állóak, csúcsban végződnek.

Címkék: faj asszimiláció csoportnyomás

Imprinting, szelekció, szeretet

2013.03.18. 21:33 | Luczifer | Szólj hozzá!

baba.JPG

A kutyád fontosabb neked, mint …

Tisztesnél tisztesebb

2013.03.14. 12:17 | Luczifer | Szólj hozzá!

áramszünet 02.jpg

Budapesttől 127 m-re lakom – mondom méter! – az egykori Pannonia tartomány szelíd halmai között. Itt ugyan hegyekről beszélnek, de ezek az ormok – legyünk őszinték – valójában csak dombok. Az itt lakók képzelik hegyeknek őket, mert idegen nekik Petőfi lelke. Se pusztaszeretet, se szabadságszeretet.

Címkék: szolgáltatók rezsi

Budapest szindróma

2013.03.11. 09:25 | Luczifer | 1 komment

ArtistMichael Grab.jpg

A hetvenes évek elején történt Stockholmban, hogy két fegyveres rabló megtámadott egy bankot, túszokat ejtett, majd napokig fogva tartotta őket. A kényszer szülte együttlét szeretetteljes közösséget eredményezett.

Címkék: Címkék

Százezrek tüntettek

2012.01.22. 01:38 | Luczifer | 1 komment

Nos, népünk okosodik, a piac szűkül, de még mindig százezerek vannak, akiknek el lehet szedni a pénzét! 

Címkék: tüntetés válság gazdasági

Migráció Ma

2012.01.10. 13:59 | Luczifer | Szólj hozzá!

Miért vándorolnak az emberek az internetre? Miért tettem ezt én is és ragadtam az internetes blogvilágban? Mi az, amit itt megtalál az ember, amit másutt már hiába keres? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ amikor először írtam a Világ Ma blogba. A poszt.
 
 

Címkék: blog internet ma világ

Boldog Karácsonyt!

2011.12.24. 12:07 | Luczifer | 1 komment

ViewMore FromRelated VideosCommentsShareSendFavoriteTwitterFacebook
 

Címkék: karácsony

Rendkívüli kiadás

2011.12.22. 15:23 | Luczifer | Szólj hozzá!

Remegnek a miniszteri bársonyszékek! Orbán Viktor kormányfő megkezdte tárgyalásait kabinetje átalakításáról. Szelet váltanak a magyarok! - ez ma a világsajtó legfelkapottabb szalagcíme. A piacok először hitetlenkedve fogadták a hírt, de kiszivárogtatott képes beszámolók meggyőzték a kétkedőket. A Templeton igazi karácsonyról beszélt - Végre teret nyer a híres magyar szakértelem, a legjobbak kerülnek döntési pozícióba. Mindig is ezt vártuk! Ebben bíztunk! New York, London, Frankfurt mosolyog, parkettjein hosszú idők óta újra kiegyensúlyozott kereskedés folyt.

Címkék: kormányátalakítás

Realitáselv

2011.11.27. 13:35 | Luczifer | 1 komment

A valóságot helyesen megítélő, mi több, azt sikeresen megváltoztatni tudó folyamatok vezérlőire mondjuk, hogy tettük megfelel a realitáselvnek, gondolkodásuk értelmi és logikus kontroll alatt - normális. Ezzel szemben vannak azok, akiket az örömelv, a primer folyamatok, a vágyképek uralnak.  Őket az ösztönén, örömelv késztetései vezérlik, vágyaik gyors kielégítésre törekszenek. Impulzív viselkedésük nehezen igazodik a valósághoz, annak követelményeihez, erkölcsi, valamint szociális normáihoz. (Freud) Vigyázni kell velük. Kiszámíthatatlanok. Vezetőink jó része ez utóbbi kategóriába tartozik. Álmaival traktál, össze-vissza rángatja az országot, nagyokat mond, vagy nagyokat mond. A realitáselv szikrája sem fedezhető fel bennük. A legjobbak azok, akik belátják fogyatékosságukat és kontroll alá helyeztetik magukat.
(Kép Anka Zhuravleva )

Címkék: imf

Szenvedés

2011.11.27. 13:20 | Luczifer | Szólj hozzá!

Bokros szerint mivel minden ésszerű gazdaságpolitika szenvedést okoz a társadalomnak, nagyon fontos, hogy áldozatot csak értelmes és fontos célok érdekében kelljen vállalni. Hogy értelmesen szenvedjünk?! – morfondírozom. A mostani gazdaságpolitika viszont értelmetlen célok érdekében kért áldozatvállalást, okozott szenvedést, mondja Bokros, majd tíz pontba szedte a teendőket. Ezek között legjobban a tizedik tetszik, amely úgy szól: bocsánatot kell kérni a magyar társadalomtól az értelmetlen szenvedésekért. Mátyás királyig bezárólag – teszem hozzá. Meg azt is, hogy ő és az ő csomagja nem ment túl a megszorításokon. A kapitalizmus – praktikusan a piac – építésre nem terjedt ki. Az ez irányú deficitekről kevés szó esik. Ha jól emlékszem e teendők helyett az IMF-nél vállalt egy szerény :) állást, hátrahagyva annak az építését, amitől az általa okozott szenvedésnek értelme lett volna. Mert félreértés ne essék, nálunk nem a kapitalizmus van válságban, hanem annak a hiánya okoz krónikus válságot. Miközben a világban vagy van válság, vagy nincs. Bokros ettől függetlenül ne kérjen bocsánatot. Neki erre tellett. És ezzel nem is áll rosszul. 

Címkék: piac kapitalizmus bokros

A gyertyák csonkig égtek

2011.11.22. 10:48 | Luczifer | Szólj hozzá!

Két, az öregedés előszobájában lévő úr folytatni kívánja azt, amit elkezdeni sem volt értelme. Vitatkoznak. Egy harmadik a tévé előtt kutyájával a laticelen. Csendesen alszanak. Éjjel ébrednek, az öregedő úrnak nincs kedve felkászálódni,kikapcsolja a tévét, befordul, élvezi hű társa melegét. Alszik. Majd reggel megnézi a tizenkét perces összefoglalót.
· 1 trackback

Címkék: pető igazságtétel kónya

Aristo!!!!!

2011.11.20. 16:22 | Luczifer | Szólj hozzá!

Szeretve tisztelt Aristo Bátyám! Szeretnénk elérni, nagy szükségünk lenne rád! Ha véletlenül erre jársz légy szíves jelentkezz! Keresünk Aristo! Keressük Aristot! Ha valaki tudja az elérhetőségét kérem, adja meg! Aki látta valahol kérem, értesítsen! Ismertetőjegye, hogy A szellem fenomenológiája van a hóna alatt. Fakult vörösbor foltokkal a tetején. Szép emlék. Keressük Aristot!

Címkék: aristo

A legnagyobb

2011.11.18. 11:12 | Luczifer | Szólj hozzá!

A magyar politikai osztálynak szemmel láthatólag fogalma sincs se a kapitalizmusról, se a Nyugatról, se a centrum-periféria viszonyról, se a centrumok egymás közötti viszonyáról. A kijelentés jó száz évre visszamenőleg érvényes. Korábbra is, de az már nagyon régen volt. A kételkedők vessenek egy pillantást a magyar vállalati struktúrára, amely közel száz éve ugyanazért vergődik. A növekedést ugyanazok a strukturális, vezérlési hibák korlátozzák. És ha ezzel végeztek, nézzék a cserearányok alakulását, illetve nem alakulását. Nem kell új közgazdasági könyveket írni. Kidobott pénz. Egyébként se olvassa a kutya se. Akiket viszont a közelmúlt érdekel, azok se maradnak téma nélkül, nézegethetik a rendszerváltás piacromboló összevissza akcióit. Akik a tegnap és a ma eseményei között keresik a szomorú bizonyságot, azok tanulmányozhatják a jóléti rendszerváltást, vagy éppen a devizahitelezés kezelését, hogy eljuthassanak a csúcsra, a Matolcsy György vezette gazdasági szabadságharc győzelméig. Ő – vitathatatlan – szobrot érdemel! Az új Kossuth téren. Az alkotás már kész is, csak át kell liferálni! Szóljon valaki a Kerényinek, hogy lehet menni érte.

 

Címkék: szabadságharc matolcsy

Olcsó a benzin

2011.11.17. 12:17 | Luczifer | Szólj hozzá!

Ezt közölte velem a barátom, amikor a benzin ár miatt szívtam a fogam. Midőn néztem rá, ahogy a hülyékre illik, megkérdezte mennyiben van nekem egy kilométer. Nagyjából ötven egynéhány forint. Na! És ki tolná arrébb a kocsidat nagyjából ötven egynéhány forintért egy kilométeren át?

Címkék: benzinár

Haszonlesők

2011.11.15. 05:23 | Luczifer | Szólj hozzá!

Szegénynek lenni, az utcán élni; bűn, megtiltandó – ítélkezik a Hivatal peckes legénye. Tiltakozunk! – rivall egy helyre aktivista legény/lány – a szegénység nem bűn, az utca mindenkié. Szemmel láthatóan boldogok. És a kilátásaik is jók, hosszú évekre van szerepük, lehet tiltani és tiltakozni, hiszen a szegények száma mindeközben örvendetesen nő. Vidáman beleállnak hát a helyzetbe, s jól elvitatkozgatnak. Egyikük se mondja, váltsunk struktúrát. Csak tiltani és tiltakozni. Nem a szegénységet legyártó struktúrát tiltani, nem a szegénységet legyártó struktúra ellen tiltakozni, hanem a rendszer egyik outputját tiltani és a másik ellen tiltakozni. Betiltani a szegényeket, betiltani az őket vegzálókat. A szegénységgel nincs baj. Az maradhat. Az szerepet ad.

Címkék: rendszer társadalmi szegények

Itt élned, …

2011.11.08. 09:04 | Luczifer | 1 komment

A struktúra állandó, az identitás változik. A minőséget a struktúra határozza meg. Az identitás hab a tortán, ha van torta, esetleg az ostya, ami véd a valóság keserűségétől, ha a valóság keserű.
 
 
· 2 trackback

Címkék: képek kerényi

Görög színházi képek

2011.11.05. 10:14 | Luczifer | Szólj hozzá!

A hopmester. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az előadás

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A közönség a páholyokban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szponzorok az utcán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(A Spiegel képeiből)

 

Címkék: görögország válság

Hass, alkoss!

2011.11.01. 10:51 | Luczifer | 7 komment

A győztesnek nem igaza van, hanem feladata! – így a Nemzeti Együttműködés Programja,
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Köszönöm Flóri!

2011.10.31. 18:06 | Luczifer | Szólj hozzá!

Valamikor 1966-ban. Valamikor Kispesten egy szerény családi házban a csilláron lógtunk, és üvöltöttünk; Flóri!!! Valamikor Kispesten egy szerény családi házban nagyon örültünk. Isten veled Flóri! Nyugodj békében Farkas Jancsi! Élj soká Bene Feri! Valamikor 1966-ban egy családi házban nagyon boldogok voltunk. S lógtunk a csilláron. És üvöltöttünk. Köszönöm Flóri!!! R.I.P.

Címkék: albert flórián

Dilemma

2011.10.31. 08:54 | Luczifer | 1 komment

Hosszú, sok unalommal és hibázási lehetőséggel járó munkát fejeztem be. Ha most átnézném, alkalmam lenne kijavítani, és szerdán, a helyzethez képest épkézláb tartalommal és formában megválni tőle. De ezzel elveszítek két nap boldogságot, amikor úgy gondolhattam, hogy valamit készre csináltam.
 
 
 
 
 
 

Címkék: vagy vagy

Ami örök

2011.10.28. 19:32 | Luczifer | Szólj hozzá!

A nézőtér most tele, már javában tart a Bolsoj nyitóelőadása. A közönség elégedett. A színházban a legnagyobb orosz művészek s körülöttük 798 millió $-ért, minden a régi fényében csillog-villog. Katalin és Joszif Visszarionovics után most Putyin is elégedetten mehet a büfébe, a neve megőrződik; neki táncolt a balett.

Címkék: bolsoj

Gyűjtés

2011.10.26. 00:13 | Luczifer | Szólj hozzá!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Képeket keresgetek. Ez egy finn roló.

Címkék: design finn

Memória

2011.10.22. 20:14 | Luczifer | Szólj hozzá!

A minap örömmel – mi mással? – értesített a Bankom, hogy az általam igényelt a bankkártya elkészült, és most a rendelkezésemre kívánják bocsátani. Örömömet fokozandó mindjárt azt is a figyelmembe ajánlották, hogy a kártyával a Bank komplex elektronikus szolgáltatáscsomagját is igénybe vehetem. Arról ugyan nem szóltak, hogy mi az a komplex szolgáltatáscsomag, csak hogy elektronikus, és így érezhettem, hogy egy nagy valami. Mázli! XXI. század! Előrelépés. De legalább lépéstartás. Majd a rövid zárás, biztonsági okokból a kártyámat csak személyesen vehetem át, szívesedjem felkeresni az alábbi Bank fiókot. Pontos cím, nyitvatartási idő.

Címkék: szolgáltatás bank

Próba

2011.10.21. 12:10 | Luczifer | 3 komment

A kultúrák vérből erednek. De a vérontásoknak csak elenyésző része termékeny.

Címkék: kadhafi

Édes élet

2011.10.18. 09:40 | Luczifer | 3 komment

A bosszú a tehetetlen, önmagukban csalódottak ópiuma. Napjainkban - menetrendszerűen - a sikerre, az elismerésre éhes, de alkotni képtelen hatalom osztja. Az ambíció kreativitás nélkül. Először bűnbakokat gyárt, prédát kínál, majd jöjjön a megtorlás. A móka. Aki jól viselkedik, az fogyatékosságáért revánsot vehet. Másokon. Élvezhet egyet. Ebből össze lehet állítani egy műsort, aminek a silányságán az se javít, hogy a koncok azok, akik fénykorukban ugyanezt csinálták. Ugyanazért.

Címkék: adó igazság bosszú tehetetlenség jóvátételi

Ahogy volt, úgy nem volt

2011.10.17. 17:15 | Luczifer | 2 komment

Megkérdezte tőlem a Hivatal milyen iskolát /iskolákat végeztem, s mi lenne a képesítésem. Ez így nem volt, jött a válaszomra adott válasz. Feleletemet megismételtem, hátha rosszul értette a volt-at a Hivatal, de újból csak az elutasító kétkedés érkezett. Nem vitatkoztam, válaszoltam olyat, amit elhitt s elégedetten iktathatott. Megkérdezte tőlem a Hivatal, hol és hogyan lakom. Ez így nem lehet, volt a válaszomra adott válasz. Feleletemet megismételtem, hátha rosszul értette a Hivatal a van-t, de újból csak az elutasító kétkedés jött. Nem vitatkoztam, válaszoltam olyat, amit elhitt s elégedetten iktathatott. Megkérdezte tőlem a Hivatal hogyan élek. Ezt így nem lehet, volt a válaszomra adott válasz. Feleletemet megismételtem, hátha rosszul értette a Hivatal a volt/van-t, de újból csak az, a már ismert, makacs kétkedő elutasítás. Nem vitatkoztam, válaszoltam olyat, amit elhitt s elégedetten iktathatott. A Hivatal kérdezett s én újjászülettem. Az anyám nem ismerne rám. 

Címkék: népszámlálás

Kiszolgáltatottak

2011.10.15. 21:53 | Luczifer | 4 komment

A régen holtak állnak, kezükben a bizonyság, hogy éltek, a szűk lehetőségek kanyargós útjain hasznosat tettek; kenyérszagú aktatáska, zsírpapírba csomagolt hús. Ámulatra pedig nugát. Majd az imába zárt kezek homályos kontúrjai a göröngyök között. A lomha történelemből immár kiléptek, rendeltetés nélküli árnyak. Az élőket nézik. Túl a rothadáson egymásnak már nem reményeik, egymásba nem fogódzkodnak, nem terveznek, nem csúfolnak, nem irigykednek, szemrehányást nem tesznek, se dal, se móka, csak némán, mindent-tűrően remélik, hogy még valóságok, hogy még van, aki vonszolja őket. A révedő képzelet szeszélyeibe, az itt virágaiba kapaszkodnak. A prolongált valójuk a létezőkhöz kötött. Az emlékezésre tett megtartott fogadalom most az egérút, amelyen kerülik a megsemmisítő üresség tiltott helyét. Kérlelő tekintetük gyöngéd szelíden átfon. Vágyuk nehéz, mégis súlytalanul ellebeg. Fehér hattyúk a tó feletti alkonyban. Holnap sötét csillagok.

Az igazmondó táltos

2011.10.09. 20:14 | Luczifer | 3 komment

Dörner nem egy magyar ember. Bocsánat ez így félreérthető, úgy értem, hogy nem egy közülünk, hanem a magyar feletti magyar. Így jó. Mehetünk tovább! Dörner a múlt üzenete és a jövő ígérete. Ő az, aki mondja a rég várt igaz szót és csodát tesz. A kételkedők pedig legott, hagyjanak fel a kételkedéssel, s nézzék a szkeptikus időnkön túlmutató kortársunk színigazgatói pályázatát. Annak is a 19. oldalát. Az üzleti tervet. (Bölcsészektől elnézést.)
 
· 1 trackback

Címkék: pályázat csurka dörner

Zolára várva

2011.10.08. 13:27 | Luczifer | Szólj hozzá!

Franciaország a XIX. század vége. A Második Császárság romokban, a politika, a nemzeti dicsőség romokban, a kisszerű, önző, züllött Harmadik Köztársaság – a nyárspolgári forradalom – az elesettség, a részvétlenség, a kizsákmányolás ideje. Küzdelem a puszta létért. Mindenki mindenkivel harcban. Köznyomor és a haszonlesésből élő sikeres kevesek. A modernizáció negatívumai.
  

Címkék: válság felelősség írástudó

A pisilő kisfiúk

2011.10.02. 22:12 | Luczifer | 3 komment

Balsai doktor egy kiváló férfi. Ehhez kétség nem férhet. Én is csak megerősíthetem. Tehetem ezt függetlenül attól, hogy találkozásaink csak véletlenszerűek voltak, és amelyek voltak, azok is nélkülöztek minden személyes érintkezést. Mégis talán nem minden alap nélkül bízhatok abban, hogy lényeges momentumokkal gazdagíthatom a róla kialakított képet, hiszen e ritka alkalmakkor a maga legtermészetesebb formájában, mondhatni rendkívül nyíltan mutatta meg önmagát. A Komjádi uszodában.
 

Címkék: igazság nyilvánosság balsai

Ahol zsarnokság van, ott ... (Variációk)

2011.09.28. 08:03 | Luczifer | Szólj hozzá!

Messziről indulok. IV. Orbán pápa (francia) menten a megválasztását követően azon fáradozott, hogy Szicília uralkodóját a német Hohenstauf Manfrédot kipaterolja. Az ambiciózus program végrehajtására a tehetséges és erőskezű földijét, Anjou Károlyt – Szent Lajos öccsét – szemelte ki. A gondolat használhatónak bizonyult, a jelölt a pápa elképzeléseiben megtalálta a saját kívánatos jövőjét. A báty ugyan némileg vonakodott, de végül belátta, jobb, ha a jogot felrúgva a családja terjeszkedik, mintha jogszerűen a konkurencia.
· 1 trackback

Címkék: fejlődés civilizáció

Kondratyev azt üzeni

2011.09.23. 11:56 | Luczifer | Szólj hozzá!

A húszas években alkotó - majd ebbe 1938-ban belehaló - Kondratyev nevéhez fűződik annak a felfedezése, hogy a gazdaság fejlődését alapozó átfogó rendszerek – például a mezőgazdaság és az ipar, vagy az iparon belül az egyes iparágak, később a szolgáltatások, az oktatás – beruházási részesedései generálják a siker/kudarc ciklusait.
· 1 trackback

Címkék: trendek fejlesztés gazdaságpolitika

A seggekről

2011.09.21. 12:28 | Luczifer | 4 komment

Kertész Ákos unatkozott és mondott pár képtelen mondatot, ami vihart kavart. Azoknál, akik szintén unatkoztak. A szórakoztatásért az unatkozók visszaszórakoztattak és megvonatták Kertész Ákos Budapest díszpolgára címét.
 
  
 

Címkék: budapest büntetés ákos kertész

Pusztai gubanc

2011.09.20. 10:30 | Luczifer | 1 komment

N. Sándor, megérkezve Gordionba, egy darabig tanácstalanul nézte azt a bizonyos csomót – azt, amit, ha valaki ki tud oldani, az Ázsia urává lesz – majd egyszerűen átvágta.

Címkék: változás változtatás

Ami nincs

2011.09.12. 17:48 | Luczifer | Szólj hozzá!

Az adósságállomány valakinek, valaminek egy adott időpontban – a kamatok és költségek nélküli – fennálló összes tartozása. Ezt szokták bruttó adósságnak nevezni. Erről beszélnek az illetékesek. E mellett létezik a nettó adósság is, ami az összes tartozás mínusz a követelések.
 
· 7 trackback

Címkék: adósságcsökkentés

Nem elég

2011.09.11. 10:20 | Luczifer | 3 komment

180 Ft-os svájci frankkal végtörleszthetik a Lázár János protezsálta nemzetrészek – akiknek van pénzük – a devizahitelüket. Ez egy szenzációs, inspiráló ötlet, amihez csak csatlakozni lehet. Íziben! Természetesen jobbító, a nemzetem egészére kiterjesztő szándékkal! Mert nem elég álmodozni. Egy nagy-nagy álom kell! A nemzet egészét szolgáló! A csórókat is! Nem hagyunk senkit az útszélen!
· 1 trackback

Címkék: jános lázár végtrölesztés

Nem lehet ráülni

2011.09.08. 10:53 | Luczifer | Szólj hozzá!

Fogyasztás és hitel
  millió Ft.          
Kiskereskedelem forgalma 2010-ben KSH 7.478.592          
       A hitel portfólióból (MNB) 90 napon túli fizetési késedelem millió Ft.
  millió Ft. Kisker %-a db. millió Ft. kisker %-a db.
Háztatások hitelállománya 2011 06 hó 7.860.934 105% 6.134.733 911.942 12% 192.856
Ebből  

Lakáshitel - deviza 2.676.361 36% 369.448 227.935 3% 49.934
Szabad felhasználású jelzáloghitel - deviza 2.186.236 29% 426.707 321.548 4% 93.571
Személyi hitel - deviza 147.336 2% 228.423 19.025 0,2% 3.524
Gépjárműhitel - deviza 205.966 3% 144.911 18.502 0,2% 5.672

Ezeket az adatokat korábban gondoltam kitenni, de aztán valamiért elmaradt. Pedig nem tanulság nélküliek. A statisztika szerint az éves kiskereskedelmi forgalom 105 %-a a lakossági hitelállomány. Magyarul, ha egy év és jó két hétig csak fizetünk és semmit se viszünk haza, akkor nagyjából nullán vagyunk.

Címkék: politika gazdaságpolitika voluntarizmus

Szeparáció-versengés / integráció-versengés

2011.09.07. 18:27 | Luczifer | Szólj hozzá!

Orbántól azt hallom, hogy a bentlakásos futballakadémiák kellenek, és az ott felnövő generációk hozzák majd az oly’ régen vágyott sikereket. A felesége hasonlóan nyilatkozott, amikor a kadétszerű képzésben látta a boldog jövő zálogát. (Gáspár fiuk kapcsán szólt erről.) És itt, a világból „kiszakított”, a szeparált, a betagozódáson, az alárendelődésen alapuló feladat-végrehajtásnál mindketten megálltak. Ha ez van, minden lesz - mondják. Egerváritól viszont azt látom, hogy figyelemmel kíséri az itt-ott felnövő, majd az itt-ott csapatba kerülő tehetségeket, és belőlük alkotja a sikert. Nála a hangsúly nem a „kiszakítottságon”, a betagozódáson, hanem a szerepteljesítésen alapuló integráción van. Szerepeket oszt. Remek csapata van. Ajánlom Kertész Ákosnak is tanulmányozásra, „a magyar genetikailag alattvaló” c. tételét finomítandó! Gazsi közben már NB II-es profi. Ha nem találkozik egy Egervárival, az is marad.

Címkék: család orbán foci siker

Rá lehet ülni

2011.09.06. 10:58 | Luczifer | Szólj hozzá!

A magánszemély hitelkártyát óhajt kiváltani. No, nem azért, mert hitelre lenne szüksége, hanem mert azt, amit venni szeretne, annak az árát csak hitelkártyával lehet kiegyenlíteni. Ebből látható, hogy a piac nem szelektálja a hülyéket. A magánszemély nem egy vitatkozós fajta megy a Bankba kiváltani a hitelkártyát.
 
 

Címkék: garancia hitelezés

Őszi etűd

2011.09.02. 11:28 | Luczifer | Szólj hozzá!

A férfi szokása szerint hajnalban, az őszi Balaton partján, az állóképességet karbantartandó a kitartást növelő aerob mozgást végez. Kocog - csoszog.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Címkék: balaton ősz hajnal

Fogadás

2011.08.30. 21:57 | Luczifer | 1 komment

Tegnap fogadtam 20 adag aranygaluskában – borsodóval! – hogy két évén belül privatizálják a most államosításra kerülő oktatási és az ugyancsak államosításra szánt egészségügyi intézmények jó részét. És lehet majd fizetni! A tippem szerint az új főtulajdonosok az egyházak lesznek. Ezt követően fogadást ajánlottam arra is, hogy az eseményekből a konkurens csapat politikailag semmit se fog profitálni. De erre az utóbbi ajánlatra nem akadt érdeklődő. Mindenki szereti az aranygaluskát.

Címkék: oktatás egészségügy privatizáció egyházak

Egyenlítés?

2011.08.30. 09:56 | Luczifer | Szólj hozzá!

 

Címkék: hitel egyenlítő kiskerforgalom

A nincs és a nincsebb

2011.08.29. 08:38 | Luczifer | Szólj hozzá!

A politikai osztály halott. Az innováció gyakorlatilag megszűnt. A domináns csapat nulla innovációval teng-leng. Vége. A másik már valamikor régen elveszett. A folyamatokra hatással nincsenek. A politika sötét korszakába lépett, és ott is marad. Nem a megfelelni tudásukban nem bízók által bevezetett mindent blokkoló technológiák, hanem az innováció hiánya miatt marad minden úgy, ahogy van. Nem a van, hanem a nincs vezérel. Mohács 2.0

Címkék: politika innováció

Kövessük H. Rózsát!!!

2011.08.26. 09:36 | Luczifer | 1 komment

Az államtitkár asszony a minap, miközben az iskolák államosításának elsőre szikkadtnak tűnő tervét vázolta, megemlítette, hogy az önkormányzatok bizonyos feltételek mellett – például, ha állják a fenntartási, karbantartási költségeket – visszavehetik majd az iskolák fenntartásának jogát. És ettől nekem csillog a szemem.
 

Címkék: társadalom állam

Ó! Otthon, édes otthon!

2011.08.19. 11:30 | Luczifer | Szólj hozzá!

Ó a boldogság! Ó a biztonság! A szeretet! Az is Ó, csak lefelejtettem! Ezért sietünk, szaladunk, szinte repülünk haza! Ó! De nem! Mégsem ezekre vágyunk, hanem a veszélyre. A halálfélelemre! Ezért megyünk haza. Az unalmas közutakon. Menekülünk haza, hogy a sámliról leesve borzadva élvezzük a halál szele rettentő gyönyörét. Hogy éljünk egyet utoljára. 
(KSH)

Címkék: balesetek

A malom

2011.08.15. 10:30 | Luczifer | 1 komment

Móricz a harmincas években, a barbárságot, mint a puszta végtelenében tenyésző, a társadalom alatti elszigetelt élet velejáróját írja le. Mint az ember történelem előttiének valamifajta megkésett, téves teljesítését.  

Címkék: csepel barbarizálódás

Munkaalapú adósságrendezés

2011.08.14. 20:21 | Luczifer | Szólj hozzá!

Kereken száz dollárt kérnek egy Orbán Viktor miniszterelnök által dedikált fényképért az eBay-n! A piacon!!! (NOL) És ezzel máris új lehetőség nyílt a magyar nép előtt, hogy újra nagy lehessen. Munkaalapon! Adósságunk kb. 20.000 milliárd forint, tehát elegendő, ha közel a Föld minden hatodik lakosa vásárol egy dedikált Orbán Viktor fényképet, esetleg Kína 2/3-a és mi máris egyenesben vagyunk. Csak annyi kell hozzá, hogy a miniszterelnök vállalja, 600-650 évig megőrzi jó egészségi állapotát, és teljes munkaidejében aláír. Ha közben egy MOL üzletet is aláír, akkor egy kicsit tovább. (Évi rendes szabadságát és munkaszüneti napokat természetesen beszámítottuk.) Éretlenkedem. Bocsánat.

 

Címkék: fotó dedikált miniszterelnöki

Bulvár

2011.08.13. 10:25 | Luczifer | 1 komment

Tegnap a Híradó hírül adta, hogy miniszterelnökünk a csepeli hullatalálást követően utasította a belügyminiszterünket, ellenőrizze azokat a területeket, ahol homelessek élnek. A nyomozás jelenlegi állása szerint ugyanis a csepeli ügyben hajléktalan is érintett.
 
Holnapi hír; miniszterelnökünk miután dr. K – fehér bőrű, 35-55 év közötti, középosztálybeli, katolikus, enyhén kopaszodó férfi szájon vágta az őt kitartóan gyötrő – fehér bőrű, 35-55 év közötti, középosztálybeli, katolikus, nem kopaszodó, de enyhén túlsúlyos – feleségét, utasította a belügyminiszterünket, ellenőrizze azokat a területeket, ahol fehér bőrű, 35-55 év közötti, középosztálybeli, katolikus, enyhén kopaszodó férfiak élnek. Túlsúlyos feleségükkel. Mert minden nemzetrészt ugyanolyan figyelem illet.
 

Címkék: miniszterelnök egyenlőség belügyminiszter

Sziget és múltidézés

2011.08.12. 10:16 | Luczifer | 1 komment

– Bocsánat uram! – felém az óbudai hipermarket pénztáránál egy negyvenkilós 183,6 cm-es gyerek – ért ön az italokhoz?
– ????
– Mit kell inni a vodkához?
– ????
– Vodkát szeretnénk inni!
– Én tonikkal tenném.
– Ja! De sörrel is lehet?
– Kísérőként?
– Vodkát innánk sörrel.
Beúszott a régi kép, a tiszta. Balaton 1973 nyara. Be szép volt a világon élni. Be szépeket elhittünk akkor. És azon az estén is. Feltéve, hogy szavahihetők a beszámolók. 
 
(Fénykép; Visontay Péter, Hajógyári-sziget)

Címkék: sör vodka próbálkozás

Kint felejtettek

2011.08.11. 08:53 | Luczifer | Szólj hozzá!

Londonban ismétlik a leckét; ha nem foglalod el a gyereket, a gyerek foglal el téged. Az utcákon kamaszok randalíroznak, fosztogatnak, a polgárok meg rájuk küldik a rendőreiket, s elveretik a lázadókat. Milyen jogon ez a felkelés – jön a méltatlankodó kérdés – én tartom el őket! Mert szerep helyett alamizsnát kaptak. Amit, ha kompenzációként használunk – minden kézikönyvben benne van – egyre nagyobb mértékbe kell odavetni. Sokba kerül a társadalom alattiság tűrése. Mert nagy kincs a befogadottság. A szerep. A verés utáni alternatíva; hézagmentes gettó, vagy lehetőség. És ez másutt is igaz. És mindegyik pénzbe kerül. Pont úgy, ahogy a verés is.

Címkék: anglia fosztogatás kamaszok

Magyarország Dubai volt!

2011.08.08. 10:12 | Luczifer | 2 komment

A Magyar Nemzet hírül adta, hogy „legkevesebb 700 milliárd forinttal lenne nagyobb ma a hazai nyugdíjvagyon értéke, ha tizenhárom évvel ezelőtt nem vezetik be a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszert Magyarországon.” Hukk!
 
 
 
 
 

Címkék: magánnyugdíj

„An sich”

2011.08.07. 12:17 | Luczifer | Szólj hozzá!

Haza és haladás. Szabadság és verseny. Tradíció és modernizáció. „An sich” és „für sich”. Nálunk.
 
 
 
 
 

Címkék: szabó dezső napjaink forradalma

Elfogadható / maximális

2011.08.04. 22:40 | Luczifer | Szólj hozzá!

A fiatal férj, apa és vállalkozó – sorrend időrendi – csillogó szemmel lázasan kalkulál. Kell neki egy gép, ami újonnan 60 ezer. Elfogadható ár, de a szomszéd városban használtan – alig használtan(!) – 30 ezerért kínálják. Azért az mégiscsak kedvezőbb.
 
   
 

Magyar út

2011.08.02. 09:39 | Luczifer | Szólj hozzá!

Paul Krugman – Nobel díjas közgazda – súlyosan bírálta az Egyesült Államokban most elfogadott az új adósságplafonról és a megszorításokról szóló megállapodást.
 
 
 
 

Címkék: gazdaságpolitika növekedés

Világvége

2011.07.30. 20:08 | Luczifer | 1 komment

Egyesült Államokban rögzítve van, hogy mennyi hitelt – bő 14 000 milliárd dollár – vehet fel az ország.
 
 
 
  
 
 

Címkék: alkotmány gazdaságszabályozás

Recycling

2011.07.28. 17:07 | Luczifer | Szólj hozzá!

Csinos filigrán menyecske magában ül a metrón, fülében fülhallgató és rejtvényt fejt. Egy koros asszony mellé ül, megkopogtatja a karját s kérdi; keresztrejtvény? A fiatalasszony nem reagál, a néne közelebb húzódik, s újra próbálkozik. A menyecske leengedi az újságot, kiveszi a füléből a fülhallgatót s arcán kérdő mosollyal néz az idős asszonyra. Az megismétli – keresztrejtvény? Igen – jön a válasz. Nekem is van otthon, csak ki kell majd radírozzam.

Címkék: szegénység

Tehetséggondozás

2011.07.25. 20:15 | Luczifer | 6 komment

2011. 06. 18. Belgrád. Az utolsó fellépése. Épp, hogy nem gyerek.

 

Címkék: amy winehouse

Cím nélkül

2011.07.14. 21:48 | Luczifer | 1 komment

„Itt egy kém, ott egy kém nyalják ki a seggecském.” A művet az én vidám és szép édesanyám szerzette a maga és szűk környezete szórakoztatására a kora ötvenes években. Gondoltam közreadom. 

Címkék: kémek rémek

Ten years after

2011.07.13. 19:40 | Luczifer | Szólj hozzá!

Pártjaink & Kormányunk a magyar munkavállalóknak 2001 januárjától a korábbi 25.500 Ft-os minimálbérét felemeltette 40.000 Ft-ra, majd egy évvel később – 2002 elején – 50.000 Ft-ra. Ennyi járjon egy magyarnak! A gazdálkodók gazdálkodják ki! A kiváló férfiúk szociális érzékenysége – ez vicc – fájdalom, de nem találkozott a piacérzékenységgel – ez nem vicc.  
 

Címkék: pintér matolcsy közfoglalkoztatás

Forradalom után

2011.07.12. 08:44 | Luczifer | 1 komment

Szép volt, jó volt, elég volt. A forradalom győzött, többre nincs szükség, a tréningnek vége. Szeptembertől akár két év szabadságvesztéssel is büntethetik azokat, akik megzavarnak egy sportrendezvényt.
 
 

Címkék: tv ostrom huliganizmus

Megfejtés

2011.07.10. 10:06 | Luczifer | 3 komment

A nyár pokla kábít, nyelvtelen koponyák zörgő fogai gyötrelmekről szólnak. A halál kicselezett sértett papjai a kétségtelen vég tudatában vágyják a bosszút – a csatát megnyerhetted, de milyen áron? Holnap újra a szenvedés vár! Örömödért százszorosan fizetsz! Igaz, de én nem a lehetetlent akarom – felesel szelíden a győztes – hanem az órát, a pillanatot. A múló, de még meglévő helyem, értelmem kárpótol a gazdagon mért tortúráért. Még vagyok. Még kellek. Nem vonz a céltalan fájdalmatlan űr. A test mállása nincs szinkronban a zsivajgó szív vágyaival. A lélek még nem tört meg. A képzelet még szárnyal. Az álom még nem örök. „Rab, aki halott, rút az üres éj: élni akarok” - beszélnek az okos szemek. Jól értem-e?

 

Címkék: pindur

Egyszerűség

2011.07.01. 15:23 | Luczifer | 3 komment

A kormány kommunikációval foglalkozó illetékesei vizsgálatot kezdeményeztek – nagyon helyesen! – egy bizonyos napilapunk ellen az internetes kiadásán megjelent komment miatt.
 
 
 
  
 
 
· 3 trackback

Címkék: szabadság médiatörvény

Egy nap

2011.07.01. 06:25 | Luczifer | Szólj hozzá!

Ami van, az egyszer már megtörtént – így Csepeli nem oly’ rég a blogja egyik kommentjében. A mondatnak az ad itt és most különös aktualitást, hogy tegnap bejelentette ez volt az utolsó bejegyzése a blogon, amelyből sok év után, megköszönve a figyelmet kilép. A hír nem jó. Amink van, az egy vég, ami egyszer már megtörtént. De akkor, amikor ez megtörtént, kisvártatva megtörtént egy kezdet is. Lett egy új. Hátha most is hozzátörténik. Nem lehetetlen. Az előkép megvan.

Címkék: blog györgy csepeli kilépés

A hét vicce?

2011.06.29. 18:27 | Luczifer | 4 komment

Semjén Zsoltot kitüntették, mert ő tette a legtöbbet a Szabadságért. Magyarországon. Vagy valahol. De hol és mit? Ő kiáltotta ki a Rottenbiller utca 93/a Köztársaságot? Amiből Ország lett? Vagy mi? Semjén Zsolt úr életrajza itt. Semmi bajom ezzel a se hús se hal legénnyel, jusson neki is hely a Nap alatt, meg egy A8-as, de hogy valami köze is lenne a Szabadsághoz az nekem azért kérdés. Nem nagy, de kérdés.

Címkék: szabadság semjén zsolt

A harmadik

2011.06.24. 11:48 | Luczifer | 2 komment

A helyszín, a közgazdaságtudományokra szakosodott oktatási intézmény büféje. A szereplők; a hallgatók / suhancok, illetve a hallgatók / lányok. A cselekmény; a fiatalok túrós pitét esznek és az öreg gazdaságtörténész professzorukat csúfolják. No, és akkor már csak az idő meghatározása van hátra, hogy ez is megtörténjen eláruljuk, hogy a túrós pite - frissen, szalvétában - 2,20 Ft. volt. A történet: 
 

Címkék: fejlesztés gazdaságpolitika régiók

Ebédsimogató

2011.06.22. 22:28 | Luczifer | Szólj hozzá!

A minap napos csibéket, napos kacsákat, tojótyúkokat és kecskéket osztott ki a Minden gyerek lakjon jól nevű alapítvány. Többek között gyerekeknek! Ott voltak a kisgyerekek, ott voltak a kiscsibék. Mindketten éhesen. Nézték egymást. A kisgyerek úgy nézett a kiscsibére, mint egy …, csillogó szemmel simogatta a / az…, az ebédet. Jóllehet akkor ő még a pajtásának gondolta. Egy másik portán, a kis kecske ólján a felirat; Minden gyerek lakjon jól!
Nem lehetne, hogy a gyerekek e program keretében kész rántott pipit kapjanak? És a kedves szülök - a gyerekekre való hivatkozás nélkül - a vissza a paraszti munkába program keretében kis csibét? Amiből aztán rántott pipi lesz. Mert ez az élet jelenlegi rendje. Nem tudom érthető-e amit mondok? Nálunk is esznek a gyerekek húst, de … de ... de nem így tálaljuk. Mert, ... Na ... Szóval ez így tapintatlan. De inkább kegyetlen. Esetleg rosszindulatú. Egy éhes gyerekkel szemben. Egy a szeretetre is éhes gyerekkel szemben. Nem tudom érthető-e?    

Címkék: gyermek szegénység

Az ok

2011.06.21. 20:58 | Luczifer | 3 komment

Miért kellett Orbán Viktornak kizavarnia az oroszokat? Miért? Ez az a kérdés, ami dél óta nem hagy nyugodni. Délben olvastam át tudniillik Vastagbőr kiváló cikkét és link ajánlására a közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó bla, bla, bla dr. Pintér Sándor jegyezte törvényjavaslatot. Csak jó idegzetűeknek!
 

Címkék: közmunka

Magányos szívek

2011.06.19. 11:36 | Luczifer | 3 komment

A Király utcában parkoltak onnan átsétáltak az Andrássy útra, hogy az Oktogon felé vegyék az útjukat. A férfi és kutyája egymás lába mellett mentek.
 

 

 

 

 

  

 

Címkék: budapest pride 2011

A szentek bevonulása a városba

2011.06.12. 00:36 | Luczifer | Szólj hozzá!

Írva van: És mikor a pünkösd napja eljött, mindnyájan egyakarattal együtt valának. És lőn nagy hirtelenséggel az égből mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése, és eltelé az egész házat, a hol ülnek vala. És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek és üle mindenikre azok közül. És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniok. (…) Péter … előállván a tizeneggyel, felemelé szavát, ez az, a mit Isten megmondatott Jóel prófétától; És lészen azután, hogy kiöntöm lelkemet minden testre, és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok; véneitek álmokat álmodnak; ifjaitok pedig látomásokat látnak. … Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.

Címkék: béla kogart pünkösd kondor

Ürügy

2011.06.08. 12:38 | Luczifer | 7 komment

Jónak lenni ambíció kérdése, de akit az ambíció hajt, nem kerülheti el, hogy rossz legyen. Így aztán nincs se jó, se rossz. Nem vagyunk túl rajta, hanem nincs. Legfeljebb, mint hivatkozási alap. Esetleg valami tökölni való. Hogy ellegyenek azok is, akikben nincs akarat. Szomjas szájuk ne legyen üres. Ne unatkozzanak, amíg el nem hal a külön út iránti magtalan vágyuk.

Fejlődés

2011.06.02. 20:26 | Luczifer | 3 komment

A falunk melletti ligetes utat kiszélesítették, a gazt – mi a gaz? – kiirtották, az erdő elhalt, üszkös csonkjait eltakarították, az építési engedélyt kiadták.
 
 
  
 
 
 
 
 

Kolonc

2011.05.31. 10:38 | Luczifer | Szólj hozzá!

Átmentésről, értékmegőrző szabálykövetésről, a passzív rezisztenciáról beszél. Ez volt ő, ez volt az ő teljesítménye. Álmában.
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 

Sok boldogságot gyerekek!

2011.05.29. 10:32 | Luczifer | Szólj hozzá!

A képen egy jókora adag somlói galuska. Ez egy csokis, habos süti. Felnőtteknek;

Címkék: gyereknap

A művészet örömforrás

2011.05.24. 09:10 | Luczifer | 4 komment

P. Sándor kivetnivalónak tartja az orális és a gruppenszexet. Sajnálat nélkül tudomásul vettem. Mi közöm hozzá?! Jóképű srác, de mégsem az esetem. Én nem vagyok őfajta. De azért a dolognak vannak a közösségre és mert a közösség része vagyok rám is tartozó része.
 
 
 
 
· 3 trackback

Címkék: pörzse művészet alföldi

Sag schon?

2011.05.22. 20:56 | Luczifer | 15 komment

Intő szavak Királyhegyi Pálhoz: Ha így dohányzik tíz évvel kevesebbet fog élni! Válasz: Mondja már, legfeljebb tíz évvel tovább leszek hulla.
Megjegyzés. Na, ja! Igen, igen. De végig gondolta-e a kedves Mester, hogy ez esetben tíz évvel tovább lesz eszmélet nélkül? Azért ez nem kis ár.

Címkék: élet érték

Deviancia

2011.05.19. 23:50 | Luczifer | 1 komment

Indul a szezon, a Balatonon rendet csinálnak. Mindenhonnan kitiltják a kutyákat. Különösen a vízbe nem mehetnek be. Sehol nem mehetnek be!
  
 
 
 
 
 

Címkék: balaton kutyák

Alkotó szörnyeink

2011.05.18. 06:04 | Luczifer | 3 komment

A szörny az, az ember, aki embert kínozva, emberrel szemben élve ki vadállatiasságát lesz boldog. A szörny élvezi, hogy félnek tőle, hogy testet, lelket kínozhat. Önként, kéjjel öl. Az ölésért.
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 

Isten versenyezteti kedvenceit

2011.05.15. 08:33 | Luczifer | Szólj hozzá!

Kaukázusi karakterológia; a grúzok bágátij narod (gazdag nép), az örmények umnij narod (okos nép) az azeriek tozse národ (szintén nép). Ezen a Kaukázusban elterjedt jellemzésen röhögcséltünk jó harminc évvel ezelőtt, Szuhumitól, Batumin, Tbiliszin, Jerevánon át egészen a Szeván partjáig. (A nyelvi pontosságot nem garantálhatom.)
 

Címkék: eurovízió karakter kaukázus baku

Igazságtétel

2011.05.13. 07:30 | Luczifer | Szólj hozzá!

Péntek 13 a nap, ami más, mint a többi, a trendforduló napja, amikor vagy a szerencse, vagy a szerencsétlenség irányában váltunk. Attól függően, hogy keletiesen a szerencsét, vagy nyugatosan a szerencsétlenséget várjuk e naptól. Aggódnia mindenesetre csak annak kell, aki eddig az élet napos oldalán volt, akinek eddig jól ment, mert neki ma ebből valamit vissza kell adnia. Elsősorban a Nyugaton. Akinek viszont eddig csak a balszerencse jutott osztályrészül, annak nincs félni valója, baj nem fogja érni, sőt lehet, hogy valamit odavet neki a sors. Ha mást nem azt, hogy örülhet az eddigi szerencsések bukásainak.Valami mindenkinek jut. Keleten is, Nyugaton is. 
· 1 trackback

Címkék: péntek 13

MKKE

2011.05.06. 07:48 | Luczifer | 12 komment

Az, hogy kellenek-e emberek, akik ellenszolgáltatás fejében a köz hasznára aránylag nagy biztonsággal oldanak meg összeadási problémákat, szerintem nem lehet kétséges. Az sem, hogy öröm, ha ezeknek a műveletnek az eredményét a rentabilitás igényét szem előtt tartva értékelni tudják.
 
 
  
 
 
 

Címkék: egyetem közgazdaságtudományi

Harmónia

2011.05.05. 07:33 | Luczifer | Szólj hozzá!

Eddig voltak a helyzetnek megfelelő céljaink és az elérésükre alkalmatlan eszközeink. A valóságot a céloknak meg nem felelő eszközök alakították, így ami lett, az nem a célelérés, a helyzetnek való megfelelés boldogsága, hanem a hasznavehetetlenség gyötrelme. A berendezkedés reparációért kiáltott, ami be is következik. Olyan célok kerülnek kiválasztásra, amelyek a rendelkezésre álló készségekkel elérhetőek. A célok és az eszközök terén, tehát megvalósul a harmónia, de mert a hasznavehetetlen készségek talaján jön létre, maga a hasznavehetetlenség megmarad. A korábbiakhoz képest mégis van elmozdulás, mert ez a hasznavehetetlenség már nem a rendszer hibája, hanem a lényege.

Címkék: célok eszközök

Bizi

2011.04.30. 11:07 | Luczifer | Szólj hozzá!

Mit csinál az ember egy tavaszi szombat délelőtt, ha egy kis kikapcsolódásra vágyik? A Lakásépítések, építési engedélyek, 2011. I. negyedév c. KSH Gyorsjelentést olvassa. (A poszt alcímei nem a jelentés részei)
   

Címkék: hitel gazdaságpolitika ksh lakásépítés

Egyszer élünk

2011.04.29. 11:26 | Luczifer | 3 komment

Az önmagát ismétlő életet az ember csak egyszer éli, ezért az egyszer élő ember az ismétlődő életben idegen, tanácstalan s segítséget remélve tartja a kezét. De nem igen nyúl érte senki.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Új magyar Drakón

2011.04.28. 06:59 | Luczifer | Szólj hozzá!

(Sajtóhír, nem jogszabály.) Aki közpénzzel él vissza, annak ezután odasújt a törvény szigora. Csak helyeselhetjük! – zúg a tömeg. Kettőtől tíz évig terjedő börtönbüntetést kaphat majd az, aki költségvetési pénzekkel csalást követ el. Már régen kellett volna! – zúg a tömeg. Ilyen bűnt követ el az, aki például táppénzzel, szociális segéllyel, vagy a rokkantsági nyugdíjjal él vissza – dörög a vezérlőpult. Lássuk! – lelkesül a tömeg. A 100 000 forintos értéktől már börtön járhat ezért – zúg a vezérlőpult. Fegyház jobb lenne, de beérjük a börtönnel – sajnálkozik a vezérlőpult, amit megértően tudomásul vesz a tömeg .Vagy valami ilyen.
 

Címkék: nyugdíj csalás közpénz táppénz rokkantsági

Fájront

2011.04.26. 18:16 | Luczifer | 2 komment

Kolláth doktor tegnap annak a véleményének adott hangot, hogy jövőre két Alkotmányunk lesz. Ez az üde húsvéti és az a használt sztálini. Álláspontját arra alapozta, hogy az üde húsvéti alaptörvény 2012. január elsejével ugyan hatályba lép, de mert ugyanezen aktussal egy időben elfelejtették a jelenlegi használt sztálini Alkotmányt hatályon kívül helyezni, ezért kettő lesz. De ez tévedés. Egészen más az, ami lesz, illetve az, ami már van!
 
· 1 trackback

Címkék: alkotmány kolláth

Ünneplők

2011.04.24. 06:30 | Luczifer | 5 komment

Húsvét van. A keresztények a feltámadást, a halál feletti győzelmet ünneplik, a zsidók az egyiptomi fogságból való szabadulást. A gyerekeik meg a nyulat. Mindenki hűen a tradícióhoz, hittel, mély átéléssel.
 

 

· 1 trackback

Címkék: húsvét

Miért?

2011.04.22. 11:53 | Luczifer | 4 komment

Heller Ágnes levelét megírta, Hankiss Ágnes megtalálta és kitálalta. Aligha lehet kérdés, hogy az 1959-es levél azért íródott, hogy szerzőjének javítsa a várható élet- és karrieresélyeit. De ahhoz sem férhet kétség, hogy Hankiss Ágnes azért találta meg most, és hozta nyilvánosságra most ezt a levelet, hogy javítsa élet- és karrieresélyeit. Heller elárulta önmagát, hogy dolgozhasson, Hankiss Ágnes elárulta az alkotó embert, hogy ...

 

Címkék: heller hankiss ágnes agnes

Élethosszig tartó tanulás

2011.04.19. 06:53 | Luczifer | 1 komment

Aki valamit akar, az, amit akar, az vagy sikerül, vagy nem. Aki viszont bármit hajlandó akarni, mert csak akarni akar az a csőcselékhez fordulva könnyen sikerre viheti azt, amit akar; élvezheti az akarás mámorát.
 
 
 
 
 
 
 

Címkék: jövő tömeg rombolás hatalom szebb

Abból a két pofonból az egyik.

2011.04.16. 18:22 | Luczifer | 7 komment

A BTK 271. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot
a) csoportosan,
b) a köznyugalmat súlyosan megzavarva követik el.
 

Címkék: sándor pintér hajdúhadháza

Surányi

2011.04.12. 23:03 | Luczifer | 4 komment

Ma este véletlenül hallgattam egy Surányi György interjút. Ez a fiú maximálisan beérett. Korábban okosan és konzervatívan – itt egyenlő szabálykövetően – beszélt, tett javaslatokat. Most kreatív is volt. Fegyelmezetten kreatív! Kiválóan vázolta a devizahitelesek problémájának egy lehetséges megoldását. Szakmailag világos, érthető, ha szabad mondani üdítő volt. Semmi blöff. A megjelenése és az előadása egyaránt elegáns, magabiztos. Ha az elit szót valakivel illusztrálni kéne, ma este rá tennék javaslatot. Nagyon tetszett.

 

Címkék: györgy surányi

Megoldás

2011.04.11. 10:10 | Luczifer | 16 komment

Hetek óta két téma megy. 1. Nincs hitel. 2. Ausztráliába kell menni.

 

 

 

 

 

Címkék: ausztrália kivándorlás

Primavera

2011.04.09. 13:13 | Luczifer | 1 komment

A napsugarak langy hálójában serked a kert. A tél rothadó, mohos deszkái alatt izeg-mozog az élet. A növények hamvas szárain az öröklétezést remélő éhes bogarak, alattuk gyerekgyíkok, felettük madárszárnyak. Minden szereplő a kék ég teremtő messzeségében gondolja el magát, habzsolja az élveket, vidáman, újult erővel nyújtja a halált osztó karmait. A tavasz kendőjét szétterítve feledteti a ganajdomb sírokat, a halandók torát, ünnepli a győztest, aki újra enni kér.

 

Címkék: tavasz

Nem problémák

2011.04.07. 18:49 | Luczifer | 10 komment

Oszkó Péter egy percig nem csinált problémát abból, hogy miniszter és egy percig nem volt számára probléma, hogy miniszter.
 
 
 
 
 
 
  

Címkék: péter oszkó

Termékváltás

2011.04.06. 07:03 | Luczifer | Szólj hozzá!

A szenvedés kiváló áru, az általa keltett részvétből meg lehet élni, de most e téren túltermelési válság van. Ráadásul mi rossz struktúrába gyártjuk a szenvedéseinket.
 
 

Bizonyosság, illúziók nélkül

2011.04.04. 07:47 | Luczifer | 4 komment

A politikai erők praktikusan tisztában vannak képességeikkel és végtelenül szerények, nem álmodnak nagy dolgokról, csak arról, hogy megutáltassák a konkurensüket. Minden szereplő szorgalmas és kiváló munkát végez. A helyzet folyománya I.; nagy utálkozási, és csökkenő követési hajlandóság. A helyzet folyománya II.; a győztes akarat érvényesülését kényszerek biztosítják.

 

 

Címkék: politika ma

Előrejelzés

2011.04.02. 07:40 | Luczifer | 3 komment

a hétvégére: A pára-, ill. ködfoltok kora délelőtt megszűnnek, és országszerte több órás napsütés várható. Jobbára mérsékelt marad a változó irányú szél. Enyhe, tavaszi idő lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul. Késő estére pedig 8 és 13 fok várható.
És utána? Mi lesz utána? Ne kísértsd a jóst! - int a versíró. Bűn tudni. Élvezni kell a napot, mert a jövő mostoha, kevés jót ígér. Félő, nincs szüksége rád, nem kellesz neki, nem benned látja önmagát. A ma a barát. A múló ma kényeztet, az örök holnap kisemmiz. Nem dolgozni, napozni! Élvezni a pillanatot. Ez a feladat, s hagyni a gyanús holnap ígéretét. ( :) )

Címkék: tavasz

Április 1.

2011.04.01. 08:27 | Luczifer | 1 komment

Ma akivel találkozom ahhoz őszinte leszek, majd ezt követően megnyugtatom, hogy ez csak áprilisi tréfa volt.

 

 

 

 

 

 

Címkék: április 1.

Munkamegosztás

2011.03.31. 07:07 | Luczifer | 7 komment

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A kíváncsi ész állandóan kérdez, mindent szétszed, kinyit, le- és szétbont. A bizonytalanság, a kétely összes gyötrelemét a nyakunkba zúdítja, majd faképnél hagy. Láthatóan élvezi, ez élteti. Minden percet kihasznál, egy nyomorult csendes hétvégét nem engedélyez. Produkálja, túlnyüzsgi magát. Szorgalma otthontalanná teszi a világot. A sötét ostobaság a menedék, ami mindenre folyamatosan válaszol, mindent osztályoz, rendbe rak, megold és rendíthetetlenül épít. Vidám lelket, takaros kisházat, s boldog jövőt. Amit alig várunk, hogy az ész lebontson.
 
 

Címkék: ostobaság ész csapda

Hollandia : Magyarország 9 : 3

2011.03.30. 08:53 | Luczifer | 2 komment

Csank János – mint szövetségi kapitány – egy vesztes meccs után: "A pályán volt a legkisebb közöttünk a különbség." Hasonlóan, mint most. Meg is becsüljük a szép sikert.

 

Címkék: magyar foci holland régió

süti beállítások módosítása