egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Magányos szívek

2011.06.19. 11:36 | Luczifer | 3 komment

A Király utcában parkoltak onnan átsétáltak az Andrássy útra, hogy az Oktogon felé vegyék az útjukat. A férfi és kutyája egymás lába mellett mentek.
 

 

 

 

 

  

 
A kialakult érzelmi hidakra épített alapvető engedelmességi rutin. Az együttes élmény alapja. Egymásra figyelve egymásnak engedelmeskedve teljesíteni. Egymásnak. Hogy együtt élhessenek. A tömegben – ami itt nem volt – szemben az árral – de itt ár se volt, ha nem tekintjük valami tömeg– és árpótléknak az Oktogontól lassan feléjük araszoló rendőrsorfalat. A hangszóró; Hölgyeim és Uraim! A lezárt területet a Nagymező utca, vagy a Bajcsy-Zsilinszky út felé hagyják el. A határozottsága ellenére kifejezetten kellemes férfihang udvarias, majdhogynem kedves. Talán ennek köszönhető, hogy a férfi észrevette, hogy mindez nem vonatkozott a kávéházak teraszán ülőkre, őket a felszólítás és a sorfal egyaránt kikerülte. Ők maradhattak. Aki fogyaszt, az maradhat. Az Andrássy út csak fogyasztó vendégeket fogad. A Nagymező utca dettó. De hát így van ez a világon mindenütt. A férfi és kutyája teljesítendő a bámészkodásra jogot adó cenzust, egymás lába mellett betértek egy teraszra. Kértek egy limonádét s kaptak egy limonádét plusz egy tál vizet. A cenzust teljesítőknek már könnyű az élet!
A rendőrök elvonultak, s ennek utána csak két látnivaló maradt, hogyan iszik egy ide tévedt lélegzetelállítóan szép thai lány és hogyan iszik egy németjuhász szépség. Egyébként hőség és üresség. Vákuum. Dubrovnik 1991 nyara. Várakozás és napozás. A rendőrautók halkan közlekedtek. Szinte lábujjhegyen. A csend, a nyugalom kötelez. A látványosságok tovább fogynak. A thai szépség még kortyolgat, de a németjuhász szépség már megelégelte. Távolról, erőltetetten vidám zene hallatszik, majd egyre közelebbről, egyre erősebben végül megjelenik egy teherautó rajta feliratok, körülötte, utána emberek, egy nagy, tavaly, tavalyelőtt, és annak előttről, megismert szivárvány zászló, még egy teherautó, megállnak. A terasz vendégei egyszeriben fizetni kívántak, hogy mehessenek közelebbről nézni a parádét. Az illetékes kisasszony perdült, fordult sorra vette a vendégeket, de hiába igyekezett, amire a kutyás férfihez ért, addigra a menet már tovább állt. Ami bámészkodásra maradt, az a felvonulást záró rendőrök, rendőrautók sora és a csend és a nyugalom. A kietlen utca. A férfi és a kutyája - tudomásul véve a délután eseményeit és eredményeit - elindultak, s egymás lába mellett a Paulay Ede utca irányában kikerülve a rendőrsorfalat az autójukhoz mentek. Miközben valahol távol, valakik vonultak. Magányosan. Hogy ne mondjam; kitaszítottan. A magányosok által kitaszítottan.
 
P.s. 1. A kép illusztráció, de szerény. Az a lány, akit én láttam körökkel szebb volt. Bármennyire is nehéz elképzelni. És nem volt magányos.
P.s. 2. Nem találtam tudósítást, ami arról szólt volna, hogy a menet - tetszik, nem tetszik, akármi okból - karanténba záratott, el lett dugva. Csak a médiákban lehetett vele találkozni.    

 

Címkék: budapest pride 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr942997020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Biedermann 2011.06.19. 18:48:16

A magány az indok a haragra? De ha nem haragudnának, már oda is lenne a magányuk. Nem logikus, na.

Luczifer 2011.06.20. 08:10:40

Mi nem logikus? Egyébként ott mindenki magányos volt. A karanténba zárt felvonulók, a karanténba zárt ellentüntetők, az odatévedtek, a rendőrök. Csak voltak.

Biedermann 2011.06.20. 12:14:27

@Luczifer: Az nem logikus, hogy ha tudjuk, hogy a gyűlölet magányossá tesz, akkor miért nem vagyunk elfogadóbbak. Erre gondoltam.
Különben meg te nem voltál magányos, nem? Ha legközelebb még a picikét is magaddal viszed, akkor meg még az is lehet, hogy a thai szépséghez is közelebb kerülsz. ;)
süti beállítások módosítása