egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Nyelvszociológia (Szabadságharcaim II.)

2011.02.24. 12:25 | Luczifer | 9 komment

Ha egy szövegben használjuk a haza, nép, szeretet, boldogság, no és esetleg a család szavakat bizton számíthatunk arra, hogy lesz egy sokaság, aki mondandónk tartalmától függetlenül utálni kezd. Kvázi hülyének néz.
 
 
 
Ha egy szövegben használjuk a társadalom, kapcsolat, siker, verseny, piac szavakat – mazochisták vegyék fel még az üzlet szót – akkor mondandónk tartalmától szintén függetlenül, egy másik sokaság kezd utálni. És hülyének néz. Ha ezt felváltva tesszük, a sokaságok is felváltva utálnak. De felváltva örülnek / szeretnek is! Ebből láthatjuk, hogy a sokaságoknak módfelett tetszik a tékozló fiú apjának a szerepe. Ha viszont ugyanabban a szövegünkben váltakozva használjuk a fent jelzett szavakat, akkor mindkét sokaság furcsán néz ránk. Függetlenül mondandónk tartalmától. És senki se örül. Ha ezt az utolsó műsort – egy szövegben keverjük a jelzett szavakat – némi iróniával adjuk elő, akkor vége a játéknak, a tanácstalanság fokozódik, majd mindkét sokaság megutál. Természetesen függetlenül mondandónk tartalmától.
 

Címkék: csoport nyelv befogadás értelem

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr512687221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Biedermann 2011.02.25. 13:00:51

Tudod, mi jut erről eszembe? Van az a nyelvészeskedő e-mail, hogy a szövegben a szavak első és utolsó betűje van csak a helyén, egyébként e betűk össze vannak keverve. Mégis el lehet olvasni. Ilyesmi ez is. ::))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.26. 21:08:20

"...lesz egy sokaság, aki mondandónk tartalmától függetlenül utálni kezd. Kvázi hülyének néz. "

Túl azon, hogy az "utálni kezd"- ből egyáltalán nem következik a "hülyének néz" (de fordítva sem), ne feledkezzünk el arról sem, amikor éppen hogy az adott mondandó tartalmától függően néz a sokaság valakit hülyének, urambocsá' kezd el utálni...

Luczifer 2011.02.27. 02:03:27

Én azt tapasztaltam, hogy ezekben a sokaságokban, nem a „logika”, hanem a „társas-lélek” szabályai szerint alakulnak a dolgok, az észlelések, a vélemények, a magatartások alakítása, a stb. Ha „más” szavait használja valaki függetlenül mondandójától „más”-nak tekintik. És a „más”-ok rosszul járnak, nem szeretik őket, hülyének nézik, csúnyának tartják, ósdinak, és így tovább. Függetlenül a szavak adott összerendezettségéből fakadó tartalomtól. A szavak önmagukban nagy urak. A jelek és nem a jelek rendszere irányítja a fent jelzett sokaságokat. És ha van jel, amire negatívan reagálnak, akkor mindenféle területen negatívan fognak reagálni. Mert harmóniára törekszik a sokaságok társas-lelke. Az egyéné is. Persze csak ha jól értettem, amit tapasztaltam. :) Mert nekem is van lelkem. :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.28. 13:40:26

"A líra: logika;"

(HA LELKED, LOGIKÁD...)

Ha lelked, logikád,
mint patak köveken
csevegve folyik át
dolgokon egeken -

ver az ér, visz az ár
eszmélhetsz nagyot:
nem kell más verse már,
költő én vagyok!

Kertemben érik a
leveles dohány.
A líra: logika;
de nem tudomány.

J.A.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.03.04. 11:39:51

@Biedermann:

Jót mosolygok a nyelvészeskedő kommenteden..., mert arra gondolok, hogy ugye ,ha a Biedermann betűit összekeverjük, mondjuk igy: nenaBidrem, az is azt jelenti: Zé ! Vicces, csak nem értem, mi végre egy helyen két nick-kel jelen lenni...:))))

Biedermann 2011.03.05. 01:58:31

@malvina: ::)) Emlékeim szerint itt sosem szóltam hozzá semmihez mint Zé. A Zét megelőző, mondhatni jogelőd, ZinczyKa nicket használtam itt hetekkel ezelőttig. Mivel azonban azon a néven már hónapok óta nem írok blogot, úgy gondoltam, szerencsésebb, ha Biedermannra váltok. Mióta ezt használom itt is, nem szóltam ZinczyKa néven.
Egy nicket használok tehát most is, csak az más, mint az előző.
Amit azonban leírok, annak mindegy, milyen néven teszem.

Biedermann 2011.03.05. 02:00:40

@malvina: A Nena Bidrem viszont jó. Ha nicket váltok, majd gondolok rá. Végeredményben a ZinczyKa is a te alkotásod volt. :::)))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.03.06. 01:18:25

@Luczifer "A jelek és nem a jelek rendszere irányítja a fent jelzett sokaságokat."
Azon túl, hogy nem csak egyféle/fajta logika van, megjegyzem még, hogy a jelek sosem önmagukban vannak jelen, hanem valamilyen jelrendszer tagjaiként, valamilyen szabály alapján kapcsolódnak össze. Aztán az, hogy több v. kevesebb jelrendszerrel kapcsolódnak össze, az már más kérdés.
süti beállítások módosítása