egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Magyar áru

2010.11.18. 04:52 | Luczifer | 11 komment

Régi vicc, bővített poénnal. Mit keresel Arisztid? A gyűrűmet. Hol vesztetted el? Ott! Akkor miért itt keresed? Mert itt van világos! - mondta a sötétben.
 
 
 
 
 
 
A különböző statisztikákban magyar áru az, amelynek az előállítása során az utolsó hozzáadott érték Magyarországon keletkezett. Ha behoznak egy holdrakétát és nálunk valamit rácsavaroznak, felcímkézik, becsomagolják, majd kirakják a polcra, akkor az magyar. Ha nálunk csinálnak egy holdrakétát, de kiviszik Szlovákiába és ott valamit rácsvaroznak, felcímkézik, és becsomagolják, majd visszahozzák s kirakják egy polcra, akkor az szlovák. Ha a vendéglőben elém tesznek egy adag marhapörköltet, akkor az magyar. Akkor is, ha a belevalók, a marhától a hagymán át a paprikáig csak, mint kész alapanyag látta szeretett hazánkat. Akkor is magyar. Alig van benne magyar hozzáadott érték, de magyar. A hazai termékek ilyetén való meghatározása láthatóan meglepő eredményeket hoz, de ettől függetlenül értelmes és helyes. Igaz egy dologra teljesen alkalmatlan; a honi termékek protezsálására. Igaz II.: a protekciót szolgáló értelmes meghatározás nincs. A holdrakétában és a marhapörköltben egy a közös, hogy nemzetek szerint az őket felépítő hozzáadott értékek meghatározhatatlanok. Aminek megtudása egyébként nem is cél, keresése ostobaság. (Nem így a hungarikumok esetében) Az értelmes cél az lenne, hogy az üzleti szereplők, a cégek, a munkavállalók hatékonyak = magas hozzáadott érték mellett piacképesek teljesítményt nyújtsanak. Hogy a termékük kelendő legyen. Ezzel kéne foglalkozni. A termelővel és nem a termékkel. Ők legyenek jók és jót csináljanak. De ez nehéz. Ráadásul munka. Fárasztó szakmunka! Keressük hát helyette az önfeláldozás emelkedett pillanatát és a szent, örök honfiúi lelkesedéstől hajtva elhatározzuk, hogy megvesszük egymás szemetét. Hülye kérdésre, hülye válasz.
 
Utóirat
De még ebből a szép álomból se lesz semmi, mert egy másik, de nálunk hatékonyabb szemétgyártó alánk ígér és annak a szemetét vesszük meg, a sajátunk helyett. Esetleg, hogy komplett legyen a kiszolgálásunk; nemzetire átcsomagolva. Hogy spirituálisan is ki legyünk szolgálva. Szolgáltatva. 

Címkék: piacvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr262455692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luczifer 2010.11.18. 14:52:54

Egy tiszta üzlet, ahol mindenki csalódik. :)

ZinczyKa 2010.11.18. 15:45:48

Ha minden eladó, a szemét miért ne lehetne az. A széndioxid-kibocsátási kvótát is el lehet adni. Így aztán mindenki elégedett, és még az is kimutatható, hogy nagy a környezetbarátság. Itthon és a világban egyaránt.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.11.18. 16:42:47

@Luczifer:

...de leginkább a marha, aki a tányérban köt ki... :(

trendo+ 2010.11.20. 08:53:29

Csak azért volt kíváncsi
Fekete-Afrikára,
hogy szert tegyen olcsón
import paprikára.
És mikor átsöpört Kenyán
az a nagy aszály,
eladta teheneit néki
a sok masszáj.

Élt-halt a piacért. Néha ölt.
De most az ő terméke
minden tál pörkölt.

Úticélja most
a Kara-korum.
Hátha ott is terem
hungaricum.

trendo+ 2010.11.20. 09:32:07

Szelíden vitakoznék. A "származás" megállapítása a vámos szakmában külön tudomány. Ennek keretén belül vizsgálják, a hozzátett értékek aránya alapján, hogy mikortól számít valaemyl áru innen vagy onnan "származó"-nak. És a minősítés alapján kerül be az import statisztika megfelelő rubrikájába az értéke. Egyszerű átcsomagolás, adjusztálás nem elégséges ahhoz, hogy megváltoztassa az áru alapvető származását. (Nem úgy, mint a politikában, ahol elég a lózungkészletet vörösről narancsszínre átpemzlizni és máris nemzeti lesz :)

Luczifer 2010.11.20. 10:37:24

Behoznak 1 kg csülköt, kinti páccal, kinti füstölővel, kinti technológiával, kinti stb-vel elkészítik és lesz belőle 1,1 kg magyar termék. A hozzáadott érték a + víz. Ami viszont tényleg magyar meg a Józsi aki taligázza.

trendo+ 2010.11.20. 12:03:17

@Luczifer: Nemrég olvastam egy genetikai tanulmányt a Kárpát-medencei népességről. Lehet, hogy "a Józsi" sem magyar :))))

Luczifer 2010.11.20. 15:19:03

De lehet, hogy itt csinálták! :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.11.20. 16:07:30

Méghogy az számít, hogy ki csomagolta???? valójában mi számííít??? Az miért nem számít, hogy milyen Nap sütött rá, mondjuk a szőlőre, a saláta-és káposztafejekre...? Afrikai, európai avagy ázsiai napsugarak, netán angol, holland, görög vagy piréz napsugarak??? Én bizony kurvára teszek rá, hogy valami hungarikum vagy sem, ha a nem-hungarikum finomabb, olcsóbb, mindenhol és könnyen beszerezhető estébé, estébé, estébé... Egyébként meg tengert kell gyorsan kiizzadnunk magunkból, mert a tengeri halfogyasztásnak akkor bizony annyi lesz...:)))

trendo+ 2010.11.20. 18:32:23

@Luczifer: A gond a tökéletlen dokumentációban van! Bizony, ha a királynő putriban szül, akkor a keresztlevelet minimum kozmetikázni kell :) Bezzeg, ha a fejedelmi fattyú bíborban született... :)
Jelzem,az USA némely államában a gépkocsiban világra jött porontyok anyakönyvi kivonatába jobb híján a kocsi rendszámát jegyezték be... :)
süti beállítások módosítása