egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

"nehogy majd így legyen ..."

2010.05.22. 09:01 | Luczifer | 5 komment

Jelenünk a múlté.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
A múlt eszközök felhalmozott készlete. A múlt történelem, trend. A múlt identitásforrás. Azon identitásoknak a forrása, amelyek „rendbe” szervezik a célokat, az eszközöket. A múlt meghaladni kívánt valami. Nem azért akarom meghaladni, mert kényszeresen haladni akarok, hanem azért mert nem megfelelő. Mert zsákutcába visz. Nem egyszerűen szubjektíve vagyok elégedetlen a múlttal, hanem mérhetően rossz eredményt hozott. Alacsony a várható életkorom, magas a koleszterin szintem, szerény az általam megtermelt hozzáadott érték, még szerényebb az általam felhasznált!, sokat nézek tévét – ha még van lakásom és benne tévé! – keveset mozgok, és egyáltalán nem mosolygok.  Ez a jövőgyilkos múlt. Az elmúlt száz év erről szólt. Ezt gyártotta le.
Ha a célokat, nem a múltból, az identitáshoz passzoló valamiből vezetném le, ha az eszközök bevethető arzenálját nem az „identitásomnak” megfelelően használnám, hanem mint egy rendes játszmában hasznos / nem hasznos / mire hasznos alapon szervezném újra, talán jobbak lennének az esélyeim. Ha megtanulnám, a világ dolgai, identitásai közötti egyensúlyozó célkövetést, talán jobbak lennének az esélyeim. Ha nem lennék leárulózva, kitessékelve az akolból – bármelyikből – ha mást szólok. Ha, … Miközben a szent identitások azoknak a kezében volt / van, akiknek a kezében volt / van.  

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr1002022329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.05.23. 12:25:35

"... jövőgyilkos múlt."

Amikor egyre többet hallom, hogy mecsoda mód le vagyunk bírva lenni maradva , akkor rögvest felmerül bennem, hogy mégis, mihez képest! Na, ezzel nem azt akarnám sugallni, hogy mindazt, amiben itt és most élünk - itt az "itt"-nek van kiemelt jelentősége! - az olyan nagyon a gusztusom szerint való volna (máshová kellett volna pottyantatnom bele a világba!). Mégis úgy gondolom, hogy nem le vagyunk maradva, hanem itt tartunk! És ez lényegi , na meg minőségi különbség. Hiszen bármiféle jövőbeli elvárásra, vonatkozó kijelentésnek csak akkor lehet relevanciája, amennyiben azok valamilyen módon a jelenben gyökereznek. Ezért mondtam az imént, hogy az "itt" dimenziójának kiemelt szerepe van, amiből egyenesen következik, hogy amennyiben komolyan venném, elfogadnám (mert nem veszem komolyan és nem fogadom el) a "jövőgyilkos múlt." kitételt - és közben a humoromat sem veszítem el - akkor azt mondom, hogy a saját múltunkkal csak és kizárólag a saját jövőnket gyilkolhatjuk meg, amiért viszont nem biztos, hogy sűrű krokodilkönnyeket kell/kéne ejteni! :::)))))

Luczifer 2010.05.23. 13:17:22

Én egy régi vágású pasas vagyok, a jövőnk óvandó érték. Az hogy nem le vagyunk maradva, hanem „ez” a jelenünk; világos. Ez a perem jelene. Ami ha nem szakít a múltjával mindig perem lesz. Hátsó udvar.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.05.24. 11:19:48

Számomra ebben azért több bibi is van. Egyrészt a múlttal szakítani????? Lehetetlen, miképpen a múltban élni is az. Továbbá "a jövőnk óvandó érték" ???? Ha óvandó, ha nem, ha érték ha nem , elkerülhetetlenül bekövetkezik. Úgy és ahogy, olyan formában és minőségben amilyenben, de bizony kibomlik. Szerintem ugyanis a mindenkori jelenben élve egyszerre élünk a múltunkban, a jelenünkben és a jövőnkben. Egyébként meg - viccelődve egy kicsit - számomra a hátsó udvarok mindig sokkal inkább életteliek, életközeliek szoktak lenni, mint a főbejáratok. Igaz, azok többnyire díszesebbek, pompázatosabbak! ::))))

Luczifer 2010.05.24. 19:17:54

A jövő bekövetkezik, de vegyük észre, ami be fog következni az ma még csak lehetőség, opció. Ha nem is bármi, de sok minden lehet! A hátsó udvar, a lichthof a „volt” élet. A kidobás előtt álló dolgok világa.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.05.25. 11:31:47

Kidobni pedig semmit nem lehet! Sem az elő-, sem pedig a hátsó udvarból! Ráadásul a kidobásra szánt dolgok körét nem lehet pusztán azzal meghatározni, hogy azok az elő- vagy a hátsó udvarban "tanyáznak"-e , pláne, ha jelen állapotunkban még mindig "szükségünk van" rájuk, hiszen saját használatra alkalmazva bennünk élnek, mondhatni önfenntartanak... ::)))))
süti beállítások módosítása