egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

A munka

2009.11.21. 17:08 | Luczifer | 3 komment

A lányok (Pindur&Gida) délután három körül szoktak enni. Kis idővel előtte már izegnek-mozognak, figyelnek tálalok-e, figyelmeztetnek tálaljak. Ha kinyitok egy sört, tudják, nagy esélye van annak, hogy amíg legurítom, dobálom nekik a labdát. Örüljünk együtt. Szeressék, ha iszom. Ma háromnegyed háromkor bontottam ki egy dobozt. Mit tesznek? Mit választanak? Felugrottak és mindegyik hozta a labdáját.
Régen volt, amikor egy akkor még csak bimbózó, azóta sztárrá nőtt, majd elhervadt foglalkozására nézve gondolkodót hallgattam, voltam kénytelen hallgatni. A kutyákról. És azon belül is a német juhászokról. Mondandója lényege az volt, hogy ők dolgozni és csak dolgozni képesek. Értsd feladatot végrehajtani. Ez az örömük. Amiben nincs öröm. Van ilyen ember is tájékoztatott az akkor még csak bimbózó majd később elhervadt gondolkodó, sőt az emberek zöme ilyen. Ellentétben vele, mert ő ezekkel a sokakkal szemben játékos alkotó elmével rendelkezik, nincs benne semmi alsóbb néprétegekre jellemző munkakutyaság. Megvetés és gúny volt a szavaiban. Mindeközben - tudvalevő - a kutyáknak fogalmuk sincs arról, amit mi munkának nevezünk. Ők velünk játszanak akkor is, amikor mi azt hisszük, hogy nekünk dolgoznak. A játék persze nem céltalan az egyed és a csoport túlélését szolgáló magatartások kikísérletezése, variálása, a technikák passzítása és természetesen s kigyakorlása folyik. Igaz jókedvűen. Semmi verejtékezés, görcsös akarás. Egyébként megjegyzem a kutyák izzadni se tudnak, tehát eleve adódik a kérdés, hogy gürizhetnének-e egyáltalán. Ez így nem igaz, a tappancsaik között egy kicsit izzadnak, de ez csak az enyhe lábszag kedvéért van. Hogy ne legyen kisebbrendűségi érzésük a gazdáiknak. Esetleg, hogy könnyebben hazataláljanak. A civilizáltakhoz.  

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr841541260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.21. 17:40:29

Ha jól vizslatom, akkor ennek a fószernek nem véletlenül csak a bimbózásáról és hervadásáról beszélsz . A kinyílásáról nem. Teljesen megértelek.

Egyébiránt kevés szomorúbb látvány van annál, amikor valaki vagy valami bimbóként szikkad a saját szárára. Kedves voltam, nem spóroltam az ékezetekkel! ::))))))

Luczifer 2009.11.22. 09:14:47

:) Az okosság nem véd meg szűklátókörűségtől. No, meg az önimádattól. De ne felejtsük, lehet, hogy ezt is csak én láttam így.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.22. 09:29:04

@Luczifer:
Így van. Az okosság nem feltétlenül, de a lehetőséget rá megteremti rá, míg a butaságról ez még jóindulattal sem mondható el. Sőt! És elég tapasztalatom van róla, hogy ezt , nemcsak én látom így! ::))))
süti beállítások módosítása