egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Pöff

2009.07.22. 07:34 | Luczifer | 8 komment

Ment volna, itt kérem minden, mint a karikacsapás, csak hát a körülmények, az emberek, a múlt, a jövő, az ellenszél – magyarázzák, akik úgy érzik, hogy nekik most magyarázniuk kell.  

Á! A Kulcskeresők Fórisa, az ügyetlen pilóta! - ismerek rá a megszólalóra. Ő volt az, az ember - ha valaki véletlenül nem tudná - akinek a sikere és bukása közt csak egy leheletnyi volt a differencia, egy feltételezett pöffnyi. „Ha nem kap a hátába egy föltételezett pöfföt”, ki tudja mi minden történhetett volna? Talán még az is, hogy rendesen leteszi a gépét. De az a feltételezett pöff, az ott volt feltételesen, és szülte a feltételnélküli kudarcot. Értsd; hősünk nem tudta rendesen letenni a gépet, jóllehet a feladat elvégzésének rajta kívüli akadályáról nincs tudomásunk. Legfeljebb a feltételezett pöff. Ha nincs az a feltételezett pöff ... talán akkor ... akkor sikerül. Fórist ez a zagyvaság egy ideig zavarta, még szégyellte is magát, majd  megtalálva a feltételezett pöfföt váltott, és ünnepelte azt, amit lehetett, ami lehetett volna, úgy, mintha az lett volna. Ami nem volt. És utálta azt, ami van. Ami miatta lett olyan, hogy utálni és szégyellni volt kedve az embernek. A praktikus tanulságot hordozó lényeget a kiscserkészek is bemondják; az elégedettséghez nem kell telhesítmény, nem kell szembenézni tetteink következményével, nem kell tanulni, korrigálni. Minek tenné, aki tenné? Keresni kell egy feltételezett pöfföt. Értsük meg! Nem egy pöff kell, csak annak a feltételezése. Akinek van egy feltételezett pöffje; az nyer. Ha nem tetszik a megoldás, reklamálni Örkény úrnál tessék. Ö találta ki ezt az egészet.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr991256786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.22. 12:10:22

Hát igen! „…ha jön a vonat, akkor aláfeküdni, vagy felülni rá; az kettő!” (Örkény: Kulcskeresők)

És én úgy látom, hogy ennek az igazságát képtelen ez az "álmodó nép" felismerni, és állandóan valamiféle köztes megoldás - mint pl. a száguldó vonat alá kapaszkodás! - keresgélésével, próbálgatásával múlatja, húzza az ezzel az igazsággal való szembesülés elérkezésének idejét.
::))))))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.22. 13:04:39

Ja, és akkor nem is csoda, hogy folyamatosan maga mögé nézegetve , furton-furt a gatyáján keletkező lyukak tódozgatásával-fótozgatásával, illetve a seggén keletkező horzsolások ápolgatásával van elfoglalva! :::(((( :::)))

Luczifer 2009.07.22. 13:47:10

Ha a népbe beleérted a tökkelütött pilótákat, + a hajózó személyzetet is akkor ezzel megvolnánk. Mert ők dirigálták a nagy álmodozást nem az utaska kezdte. Az csak kapkodta a tekintetét. Jobbra s balra.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.22. 14:41:27

Már hogyne érteném bele mindannyiunkat???!!!
Egyébként el kéne már végre fogadni (neked is!), hogy a lényegi, a fontos jelenségeknek nincs egyetlen oka, mert multikauzalitása van! És a politika - mint a vezetés általában - bizony a mozgástéren múlik.
Ami pedig az álmodozást illeti, az egyfajta lényegi és belső attitűdje az itt élőknek, és nemcsak ezért nem lehet alóla senkinek sem - a ma már szerencsére az óvodában sem működő "de óvonéni, ezt a Pistikéék kezdték..." dumával magát mentegetnie, még akkor sem, ha a felelősség arányai nyilván a vállalások arányában eltérőek lehetnek.

Luczifer 2009.07.22. 15:01:37

Persze sok oka van annak, ami van. De ez a sok ok nem ok arra, hogy prominensek ne értelmesen elemezzenek, hanem a groteszk nagymesterét lepipálva produkálják az önfelmentésüket. És félre értés ne essék, senki se azt várja, hogy kiálljon X és köpje le magát, hanem ha elhitette, hogy ő egy gondolkodó ember, akkor nyilvánosan gondolkodjon, amiből haszna lehet annak, aki hallgatja. És itt nem lóversenytippekre gondoltam.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.22. 16:35:17

::))) Ezen az alapon kedves Lucifer egy árva szeplőtelen avagy szeplős embernek se lenne helye, és nem csak itt, ebben a szarfészekben! De hogy ne a levegőbe beszéljek, azt írod: ha elhitette, hogy ő egy gondolkodó ember, akkor nyilvánosan gondolkodjon...
Én meg erre azt mondom, hogy hinni kérem a templomban kell, és ott is csak módjával, és nem mindenkinek! ::)) Kvázi megint odaértünk, hogy egyedül még elb...ni sem lehet semmit, ahhoz is minimum két félre van szükség! Beonááááám! És ismétlem, ezzel nem az általad kipécézett figurákat kívánom felmenteni bármiféle felelősségük alól, csak megint arra kívánok utalni, hogy nem ilyen egyoldalúsítható és egyszerű ez az egész. ::)))

Luczifer 2009.07.22. 20:54:09

Az a hit, amiről én beszélek az elengedhetetlen egy társadalomban, mert ez a hit a bizalom. Nekem ne mondja senki, hogy egy politikusnak, vagy egy szakértelmiséginek, ha hisz valaki az felelőtlen. Nem elvárható, hogy mindenki mondjuk KSH kiadványokkal nézze a tv-t és módszertani kérdésekről vitázzon a feleségével.
Biztos érdekes és nem is tanulság nélküli egy a róka fogta csuka, csuka fogta róka helyzet felvázolása, de most nem erről van szó. Én konkrét káros, és bizarr magatartásokra emlékszem, amelyek nem a nép álmodozó hajlamainak a következményei. A hebehurgya rókák, meg a hebehurgya csukák következményei. Az ő túszai vagyunk. A fegyelmezetlen hebehurgya intézkedések, akciók túszai vagyunk. A szakmai igénytelenség túszai vagyunk. Ez pedig nem volt ránk jellemző. Az elmúlt években pl. az adótörvények gyorsabban változtak, mint az időjárás. A hibát hibákkal javítják. Színvonaluk meredeken csökken. Ennek semmi köze a válsághoz. Egyszerűen a hebrencs felelőtlen, szakmailag színvonaltalan munkához van köze. És akkor kiáll valaki és elmondja ügyesek voltunk. Ő a rossz! Aki ezt csinálja azt egyszerűen hülyének fogják nézni. Joggal. Aztán lehet újra mutogatni.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.22. 21:28:58

Na, ebben egyetértünk! Nem mutogatni kell! Elsősorban is azt kell megnézni, hogy mi, saját magunk mit és hogyan teszünk, mi mit és miért fogadunk vagy utasítunk el! Minden további csak ezután következik!
süti beállítások módosítása