egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

E-forradalom és mosoly

2009.02.06. 21:23 | Luczifer | 11 komment

Voltam behálózottan a behálózott Hivatalban.
 
 
 
 
 
A behálózott Hivatal telefonon személyes megjelenésemet rendelte el. Ó modern világ! Ahová hívtak oda rosszul hívtak. Jelezném, de a behálózott Hivatal hálóján csak a kicsengő, kicsengő központi telefonszám. Mentem hát személyesen ahova nem kellett, aztán tovább, tovább, tovább. Ó modern világ! Egy középkorú asszony mosolyog rám. Ó örök vigasz! Boldog, a fia idén végez, férje nem iszik. Mosolygok, ez több, mint egy ötös a lottón! Ajjé! Ennek csak egyik része tartozik hozzá, a másikért át kell menni a város másik végébe! A Hivatal behálózva! Én behálózva! Ó modern világ! Örül, a gyerek jól beszél angolul, de mi lesz, ha tényleg kimegy Új-Zélandba? Tudja, hol van? Bólintok. Nagyon messze! Nem a születés helye és a hierarchia, hanem a választott kivívott funkció szerint a piac osztja a javakat, a lehetőségeket. A piac szabaddá tesz! Ó modern világ! Igaz csak a személyes függőségektől. Ezt nem kellett volna előhozni ez az ő fájdalmas pechje. De mosolyog! Ó örök vigasz! Egy picit úgy, ahogy a hülyékre illik. Irigylem a fiatalokat! – próbálok a bennem lévő ressentimentből valami vigaszszerűt kipréselni. Ó modern világ! Mosolyog, nem érti, de látható nem is érzi, benne csak az anya ősi öröme és félelme. Ez a suba-lyuki ember közvetlen leszármazottja, vagy egyenesen reinkarnációja – próbálok ironizálni, de elbukom. Ő közben végzi a rábízott munkát a piac kordában tartását, nehogy a fia után a társadalmat is elragadja. Hátha ez az igaz embertől elvárható szolgálat, amiért fiát majd visszakapja. Mondanám, hogy ez nem ennyire egyszerű, mert, hogy az érdekek, meg a …, de hagyom. Ó modern világ! Ő mosolyog, behálózva érintetlenül. Ó örök vigasz! A mosoly állandó, csak el ne felejtsem! Csak a mosoly!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr75927401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZinczyKa 2009.02.07. 04:27:48

:) A piac nem tesz szabaddá a személyes függőségektől, hanem éppen újakat teremt feladata szerint. De amikor ezt írom, mosolygok.

Luczifer 2009.02.07. 07:12:59

Világos lányom, a modern világ se fenékig Unicum! De van benne! És az ember lánya nem csak akkor kortyinthat, ha megengedi az, aki megengedheti, hanem, ha meg bírja venni. Valakitől, a Másiktól, aki személyében érdektelen. Amíg csak piaci szereplő!

ZinczyKa 2009.02.07. 12:51:28

Na, övön alul nem ütünk családom belül. Unicumot ez okból NEM emlegetünk 1-2 napig.
Én egyébként arra gondoltam, hogy a modern piac modern függőségeket gyárt, modern agybajokat, modern kényszerképzeteket anyagi javakról, melyekre igazából nincs szükség. Az alkohol fogyasztása régi igény. És egészségmegőrző szerepe is van egy bizonyos mértékig. A mérték felett pedig lélekgyógyászati szerepe.
Új-Zéland pedig évek óta ellenállhatatlanul vonz. Sok pénzem lenne Unicumra, csak nincs Unicum. Viszont van tenger.

Luczifer 2009.02.07. 14:33:10

Csakhogy a személyes függés nem léte, nem valami abszolút, semmitől sem függést, valamilyen abszolút függetlenséget jelent. Személyes függés a személyektől való függést jelenti, például az Embertől való függést. Az Ember, az Apád, akinek a beleegyezésével függő viszonyba kerülsz az Uraddal, jó ZinczyKa Úrral. Ha nincs modern piac a folyamatba semmi beleduma. Pszt van, ha tetszik érteni. Ó boldog régi idők! De mi modern korban élünk, ahol az én Szemem Fénye a piacon értékesíti az ő tudását. Kap érte valamennyi pénzt és erre alapozva, jön az autonóm visszaduma. Engem kioktat, hogy mit írhatok, az Urát kioktatja, mikor jutubozhat. És ha nekünk nem tetszik, akkor pechünk van. Mert Ő szabad! Szabaddá tette a piac! Az, hogy ott sem fenékig ilyen-olyan az élet, az, az Ő pechje. Ki kell alakítani egy kínálatot, amire van kereslet, ami növeli az autonómiát. Ez van.

ZinczyKa 2009.02.07. 15:41:14

::::))))) Na már azt ne találja mondani nekem a jó apám, hogy bele is szólna tán hol, kivel és mit. Autonóm visszaduma??? Igen az. Piacfüggetlen viszont. Nem az áruba bocsátott termék ellenértékéért vásárolt pofátlanság. Öngerjesztett. Engem nem a piac tesz szabaddá, de még csak nem is az Unicum.
Viszont nem oktatok, csak a piacon. Ha így érzed, ne haragudj. Itt maximum kedves mosollyal helyesbítek, megvilágítok. Ez meg a te peched. És csak finoman kérlek, Z urat kis időre helyezzük a látókörömön kívül blogfüggetlen okokból.

Luczifer 2009.02.07. 17:19:21

A piac azonban nem egyszerűen Szemem Fényének biztosítja a személyektől való függetlenséget, hanem lehetőséget teremt, hogy a konkrét személyektől való függetlenség általános értékké váljék, hogy választható legyen, hogy benne lehessen a kívánt dolgok paklijában. Az autonómia tudniillik nem volt és nem lesz mindig érték. De most az. Legalábbis ezt mondják.

ZinczyKa 2009.02.07. 17:39:21

Nem, nem csak nekem, valószínűleg az én Drága Apámnak is. Pedig mennyivel szebb is volt pl a Középkor, amikor az öntudatos menyecskék vígan füstöltek a máglyán. Erre gondoltál?

ZinczyKa 2009.02.10. 20:08:32

Na jó, van még mosoly vagy már csak az e-forradalom marad? Esetleg újabb válságokat oldasz meg?

Luczifer 2009.02.11. 07:23:17

Ügyezem! Szerény eredményességgel. Mintha lenne itt egy látens ellenforradalom.

ZinczyKa 2009.02.11. 15:31:03

Akkor jó. Elektronikus? Mert azt én is érzem, az tény.

el duende (törölt) 2009.02.12. 20:01:56

Szia Lucifer! Csak ha van kedved hozzá!
Van nálam egy meghívód játékra, Mi lennék? címmel. :)
süti beállítások módosítása