egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Boldogok leszünk!

2009.01.12. 11:16 | Luczifer | 13 komment

Az ember nem viseli, hogy élete értelmetlen, céltalan. Valamit akar.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Hálás, ha hihet valamiben, ami kételyeit oldja. Az ember nem viseli, ha céljait nem éri el, és valamit akar, ami felmenti a kudarc érzése alól. Hálás, ha valaki tehetetlenségére magyarázattal szolgál. Az ember gazdálkodik idejével, energiájával, így valami gyors, olcsó megoldást keres. Ez az, ami túlkeresletet generál a hitek iránt. A legsilányabb is gazdára talál. A ráció gondokkal jár, követése időigényes, használata strapás, röviden nem gazdaságos, a kutyának se kell, így az elfekvő készletek közé keveredik. Az én felkínált olcsó hitem, hogy ez nem baj, mert ezek a hitek minden várakozással ellentétben mégiscsak elvezetnek a végső, az össznépi boldogsághoz. A nép hinni kezd a mindenkori vezetők mindenkori alkalmatlanságában, a vezetők hinni kezdenek a mindenkori nép mindenkori alkalmatlanságában. Öszintén. Hálásak a sorsnak, ha alkalmat ad, hogy ezt hihessék. Nagyon öszintén. Ettől elégedetten boldogok. És azok is maradnak, mert amíg ezt hiszik, addig szorgalmasan gyártják az okokat, amiért a másik hite újra és újra megerősödhet.  

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr85872491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.01.12. 12:17:56

A ráció vagy rendelkezésre áll vagy nem. Szert tenni rá valóban munkás dolog, ami bizony - jól mondod - időigényes és gondokkal jár. De hogy ne lenne gazdaságos, azt kifejezetten tagadom!!!! Csak az a baj, hogy igen kevesek képesek megtapasztalni! Ugyanis ha megtennék, ha legalább egy-egy esetben eljutnának odáig, akkor ennek belátása már pillanatok alatt bekövetkezhetne::)))

ZinczyKa 2009.01.12. 13:02:26

Én például most nagyon hálás lennék, ha tudnék valamiben hinni. Mert a ráció nem segít azon, hogy nem én nyertem el a vágyott ösztöndíjat, holott racionálisan volt rá esélyem. Szívesen hibáztatnék a megnyert hitemben valakit, semmint hogy egy racionális indoklás nélküli papírt nézegessek.
Esetleg valakinél elfekvőben egy darabka ebből a hitből? Mert ráció van nálam, csak nem megyek vele semmire.

Luczifer 2009.01.12. 13:39:54

Aki keres, az talál. + Az idő ezt is megoldja.
Egyébként sajnálom, hogy nem kaptad meg. Hova vezetett volna az utad?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.01.12. 14:04:07

Zinczy, én is sajnálom. Azt gondolom, hogy ha nem hittél volna benne, hogy van esélyed, nem pályáztál volna, és ebbéli hited, biztosan tudom, hogy racionális megalapozottságú volt. Mint ahogy bizonyosan annak is megvan a racionális magyarázata, hogy miért az nyerte, aki. Hacsak nem gondolod azt, hogy valami égi kéz nyúlt bele a bilibe! ::))) Ezzel csak arra kívánok utalni, hogy hit és ráció bizony azonos szerkezettel bírnak. :)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.01.12. 14:09:43

p.s.
"nagyon hálás lennék, ha tudnék valamiben hinni."

Abban mindenképpem hihetsz, hogy minig és minden nem sikerülhet, mert mindig és minden előre nem kalkulálható. És mégcsak nem is azért mert hinnék a véletlenben - ugyanis nem hiszek benne -, hanem mert olyan sok szálon szövődik és bomyolódik az élet, hogy ember legyen a talpán, aki a folyamatok minden lehetséges kereszteződési pontját képes el/átgondolni egy-egy döntése előtt.
::))

ZinczyKa 2009.01.12. 15:08:52

És ha most nagyon hiszek benne, hogy nem szakadt el egy izmom tánc közben, akkor a rációt, hogy nem tudopm mozgatni felülírja, vagy akkor most a ráció és a fekvőgipsz mindenek felett??
A traumatológia után visszatérek és haldoklok tovább

el duende (törölt) 2009.01.12. 15:32:56

Jó kis írás, Lucifer.
Az egymásra mutogatás valóban roppant gyakran űzött társasjáték kis hazánkban.
Emellett a robotpilóta-üzemmódban létezés is. Vagyis tulajdonképpen a másikra mutogatás a robotpilóta-üzemmód miatt olyan divatos. Valóban nem kell hozzá ráció. Sajnos, valóban ritkán keresett cikk. :-(
Ami jellemző ennek hiányában, az tényleg a másra mutogatás, vagy még egy van: várjuk a messiást. :-(


Sajnálom, ZinczyKa, most olvasom a hírt. :-(
De én sem hiszek a véletlenben. Biztosan oka van. Hitet szeretnél? Higgy abban, hogy valami jobb, és fontosabb vár rád! Nem láthatunk a sors lapjaiba. Sokszor megelégednénk egy dupla párral is, pedig lehet hogy ha kivárunk, lapot cserélunk, royal flössünk is lehet! :-)

Luczifer 2009.01.12. 17:45:47

ZinczyKa, ha nem vagyok indiszkrét, ezt hogyan csinálod? Dolgozatjavítás közben hogyan töri-zúzza magát az ember? Vagy tesiből voltak a dolgozatok és hazavittél egy-két gurulás előre-hátra, lendületvétel ülésből, spiccel talajérintés a fej mögött-et? És megcsináltad a javítást? Ezzel óvatosan kell bánni, ez veszélyes! Ráadásul, ha utána elkezdesz rock and roll-t járni. Pedig mindig mondom vigyázz magadra! Mindig! De hát fiatalság bolondság, most már mindegy. Csak ne legyen nagyobb baj! Ha hazaértél azonnal hívj fel!

ZinczyKa 2009.01.12. 18:43:01

a kedvem jobb. Ismeritek a mondást, ahol bezárul az ajtó, kinyílik egy másik, pl. a traumatológiáé :)
Azt kell mondanom, a hit lenyomta a rációt, nincs izomszakadásom, viszont mozgásképtelen vagyok és legálisan drogozhatok ::))
Vagy a ráció mindenek felett, sose nem is szakadt el, a többi ugyanaz.
A helyzet az, hogy szalagavató táncot gyakoroltunk, amikor félreléptem. Pedig rózsaszín szoknyácskában léptem volna fel, pompomokkal. Na erről lemaradtam, úgy fest. És nem akrobatikus rock and roll egyébként.
Másrészt van időm kigondolni a B tervemet az életre, amíg itt fetrengek és várom, hogy hassanak a szerek.
Akkor ez most racionális, ugye?
Na ma más nem történt velem. Holnap kipróbálom a bungee jumpingot, de csak ha lábra tudok állni.

Luczifer 2009.01.12. 19:11:52

Idén érettségizel? Hogy szalad az idő!

ZinczyKa 2009.01.12. 19:17:22

Persze. Eljössz a ballagásomra?

ZinczyKa 2009.01.12. 20:36:44

Te Lucifer, most néztem csak meg a képet alaposan, honnan szereztél ilyen gyorsan táncos képet rólam? :::)))

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2009.01.12. 21:53:06

Off!
Ez egy mutogatós hozzászólás lesz: a stafétabot átvételének helyét mutatom:
joljarok.hu/blog/archives/728
süti beállítások módosítása