egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Paradicsom

2010.09.29. 07:03 | Luczifer | 11 komment

A minap vetítettek egy filmet a Samoa szigetén élő Józsefről,
 
 
 
 
 
 
 
aki tőlünk megszökve hosszú németországi, majd amerikai vándorlás után kötött ki a festői szépségű szigeten. Családot alapított és azt mondja, elképzelhetetlen, hogy visszatérjen Európába, hiszen itt mindene megvan, amire szüksége lehet. Ez a paradicsom. Itt nem kell a fűtésről gondoskodnia, nincs gázszámla, nem kell meleg víz, ott a tiszta tó és a tévé helyett lányai mosolyát nézi. Egy kempingnadrág kell, az is csak az illem kedvéért. Nevetve meséli, hogy az egyik szomszéd lány – tizennyolc éves – napokig azon sugdolódzott, hogy látott valakiket csókolózni. Szemérmes világ a paradicsomi világ. A boldogság a jó időben, jól adagolt örömökön múlik – mondja József és a samoaiak.
***
Margaret Mead, a világhírű antropológus karrierjét azzal alapozta meg, hogy fiatalon – 1928-ban alig huszonhét évesen – írt egy könyvet Samoáról és abban a samoai lányok könnyeden laza erkölcseiről számolt be. Egy szó nem igaz az egészből, de a temperamentumos Margaretet elindította a pályán és az életbe, ahol, ahogy én tudom elfogyasztott három férjet, nem kevés barátot és a pletykák szerint barátnőt. Sikeres volt, ünnepelték. Nagy kanállal ette az életet.Vagy, ha nem, hát legfeljebb világhírű leszek.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr1002330308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZinczyKa 2010.09.29. 14:00:38

Az van, muszáj elmennem Samoa szigetére, hogy tisztán lássak. :)

Luczifer 2010.09.29. 16:03:38

József információja szerint három nap az utazás, ez nem olcsó, de ott viszont egy marék apróból el lehet lenni. Szóval kell egy-két szendvics, aztán nyaralás, nyaralás, nyaralás. ::)) Összefutunk!

ZinczyKa 2010.09.29. 17:46:59

Egy jegyrevalót még talán össze tudok szedni. Mármint csak oda. Majd megvárlak.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2010.09.29. 22:53:28

Gyertek bátran, várlak benneteket!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.09.30. 18:03:17

A mi a ragyogó intellektusú és izgalmas személyiségű Margaret Mead-et illeti, ő a citált ügyben felelőtlenül tréfáélkozó adatközlők tudatos félrevezetési manővereinek esett áldozatul. És túl azon, hogy a dolognak még egyéb aspektusai is vannak ilyen vonatkozásban nem ő az egyedüli antropológus, akivel ilyesmi megesett. Mégis, minden empirikus kutató számára kivételesen tanulságossá vált az a rendkívüli hatás, amit az általa - ebben a könyvében megfogalmazott – igaz utólag tévesnek bizonyult – tézisei a 20. század
szellemi életére gyakoroltak.

Továbbá jómagammal együtt igen sokan vagyunk, akiknek a "paradicsom" nem a fűtésnélküliséget, a gázszámla , a melegvíz szükségtelen voltát jelenti, és a gyermekei mosolyát nem a tévé képernyőjén megjelenő látványvilágokhoz méri, nem azokkal hasonlítja össze, mondjuk mert talán az ember gyerekéne, lányainak a mosoly semmihez sem hasonlítható (leginkább nem a tévénézéshez). Ez bizony szinte véres nyálas érzelgős megközelítés a kedves papa részéről. Az pedig komoly prüdériára és tudatlanságra és/vagy álságosságra vall, hogy nincs tisztában azzal, hogy a szemérmesség tárgya, a szemérmesség vonatkozásai bizony igencsak kultúrafüggőek. Kvázi semmivel sem "botrányosabb" ott a csókolózók látványa mint itt a mellfogdosós smárolóké, avagy a mezítelenül , a rét közepén szeretkező pároké. És bizony megkockáztatom, hogy sem az öröm, sem a boldogság nem egy kiló liszt, de nem is egy kiló cukor, amit jó időben és jól adagolva garantáltan előállíthatunk. Ráadásul, ha valakiben megvan a boldogságra való képesség, abban meg van Nyugaton éppen úgy, ahogy Keleten. De hát már az illusztráció is magáért beszél. Kellőképpen kreált, kiszínezett és hazug.

Luczifer 2010.09.30. 19:02:55

Hát én nem vagyok az ügy szakértője és a tudományos közlések rendjét se ismerem, én egy vidéki vagyok, de azért ezt a bakit két bennszülött bakfis nyakába varrni enyhe túlzás. Margaret ott volt látta azt, amit József, nevezetesen, hogy a lányok nem örömködnek összevissza. Lehet tudni, hogy hogyan és hány forrásból kell meggyőződni egy-egy információról. Ezt még a hülye újságírók is tudják. De ő ellenőrzött, nem hitt a szemének, hanem egy „tudományos” felfedezést tett, ami nagyon jól jött az erre váró otthoniaknak. És hát neki is. Sokan szegték meg az empirikus kutatás alapvető szabályait egy szenzáció érdekében. Ha nem látom ezt a végtelenül szimpatikus Józsefet, aki azt mondta, amit látott Samoan eszembe se jut az, aki a gyanú szerint azt mondta, amit az érdekei diktáltak. És végül az, aki itt Józsefen és rajtam köszörüli a nyelvét súlyosan arányt téveszt.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.10.01. 23:27:41

"És túl azon, hogy a dolognak még egyéb aspektusai is vannak ilyen vonatkozásban nem ő az egyedüli antropológus, akivel ilyesmi megesett."
Itt felhívom a figyelmet a mondat első részére, kvázi nem csak az adatközlők nyakába van ez varrva. Továbbá az aránytévesztés az , ha efféle álromantikus blablaságokat adnak elő, mint a kedves József úr, és ha mindezt orbitálisan eltúlozva, felnagyítva interpretálják. De az is komoly aránytévesztés, ha valamiféle nyelvköszörülésnek tartják, ha mindezt valaki kritika tárgyává teszi. Ezek árulkodó jelek, és nem a magabiztosságé. De hát, nyilván a citált "paradicsomban" efféle kritikai tekintetek nem lelhetők fel, hiszen mivégre is, a tökéletesség földjén nincs is rá szükség. Arról nem is szólva, hogy az igazi aránytévesztés bizony nem más, mintha bármiféle tudományos történéssel , ténnyel, tévedéssel kapcsolatban - legyen az akár cáfolat vagy ellenbizonyítás - úgy ítélkeznek, hogy bevallottan sem a tárgyalt ügy szakértőinek nem mondhatják magukat , és a tudományos közlések rendjéről sincs halovány fogalmuk sem. De mégcsak a fárdságot sem veszik, hogy előbb utánanézzenek a szakirodalomban, miként is értékeli ezt a konkrét tudományos tévedést, hogyan ítélik meg a téves következtetésekkel együtt az antropológus munkásságának, de még konkrét vitaott kutatásnak a hatását. Továbbá, hogy a tudomány sem szent terület, ott sem tévedhetetlenek sertepertélnek, és egy kutatót soha nem lehet egyetlenegy kutatásának, munkájának alapján megítélni. Na ,ez sem kis aránytévesztés!
Az pedig kivált sokat mondó, hogy a komment-válasz a felvetett érdemi kritikai gondolatok egyikével sem foglalkozik , kvázi többet ehhez hozzátenni nem is lehet igazán, mert az egész csak szimpla és irreleváns füstölgés.

Luczifer 2010.10.02. 08:52:43

A blog alapbeállítódása a megértő. Nem a megbocsátó, a szemet hunyó, hanem a megértés, a felfogás értelemében. Te valahonnan behoztál egy értékrendet, aminek volt, aki megfelelt, volt aki nem. A produkció szimpla irreleváns füstölgés. Ebben egyetértünk.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.10.02. 10:00:46

@Luczifer:
Kérdés, hogy ki-ki melyik produkcióról beszél. :)

ZinczyKa 2010.11.06. 07:00:40

Na ezt most muszáj megosztanom. ::)) Tegnap este öreg barátnőmmel meg még két cápával boroztam, és Samoára terelődött a szó. Na jó, ez ne meglepetés ebben a formában. Viszont öreg barátnőm nevetve mesélte, hogy az ominózus tévéműsor alatt felhívta őt a kistestvére, és izgatottan számolt be arról, hogy a Józsi van a tévében. Merthogy említett Józsi a barátnőm évfolyamtársa vagy osztálytársa volt. (Nem tudom, a bor, a pálinka vagy gyengülő emlékezetem miatt nem világos már ...)
Mindezt tényleg csak azért, hogy rácsodálkozzunk, valóban kicsi a világ. És lám, gyakorlatilag egy emberen keresztül eljutottam Józsihoz Samoára. :::)))

trendo+ 2010.11.07. 10:45:54

Szamoán laknak a szamojédek? :) Vagy csak a Józsi?
süti beállítások módosítása