egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Duna mentén

2010.07.17. 14:49 | Luczifer | 10 komment

Kajakosok eveznek a Dunán Pest felé. Egy asszony az őket kísérő motorcsónakból„ … Egész héten jól teljesítettél, húzz bele! … Aki még tud mosolyogni az nem hajtotta ki magát! …”
  
Hát én itt hiába beszélek. Itt még mindig azt hiszik, hogy a kín, a szenvedés a teljesítmény előszobája. Nem a szenvedélyes örömteli munka, amivel járhat ez, meg az, hanem a kín, a szenvedés. Egyetlen pozitív motiváció van; a dicsőség, egyetlen mérce van a győzelem, amihez az út a szenvedésen, a kínokon át vezet. Ami elengedhetetlen. Mert ez hitelesít. És így válik a szenvedés és a kín a siker kvázi előidézőjévé. Ha ezek nincsenek, akkor semmi sincs, semmi se lesz. Aki nem szenved, kínlódik az simlis, az ingyen akar mindent! Ami nem szenvedés árán születik az olcsó, az talmi! Hiába csillog, hiába a legjobb; nem érték. Aki összehozta az nem érdemli ki elismerést. Az ő győzelme érdemtelen győzelem. Mázli. Mert nincs mögötte a kín és a szenvedés. Ami hitelesít. Mintha csak az lehetne jó anya, aki szülés után már rá se tud nézni a gyerekére. Mert szenvedett! Mert szenved! Ha mosolyog, … Örülni nem szabad. Hiteltelenít. Pedig hát ez nem így van. És a sportpályán sem így van. Aki nem hiszi, üsse be Iniesta, Suarez, vagy éppen Forlán nevét és nézzen nagy alkotókat és nagy örömöket. Aztán üsse be Domenech, Henry, Rooney nevét, akik szenvednek, kínlódnak mosolytalanul, akiket nagyon sokáig nem fogunk örülni látni. Mert csak az erőfeszítésre tellett nekik.Mert eredménytelenek. Mert az alkotás élménye nélkül maradtak. Amit szintén gyakorolni kell. Nap, nap után.  

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr522157358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.07.17. 17:04:03

Nem csupán a Duna mentén, de szerintem mindenhol úgy van ez, hogy vannak, akik így, vannak, akik úgy, vannak, akik vérrel és könnyel, vannal, akik anélkül. Kiváló és azonos értékű teljesítmények születtek és születnek teljesen eltérő körülmények között, teljesen eltérő lelkiállapotokban,. Van, akinek szüksége van a kínlódásra, a szenvedésre mert az tartja "szorosan". Van, akit meg a teljes ellazulás, a könnyedség szabadít fel, segít kreatívan alkotni. Nincs általános recept! :)))

Luczifer 2010.07.17. 17:34:59

Az edzőnő az alkotást, a mosolygós teljesítményt nem tudta elképzelni. Nem érti, hogy egy alkotó – ha sikerült az alkotása – hulla fáradtan, kihajtva is mosolyog. A mosoly nem feltétlenül az odatevés hiányát jelzi, sőt majdnem biztos, hogy nem, hanem a siker feletti örömet. Ez az öröm pedig egy edzésen is ott lehet. Ott is kell lennie! A Közép Duna medencében ez nem elfogadott. Itt az edzők között ott vannak a mosolyírtók. Ugyanakkor Kemény Dénesről nem hallottam, hogy valakinek is megkérdőjelezte volna a lelkes erőfeszítését, csupán azért, mert mosolyogva úszott.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.07.17. 21:00:44

"Nem érti, hogy egy alkotó – ha sikerült az alkotása – hulla fáradtan, kihajtva is mosolyog."
Vagy nem. Az edzőnő kockafejűségét viszont még ez sem menti! ::)))

Luczifer 2010.07.17. 23:08:24

Jó, legyen –hat, –het a végén. De azért ha valaki valamit jól csinál, és nem mosolyog, azért ott gáz van. Ha jól emlékszem még Balczó is mosolygott, nagyon nehezen, nagyon keveset, de mosolygott azután, a híres futása után. Majd meg halt, de ott volt az arcán a mosoly.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.07.17. 23:16:02

@Luczifer:

Zseniális alakok sorát lehetne felvonultatni, akik bár igencsak jól műveltek valamit, mégsem mosolyogtak. Ugyan már! És vajon a mosolygás miért zárja ki, hogy esetleg valami baj (valami gáz) ott is leledzen? ::))

Luczifer 2010.07.17. 23:49:08

Ha valaki valamit jól csinál annál feszültségek szabadulnak fel. Ehhez jár a Teremtőtől egy mosoly. Próbáld ki! :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.07.18. 00:31:05

@Luczifer:

...és miből gondolod, hogy a feszültségek felszabadulása mindenkinek a füléig húzza a szája szélit? Elég sokszor kipróbáltam már, volt, hogy volt mosoly, volt, hogy nem. Ez a teremtő-duma meg olyan gáááz! Modom, hogy öregszel, Luczifer! :))))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.07.18. 00:35:38

p.s.
Nádas Péter elég sok jót alkotott, oszt mégsem mosolyog furton-furt a világba! És ő csak egy a sok közül! :):

Luczifer 2010.07.18. 09:15:58

A Duna mentén egy gyerek miközben evezett mosolygott. Nem csak egyszerűen jól evezett, amit csinált az belefért az alkotás kategóriájába. De hiteltelenítették az egészet, mert mosolygott. Ezt károsnak tartom. A mosoly nem hiteltelenít, sőt. Amikor Michelangelo elkészítette a Mózest és mondta „szólalj meg” valószínűleg mosolygott alkotására, nem ráripakodott, hanem rámosolygott. De ettől még lehetnek Savanyú Jóskák, akik képtelenek egy mosollyal jutalmazni magukat, környezetüket, ha sikerül valami, ha győznek. Ez persze kezelendő, de itt nem erről van szó. A baj és a kellemetlen, hogy ez utóbbiból törvény született. Az elvárás; szenvedj! Ami egy tévedés. De erről nem akarlak lebeszélni.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.07.18. 09:53:37

@Luczifer:

Már megint másról beszélsz! Ki mondta, hogy a mosoly hiteltelenít? A második hozzászólásomban egyszer már pontosan, érthetően leírtam a véleményem az edzőnő kockafejűségéről, az általad kárhoztatott jelenségről. De te nemjó szokásod szerint (újfent kórós leegyszerüsítő megközelítéssel) csak mantrázod a magadét, méghozzá úgy, hogy fittyet hánysz - mint mindig - arra, amikor jelzés érkezik feléd, hogy a szélső pontok között a köztes az, ami az egész nagyobb, a jelentősebb részét kiteszi. És igen keveset tud az életről az, aki azt gondolja, hogy aki nem mosolyog, az feltétlenül SavanyúJóska.
És a pontosságról: Az "… Aki még tud mosolyogni az nem hajtotta ki magát! …” megjegyzésben semmiféle hiteltelenítésről nem szó! Pláne nem az "egész héten jól teljesítettél!" kiegészítéssel! És bizony hibás állítás - már így önmagában, ahogy írod, hogy "a mosoly nem hiteltelenít"! Igenis van olyan, amikor a mosoly hiteltelenít! Továbbá a történet, amit leírsz egyáltalán nem arról szól, hogy ott bármiféle törvény született volna arról, hogy az elvárás az, hogy szenvedj! Már bocs, de mint máskor is igen gyakran , most is a gombhoz keresed a kabátot! :)
süti beállítások módosítása