egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Pénz

2010.01.13. 07:19 | Luczifer | 40 komment

Az ember néha elábrándozik, mi lenne, ha sok pénze lenne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha nyerne a lottón. A magam részéről a tervem évek óta kész, tökéletes kidolgozottságban várja a megvalósulást. Az egészről kussolnék, a pénzt eldugnám, letagadnám. Őrizném az érdektelenségemet. Minden nap ugyanazzal a vacak autóval, ugyanabban a vacak felöltőben a kutyákkal – ők nem vackok – elindulnék a munkába. Ha kérdeznék, miért viszem őket, azt válaszolnám, az új főnök szereti őket, be akarok nála vágódni. Ez elég kisstílű dolog; mindenki elhinné. A második sarok után azonban irányt váltanánk és valamelyik jobb szálloda uszodájába mennénk. Olyanba, ahonnan van szép kilátás. A bérletet, az ÁNTSZ-t, a stb-t még az esemény előtt gondosan lepapíroznánk. Kispolgárok vagyunk. Ott pancsolnánk, ennénk, innánk, írnánk egy-két posztot, majd kora este, fáradtan indulnánk haza. Mint akik jól végezték a dolgukat. Mert hát kispolgárok vagyunk. Útközben megpróbálnánk magunkat életszerűre koszolni, bár ez minden valószínüség szerint felesleges elővigyázatosságnak bizonyulna, hiszen kit érdekel, hogy egy senki lúzer tiszta-e, vagy piszkos. Nézze a tévét, hallkan. Többet nem várnak tőle. Így éldegélnénk, amíg le nem tartóztatnának. Miért? Valamiért. Mert ez, ezzel jár. Itt ezzel jár. A pénz ezzel jár. Ezzel kell jánia. Mert ez megnyugtató. Hála jár érte. A ressentiment, a szolga poziciójából. Nem érted? Tulajdonképpen én se. Lehetne másképp. De nem igen érdekel. Védve vagyok. Nem lottózok. Ez az ő dolguk. A játékosoké, akik csinálják, használják és szenvedik a ressentiment mániákus erkölcsét.  
 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr331665681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.13. 10:31:43

"A ressentiment, a szolga poziciójából....Lehetne másképp.."

Lehetne? Érdekes gondolat, hogy a ressentiment nem csak a szolgáké, rendelkeznek vele a nem-szolgák, az " előkelőség" is. Csakhogy ez utóbbiak ressentimentje nem kártékony, nem káros, mert azonnali reakcióban zajlik le.
A görcsös, az életen át tartó egyfajta pótcselekvésként való lottózás (és persze társai) belső alapélménye az nem más , mint az én "nem nyertem", én "nem vagyok nyertes" életérzés. és ebben , pontosabban ezekben a "szolgákra (önmaguk szolgáiban) bizony mindig alapozhat a mindenkori hatalmi/uralmi rend.

trendo+ 2010.01.13. 11:38:03

Azt látom, minél alacsonyabb az életszínvonal, annál többet költenek az emberek szerencsejátékra. Helytelenítem a milliárdos nyereményeket.

Luczifer 2010.01.13. 12:03:34

@malvina: Nem akarom a következő bejegyzéseket lelőni, de azért miért ne lehetne másképpen. Isten halott, az ember él és hisz azokban az értékekben, amelyeket önmaga hozott létre. Ez tény.
@trendo+: A szerencsejátékokra fordított összeg a kalkulálható előnyszerzésekkel is lehet összefüggésben van. Ha vannak, nem kártyázunk, ha nincsenek, feltesszük az utolsó vasunkat is a fekete kettesre. Mert minden mázli kérdése.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.13. 13:40:22

@Luczifer:
Én olyat írtam volna, hogy nem lehet, pláne olyat, hogy nem lehetne? Én csupán a nietzschei gondolatot citáltam. És pontosan azért, mert isten halott , a szolgaság, a szolgalelkűség soha nem lesz mentes a ressentiment káros és kóros következményeitől. És ha bármi is változna, változhatna - ahogy írod -, ahhoz először is annak kéne változnia, hohy ne szoruljanak folyamatosan egyre nagyobb tömegek a szolgaságnak ezekbe a XXI. századi formációiba.

@trendo+:
Én is így gondolom. És nem véletlen, hogy már az abszurditásig növelik a nyereményeket, ugyanis, ha egyszerű Jánosék azt látják, azt látnák, mint régen, hogy na jó, többfelé osztódik a nagy nyeremény, azaz, egy játéknak jóval több nyertese lehet, akkor nagyobb az esély, ezért olykor-olykor megengedik maguknak, hogy kihagyjanak egy-egy szelvényt, játékot. A szerencsejáték is a reklám mechanizmusával hat. Idealizál! Mint ahogy a reklámban sem a hajsütővashoz jutás a csábító a reklámban, hanem az az ideális kép emberkép (nő/férfi), amivel azonosíthatom magam, ha használom. A szerencsejátéknál sem az esetleges 120 ezer Ft. a tét, a cél! Hanem, A NYERTES képzete, ideája. Hogy ÉN LEHETK A NYERTES!

És visszautalva Luciferre, változhat a helyzet? Hát könyörgöm, legalább 100 éve tanítják már a valószínűségszámítást a gimnáziumokban, de igen régóta már az általánosban is! És??? Ettől elgondolkodnak az emberek? Dehogy. Evvan!

Luczifer 2010.01.13. 14:09:51

Te leírtad, amit leírtál én meg megkérdeztem, hogy lehetne-e másképpen. Vagy mondtam. Nem látok ebben semmi bajt. A szerencsejátékban pedig az emberek játszanak, hülyéskednek. Amikor komolyan veszik, akkor azt hiszem vagy betegek, vagy megszűnnek a normális előnyszerzési lehetőségek. Minden egyformán alacsony valószínűséggel bejövő esemény lesz. De valamit lépni kell.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.13. 15:03:07

Én a szolgalelkűségben, a szolgalétbe, a kiszolgálólétbe, a kiszolgáltatott létbe taszításban - még ebben a XXI.századiban is - azért látok némi bajt, még akkor is, ha tudom, hogy a baj valójában csak akkor van, ha megdöglenek a nyulak. ::)))
A szerencsejátékban pedig valóban az emberek játszanak, "hülyéskednek", csakhogy az emberekkel! És tehetik, azért, amit írsz. Ha nem így lenne, akkor nem abszurd összegekkel operálnának, hanem feldolgozható, komolyan vehető, életszerű összegekkel, osztott nyereményekkel.
És persze hogy lépni kell, de ez így önmagában kevés! Azt is tudni kéne, merre, mekkorát, és, hogy képessé váljunk a valószínűségek számbavételére.És azt se feledjük, hogy van az a helyzet, amikor éppen attól mozdulunk el a holtpontból, ha nem lépünk, hanem, ha éppen kivárunk. ::))))

trendo+ 2010.01.13. 18:05:13

Amúgy nem tartóztatnának le. Simán, egyszerűen elrabolnák valamelyik családtagodat és a kutyáidat, majd váltságdíjként egyszerűen elszednék a pénzedet. Meglehet, hogy éppen a szerencsejáték cég biztonsági emberei. Hiszen nekik is jár némi nyeremény.

ZinczyKa 2010.01.13. 19:30:43

Én is kispolgár vagyok. Én nem is vágyom sok pénzre. Szerintem nem is tudom, mit lehet vele kezdeni.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2010.01.13. 21:33:05

Olvasom, hogy a nagy nyeremények tulajdonosai a nagy nyeremény után 5 évvel általában rosszabbul élnek, mint annak előtte.
Igen, mert nem beruháznak, nem gondos mérlegelés után költenek, hanem durrbele módon költekeznek.
Ennek ellenére szívesen kipróbálnám, hogy mire mennék mondjuk egymilliárd forinttal.
De majd csak a jövő hónapban, mert a januárom eléggé foglalt, rengeteg a melóm :-)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.13. 22:51:07

És egy másik aspektus. A lottót nem véletlenül nevezik a hülyék adójának.

A "szerencsefelügyelet" adatai szerint az emberek 2001-ben 75,1 milliárdot költöttek az sorsolásos játékokra , fogadásokra.Ennek 35 százalékát fordították az ötös lottóra . A szervezők által befizetett személyi jövedelemadó 7,2 milliárd , a játékadó 34,4 milliárd – ez összesen 41,6 milliárd volt . Mindenfajta hazai szerencsejátékot beleértve 61,8 milliárd forint nyeremény került kiosztásra, azaz az emberek uszkve 100 milliárddal "finanszírozták" az államot ( illetve a szerencsejátékra specializálódott intézményeit). Ez az ország összlakosságát tekintve 10 ezer Ft/ fő "önkéntes adózást" jelent.

::)))))))

trendo+ 2010.01.14. 04:05:33

@Bognár L: A nyeremény mellé nem jár belátás, üzleti érzék, gyakorlat, tapasztalat. Egy olyan országban, ahol a papíron hatalmas számú "magánvállalkozás" zöme mind az állam csöcsét szívja, félig-meddig illegális módon, korrupcióval elnyert megbízásokon keresztül, miért is lenne elvárható, hogy a nyereményt az emberek az üzleti életben forgassák meg. Ha valaki mégis megvalósítaná dédelgetett üzleti tervét, melyhez eddig csak a tőke hiányzott, akkor ingoványos területre merészkedik, ráadásul közel sem biztos, hogy az elképzelése a gyakorlatban beválik. Legális üzletbe nagy pénzt befektetni még annál is kockázatosabb, mint egy bankban "kamatoztatni " a pénzt, ami az elherdálás eufemisztikus szinonímája. Jó esetben nagyértékű ingatlanba fektetik a nyereményt, amiben meg az a csapda, hogy annak a fenntartása lassanként felemeszti a maradékot.

Luczifer 2010.01.14. 08:12:27

Trendo! Nehéz volt a feladat. Egyformán zseniálisak voltak.

trendo+ 2010.01.14. 08:43:02

@Luczifer: Szomorú vagyok. Reménykedtem benne, hogy egyik jobb lesz, mint a másik :)

trendo+ 2010.01.14. 08:58:03

Szívem szerint kiharcolnék egy népszavazást, hogy a Szerencsejáték Rt teljes nettó jövedelmét kapja meg az egészségügy és az oktatásügy 50-50%-ban. Egyszemélyi felelősként egy-egy feddhetetlen kormánybiztost állítanék oda, aki főbelövés terhe mellett felelne az összegek korrekt felhasználásáért. Elszámoltatását a Számvevő Székből, az APEH elnökéből és az állami ítéletvégrahajtóból álló bizottság végezné havonta. Az auditálás jegyzőkönyvét kötelesek lennének nyilvánosságra hozni (de nem a parlament női WC-jének a deszkájára alulról ragasztva!) 3-4 éven belül látható javulás lenne e téren. Szerintem.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 10:35:40

@trendo+:
Lehet. Csak az a nagy kérdés, hogy vajon a kormánybiztos, az az állami ítéletvégrehajtók, a bitzonsági tótumfaktumok, ill. az APEH-elnök elmarasztalásának lehetetlenségétől, avagy a maffiafőnökök bűntetlenségétől tartunk-e jobban. :::)))))))

trendo+ 2010.01.14. 10:59:09

@malvina: Ahol egy projektnek van egyszemélyi felelőse, a megfelelő végrehajtási hatalommal és természetesen a megfelelő elszámoltatási garanciákkal, ott ideig-óráig rend van. Persze, tudom, hogy a korrupció olyan, mint a savas eső, mindennek a velejéig hatol. És azt is tudom, hogy "Új műsorhoz új férfi kell".
Egy miatt fogok örülni, hogy OV. győz nemsokára. Nem lesznek korrupciós ügyek! Korrupció az lesz, változatlanul, de mindenki fegyelmezetten befogja a pofáját ill. befogják neki. És legalább, habár ugyanúgy fosztogatja majd a klientúra a közöst, de legalább nem fogok minden nap arra a vinnyogásra ébredni, hogy már megint kifosztottak éjjel :). Mély kuss lesz és nyugalom.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 11:58:54

@trendo+:
Huhhh, tetszik ez a szarkazmus! Bár jómagam az örömérzéseimet valami egészen máshoz kötöm, mintsem a különböző nérókák le-, vagy éppen feltűnéséhez. Ami pedig ezt a váltófutást illeti, a t. nagyérdemű azt is kussban és nyugalomban nézte, nézi és fogja nézni, hogy ebben a nagy váltÓzásban éppen csak a váltóbot tűnt el kézen közön. Abban viszont igazad lehet, hogy megteszi majd helyette a gumibot is. Végül is bot, bot! ::))) Ami pedig O.V.-t illeti, többször elmondtam már, hogy kurvára undorítónak tartom, amikor valaki szenvtelenül bedobja az egyéves csecsemőt a folyóba, majd rögvest utánaugrik, kimenti, aztán azonnal rongyol, hogy beálljon ( mit beálljon, egyenesen előrefurakodjon) az életmentő kitüntetésért várók sorába. Ezt csak azok az ostobák szopják be, akik rettegnek attól, hogy saját portájukon,pénztárcájukon, családjukon túltekintsenek . Pláne, hogy esetleg megpróbálják megérteni a történések, a jelenségek mögötti összefüggéseket. De hát éppen erre alapoz a minden néróka. Az effélék gondolkodását ugyanis nem nehéz megérteni. A megnyerésükhöz egyre kell csak vigyázni: a bonyolult kérdésekre mindig egyszerű válaszokat adva kifejezetten és kizárólag a zsigerekre hatni.::((((

trendo+ 2010.01.14. 15:10:22

Örömérzést akár egymagam is elő tudok idézni, bármelyik kezemmel, anélkül, hogy O.V-re gondolnék :) Nem vagyok benne biztos, hogy némely hívei már képesek erre anélkül, hogy a Vezér videóin gülüztetnék kimeredt szemüket :) Bár nem véletlenül keletkezett a szállóige, hogy "sic transit gloria mundi" (ha jól tudom, ez vizigótul van:). Maybe. or maybe not, hogy a Nemzet Csatára másnak kaparta ki a csapatkapitányi státuszt... (Nem Sz.K. majonézgörényszocialista, pécsi alpáva főasszonyra gondoltam...)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 15:47:17

@trendo+:
:::))))) )))))))
Ma nagyon formában van, kedves uram! ::)))

trendo+ 2010.01.14. 17:42:50

Ez a tesze-tosza tunyaság és döglötthal-hangulat, ami a ballib oldalon van, az kezd felpaprikázni. Basszus! A végén összerakom Sztálin szobrát, mint a csodarabbi a Gólemet és végigmasíroztatom a róla (is) hajdan elnevezett Sugárúton, hogy még Schmidt Mari bugyogója is berezegjen! :)@malvina:

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 18:09:55

@trendo+:
::)))) És akkor a gatyarázó kifejezés párja is megszületett: bugyirezegtető! ::)) Jut is eszembe, hallottátok SchmidtMariné szül.:Gerő András legújabb elgondolását arról, hogy az ország megosztottságát, bizalmi válságát azzal orvosolná, hogy monarchiává tenné a rendszert, úgy istenesen-királyosan, ahogy az a nagykönyvben megvan írva. És akkor szerinte e legitimációs válság egycsapásra megoldódna. Namost azóta azon gondolkodom, hogy meddig és hova nyúlnánk vissza, ahonnan aztán szálazgathatnánk a mai leszármazotakat, akiket az nagy magyarok fölibe koronáznánk meg. :::))))))

trendo+ 2010.01.14. 18:25:12

Gerő András üres óráiban nyilvánvalóan olvasta Frederick Forsythe (amúgy kiváló) politikai fikcióját, az "IKON"-t és onnan merítette az ötletet. Van benne ráció, mert ahogy megboldogult Hofi mondta: "magyar ember nem lehet boldog, ha nem barna a szája". Persze, Hofi sem gondolhatott arra, hogy a száj nemcsak a seggnyalás okán lehet barna, hanem attól is, ha túl sok náci duma gyün ki rajta :)
De a sírnivaló viccelődést félretéve, nekem már sokszor eszembe ötlött, hogy az Ausztriából kitiltott Habsburgok milyen boldogok lennének, ha bizonyos erők felvetnék ezt a "kézenfekvő" megoldást. Nem véletlen ám a nyomulás az MDF-ben, a birtokszerzés, a magyar nyelv tanulása. De hogy pont egy "Gerő" szellőztessen meg egy ilyen áporodott elgondolást?! Kossuth Lajos forog a sírjában.

trendo+ 2010.01.14. 18:28:56

A szomorú az, hogy egy ilyen konstrukciót nem a liberálisok, vagy a szocik vétóznának meg élből, hanem a nácik... mivel ütné a Prinzip-elvet. Azért érdekes lehet ezt a konsrukciót az ágyban megbeszélni :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 18:50:37

@trendo+:
Attól függően persze, hogy király vagy királynő fekszik a monarchiágyban!
Lássuk be, a patriarchális monarchiában a királynők azért jobban jöhetnek ki belőle. Egyrészt mert nekik nem ciki a csak látszólagos királynőségük, másrészt meg mint nők amúgy is eléggé otthon vannak a látszólagos hatalmi helyzetből való valóságos hatalomérvényesítés gyakorlatában. :::)))))

Luczifer 2010.01.14. 18:57:31

Ha Jóska bácsi visszakerülne, nincs kétségem, hogy sokan tudnák, mit kell tenniük, hogyan kell megvilágosodniuk. És nem azok szarnának be, akikre Trendo gondol. Azok megvilágosodnának. Feltéve, ha arra gondol, akikre én gondolok, hogy ő gondol. És én például beszarnék. Megvilágosodnék és beszarnék. A Habsburgok ellen viszont különösen az Ottó bá’ ellen semmi kifogásom. Amit Gerő mondott azt viszont őszintén megvallom nem is értettem. A legalitás, a legitimitás, a múlt, a ma gondja kavargott össze-vissza. De egy kukkot nem értettem belőle.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 18:58:39

@trendo+:
Amin meg szintén megrökönyödtem, hogy Gerő a fungáló parlamentáris monarchiákat hozta fel példának. Hollandiát, a svédeket, meg Norvégiát. Kvázi sikerült neki összehasonlítani a tojást a kardántengellyel. ::((

trendo+ 2010.01.14. 19:01:13

@malvina: Én még az előkészület-elméleti stádiumra gondoltam és az ágyban az általad felemlített pár beszélné meg a dolgot az éjjelilámpák szűrt fényében :) előtte vagy akár utána :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 19:08:40

@Luczifer:
Megtippelem, nem vagy vele egyedül! Én viszont már adtam is neki egy nevet: ez kérem, a politikai celebelés műfaja. Mint amikor a ripacsról érdeklődöm a színésztársalgóban, és azt mondják nekem, hogy ja, őt keresed? Épp az imént ment be látszani! Ez az ErrorHáza nagyasszonya meg több mint jó párti, kedves uraim! Na nem az országnak, de történÉsz legyen a koponyájában, aki ekkora tehet(ős)ségnek ellent tud állni. És ha már legyőzte őt a gyöngesége, akkor legalább kukorékolnia kell hozzá valami észbontót. ::)))))

trendo+ 2010.01.14. 19:15:55

OFF. Mint rutinos időjós és -felelős, elintézném, hogy a királyválasztásra befaggyon a Duna. És azt is, hogy Luczifert válasszuk meg királynak! Kutyái kíséretében elfoglalná a trónt,
így mindenki azt hinné, hogy Ő a REX Felügyelő Király! Király lenne (a kutyáknak). :)
(A Pedigree ajánlásával pikk-pakk elkészülne a családfa is, és a leszármazási vonalat egy-két évtized múltán már a kisiskolások is fújnák... ima közben, a kereszt és OV, VG, valamint SM idealizált szentháromság fotója előtt térgyepülve.)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 19:26:15

@trendo+:
Stimmel. És akkor Mária országa is kipipálva. Viszont a kisbarkasz meg elállva, úgy hogy én mentem is innen a pécsába (na nem örülni, nem Európa Kulturális Fővárosába), hanem mondjuk egy egészen más európai fővárosba! ::)))))

trendo+ 2010.01.14. 19:42:27

@malvina: Jó utat:) Mire hazajössz, addigra felajánlom az országot Mária II. Magdolnának. (ÚGyis el vagyunk kurvulva)

Luczifer 2010.01.14. 19:58:09

Én meg mindenkit letrónolok. :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 19:59:06

@trendo+:
Hahhh, mi még elkurvulni sem tudunk igazán! Mindig későn esik le a tantusz, hogy kivel is kellett volna /kéne elmennünk! ::))))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 20:16:12

@Luczifer:
:::))) Engem inkább koronázz le, ha kérhetném! ::)))

trendo+ 2010.01.14. 20:52:26

Én azért nem jelentkeznék be KIrálynak (bár voltak titkos ambícióim), mert a koronát már OV. is felpróbálta. Én meg egy ilyen után nem dugok
se fejet a koronába, se nyakat a a hurokba.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 21:01:08

@trendo+:
Nem mondod, hogy felpróbálta, avagy próbálta fel...!?? Ez csak vicc, nem?

trendo+ 2010.01.15. 06:43:50

Amikor a nagy megúsztatási és átszállítási cirkusz volt, akkor bizony a fejére illesztette a fiú.:)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.15. 10:58:00

@trendo+:
A fiú???? Óh nem. Legfeljebb is fiúcska, mégha mindjárt ötven éves is! ::)))))
süti beállítások módosítása