egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Az apák bűne (Mindent tudtunk I.)

2009.11.15. 01:02 | Luczifer | 15 komment

Levél részlet: Sziasztok!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Azért fordulok hozzátok, mert nagyon nagy problémára szeretném felhívni a figyelmeteket. Ez pedig a ki nem mondható CIGÁNYBŰNÖZÉS!!!! B. fiam  arcát szétzúzták a cigányok. Szilánkosra tört az arc csontja, beleékelődtek a szilánkok az arcüregbe és ideget nyomtak. (…) Éjjel (szombat hajnali 1h-kor) barátjával jött hazafelé az éjszakai járaton (…)  Ültek, gyros-t eszegettek és beszélgettek. Barátjának egyszer csak a buszon lévő cigányok közül az egyik elkezdte a haját rángatni és le akarták rángatni a buszról. (…) Teljesen más irányból, oldalról, amit nem is láthatott - B. a levélíró fia –L -  valamelyik cigány valamilyen náluk lévő eszközzel (pl. boxer, vagy bármi más) az arcába vágott. Valahogy leszálltak ömlött az arcából a vér. Sok VALÓBAN felnőtt ember segítsége abban merült ki, hogy adtak neki zsebkendőt és sajnálkoztak. (…) Nem értem a buszvezetőt, a szemtanúkat, miért nem hívtak rendőrt. (…) A rendőrök azt mondták, ha azonnal hívják őket sokkal nagyobb esély lett volna az elkapásukra. Így is van gyanúsítottjuk (a … tér teljesen be van kamerázva és ott menekültek le a buszról mind a fiamék, mind az elkövetők), B. csak akkor tud, - kis eséllyel- azonosítani, ha, kissé jobban felépül. Így nem tudnak vádat emelni. Annyit kérek tőletek, ha bárhol jártok és ilyet láttok, emeljétek fel a telefont, hívjatok rendőrt, szánjatok rá egy két órát az életetekből (…) Az orvosok, nővérek elmondták, hogy ez napi rutin. …. stb. stb." Név cím
A tanácstalanság, a félelem és - talán nem tévedek - valamilyen formáját kereső magabiztosság vezeti az anyuka tollát. Retteg, felháborodik, védekezik és szövetségeseket keres. Társának szegődnék, jóllehet bizonytalan vagyok, hogy miért, mihez kér segítséget. Nyilván ő is tudja, hogy a levelet olvasók csak a felháborodásban lehetnek / lesznek mellette, a megelőzésben, a tettesek elfogásában, nem. A részvét kimaradt! Ha erre esély lenne, akkor az egész nem történik meg, vagy ha megtörténik, nem úgy, ahogy megtörtént. Mintha a levél írója nem merné mondani, amit mondani akar, nem merné kérni, amit kérni akar, a megtorlást. Ami egyébként érthető lenne. Különösen, ha azért kérné, ami a buszon történt. Mi másért? Hagyjuk! Amatőr  képzelgés. Egyelőre azt teszi, amit a gyerekszobája diktál. Írja, amit a gyerekszobája irni enged. Amíg annak az érvényességét elhiszi. Ami - gondolja -  ma rajta számonkérhető. De mi lesz a válasz? És milyen válaszra bólint? Bólintanak? Akik bólintanak. Megelégedve.
Unalmas vagyok, ha azt mondom, hogy húsz évvel ezelőtt mindenről tudtunk, hogy be fog következni, ami bekövetkezett. (A többes szám első személy a kor zsargonja szerint a magasan képzett értelmiségre vonatkozik, értsd összeszedett egy-két diplomát) Mindent tudtunk, hogy bekövetkezhet, és tudtuk, ha semmit sem teszünk, be is fog következni. Mégsem volt senki, aki megnyekkenjen. Tenni aztán végképp nem tett senki semmit. Hagytuk, a szemünk nem rebbent, amikor idealisták és gonosztevők összeálltak, álság levegőköveiből várakat csináltak, teleujjongták a világot, hogy a Kárpátok alatt kiépült Európa. Talán még röhögtünk is hozzá. Amikor épp nem ujjongtunk. A nagy Humbug nem Európának ártott, a hazugságot megint csak itthon hittük el, s a kussolás, a röhögcsélés árát most a gyerekeinken veri le a sors, pedig mi érdemelnénk. Ennek a generációnak van miért bocsánatot kérnie. A megkövetendők közé értve a cigánygyerekeket is. Mert az ütés okozat. És hát most is mindent tudunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr501526084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.15. 21:21:08

"Cigánybűnözés

A wikipédia cigánybűnözés szócikkébe beleírva arra hívtam fel a figyelmet, hogy a kifejezés igazsága nem több annál, hogy a föld kerek, s a Nap este lenyugszik, majd reggel felkel, mivel kering a Föld körül. Hétköznapi tapasztalatunk ezt mondatja velünk, de az iskolában megtanultuk, hogy a helyzet fordított. Sokak élete ráment erre az igazságra, mely szembe megy a másik igazsággal, melyet mindennapi tapasztalatunk sugall. Nem tudjuk mi az, hogy cigány, miként azt sem tudjuk, mi az hogy bűnözés. A két kifejezést egymás mellé helyezve, nem tudásunk megsokszorozódik. Amit tudhatunk, az nem más, mint a bizonyosság, hogy saját magunk vagyunk. E bizonyosság lövészárkából nézünk ki a bizonytalanságok világára, melyet hétköznapi tudásunk kincsestára, benne előítéleteink, sztereotípiáink segítségével bizonyosságokkal telítünk. E bizonyosságok forrása nem kívülről, hanem belülről ered. Mi magunk vagyunk a cigányok, a bűnözők, én-ünk elfojtott, letagadott, menekülő alkatrészei, melyeket rávetítünk másokra, akiket cigányoknak, bűnözőknek és más egyéb deviáns fajzatnak tartunk és nevezünk. Ez az igazság éppen úgy szembe megy a mindennapi tapasztalat igazságával, mint Galilei igazsága az Egyház tanításával. "

(Csepeli György)

Luczifer 2009.11.15. 22:11:45

Igen, de mit lehet mondani, tenni? Az esemény biztos megtörtént. És így történt. Az anyukának joga van leírni, ami vele történt. A levél beláthatatlan folyamatot indíthat. Nem fog, de indíthat. Csepeli szavai leírják a kór keletkezését, okait, de mi a terápia? Vitassuk meg a cigánybűnözés kategória használhatatlanságát? Mondjam neki, hogy nézzen magába? Nem fog. Ráadásul e pillanatban ízetlen javaslat lenne tőlem.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.15. 22:52:36

Kösssz, hogy kinézed belőlem, hogy ezt kéne anyukának elővezetni válaszként.....! ::))))
"Az esemény biztos megtörtént."

Ami bitzos, hogy esemény történt, méghozzá sajnálatos és borzasztó. Ennél többet csak akkor lehetne - de az sem garantált - tudni, ha a másik felet is hallhatnánk, esetleg olvasnánk. Már csak annál is inkább, mert igen sok esetleges körülmény játszhat közre ott, ahol valaki, valakik eleve úgy indítanak, hogy "cigánybűnözés", méghozzá ordító verzállal!

A bűn szempontjából kifejezetten indifferens, hogy azt cigány, sváb, hottantotta vagy sváb ember követte el!
És nem kell ahhoz pszichológusnak lenni, hogy ne tudnánk, hogy az ilyen anyukák (mint e levél írója is, akinek a számára nagyobb jelentőséggel bír az, hogy a támadó cigány, mint maga az elkövetett ocsmányság ) akarva-akaratlanul is belenevelik, átörökítik az effajta undorító, előítéletes gondolkodást a gyerekeikbe. Szóval, simán belefér, hogy az anya sérült fia is okozója lehetett a szörnyű végkimenetelű konfliktusnak. Talán nem véletlenül huzigatták a haját. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy így nem történhetett, de a levél sokkal több mögöttes információval szolgál, mint az a laikus olvasó számára elsőre látszik.
Ugyanakkor egy ilyen levéllel legfeljebb is a rendőrség tud valamit is kezdeni. Azt a buszt meg lehet találni utólag is, és a szemtanúkat is. Volt már rá éppen elég precedens. Ami pedig a közömbösséget illeti, hát, az az, ami a bonyolultabb falat! Ilyenek vagyunk. és ehhez bizony mindannyiunk hozzátette és teszi a magáét. Csodára felesleges várni. Változnunk kell, és ha ilyen szörnyűség történik, akkor az erre hivatott intézményekhez kell fordulni.

Ami pedig a "cigánybűnözés" fogalmát illeti, akinek nem egyértelmű a Csepeli idézet, annak teljesen hiábavaló bármi többet is magyarázni!

Luczifer 2009.11.15. 23:03:10

Viktimológiai ihletettségű felvilágosítás? Ez lenne a terápia?

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.15. 23:43:34

@Luczifer:
Hát, amennyiben te a kommentemből ezt szűrted le, akkor sajnos, nem tehetek érted semmit! ::)))
De ha már ezt szóba hoztad , az efféle esetekben több áldozatról is szó lehet, attól függően, hol húzzuk meg a határokat.Továbbá addíg, amíg nem tárták fel a történtek pontos menetét, addig semmiféle morfondírozásnak nincs helye.
Egyébként meg miféle terápiáról beszélsz? Össztársadalmiról, az előítéletes anyukákéról, az agresszív fiatalokról, a közönyös, közömbös nagykorúakéról? A kőszívű buszvezetőéről...?Ugye érzed, hogy ez így nonszensz!!!

A konkrét eset "megoldása", először is kivizsgálása ( anyuka se volt jelen az esetnél) a rendőrségre és az igazságszolgáltatásra tartozik. Az pedig megint más kérdés, hogy egy ilyen beteg társadalomban (?) nem sok jóra lehet számítani. De egy biztos, ezt az egész kilimászt nem egyedül kavargatjuk, mindannyiunk kezében ott a fakanál.

Luczifer 2009.11.16. 08:29:12

Értem nem igen kell tenni semmit, legalábbis pillanatnyilag. Ritkán - éjjel soha sem - járok tömegközlekedési eszközzel, a feldühödött középosztálybeli anyukákra meg fehér színem megnyugtatóan hat. Az ország közállapotáért kellene tenni. Hogyan lehet egy ilyen alakuló lavinát megállítani. Az olaszliszkai lincselés egy halálos balesettel kezdődött. Jó tizenöt évvel ezelőtt. És azzal folytatódott, hogy elhanyagolták a baleset kelltette lelki folyamatokat. Egy közösségnek azt mondták a rendőrök megtették, amit kell. A bűnös bűnhődik. Az ügy lezárva. De ez maximum jogilag történt meg. A magára hagyott közösség meg hergelte magát. Itt történt egy súlyos testi sértés, és ha az ez által beinduló lelki folyamatok kezelés nélkül maradnak, vagy pocakos goj motorosok veszik kezükbe az ügyet, akkor holnap ugyanez a dal lesz, csak a szereplők színei változnak. Vagy te válaszolsz, kezeled a dolgot, vagy a goj motorosok. Ők a versenytársaid. Tetszik nem tetszik velük vagy versenyben. A lelkünkért. Akkor lesz szarfészek az ország, ha rosszul vizsgázol.

Gombóc Artúrné · http://kultturaim.blogspot.com/ 2009.11.16. 10:23:08

A rendőrségre tartozik? Hát épp egy ilyen "cigánybűnözés" témájú körímélt (gondolom rendőrök körében szépen terjed) töröltem még a kukámból is (ezért most nem tudom ide bemásolni) a minap, melyet rendőr ismerőstől kaptam, s mely szerint cigányok támadtak meg valami rendőrőrsöt és hogy ezt mindenki elhallgatja... és most már aztán... stb.
A kórra a rendőrök sem immunisak, sőt. Nekik kell ugyanis a nyóckerben stb. helyen intézkedni elég szar fizetésért, míg Malvina és mindenki más a karosszékből osztja az észt.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.16. 10:47:10

@Luczifer:
@Kaktuszka:

Erre is, mint annyi minden másra is igaz, hogy csak az általános állapotok javulása hozhat eredményt. És azért az ahhoz vezető út - mármint az általános állapot javulásához - se boszorkánykonyhára, se boszorkányokra nincs szükség! ki van az már bírva lenni találva! Csak előbb fel kell nőni! Például Kaktuszkákból KAKTUSZOKKÁ érni! Már csak azért is, hogy ne az egyedi (mégha több is ) esetekből, a sajnálatos és rossz gyakorlatokból induljunk ki. És hogy végre értsünk már magyarul, vegyük tudomásul, hogy a különböző "kórok"-tól adott esetekben senki se mentes. Mindenfélefajta korú, rangú,hivatású stb., stb. fertőződhet. Ebből még nem lehet arra a következtetésre jutni pl. hogy "A" hogy rendőrök! Ezzel a logikával álljunk neki önbíráskodni is, mert ne menjünk a bíróságokra sem, hiszen vannak hülye és hivatásukat lelkiismeretlenül, szakmai etika mélkül művelő bírák!
Úgyhogy nagyon ráfér a ...KAkákra az észosztás, akár karosszékből, akár a katedráról, akár egy kulturblogon kereszül! Sok sikert neked Kaktuszka!
:))))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.16. 10:55:57

p.s.
Húúúú Freud bácsi de örülne ennek az elírásnak!
"KÁkra", ezt akartam írni, de azt hiszem, de nem tagadhatom le, hogy ebben a vonatkozásban azért freud-i alapon állok! ::::))))))))))))))))))

trendo 2009.12.03. 08:18:45

Mint az ördög ügyvédje mondom: Rengeteg ilyen "támadásról" körlevelet olvasok. Némelyik igen életszerűtlen, nyilvánvalóan heccelő szándékkal készült. Bocsánatot kérek, ha ez az eset nyilvánvalóan nem ilyen volt.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.03. 11:06:27

@trendo:
igen, fontos és pontos meglátás, és többek között ezért sem lehet az efféle leveleket alapos mérlegelés, körültekintés nélkül készpénznek venni.

trendo 2009.12.03. 15:31:45

Kamaszkoromban, mikor kék monoklival, bevert orral hazamentem, Anyám csak azt kérdezte: - Remélem, még mindig úgy érzed, hogy neked volt igazad? Ha igen volt a válasz, akkor jött a következő kérdés: - Legalább te is jól pofán vágtad? Bőrszín nemigen került szóba (az általában úgyis egyformán kék-zöll-sárga-fekete volt :)))
süti beállítások módosítása