egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Szineváltó örökség

2009.10.11. 10:19 | Luczifer | 19 komment

Vannak, akiknek semmi se jó. És akiknek semmi sem jó, azok mi vagyunk. Volt Magyarország nagy ország, de nem volt önálló, és ez a függetlenségről nemesen álmodó lelkes elődeinknek nem tetszett. Igaz a nem nemesen álmodó lelketleneknek se feltétlenül. Másutt lesz a vízválasztó. Aztán lett önállóság, de annak se lehetett örülni, mert addigra összement. Gyerek ország lett. Olyan zavarba ejtően rendellenes formában, árvákra jellemző kitatlált múlttal, koravén, révedező lélekkel. Sokan rá se néznek. Ők nem ide tartoznak, vagy csak az előző az övék, az vállalható. Mintha ez ügyben lenne választás. Mintha innen csak úgy ki lehetne iratkozni. Meg mintha ez az örökség csak úgy elutasítható lenne.
Amikor nagy volt, de nem volt önálló, a hatalmasok, az állam, az uralkodó rendek önzőek, szűklátókörűek voltak. Beszorítva érezték magukat, alkotásra nem vitte rá őket a lélek. Vagy fordítva. Alkotásra képtelenek voltak és ezért beszorítva érezték magukat. Az alávetettek meg önzőek és szűklátókörűek voltak, beszorítva érezték magukat, az alkotásra nem igen vitte rá őket a lélek. Vagy fordítva. A hatalmasok az alávetettekből éltek, abból, amit ki tudtak belőlük sajtolni. Az alávetettek, meg abból, amit ki tudtak vonni a hatalmasok gyűjtő szenvedélye alól. No, meg amit horizontálisan el tudtak csippenteni. Egymástól. Itt és ott. Mindenki a Másikból élt, de egyik se a Másik sikeréből. A teljesítmények egymás ellen irányultak. Még szerencse, hogy szerények a teljesítmények. Ez a mi örökségünk, ennek van nálunk hagyományai, értsd házilagosan kidolgozott napi rutinjai, rejtett célképzetei, összeeszkábált, bajusz alatt mormogott legitimációs elvei. Ez ad biztosnak tűnő perspektívát. Ez megy, ez a tartósan torzult, buhera kultúra. Meg az ezt elfogadtató hátrafelé mutogatás. Ez a bónusz! Kádár miatt van. Horthy miatt van. Trianon miatt van. … A fészkes fene tudja, ki miatt van, de miatta van. Kéne egy hatalmas, aki előre néz és nem a Másikból, hanem a Másik sikereiből akar élni és ezért felépíti, hagyja felépülni a Másikat. Mert rájött, ez az érdeke. Ez esetben a Másik az ország, ahol egymás sikereiből akarunk élni. Ez egy ötös lenne a lottón. Nincs sok esély rá, de azért ábrándozni lehet. Tegnap valakinek bejött. Már a szerencsejátékra gondolok. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr1001441986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2009.10.11. 11:07:42

"... a Másik az ország, ahol egymás sikereiből akarunk élni!" - amikor ide értem felcsillant a szemem, az eső és ború dacára kezdtem jól érezni magam
de akkor hozzátetted: "Nincs sok esély rá." - és újra az eső és a ború kerített hatalmába.
És mégis...

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.10.11. 17:30:32

Hát igen! A minőség nem nagyság vagy kicsiség kérdése! Most sem tudok mást mondani, idő, idő és megint csak idő! A helyeket még mindig a régit, az avittat, az erőszakost és diskurzusképtelent hordozó generáció uralja. De az idő majd ezt is megoldja!

Luczifer 2009.10.11. 17:50:12

Próba szerencse? Majd meglátjuk? Mindenki fusson amerre lát? + A sorsod elől, futni úgyse tudsz?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.10.11. 20:00:05

@Luczifer:

Ezt nem tartom igaznak! Egy emberben potenciálisan számtalan vagy számos sors létezik/létezhet . Minden egyes döntéseddel egy másikat utasítasz el, és igen gyakran semmi és senki nem kényszerít , hogy egyik
vagy másik mellett dönts. Mindenféle sorsról csak utólag beszélhetünk. ::)))

Luczifer 2009.10.11. 20:05:04

Akkor nem az idő old meg, hanem a cselekvő ember?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.10.11. 20:29:03

Az idő , az ember, de még az ő cselekvése is egymással szorosan összetartozó, összefüggő viszonyrendszerekben léteznek . Egymás nélkül elég nagy marhaság gondolkodni felőlük! Ugyanis akár az ember oldja meg., az időtényező akkor sem iktatható ki, ha az idő, akkor meg az emberi jelenlét nélkül értelmezhetetlen a felvetés.::)))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.10.11. 20:31:15

Off!
Látom, B.L. blogján írtál, reagáltam rá, de mivel valószínűleg ez az én X. válaszom is ki lesz törölve, mint a többieké is, ház ideteszem:

picasaweb.google.com/marta.neumann/Galamb#5391408228499763170

ZinczyKa 2009.10.12. 15:59:11

Mutogatni előrefelé tanácsos. Még akkor is, ha köd van ::))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.10.12. 19:37:58

@ZinczyKa:

Ködben nemigen lehet pontosan eldönteni, merre is van az "előrefelé"! ::))))))

ZinczyKa 2009.10.12. 20:17:12

@MALVINA: de Malvi, ami előttem van az az előre. Ami meg mögöttem van, az nem. Ködben is. :)

Luczifer 2009.10.12. 20:40:47

Gidának azt mondom; előre. Ha ezután rám néz, odajön hozzám. Ha nem, előre megy. Az orra állásától függ, hogy merre van az előre. Okos lány. :)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.10.12. 22:00:01

@ZinczyKa:

Nagy tévedés! Az előttem az nem az előre, és a mögöttem pedig nem a hátra szinonímája! Továbbá, ne csúsztassunk! A mondatodnak is csak úgy van értelme, ha a benne szereplő "előrefelé" az nem a magad, az orrod előttire vonatkozik.

És ha A pontból el akarsz jutni a B pontba, vagy A pontból elindultál a B pont felé, de közben a ködben megkavarodtál, és az orrod elé a kiindulópont került, mögéd meg a megcélzott, az elérni kívánt pont, attól még az orrod előtt nem az előre van, hanem hátra, a tarkód mögött pedig nem hátra, hanem előre! Aztán, ha rájöttél a helyes irányra, de még háttal állsz az elérni kívánt B pontnak, és a haverod megkérdi, hogy akkor most merre is van az előre, akkor bizony magad mögé mutatva mindod, hogy arra!

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.10.12. 22:07:38

De hogy még érzékletesebben fejezzem ki magam - csakhogy az okos lány, Gida is értse -, az életben feladatok sokasága áll előttünk, van előttünk, avagy kerül elénk. . De bizony közülük a gyakorta rossz, nem a megfelelő kiválasztása , ahogy a helytelen abszolválásuk is igen gyakran nem az előre, hanem a hátra irányába juttatnak bennünket! ::))

ZinczyKa 2009.10.13. 02:21:47

Nem is tudom. Ha vissza kell menni valamiért, akkor is előre megyek. Az én nézőpontom, mint Gidáé, az orrom állása.
A köd az eredeti kommentben arra vonatkozott, ami a jövőben-ből nem látható. Erre gondoltam, csak talán nem jól mondtam. ::))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.10.13. 10:43:12

@ZinczyKa:

"Kéne egy hatalmas, aki előre néz és nem a Másikból, ..."
"Ez megy, ez a tartósan torzult, buhera kultúra. Meg az ezt elfogadtató hátrafelé mutogatás."

Ez elég egyértelmű: aki előre néz (nem az orra irányába)! Ugyanis attól, hogy valaki az orra után megy, az még nem azt jelenti, hogy előrefelé halad, mint ahogy attól, hogy valaki az orra irányába mutogat, attól az még simán lehet hátrafelé mutogatás, amitől is aztán a "tartósan torzult, buhera kultúra" formálódik. Szóval szimbolika, szimbolika! ::)))

"A köd az eredeti kommentben arra vonatkozott, ami a jövőben-ből nem látható."

Az ember csak a jelenből nézhet bármerrefelé is! És aki ködben tapogatózik az bizony azt csak a jelenben teheti. Az itt és most ködjében tapogatózik. Aki ezt a "jövő ködében" próbálja, az az őrült.

Továbbá a poszt pontosan arról próbál beszélni, hogy a visszafelé menni, mutogatni , az nem előrefelé menni, nem előrefelé mutogatni ! Ezért torzít és buherásít. ::)))

De hát könyörgöm, még a mondás is azt mondja, hogy "csak megy az orra után, nem nézi, hogy merre!" Ebben is benne van, hogy az, hogy az orra után megy valaki, nem egyenlő azzal, hogy előre megy!

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.10.14. 23:15:35

@MALVINA:
Most nagyon röhögök! Táncolásból jöttem haza, és ott az történt, hogy egy figuránál határozottan jobbra fordítottuk a fejünket, utána a jobb lábunkat előbb felhúzva, aztán spiccünket magunk elé szögezve, kilépésbe zártuk a mozdulatot. A háttérben persze szólt a zene! Én meg egy hatalmasat kiáltottam, mert szembe jutott Lucifer oldalán Zinzczy orrának a hegye. Pontosabban, hogy amint hazajövök, megkérdem, hogy akkor és a figurázáskor merr is képtem ki, indultam el, ha az orrom ugye a fejemmel együtt kifejezetten jobbra mutatott! és ha mondjuk megbontva a tánccsoport ritmusát, én az orrom után oldalazva haladtam volna, akkor vajon előre vagy oldalra mentem volna? :::))))))))

ZinczyKa 2009.10.15. 02:54:13

@MALVINA: Megoldódott a rejtély! Ezért nem tudok normálisan táncolni. Folyton az orrom után megyek. Le a parkettről :::)))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.10.15. 10:12:52

::))))))))))))) Na, akkor be is vezethetjük a szlogent, amit majd akkor dobunk be, amikor nem jutunk egyes kérdésekben közös nevezőre: AKKOR MOST, IRÁNY A TÁNCPARKETT, ÉS UTÁNA ÚJRÁZUNK! ::))))))

Ebből következően egyszercsak bekövetkezik a "két legyet egy csapásra" helyzet, amiközben is a létrejött konszenzussal a tánctudás is megszületik. Vagy éppen fordítva.::))))
süti beállítások módosítása