egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Fogyasztás

2009.09.24. 09:10 | Luczifer | 21 komment

"Meglássátok azért, mimódon hallgatjátok: mert a kinek van, annak adatik; és a kinek nincs még a mijét gondolja is hogy van, elvétetik tőle” Lukács 8,18

 

A szellem embere magyarázza, hogy hatástalanok a fogyasztást korlátozó propagandák. Ennek nyugaton van közönsége, ők már kifogyasztották magukat, nálunk nincs, mert itt mindenki éhes. Le kell feküdni a vágyaknak.

Ez igaz, de csak féligazság. Ez a fogyasztás más fogyasztás. Az emberek persze éhesek, fogyasztani akarnak, de ebből még nem lenne baj, ha belátnák a fogyasztás korlátait, ha fegyelmezetten betartanák a fogyasztást eredményező technológiát. Megnéznék, mire van szükség a világban, ennek előállítására képessé tennék magukat, ezt megtermelnék, eladnák, és aztán a fogyasztanának. A jelentősebb önuralommal bírók megvárnák, amíg az ellenérték befolyik, és aztán költenék pénzüket, amire költeni óhajtanák. Nyújtózkodnának, amíg a takaró ér. A hitelt pedig arra fordítanák, amire való. A jövő megalapozására és nem annak felélésére. Ráadásul a kártyaasztal mellett. És milyen partnerekkel! De ez elő se jön, akkor fogyasztanak, amikor kétes szavahihetőségű politikusok és gazdagodni vágyó gazdagok ügynökei önös érdekeiket követve rádumálják őket: Fogyassz. Hidd, hogy fogyaszthatsz! Örülj és dicsérj minket, hogy fogyaszthatsz! Boldog lehetsz. Általam! Általunk!

Az emberek meg hisznek, mindig is hittek, talán ezért vannak, és papagáj módjára mondják a fogyasztás élvezet, az egyetlen élvezet, ami kárpótol a szerencsétlen életért, ami miatt többnek gondolhatjuk magunkat őseinknél, vagy a szomszédunknál. Amikor fogyasztok, vagyok. Ez az élmény jár, ha egy percre is, de jár. A pillanat öröméért aztán súlyos árat kell fizetni. De ezen nem csodálkoznak sose hitték, hogy nem lúzerek. De volt egy szép napjuk. Amit aztán az orruk alá dörgölnek azok, akik jégre vitték őket. Ezen se csodálkoznak. Jajveszékelnek, átkozódnak, de nem csodálkoznak. Ez a játék része. A sírás. Kár, hogy ez lesz az egyetlen maradandó.      

Címkék: hitel fogyasztás válság baloldal

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr591403502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.24. 09:52:16

Szép! Mert olyan randa! ::))) Szóval, ha nagyanyámnak töke volna..., de nincs, ezért aztán fogalma sincs, mi fán terem a férfi! ::))))

Luczifer 2009.09.24. 11:27:27

Azt hiszem a nagyinak erről pontos fogalmai vannak. :)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.24. 16:19:00

Ez csak egy szentimentális és romantikus megközelítés! A nagyanyák többségének lilájuk sincs róla, csak arról, amit ők bele képzelnek! Na persze a nagyapákkal sincs ez másként ! Ezért IS ilyenek a lányaink és a fiaink, akikből aztán újfent ugyanilyen nagyik és papik lesznek! De azért a generációk különélésének is van/lehet és lesz is hozadéka, ebben az egyben lehet bízni! Csak hát ez is lassúcska egy folyamat! ::))

Luczifer 2009.09.24. 19:25:49

Én ezt nem értem. Most arra gondolsz, hogy vannak okos, kevésbé okos, meg buta generációk? Ez nyilvánvalóan érthető úgy is, hogy a szerelmet értő, kevésbé értő és a szerelem iránt süket generációk váltogatják egymást?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.24. 20:01:41

Én csupán azt mondom, hogy szar a helyzet, és hogy az elmék tisztulása az igen lassú , illetve hosszú folyamat. Közben meg minden hiányérzetünket a fogyasztással akarjuk orvosolni, mert képtelenek vagyunk leszakadni a reklámvilág és a média csecséről!

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2009.09.24. 21:42:41

Addig nyújtózkodjunk, amíg az aranyat tojó tyúkot le nem vágják - ilyen mese ez!
Vagyis ki finanszírozna egy ésszerű és nem habzsoló fogyasztást propagáló programot?
Másképpen: a kapitalizmusban kívánatos állampolgár-e a nem a folytonos fogyasztásban élen járó polgár?
Aki otthon űl, könyvtári könyvet olvas gyertyafénynél és erkélyen termelt sárgarépával táplálkozik, s így elégedett a súlyával, nem jár konditerembe, s így nem is izzad, tehát dezodor sem kell neki!
Az ilyen polgár már-már a kommunista embertípus, pláne, ha az a könyvtári könyv Marxtól való.
Persze lehetne az a könyv Bogár közgazdászé is, aki szerint a magyarokat egy központi akarat rontja a török óta - tehát minden mindegy úgyis...
Én még próbálkozom, kaparok kicsit, hogy fogyaszthassak: most például biciklis bukósisakra gyűjtök. Legalább ennyiben tiszteljem az életet, mégha az az önkizsákmányolt magamé is...

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.24. 23:28:06

A bármit is propagáló programokról mindig a hittérítők jutnak eszembe. Kvázi azokkal is - a proprogikkal - körülbelül ugyanúgy és olyan véres--sáros-könnyes "sikereket" lehet csak elérni! Egyébként meg olyan, hogy kapitalizmus, olyan nincs! Kapitalizmusok vannak, méghozzá számosak, akárcsak a társadalmak! És éppen ezért nem lehet kapitalista és kommunista embertípusra osztani az embereket.

Bogár úr pedig , no meg a sok más összeesküvés-elmélet gyártó mindig azok közül kerül ki, illetve azok válnak ilyenekké (összeesküvés-elmélet gyártókká, ezen elméletek rabjaivá, megszállottaivá), akik önnön ( szűkebb) környezetüket csupán egy pontként képesek érzékelni, látni, értelmezni anélkül, hogy rálátnának ama bizonyos gömbre, melynek az ő kis pontjuk is csupán egy elem a többi között. Az kifejezetten szánalmas, ahogy kirajzolódik a kép, miszerint értelmes és tanult emberek sokaságáról derül ki, hogy a nagy testvér/nagy ellenség (mert e kettő bizony összefügg) bűvköréből egyszerűen képtelenek kikászálódni. És így készülnek az ő egyszerű, primitív történelemmagyarázataik is. Hiszen bármennyi saját igazságtöredéket is lapátolnak egymásra, egymás mellé az bizony soha nem fog összeállni a világfolyamatok kizárólagos és egyedüli magyarázó elvévé, mert egydimenziós magyarázatok maradnak. Mint pl.azok , amelyek mindent Amerika hatalmi törekvéseinek, és/vagy "A" kapitalizmus nyakába zúdítanak , ill. a különböző "oldali alapértékek" elburjánzására kennek, vagy amelyek minden problémát az olajra redukálnak.
És hát el is csúsznak rajta rendesen! Ez viszont a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy ők maguk majd újabb és újabb elméletgyártásokba kapaszkodva még feltápászkodhatnak, de sokak pofával a porban , összetörve végérvényesen a földön maradnak.

Luczifer 2009.09.25. 06:25:59

Szerintem nem a fogyasztással van a gond, hanem a hülyüléssel, az elemi szabályok figyelmen kívül hagyásával. Az épeszű fogyasztás társadalmi propagandái – pl. a protestantizmustól a zöldekig – megtalálták a maguk finanszírozóit, a felelős hitelezői magatartás szakmai szabályairól, feltételeiről nem is beszélve. Mármint másutt.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.25. 11:42:19

Ha a struktúra beteg, akkor hiábavaló bármilyen propaganda az egészségesen élhető élet mellett!
Ugyanis a legerősebb propaganda mindig a gyakorlat! Márpedig e beteg struktúra által generál gyakorlat az élet efajta élhetőségét propagálja, méghozzá pusztán azáltal, hogy úgy működik, ahogy. Ebből pedig egyenesen és értelemszerűen következik, hogy : időd, idő, és még mindig idő! Ezek a struktúrák ugyanis nem bonthatóak le pikkre-pakkra! Ebben a műfajban nem létezik újraindítás, újratelepítés. Legfeljebb is beindítás és betelepítés : a gondolkodásé kobakokba. De hát ez is idő. Kinek, kiknek mennyi!!!

ZinczyKa 2009.09.26. 16:25:16

Szerintem a fogyasztási struktúra szinte egy lépésben lebontható, volt is rá példa sok a történelemben. Én azt mondom, nagyon gyorsan kellene gondolkodásmódot váltani. Mondjuk most.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.26. 19:59:22

@ZinczyKa:
Na ne izélj, már! Ha így lenne, akkor nem állhatott vlna elő ez a helyzet! És mi lenne az az egy csodalépés? Ráadásul a struktúra éppen attól struktúra, hogy speciális összefüggéseken alapuló rendszer. Ezért eleve lehetetlen egy lépésben ... de egyébként is, a társadalmak több száz év alatt is csak igen lassan változnak.

ZinczyKa 2009.09.26. 20:18:42

@MALVINA: Konkr;tan egy nagy vilagegesre gondoltam. Akkor rovid ido alatt valtoznak a fogyasztasi szokasok. Nullara. Majdnem.
Nem kellene megvarni.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.26. 23:30:03

::)) ::((( Azért az sem egy lépés! Azt is hosszú vajúdások, ostobaságok, hatalmi harcok előznek meg. A végkifejlet, az mindig csak jéghegy csúcsa!

ZinczyKa 2009.09.26. 23:32:31

Igaz, de a vajúdás már elkezdődött. Mivel sokadik gyerek, nem biztos, hogy sokáig tart.

Luczifer 2009.09.27. 09:38:24

Ráadásul, ha nem a világ csak a saját gondjainkat akarjuk kezelni, pár törvénymódosítással elintézhető lenne. Nem csodára van szükség.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.27. 10:16:02

@Luczifer:
Mi intézhető el pár törvénymódosítással? Ugyanmár, semmi! Ezt csak mérnökök gondolhatják így! ::)))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.27. 10:32:51

@ZinczyKa:

A vajúdás az folyamatos. Ha nem az lenne semmi sem születhetne meg. Márpedig a világ születések és pusztulások, azaz feltűnések és letűnések sorozata, méghozzá átfedésekkel. Az a parányiság, amit tehet az ember azért, hogy a létezését elviselhetőbbé ( na, és ez is milyen sokféle lehet, kinek/kiknek itt vagy ott ) tegye - mindenkor alapvetően meghatározott a megelőző vajúdások, születések és pusztulások sokasága által. Azt hiszem, hogy a lényeg az, tudnunk kell, hogy hol és mikor élünk! Én például, ha hamarabb rájöttem volna minderre, akkor teljes bizonyossággal állítom, elmentem volna innen. Mert én egy egész más világot hordok magamban, mint ami itt és most kötülvesz. És ez az a pont, ahol mindazt fontosnak tartom, amit pl. ez az Alexander Bard is képvisel. Azt a fajta szabadságot, ami bizonyítja, hogy piros közegben is létezhetnek sárgák, és fordítva. És akkor ne lehessen határ, ami meggátolja bárkinek a világban való vándorlását annak érdekében, hogy megtalálja a maga helyét benne.Hiszen senki sem húzhatja magára a világot, csakis magát húzhatja a világra!

Luczifer 2009.09.27. 11:14:04

@MALVINA: Miért nem előremutató, ha megnehezítik a bankok kockázatos hitel-kihelyezési gyakorlatát, ha a súlyos aránytalanságot tartalmazó szerződések semmissé nyilvánítását elmagyarázzák, és közös kockázattá alakítják, azt, amit ma az adós visel. Minden szakmai indok nélkül. Miért van korlátlan a szerződésmódosítási lehetősége a banknak? A feltételek miért nincsenek a szerződésben? Miért nem lehet azt mondani, hogy van egy fél év, tessék rendbe rakni! És máris vannak az észnélküli fogyasztásnak korlátai. De ezt mindenki tudta két évvel ezelőtt is. Csak mindenki elfordította a tekintetét. Súlyos következménye lett.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.27. 13:58:41

@Luczifer:
Egyrészt azért, mert az, hogy ez így van - itt nálunk, mert máshol meg másként van -, az pont azt igazolja, amiről az előzőekben írok. Továbbá mondani mindent lehet, sőt szabályozókat beállítani is, de az alapattitűdök, azok az összeállások, amikre utaltam, azok mindig felülírnak mindenféle szabályozást. Ezért születnek azon ominózus kiskapuk ezrei! (Nem hallottad, hogy valamelyik bank pl. ex katedra kijelentette, hogy nem veti alá magát a tervezett szabályoknak!) Szarból nem lehet várat építeni! Majd, ha kiszikkadt ez a 93 négyzetkilóméteres kupac, és elporlik, na majd akkor, akkor talán megmaradnak, és épségben és nem süppednek bele a lerakott építőkövek.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.27. 14:01:06

Jav. : 93 000 négyzetkilométer. ::))

yanchi345 2009.09.29. 09:53:25

@Bognár L: Tessék elolvasni Aldous Haxley: Szép új világ c. regényét, kiváló leírása annak, merre halad a világ a maga erejéből. A fogyasztói társadalmat a maga önteltségében mutatja be, és a javaktól elrekesztett többit, akik a maguk nézőpontjából ezerszer normálisak a habzsolói társadalomnál. Akik persze szintén el tudják mondani, hogy ők a normálisak, szemben azokkal.
süti beállítások módosítása