egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Élethosszig tartó tanulás

2011.04.19. 06:53 | Luczifer | 1 komment

Aki valamit akar, az, amit akar, az vagy sikerül, vagy nem. Aki viszont bármit hajlandó akarni, mert csak akarni akar az a csőcselékhez fordulva könnyen sikerre viheti azt, amit akar; élvezheti az akarás mámorát.
 
 
 
 
 
 
 
De csak úgy, és abban, amit a csőcselékkel akarni lehet. Amiben az segíteni képes. A csőcselékkel pusztítani, elsöpörni lehet. Aztán meg lehet ünnepelni a pusztítást, az elsöprést. Aztán megint el kell pusztítani, el kell söpörni valamit, hogy a másik dolgot, amit akarni lehet, az ünneplést is akarhassa. Nem akarhat ennél többet, az, aki éppen csak akarni akar, és aki csőcselékkel akar akarni. De ezt viszont bizton akarhatja. És élvezheti.
 
A csőcselék nem egyszerűen = sok ember. A sok ember lehet nagy közösség is mintákkal, tervekkel, szabályokkal. A csőcselék nem ez a minőség, a csőcselék a strukturálatlan emberhalmaz minősége, amelyet az affektivitás, az impulzivitás és mondjuk az alacsony racionális kontroll jellemez. A csőcselék embere „lefele” igazodik. A legszerényebb érték lesz a leggyakoribb érték. A csőcselék ezért félelmetes, vonzó és magtalan. Aki élvezni akarja a teljesítményüket, ebben az állapotban kell tartani az embereket. És akkor élvezheti. És a csőcselék is élvezni fogja az állapotát. Mert pusztíthat, elsöpörhet és ünnepelhet. Képzet csak annyi kell, hogy elfedje a valót. Ajánlani kell az igazságért küzdő büszke hős szerepét, ígérni kell a küzdelmet, a fájót, a véges végtelent és az egyszer mégiscsak beköszönő szebb jövőt. Ezt, és az ebben rejlő lehetőségeket mindenütt, mindenki tudja, ebben semmi új nincs. A folyamat kifejlete sem kétséges. Még se tesz ellene senki semmit. Legfeljebb jön valaki dumál ezt-azt, sajnálkozik, ígérget, aztán széttárja a kezét s haza megy. Az ismétlés a tudás anyja.
 
 

Címkék: jövő tömeg rombolás hatalom szebb

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr922838728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trendo+ 2011.04.19. 15:02:43

Mély szomorúsággal a szívemben adok neked igazat. Általában utálom az elitizmust, de a másik végletet aztán végképp nem kedvelem, azt a fajta tömegkultúrát, tömegpszichózist. Úgyhogy igazat adok neked és csendesen csak annyit kérdezek: - No és akkor most mit is kéne tennünk?!
süti beállítások módosítása