egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

lucifer halott

2011.02.10. 10:22 | Luczifer | 8 komment

Kedves fickó volt - aki nem tudná én voltam a Csepeli blogján - szerettem, de mint oly’ sokszor, a szeretetem nem mentette meg a szeretet lényt az elmúlástól. Most is kevésnek bizonyult. Elment tehát, elvesztettem.
 
Az esemény nem lepett meg, már régóta ott voltak a jelek. Ő is látta, ő is tudta; fogy a levegő körülötte. Utoljára nem csinált mást, mint tiszta vizet öntött a pohárba. A víz – értsd a helyzet – még tisztább lett, amikor az őt kitessékelő személyzet közzétette a blog végső határozatát: lucifer kétes teljesítménye; 129 bejegyzés, nem kevés közülük párbeszédre alkalmatlan, stb., stb. Volt ott, és előtte minden. De mi jók vagyunk, maradhat – így a személyzet által közzétett verdikt – de csak a felügyeletünk alatt. Különben meg jobb nélküle, még a látogatók is csak úgy özönlenek amióta nincs. Nézte a mi luciferünk e sorokat, mint Oszkó Péter a Magyar Nemzetet.
129 bejegyzés??? Micsoda csoda leltár ez? 2006 novembere óta naponta egy-két-három bejegyzést írt. Eltelt négy és fél év, ha a nyári szüneteket figyelembe veszem – ami nem volt mindig szünet – akárhogy is számolom több lesz az, mint 129. Talán tízszer annyi, talán hússzor annyi, talán … Ahogy a Csepeli blog is több látogatót vonzott már, mint százegynéhányat. Volt, hogy a mai örvendetesen növekvő szám tízszerese, húszszorosa volt az olvasók száma.  De ehhez – fájdalom – lucifernek azaz nekem és a szorgosan legyártott kommentjeimnek vajmi kevés köze volt. Ahogy a Csepeli blogtól az időtáj magát távol tartó – a mai személyzet – akkori hiányának se. Nem azért olvasták, mert ott valaki kommentezett, vagy sem. Egy blog látogatottságát nem a kommentezők határozzák meg, hanem az, hogy hol, és hányszor mutatnak a blogra. (A Csepeli blog karrierjét a választási hajcihő és egy ehhez kapcsolódó balhé alapozta meg. Ha nincs balhé, nincs rámutatás, és nincs a sok-sok kattintás.)  Ha ez a blog – Luczifer-Bazár – éjjel kettőkor tíz percre kikerül az Indexre, több kattintást könyvelhet el, mint egyébként a legjobb hónapban. Akkor is, ha egész hónapban lehozom a csillagos eget is. (Nagyon ritkán kerül ki. A csillaglehozás se mindennapos)
A marketing örök igazsága itt is érvényesül; amíg szar van, veréb is van. Azaz az eladás = technika. A kattintás = technika. A kattintások száma a technikát, az alkalmazót minősít, és nem a tartalmat. Az kerül eladásra, ami mögé beáll, beállítható a technika. Ennek a beállásnak az okai pedig az érdekek és nem az értékek mezőjében vannak. Mindezzel arra szeretnék kilyukadni, hogy abból, hogy szerény személyem nincs Csepeli blog egyébként nagyszerű kommentezői között a világon semmi sem következik sem rám, sem kommentjeimre nézve. Mert azok se így, se úgy nem generálnak kattintást. Ma a kattintások száma annak a következménye, hogy a bejegyzések hányszor és mikor kerülnek ki a facebookra. Ha egy blogot naponta egyszer rakunk ki akkor az „ismerősök” n %-a rákkantint. Ha ötször rakjuk ki – nem nagy strapa – az n értéke nő. Jönnek-mennek a látogatók anélkül, hogy sejtenék, ki kommentál, arról meg már nem is beszélve, hogy mit kommentál, aki kommentál. Mértem, így van. Sajnálom, de így van. A blogger és brandje szerepe nyilván belejátszik a kattintás ügybe, de lássuk be az se döntő. A Csepeli blog pályája bizonyítja ezt. Kiköltözött a blogterről és olvasói nagy részét elveszítette, pedig a bejegyzések egy ujjnyival nem lettek gyengébbek. Most, hogy a facebookon ott van jobbak a látogatottsági mutatók. Ügyesebb lett a Csepeli Gyuri? Ugyan! A facebook dolgozik, házhoz szállítja a blogot.
De térjünk vissza a kommentező szerepére. Van neki dolga. Az ő feladata az interpretációban van, a blog üzenetének a közvetítésében, a megértés visszajelzésében. A bejegyzés hasznosítását, fogyaszthatóság segítheti. Visszajelez a bloggernek. Elmondja mit értett meg, milyen továbbgondolási lehetőségeket lát és ezzel segíti az üzenet életre keltését. Ezért nincs rossz komment, csak ügyetlen felhasználó. Mert a félreértés is, a megértéstől való elzárkózás is orientál! A monománia, a doktrinerség is hasznosítható. Rossz bejegyzés lehet, de rossz komment nem. Sajnálom, de ez is így van. A komment energia, amit hasznosítani lehet/kell. (Malvina elég rendesen tréningezett e téren. Nekem ne mondja senki, hogy vele lehúzni egy-két évet egyszerű dolog. De sikerült! Köszönettel is tartozom érte.)
Na, de száz szónak is egy a vége, lucifer kimúlt és Lucziferre maradt a neki oly’ kedves előd hagyatékának a gondozása. A mérleg megvonása. Mit akart, mit ért el, miben tévedett az elmúlt négy és fél évben? 129 komment???!!! Megáll az eszem!!! Mi folyik ott??? Jönnek hát a Csepeli blogon eltöltött időről szóló blog bejegyzések. Blog a blogról! Mert lucifer nem szégyellni való. A kirúgása sem. Az egzecírozása se. Illetve ez így pontatlan. Nem az ő szégyene. Ha szabad ezt hozzábiggyeszteni. És hát szabad.Miért ne lenne az?

 

Címkék: (1) halott lucifer

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr952651135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gombóc Artúrné · http://kultturaim.blogspot.com/ 2011.02.10. 12:56:08

Erik nagyon sok mindennel elbír, de nem bír el a saját dominanciájával. :(

Csepeli György lusta arra, hogy a saját blogját, maga felügyelje. Menjen a fenébe.

Luczifer 2011.02.10. 15:21:17

Hát nem tudom, Erik nem csak magával, de a feladattal se bír. Teljesen felkészületlen, felkészítetlen. Csepeli meg a saját életművét nem menedzseli. De ezt csak messziről gondolom. Összességében vihar a biliben.

Biedermann 2011.02.10. 15:31:33

Sajnálnám, ha nem térnél oda vissza, Nem magam miatt, miattad.
Amit ezen kívül még írni gondolok, majd inkább oda írom, annak, akinek szánom, és ahhoz kell idő még, hogy ne káromkodva tegyem meg.
De ismersz.... :)

Különben meg Luczifer marad mindenképpen. Legfeljebb ott nem kommentel.

Luczifer 2011.02.10. 18:11:22

Á, nincs ennek ekkora jelentősége.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.10. 23:59:06

Először is van. van neki jelentősége..., már hogy ne lenne ..azért Csepeli mégis csak garanciát kéne jelentsen egy sor mindenre..., és ezek közül a legalapvetőbbekre jelent...., mindenki láthatja, hogy melyek ezek, csak bele kell nézni a blogba..., az pedig a másik, hogy ha azok, akik bent vannak egy szó nélkül mindezt végighallgatják, végignézik egyrészt análkül, hogy elmondanák nyílt kommentben a véleményüket, másrészt pedig szolidaritásból ők is kilépnének a blogból, addig az efféle Luxok gátlástalanul tombolhatnak... , és ezt Csepeli György még mindig szó nélkül tűri..., hát akkor mégis mit várhatunk másoktól, máshol... Szóval igenis, hogy van jelentősége, és nem feltétlenül temiattad Luczifer, hanem a jelenség miatt...senkivel se lenne szabad, hogy ez és így megtörténhessen... Még akkor is ez a véleményem, ha olyan nagyon - az általad már ismert okokból - azért nem vagyok meglepve, legalábbis, ami Luxot illeti. Nem úgy Csepeli Györgyöt.illetően... :((((

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.10. 23:59:52

és ezek közül a legalapvetőbbekre SEM jelent....,

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.11. 00:14:51

p.s. Az pedig kifejezetten elképesztő, mégha olyan esetlen és ügyetlen is, ahogy Lux a Luczifert elbocsátó szépüzenetnek induló kommentjéből fokozatosan egy silány és önmagát igencsak leleplező kárörömódába vonaglik át..., mindez már nem csupán gusztustalan, de kiváltképp aljas is..., de szerencsére félni mégsem lehet tőle, mert olyannyira primitív és átlátszó, minden betűjéből árad valamiféle zsigeri indulatosság, amiről csak ő tudhatja igazán, hogy vajon mi is a lényege, mi lehet az, ami ennyire irritálta, irritálja Lucziferben, az általa leírtakban..., továbbá, hogy ez az indulat még akkor sem csillapul, amikor már Luczifer a blogon kívül került.....

trendo+ 2011.02.13. 11:09:11

Nem tudom, hogy ki a f@sz ez a Lux (biztos illene ismernem), de hogy penetránsan nagyképű, ordenáréan arrogáns és sunyi egy mandró, az egy-két találomra elolvasott megnyilatkozásából is jól lejön számomra. Eszem ágában nincs igazat adni Lucifernek a kettejük vitájában, hiszen nem tudok az egészről semmit, de hogy érzelmileg két-három szóval ennyire maga ellen tudjon hangolni engem valaki, az őszintén meglepett :) Annyira azért nem tett kíváncsivá, hogy szóba is álljak netán egy ilyen fráterrel.
süti beállítások módosítása