egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Túlelosztás

2010.10.29. 14:33 | Luczifer | 7 komment

Nézhetjük az elmúlt évek makro adatainkat előröl, hátulról, oszthatunk, szorozhatunk túlelosztás történt.  Számolhatod olyan módszertannal, amilyennel akarod, kereshetsz olyan bázist, amilyet akarsz, amilyet jónak látsz, akkor is ez történt. A túlelosztás. Aki osztott az abban reménykedett, ha oszt - más úgysem érdekes - békén hagyják, s maradhat. Ebben látványosan tévedett, nem hagyták békén, sőt elzavarták. A hiba nyilvánvaló.A hiba súlyos.
A hatalom korábbi aspiránsai, a mai birtokosai alkalmazkodva – és tanulva! – a történtekből, a lélekkel is foglakoznak. Hol hűtik a félelmeket, hol táplálják az indulatokat, most éppen egyenesen szórják, = túlelosztják a lelket lángra lobbantó gyúanyagot. Mit kíván a magyar nemzet? Igazságot! Legyen! Legyen! Lángoljunk! Az igazságért! Minden tettünk az igazságot szolgálja! Minden tettünket az igazság nyugtázza. Igen, igen, de mi az igazság? Mi a program, aminek megvalósulása esetén megmutatkozik az igazság? Ha e régen várt forradalmunk programja / célja a teljesítő képes kapitalizmus, akkor vegyük észre, hogy annak alapja a kiszámíthatóságon alapuló, a rentabilitást szem előtt tartó kalkuláció. A termelés. Az értékteremtés. A piac által honorált hatékony munka. A tiszta verseny, a szociális szempontok, a stb. Ez az alap. Ha hihetünk az Adenauer&Erhard  - fájó, de neoliberális! – tandemnek! A kapitalizmus építésének nem kedvez a forradalmi nagyvonalúság, ott az aprólékos munka, az egyeztetés, a méricskélés hozza az eredményt. És erre van példa. Pont a már említett Adenauer&Erhard  tandem a mai napig ható sikerrel építkeztek. Ennek igazolására vessünk egy pillantást nemzetünk ezeréves történelmének talán legkiválóbb zászlóshajójának, az Audi otthoni adataira. Ők egy hasonló - lásd az ábrát - időszakban közel hatszorosára emelték cégük részvényeinek árát. És közben semmi túlelosztás! Normális jövedelemelosztás, ösztönzés / materiális kompenzáció. A recesszió náluk sokat mondok, ha két évig tartott és ma a válságnak már nyoma sincs. És közben semmi lángolás! Dolgoztak és kávéztak az üzem kantinjában. Ahogy a csillag megy az égen. De lehet, hogy ez rossz a hivatkozás, mert ők már az alkonyba forduló, dekadens Nyugat részének tekintendők. Így méltán elrohanunk mellettük. A forradalomba!

Címkék: gazdaság neoliberális

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr272407913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trendo+ 2010.10.30. 16:43:09

Gyáva és korrupt a politikai elit és mindig csak a napi túlélésre játszik. A nép műveletlen és ostoba, közgazdasági-pénzügyi ismeretei alig vannak az embereknek. Minden pártalakulat, amelyiknek lehetősége volt rá, osztogatott, hogy fosztogathasson. Az embereket ehhez cinkossá tették, indokolatlan igényeiket is támogatták, ellenzék pozícióban követelezősésekkel szították. A nagy ellátó rendszerekhez nem mertek hozzányúlni, kicsinyes érdekeiket féltve. Elárulták, kiárusították az ország jövőjét. Elvesztegették a legfontosabbat, az időt. És a fenenagy szakértelmük, amire mindig hivatkoznak, egy nagy nulla. Gyorstalpaló ügynöki kézikönyvekből, felületesen átfutott elemzésekből tákolnak össze maguknak koncepciókat, amiből percek alatt ki is hátrálnak. Ez volt Gy.F. reformjainak is a sorsa, és O.V. lufijai is ki fognak pukkadni. Matolcsy háromszoros gazdasági növekedéssel kalkulál, mint ami reális. Röhögnöm kéne, ha nem lenne ez az egész olyan siralmas. Undorodom ettől a parvenű, procc, bornírt politikus rétegtől. Elcseszték az én életemet, a gyerekeimét, az unokáimé meg most van elcsesződőben.

ZinczyKa 2010.10.30. 17:34:37

Jó. majd játszanak velük túszelosztást is előbb-utóbb.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.10.30. 20:54:04

Forradalmi? Ugyanmááár...! Legfeljebb is forr-a-talmi, sőt túlforratalmi!

Luczifer 2010.10.31. 08:46:46

Furcsa forradalom az, a szót bemocskoló forradalom, ahol alantas vágyakat szolgálnak ki és azt igazságszolgáltatásnak nevezik. Tizennégy miskolci cigányt összesen több, mint 41 évre ítéltek, rasszista indítékból elkövetett erőszakért. A forradalmi ítélet: Aki a romagyilkosságok idején, cigánytelepen a házánál , este / éjjel megjelenő „magyarokra” eldobott egy követ, az kapott egy ötöst, aki kiabált az meg egy bő kettest! Mennyi járna a "B" középnek, a …. Még bíróság előtt se voltak.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.10.31. 20:55:12

Ez a sok briganti tróger, akit ez a népség kitermelt magából-magának-maga fölé, még annyira sem érdemes, hogy egy percig is komolyan vegyük..., majd ha ez a népség önmagát eccer komolyan veszi... na, talán majd akkor..., majd eccer...:(

trendo+ 2010.11.01. 11:17:39

Ez egy jobbágyország. A nép lapít, sunyít, csak a kocsmában, meccsen, internetes fórumokon lázong, mint a pofozott cselédek. Tudomásul veszi, hogy urai kifosztják és joga nincsen. Cserébe semmittevéssel, lógással, lopással és rongálással kárpótolja magát. Nálunk az a forradalom, ha a falu időnként kifoszthatja az őrizetlenül hagyott kastélyt. Leszarja, mert úri huncutságnak tartja a szabadságjogokat. Kegyért és kivételezésért kuncsorog, és nem magát veti meg, hanem azt, akit még ő is meg tud vásárolni. A munkának és a tudásnak semmi becsülete nincs a szemében, nálánál okosabbra gyanakodva néz. Az ügyeskedő emberre viszont elismeréssel gondol, bár javait irígyli. Ő is minden simlisséget szívesen elkövet, ha módja és bátorsága van hozzá. Szenvedélyesen vonzódik a diktatúrához, vagy szadista, vagy mazochista alapon méltányolja azt. A vallás csak cifra kellék. Meggyőződését úgy szedi össze, mint a válogató vendég a svédasztalról. Beletunkol ebbe-abba, aztán kérkedik vele, mi mindent evett. Ha megfekszi gyomrát, egyszerre kiad magából mindent és büszkén néz a gyomortartalmával bemocskolt asztalra.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.11.01. 13:14:18

@trendo+: :D
Na, mindjárt kapsz te Luczifertől olyat, hogy arról kódulUNK! ::)))))

Egyébként meg egyetértek, az angyal is a részletekben lakik, nemcsak az ördög...ugyibááár...:)
süti beállítások módosítása