egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

1749

2010.06.14. 16:30 | Luczifer | 11 komment

A blog.hu körlevele:
"Drága Bloggerek! A 1749-es telefonszám felhívásával egyszeri 200 forintnyi pénzadomány juttatható el az ár- és belvízkárosultakhoz. Ha segíteni szeretnél, akkor hívd ezt a számot és tedd ki a blogodba ezt a felhívást."

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr942081159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.14. 17:15:08

Ezt hívják jóságvonalnak. És milyen k. olcsón lehet jónak lenni, lelkiismeretet nyugtatni. Épp a minap nyilatkozta egy ilyen begyűjtő szervező, hogy az addig besöpört uszkve 250 millió forintból egy fitying annyit sem látnak a szerencsétlenül jártak, hanem majd természetben... mintha mindenkinek egy és ugyanazon dologra lenne/volna szüksége. Mindeközben az ártéri építkezések (persze az árterek átminősítésével egyetemben) folyhatnak majd tovább, mert se törvény se szemlélet nem változik. ::(((

trendo+ 2010.06.14. 18:15:06

A telefon üzemeltetők eleve keresnek rajta, leveszik a "költségeiket". Aztán, ha nem is tűnik el egy az egyben az adománypénz, de megvan a módja a sáp leszedésének. Eladhatatlan készletek szétosztása, egy-két számlatrükkel "felárazások", ÁFA-csalás, adományok leírása a könyvekből. Az egész alapítványosdi, adomány-biznisz bűzlik. A legszörnyebb az, hogy alapjában megrendíti a szükséges szolidaritást. Hiszen mindig kiderül valami disznóság. Habár, haladó hagyomány ez, hiszen az ingyenkonyhás "Róbert bácsi" mindmáig legenda, holott bérházakat vett az elsíbolt adománypénzeken már ő is.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.14. 18:49:12

Hát, hogy azért jó hírrel is szolgáljunk mááá', azt mesélem el, hogy a környezetemben élők bizony elkezdték az efféle segítést önmaguk végezni, megszervezni és végrehajtani. Mindenki a hozzá közel(ebb) álló, élő szerencsétlenül járt embereket kereste meg, elsőként a távoli rokonokat, atyafiakat, egykori falu-városbelieket. Jómagam is ezt tettem. Én pl. már régóta nem adok pénzt a becsöngető, a megszólitó jelvényeseknek, hanem megvannak a magam támogatottjai, és tudom, hová kell vinni a holmikat, kinek kell adni a pénzt. Szóval én nem gondolom, hogy a szolidaritás érzése sérülne. Inkább azt gondolom, mert látom, hogy annak, akinek van, megjön a józan esze, és a saját kezébe veszi a ráeső ügyek intézését. Ugyanis azt hiszem, hogy az a szolidaritási érzés ami bárminek a hatására kimúlik, az biz'a soha nem is vót az! Legfeljebb egyfajta "dejóembervagyokisénmégisdevisszaéltekvelemások" attitűd. :)

Luczifer 2010.06.14. 19:55:42

Az én lelkiismeretem irigylésre méltóan nyugodt. Nem rendeltem esőt, nem miattam van szegénység, nyomor és korai halál. Én még a bajok strukturális okait is el tudom mondani. Az érdeklődés szerény. De miért ne lehetne egy ilyen adományvonalat működtetni? Nem tarthat mindenki külön bejáratú támogatandókat. Miért nem lehet a „jót” személytelenül művelni? Ha fenntartásaink vannak miért nem kérjük meg a T Indexet, ha ideje engedi, nézze már meg azt az elosztást! Egyébként itt is hatékonyabb az ipari módszer.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.14. 20:39:49

@Luczifer:

Hatékonyabb? Pontosan úgy mint az elfekvőszámba menő öregek otthonai. De majd meglátjuk, mit és hogyan sikeredett megoldani a nagy tömeggyűjtésekből.

Luczifer 2010.06.14. 23:00:56

Ha mindenki levisz tíz téglát abból mi épül?

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.15. 09:31:43

@Luczifer:

Miért? Eddig mi épült? Árvízek jönnek-mennek és védekezés, előre gondolkodás stb., az nuku! A százmilliók meg a lyukas hordó tetején be, alul meg ki. :((

Luczifer 2010.06.15. 10:28:43

Csacsiskodsz Malvina! Azért az emberiség történelme és benne a magyar történelem nem csak a csalók, ütődöttek története. De ha az is lenne a csalást és az ütődöttséget nem a katasztrófák bizonyítják. Ugyanakkor szolidaritás nem köthető feltételekhez. Segítek, ha … . Nem segítek, mert … Nem a szolidaritást kell felfüggeszteni, gyanúba hozni, hanem a megvalósulását kierőszakolni.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.15. 10:49:05

@Luczifer:

Nem figyelsz. Semmi ilyesmit nem állítottam. Sőt! Éppen leírtam, ott fenntebb, hogy a szolidaritás érzése vagy van, vagy nincs, semmiféle feltételekhez nem kötöttem. Olyasmit meg végképp nem állítottam, hogy a "csalást és az ütődöttséget a katasztrófák bizonyítják" , de olyat sem, hogy fel kéne függeszteni bármiféle segítségnyújtást. És ha már, akkor a szolidaritás nem felfüggeszthető! :))) Az efféle orbitális gyüjtőakciók pedig saját magukat keverik gyanúba. Az, amiről én írtam, nem jelent többet, annál hogy sokan vannak (köztük én is), akik élnek a tájékozódás jogával, na meg azzal a jogukkal is , hogy indokolt esetekben megvonhassák a bizalmukat az efféle tömegakcióktól. Én akkor vagyok nyugodt, ha tudom, hogy valóban segíthettem, és nem azoknak, akik ezt az alapvető emberi érzést kihasználva, erre alapozva időtlen idők óta tartják fent saját magukat.

trendo+ 2010.06.15. 14:58:57

@malvina: Ami körül nincs botrány, arról nem veszünk tudomást :) A vízügy az elmúlt években azért csendben tette ám a dolgát! A tiszai vésztározók egy része már megépült, mások egy-két éven belül készen lesznek. A tiszaroffit pédául már használni lehetett és bizony ez Szolnokon sokat segített.
Összességében pár éven belül, hasonló helyzetben akár 60-80 centivel lehet majd csökkenteni a Tisza vízszintjét és ez a legtöbb esetben elég lesz a katasztrófahelyzet elkerülésére. Csak a szakembereket félre ne állítsák a Fiúk most a 2/3-os hevületben!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.15. 19:02:42

@trendo+:

Egyrészt én arról beszéltem, amiről (némi) tudomásom van. Másrészt egy szóval sem állítottam, hogy nem történnek, ne történnének jól jó dolgok is.Tudom, szar ügy, de soha nem a jól elvégzett munka, a jó dolgok azok, amik miatt fáj az emberek feje.
süti beállítások módosítása