egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

A tiszták üzenik

2010.04.09. 11:10 | Luczifer | 5 komment

Sok a baj a pénzügyi szektorral. Gazdagok és haszontalanok.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Most mit lehet erre mondani? Akik pénzzel foglalkoznak, azok nem olyanok, mint a suszter, akinek lyukas a cipője. A pénzzel foglalkozó emberek gazdagok. De alapból nem parazitábbak, mint mások, az úgynevezett termelők. Mert miért lenne jobb egy csalárd csődbe menekülő tésztagyáros, mint egy csalárd csődbe menő bankár? Vagy miért jobb egy cukros löttyöt briliáns marketinggel az egész világnak eladó termelő, mint egy a gazdaságot pü eszközökkel megszervező bankár? Miért jó egy a versenyt korlátozó, az embert, s a természetet kizsákmányoló termelő, és miért rossz az a pénzember, aki hitelt ad a mindenkori versenytársnak, aki majd rákényszeríti a technológiai újításra, a tisztességes bérre? A puskagyáros, mint a termelő nehezen lenyelhető pozitív példáját, most kihagyom. Pedig ő se piha bankár. Az én szememben az intézményesült, a társadalom fölé nőtt féktelen, fékezhetetlen monopóliumokkal van a baj, a suttyomban működtetett korrupt kartellekkel és nem a pénzzel, meg a termeléssel. Egyszerűen nem értem, hogy miért lenne kívánatosabb, ha az ország az arisztokraták irányítása alatt reszelne, mintha polgárként számolna? Megfejthetetlen. Ráadásul kinai bérszínvonalon!

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr741906826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.09. 19:27:20

Nemrég olvastam valahol, hogy egy brit kutatóintézet felméréséből - ami a különböző munkakörök hasznosságát vizsgálta - az derült ki, hogy a kórházi takarítók a társadalom számára nagyobb értéket teremtenek , mint a bankárok. Továbbá, hogy a bölcsődei gondozók, az óvónők, de a hulladékhasznosítók munkája is az ilyen hasznos tevékenységek közé tartozik. ::))))))))

ZinczyKa 2010.04.09. 21:24:40

Egy könyvben egyszer arról olvastam, hogy az emberek úgy általában haragszanak a bankokra, meg azokra, akik nekik pénzt kölcsönöznek(tek). A szerző arról írt, ez mennyire abszurd, hiszen pont arra haragszanak, aki segít nekik megvalósítani valamit. Tényleg érdekes.

Luczifer 2010.04.10. 06:55:43

Hát igen. A kutatás célközönsége a felzárkózó országok lehettek címe; Az óvónők szerepe Brit Birodalom megalapozásában. Semmi flotta, semmi City.
Hát igen. Az emberek se adósságot törleszteni, se hálálkodni nem szeretnek. A bankok pedig az elsőt feltétlenül elvárják.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.10. 10:16:56

Persze, mert ezek is mind-mind kultúrafüggő attitűdök. Mint a pénzhez való viszony, az adófizetési morál, de még a hálálkodás is. :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.10. 11:09:08

p.s.
És az sem egy elhanyagolható szempont, hogy az emberek jó része (hogy mennyien, ez is kultúrafüggő) nem képes optimálisan gazdálkodni a jövedelmével, bármilyen sok/kevés is van/jut neki, mert nem ismeri a pénz kultúráját. Nem látja be, hogy a pénz is csak egy jószág, akárcsak bármely más áru. És ekkor jön az "asztal sarka" effektus, elkezdenek a pénzre (rajta keresztül meg a bankokra, a bankárokra) haragudni. Ez természetesen nem azt kell jelentse, hogy a bankvilág és emberei által generált disznóságok ellen ne kéne fellépni! Na, de mi van a többi disznósággal??? ::)))))
süti beállítások módosítása