egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Környezetvédelem

2010.04.08. 07:03 | Luczifer | 15 komment

A környezetvédelem azon társadalmi tevékenységek összessége, amelyek célja az emberi környezet, az ökológiai létfeltételek károsításának, megelőzése, a kialakult károk reparálása.
 
 
 
 
 
 
Környezetvédelmi szempontból környezetnek az embert körülvevő élő és élettelen tényezők összességét nevezzük. Így védjük a talajt, a felszíni, a felszín alatti rétegeket, a vizeinket, a levegőt, a növényeket és az állatokat, a tájat, a településeinket, a mezőinket, az erdeinket, és azt még, amit lehet. A sikeres környezetvédelem a boldog jövő záloga. A zálog kulcsszavai; a környezettudatos ipari, mezőgazdasági termelés, a környezetet kímélő gazdaságos életmód, és mindezen belül a hulladékok újrahasznosítása. Hasznosítanunk kell a ma szemetét. Nem raktározhatjuk a világ végéig. Meg kell hát oldjuk hogy a világot veszélyeztető hulladékok hasznos nyersanyaggá váljanak.
A jövő héten indul egy munkánk. Kellemetlen emberekkel kell majd együtt dolgoznunk. Fúrják az egyébként nekik is jó a projektet. A célokra nem figyelnek, a megbeszéléseket igyekeznek áttematizálni, amit mondunk, abban keresik a rosszat, a lehetetlent, balhéznak azért, amiről szó se volt, hiányolják azt, amit épp akkor mondtunk el. Nehéz, se magukban, se a világban nem bízó szemmel láthatóan beteg emberek. Lesz mit tolerálni, lesz mit gyógyítani. Az én helyzetem persze könnyű, láttam elég sok ilyen hulladékgyárat, tudom, hogyan kell dolgozni köztük, hogy a szemét ne nőjön az égig. Hogy tisztuljon a környezet. Van tapasztalat bőven. Vidáman hasznosítom a társas viszonyok korábbi hulladékai mentén begyűjtött tapasztalatokat. Nyersanyaggá alakulnak, ahogy minden mai szemét is azzá fog, hogy a holnapi teljesítményt szolgálhassa. 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr731891735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.08. 11:00:19

Az egyik legkártékonyabb mentalitás - és ennyiben a környezetet is ez szennyezi a,leginkább -, ha az aktuálisan nekünk éppen kellemetlen embereket betegnek, akárcsak átvitt értelemben is kártékony kártevőnek (netán "hulladéknak") kiabáljuk ki. Hogy ki a beteg és ki nem a beteg azt talán az annak megállapítására hivatott szakemberek majd valószínűsitik. Illetéktelen, hozzá nem értőknek ezt a szerepet átvenni tőlük, hát nem ez a környezetvédelem! És amint a kellemetlen/kellemes ember is relatív fogalom ( nem beszélve a szubjektív megítélésről), úgy a hulladék, a szemét is bizony relatív fogalmak.
És igen! Figyelni kell, nagyon figyelni a környezetünkre, mert manapság újra divatja van az emberek maguk- és magunkfajtájára való leosztásának. És ez bizony valóban kártékony dolog, kártékony megnyilvánulás. Mert ami kártékony, az mindig a viselkedés, az attitűd a viszonyulás, nem pedig az ember maga. És nem pusztán azért, mert az emberek nem csupán az önhibájukból olyanok, amilyenek, viselkednek úgy, ahogy. Aki/k ezt nem látja/látják be, azok bizony csak olajat öntenek a tűzre. És hogy aztán ezzel miként is védik a környezetüket, azt momentán is pontosan láthatjuk! :) :(

Luczifer 2010.04.08. 11:54:45

Minek tekintsük, azt, aki pl. Mások, környezetének és a saját maga elfogadására képtelen, önbizalom hiányos, negatív érzések csak úgy áradnak belőle, akit nem érdekelnek mások érzései, pontatlan vagyok, élvezi, ha a Másikat bánthatja, ha a Másik önértékelését támadhatja. Akinek minden megnyilvánulásában ott lapul a harag és vádaskodás. Aki rosszkedvében csak saját felsőbbrendűségének hirdetésére vállalkozik. És így tovább. Én erre azt mondom beteg és gyógyítható. Nem lehet mindenki politikus, aki beveri a durcát és kijelenti, ezekkel nem lehet dolgozni.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.08. 12:29:45

"Minek tekintsük"

Itt a bibi! Ne a másikat "tekintsük", hanem saját magunkat, saját magunkra tekintsünk, akkor majd azt is tisztán láthatjuk, miért "tekintünk" úgy a másikra, ahogy. Mert nehogy azt gondoljuk, hogy a saját tekintetünk nem határozza meg azt, amit a másikon, a másikban látni vélünk, avagy beleképzelünk. Ugyanakkor több mint gyanús, sőt hazug a felvázolt képleted, mert ember nem létezik jó tulajdonság nélkül, illetve csak és kifejezetten elítélendőekkel. Egyébként igazad van, undorító ez az arrogancia, ahogy egyesek a másokra tekintést a saját felsőbbrendűségük hangsúlyozására használják ki. Az önértékelés pedig olyan jószág, hogy ha van, létezik, akkor nem kikezdhető, és bármiféle igaztalan támadás csak segít abban, hogy időről-időre újra magunkra , magunkba nézhessünk! Amikor valaki az önérétklését kifejezetten önmagán kívül hordja, azt nem önértékelésnek hívják. És ott a probléma alapvetően bizony, nem a vélt (támadó) másikban, hanem a vélt (támadott) egyikben van.

Szóval , ismétlem, ne másokat "tekintsünk meg", hanem önmagunkat, ez a megoldás. És akkor talán a világból is többet sikerül megértenünk, és nem huzzúk fel az orrunkat, ha nekünk nem tetsző reagálásokkal találkozunk. Attól ugyanis még soha nem került a helyére semmi a világban. ::)))

Luczifer 2010.04.08. 12:48:28

Ha én jövő héten önmagamat nézem és nem másokat, nem úgy nézem a másokat, mint a megváltoztatandó környezetet semmi sem lesz, legkevésbé pedig megoldás. Ezt a kisvilágot egyébként ismerem, értem, azt is tudom, mit kell tennem, hogyan kell viselkednem. A cél is világos. Azt a hulladékot, amit kitermeltek magukból nyersanyaggá kell változtatnom. Hogy meggyógyuljanak. Az emberek élni akarnak és nem élő halottként vergődni. Ők is.

ZinczyKa 2010.04.08. 13:17:01

A környezetvédelem elengedhetetlen feladat lett, hiszen egy ideje túl sokan használjuk a természetes erőforrásokat ezen a bolygón. Ami az emberi viszonylatokat illeti, csoportszinten lehetséges, és kell is dolgozni azon, hogy jobbá legyenek. Különösen munkahelyi környezetben létfontosságú, hogy együtt tudjanak dolgozni emberek egymással.
Ami az egyént illeti, az más szakterület. Azzal én nem próbálkoznék a helyedben, de gondolom, nem is erről van szó. :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.08. 13:59:52

A megváltoztatandó, mindig alakítandó-megújítandó környezetnek te magad és mások együtt és együttesen a részei. Kvázi nem szétválasztható, erre próbáltam utalni. Ebben sincs ugyanis fekete-fehér! És azt se hidd el, hogy te magad nem termelsz semmiféle "hulladékot", akár átvitt, akár konkrét értelemben.

Továbbá szerencsére az már elég sokak számára magától értetődő (pláne a pedagógusok között), hogy csoport és egyén sem fogható fel, kezelhető egymástól függetlenül. Szakterület ide, szakterület oda. Vajon, miként lehet a csoportokkal bármit is kezdeni, ha nem foglalkozunk a csoportokon belüli személyközi viszonyokkal, aminek ugye az alapja mégiscsak az egyén, az egyének. Az oda-visszahatás pedig meglehetősen erős és kölcsönös. Gondoljunk csak bele egy iskolai csoport működésébe!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.08. 14:02:16

p.s.

Aztán van egy okos mondás is, hogy a küldetéstudatos emberektől ments meg uram minket! ::)))

ZinczyKa 2010.04.08. 14:14:01

@malvina: Nem gondolom, hogy van olyan ember, aki nem termel hulladékot. Sem konkrét sem átvitt értelemben.
Ami az egyént illeti, arra gondoltam, az emberi viszonyok csoportszinten természetesen jobbá tehetők. Ebben egyének dolgoznak együtt, de csoportként. (Így ez természetesen nem független az egyénektől). Az egyén pszichés problémái azonban nem oldhatók meg az olyan munka keretében, amiről Lucifer beszél. Van olyasmi, hogy csoportterápia, de AZ egy másik szakma. Ha jól tudom, Lucifer se nem pszichológus, se nem pszichiáter.
A küldetéstudatos emberekre vonatkozó megjegyzést nem értem, de nem baj. :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.08. 14:37:01

A ki termel hulladékot és ki nem, értelemszerűen nem a te szövegedre írt reagálás.

Az emberi viszonyok csoportszinten csak úgy tehetőek jobbá ha egyéni szinten is jobbá tehetőek. Még akkor is, ha ez a "jobb" nem mindenki számára azonos módon "jobb." Továbbá Luczifer nem csupán azért nem teheti meg, hogy "beteget" kiált egyes emberekre avagy csoportokra, mert se nem pszichológus, se nem pszichiáter, hanem azért, mert még ezen szakemberek sem a mindennapi társadalmi cselekvéseken kívülről "tekintenek" ezekre az emberekre, ezekre a csoportokra.

A küldetéstudatos megjegyzés ez a Luczifer által leírtakra vonatkozik. Azt jelenti, hogy azoktól az emberektől ments meg uram minket, akik úgy gondolják, hogy ők hivatottak a mások által kitermelt "hulladékok" nyersanyaggá változtatására, mert azok, akik szerintük kitermelik ezeket a "hulladékokat" azok másra már nem is képesek, miközben a küldetéstudatosok meg az önmaguk által kitermelt "hulladéktól" nem látják, nem ismerik fel a saját kontúrjaikat.

Luczifer 2010.04.08. 15:17:54

A gyereknek mondhatom, hogy beteg vagy, vegyél be ezt, vagy azt, menjünk orvoshoz? A kutyámnak mondhatom beteg vagy, vedd be ezt, vagy azt, menjünk orvoshoz? Vagy ezt se szabad? Bármilyen projekt sikere bő 50-70%-ban az emberi kapcsolatokon múlik. Aki dolgozik, az a munkaidejének bő felét, kétharmadát az emberi kapcsolatok építésére fordítja. Ha nem ismeri fel a gyengeelméjűeket, a szellemi fogyatékosokat, a beteges ellen drukkereket stb. felakaszthatja magát. Egy munka elvállalása és azon belül az emberi tényező megítélése, hogy a túróba lesz küldetéstudat? Egyszerű szakmunka.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.08. 16:25:22

@Luczifer:

Szóval, ezek szerint te, akkor, amikor ezt írod "Nehéz, se magukban, se a világban nem bízó szemmel láthatóan beteg emberek.", akkor te a lázas, hasmenéses, esetleg tüdőgyulladásos betegekre gondolsz? Ez még csúsztatásnak is nagyon gyengus. Erre a csúszkára én bizony, nem ülök fel! ::)))))))

Luczifer 2010.04.08. 19:42:22

Nem a hasmenésekre gondoltam, hanem a szimpla elmebetegekre, akik se nem érdekesebbek se nem igényelnek nagyobb figyelmet, mint egy szimpla hasmenés. De nem erről szól a bejegyzés, nem őket akartam cikizni, pusztán azt jeleztem, hogy akárhogy is destruktívoskodnak menni fogok előre. Mert ez az élet rendje. Aztán hogy te mire ülsz fel az már a te dolgod.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.08. 21:05:37

"...hanem a szimpla elmebetegekre, akik se nem érdekesebbek se nem igényelnek nagyobb figyelmet, mint egy szimpla hasmenés."

Ez a hozzáállás annyira "szép és emberséges" hogy ettől aztán valóban előre lehet majd menni, csak az a kérdés, miben előre! :)))

Luczifer 2010.04.09. 06:49:11

Nyilván vannak, akik szerint az alacsony teljesítmények okozta problémára adható emberséges és egyben adekvát válasz az, ha az egész társaságot szarfészeknek nevezzük és hozzá nem értésünket palástolandó finnyásan előadott steril blablákkal - semmi sem fehér meg fekete, minden mindennel összefügg, a továbbiakat, lásd bevezetés a dialmatba 1952 – kitérünk a segítségnyújtási kötelezettségünk elől. Az általam ajánlott és egyben követett út tényleg nem ez. A siker itt nem garantált. A szarfészekezés esetén jobbak az esélyek. Egyszerűen azért, mert ez utóbbi csak stigmatizál, csak bénít és ezzel újraalkotja a kellemetlen trendet. Az előző tüneteket azonosít és kezel, hogy trendet váltsunk.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.09. 09:52:37

A pontos látlelet az, hogy van aki a konkrétumokra és van, aki meg az általános, összegző megjegyzésre, problémafelvetésre képes csak fókuszálni, mert ehhez nem kell elolvasni sem a kommenteket és kényelmesen ki lehet kerülni a "nem-értem" vagy "nem akarom érteni felvetéseket". És hogy következetes maradjak, az efféle hozzáállások tömegeinek viselkedése az, amitől szarfészeknek neveztetik egy-egy régió. A dolog másik oldala, hogy az irodalomban, a stilisztikában járatosak, a valóban szépírásokat olvasók számára a "szarfészek" kitétel pontosan értelmezhető, mert ismerik a metaforaákat, a hasonlatokat és a többi, és a többi.

Továbbá az én megjegyzésem nyilvánvalóan azoknak szól, akik rendelkeznek a "...hanem a szimpla elmebetegekre, akik se nem érdekesebbek se nem igényelnek nagyobb figyelmet, mint egy szimpla hasmenés.", illetve az "ez a hely egy szarfészek" kitételek közötti különbségtevés képességével. És azoknak, akik pontosan érzik és tudják, hogy tematikus vitákban a "finnyás" és "steril" jelzők megjelenése mit is mutat meg az imígyen nyilatkozó vitaképességéről, vitakultúrájáról. És hogy ne kerüljem meg a kérdés lényegét: az ilyenek számára igencsak elkélne az érvekre érvekkel történő válaszokon alapuló tárgyszerű vitázás gyakorlása
, a hiúság vásárából az érdemi vitatérre való átsétálás megkezdése, mert különben semmi esély nincs a szarfészekből való kikászálódásra. ::((((( :::)))))))
süti beállítások módosítása