egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Operabál

2010.02.14. 18:22 | Luczifer | 21 komment

Kik ezek? Nem konkrétan ennek a diszkréten hímzett hát tulajdonosára gondolok, hanem általában. Kik ezek?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr481757965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.14. 21:34:49

"Kik ezek? "

Hogy hogy kik? Hát ismerősök! Mármint egymáséi, mert hogy az enyémek nem, az bizonyos! De azt is szokták az ilyen kérdésre válaszolni, hogy ezek kérem, általában valakik, konkrétan meg senkik, avagy általában senkik és konkrétan meg valakik. Na, és akkor most igazodjunk el valahogy a sok valaki és senki között (akikből Akárki/Everyman már soha nem lehet) abban a szegény Operában, ahol a kecskeénekhez ma már semminek semmi köze sincs.

ZinczyKa 2010.02.14. 23:05:52

Beugratós kérdés? Akkor se tudom. A tetoválónak viszont jó nagy helye volt.

turdus merula 2010.02.15. 00:20:14

Fogalmam sincs. Azt viszont tudom, hogy mi bunkók vagyunk, (legalábbis én) hogy nem tudjuk, kik is ezek a gyönyörű és minden bizonnyal rendkívül fontos celebek. :-(((((

Luczifer 2010.02.15. 08:55:48

A mazochizmus világcsúcstartói? Lépten, nyomon utálják, lenézik, megvetik őket és ennek ellenére mutogatják magukat, mintha nem tudnának betelni az utálattal, a lenézéssel, a megvetéssel. Vagy ők lennének a győztesek, akik méltán mutatnak rá, hogy belőlem csak az irigység beszél. Amire én; inkább egyenek meg a férgek, minthogy a férget megegyem. Amire ők; Így lesz, megeszünk.

Gombóc Artúrné · http://kultturaim.blogspot.com/ 2010.02.15. 10:01:55

Igen, de másnap 1000 gyerek részesülhetett abban a kegyben, hogy az ott maradt díszletek között lehettek.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.15. 10:57:17

@Luczifer:
Nem, nem vicc. Ugyanis az előző napon ott lévő díszletek, önreklámemberek közül nem mindenki ment haza! :)))

A vicc inkább az, hogy te bármiféle mazochizmust is emlegetsz velük kapcsolatban. :)) Hol, miért lennének mazochisták? És miért kéne őket utálni, lenézni? Azért, mert van pénzük a rongyrázáshoz! Egészségére annak, aki ettől kiteljesedettebbnek érzi magát. Rongyrázás-nézéshez nem kell feltétlenül az Operába menni. Lehet azt kérem, bárhol és bármiféle módon, formában mívelni!
:D

Luczifer 2010.02.15. 11:28:23

Jaj! Malvina! Senki se azért nézi le őket, mert van pénzük és rázzák a rongyot, még azért sem, mert a tetkóval együtt kifolynak a fűzőből, hanem mert nem igazolják a nyilvános mulatozáshoz való jogukat. Hol a hasznos minta? Ez pedig egy társadalmi eseménynél elvárható. Ha otthon rázza, amit ráz ahhoz semmi közöm. Rázza ki! Ez más. És nem tudok érveket, hogy miért ne nézze le őket az, aki lenézi. Ugyanakkor meg sóheren kiteljesedni bajos.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.15. 11:53:31

@Luczifer:
Akkor erről másként gondolkodunk. Már ne is haragudj, ha egyszer az Opera megrendezi ezt a bált, és nincsenek kikötései, hogy kik vehetnek rajta részt, kik vásárolhatnak rá jegyet, akkor mégis milyen alapon ne lenne joguk ahhoz, hogy mulatozzanak rajta??? És pontosan tudom, hogy miért nézik le őket, akik lenézik. Egyébként ebben sem ildomos általánosítani. Mindenkit azért még te sem ismerhetsz a bálozók közül! ::)) Ami pedig azt illeti, a kiteljesedés nem pénzes-vagyoni kérdés. Legfeljebb a pénzes-vagyoni kiteljesedés. Az igen.

Luczifer 2010.02.15. 12:35:04

Jaj! Malvina! Ő megvett egy jegyet és ezért bemehet. Senki se akadályozta meg. Még én se. Háborítatlanul részt vehetett egy nagynyilvánosság előtt megrendezett puccos társadalmi eseményen. Csak rá lett kérdezve; hogy is van ez? A vele egy közösségben élő mulatni momentán nem tudó jogosan várhatja el, hogy ezek az emberek a nagynyilvánosság előtt igazolják / hitelesítsék a nagynyilvánosság előtt bemutatott jólétükhöz való jogukat, útjukat. Ezzel szolgálják a közösségüket azaz adjanak nekik mintát. Ha nem tudják, nincs kedvük, menjenek Monte Carlóba és szórják a pénzüket. Legyenek magán emberként gazdagok! Itt pedig ne tessék senkit heccelni. Ha meg éhezik a gyereked, akkor nem kiteljesedsz, hanem gürcölsz, mint egy állat.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.15. 14:49:38

@Luczifer:

Ez így durva leegyszerüsítés, demagógia. Lehet menni ellentüntetni annak, aki azt hiszi, hogy ez a megoldás. Ez egyébként legalább olyan "értelmes és okos" dolog, mint a globalizáció ellen tüntetni! Egyébként meg a pénz kérem ezeknek a nagyvállalati vezetőknek, tulajdonosoknak, politikai szereplőknek a zsebében van. Éppen ezért jótékonykodni is, no meg reprezentálni csak ők képesek ilyen horribilis összegekkel. Ez egy ilyen ország,egy ilyen kiválasztódási mechanizmussal. A megoldás bizonyosan nem az Operabál megszüntetése. Ha ugyanis azzal bármit is meg lehetne oldani, már réges-régen megszüntették volna. Evvan!

Luczifer 2010.02.15. 15:52:37

De mondjuk az üzleti elitnek közszereplései során közösségi elvárásoknak is meg kell felelnie. Mintával kell szolgálnia. Ez a dolga. Jótékonykodni pedig a jó édesanyjával jótékonykodjon. A társadalomban pedig olyan struktúrákat építsen ki, amelyekben az általa szolgáltatott mintákat követők sikeresek lesznek.

trendo+ 2010.02.15. 18:58:59

Mindig az a régi botrány jut eszembe, mikor be kellett zúzni az esti lap aktuális kiadását, mert az "Óriási pánik az Operabálon" szalagcímben a szedő az egyik szóban megcserélte a magánhangzókat.
Freudi elszólás lehetett. Azóta is aktuális.Pökhendi, pénzfitogtatók flancolása. A röhej az, amikor egymás között is elkezdenek finoman szelektálni. Pl. amikor Győzikét nem engedték be... holott neki is rengeteg, teljesítmény, tudás nélkül szerzett pénz lapult a zsebébe és joggal érezhette úgy, hogy egy kis rongyrázás neki is kijár "Beja asszonnyal "'együtt.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.15. 20:02:17

@Luczifer:
::)) Ok. Mondd meg nekik! :)))) ::((((

@trendo+:
Mindenki megtalálja a maga "mihezképest"-jét. Azt szokták hinni az sokak, hogy attól, hogy a maguk újgazdag státusát megszerezték, azzal a "régibunkó " státusukat automatikusan el is veszítették. Pedig dehogy! :D

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.15. 20:07:47

p.s.
Egyébként Győzike teljesítménye egyáltalán nem lebecsülendő! Pontosan tudja, hogyan kell a majomMédiát önmaga körül ugráltatni. Addig amíg az Operabál közönsége szalad a média, a médiaesemény után, közben a média meg szalad Győzike után, és az lesz esemény, amiből ő eseményt akar csinálni! ::)))))

Luczifer 2010.02.15. 21:49:42

Szerény tapasztalataim szerint, ha ezeknek az uraknak / hölgyeknek elmondanám, hogy sto gyéláty érdeklődéssel hallgatnák, de ezt követően visszatérnének az eredeti kerékvágásba. Mert az, amit elmesélnék nekik, nem fogalmazódna meg velük szemben elvárásként. Ezért nem nekik kell elmondani, hogy ők mit tegyenek, hanem a népnek, hogy mit várjanak, hogy igényes közszereplést, elithez méltó magatartást várjanak. Arról kell meggyőzni, őket, hogy ez a várakozás jogos. Az, hogy valaki kirakja a vadi új cicijét annak örülünk, de az elit léthez sírnivalón kevés.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.16. 10:11:36

@Luczifer:
A "mondd meg nekik!", amit írtam, természetesen mindkét félre vonatkozik. Ugyanis arról azért már több mint elégszer kinyilvánítottam a véleményemet ( itt nálad is már ezerszer!) , hogy e kettő együtt mozog.
Szóval rajta! Mondd meg nekik! Ide is és oda is! Nem te leszel az első. A népek kérem, ostobák, tessék csak figyelni a szinte értelmi fogyatékos számba menően képességtelen HajdúCelebet, akit éppen most kiáltanak ki kiárllyá a honi médiavizek vaskos jégtakaróján tülekedő, szintén meglehetősen képességtelen népek. Szóval csak óvatosan Luczifer, nehogy megcsúsztassák alattad a talajt, csak azért, mert nekik nem tetszőket mondogatsz ott a jégmező közepén. ::((( ::)))

trendo+ 2010.02.17. 06:28:24

@malvina: Malvina, az értelmi fogyatékosoknak is van önérzete! Bizonyára kikérnék maguknak a Hajdú Péterrel történő összevetésüket. :))))
Di ki fizeti a révészt? Ki ad megbízást, pénzt egy ilyen beképzelt, pökhendi, niemandnak? Saját maga?

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.17. 09:55:25

@trendo+:
Az értelmi fogyatékosnak több értelmezése van. Többek között jelenti a hülye, az ostoba eufemisztikus megnevezését is. Ugyanis az is értelmi fogyatékos, aki nem pallérozza az elméjét, nem él az önfejlesztés, az önfejlődés lehetőségével, kvázi nem veleszületetten értelmi fogyatékos. Egyébként idekívánkozik, hogy azok, akikre átvitték ezt a megnevezést, mármint, hogy értelmi fogyatékosok, jórészük bizony fejleszthető, mert képesek önfejlesztésre. Továbbá szándékosan nem úgy fogalmaztam, hogy az értelmi fogyatékosokhoz ( személyek) hasonlóan, hanem, hogy értelmi fogyatékos számba menően, azaz mint tulajdonságra (értelmi fogyatékosság) Most is állítom, hogy nevezett H.P.-nek az értelmét illetően fogyatékossága van. Méghozzá komoly! Szóval: kontextus,
szövegösszefüggés !

A pénzt, paripát, fegyvert pedig mindig az kapja, az nyeri el, akit az "okos" népeknek sikerál a nézettség középpontjában tartani! Ősrégi recept!!! Ez is az összefüggéseken alapul. Ameddig az effélék tartják a legnagyobb nézettséget, addig a reklámok is ebben a szegmensben virulnak, válnak hatékonnyá a leginkább.Bátran kijelenthető, hogy mi a Hajdúk országa vagyunk. És aki emiatt a legkevésbé kárhoztatható, az bizony maga, H.P.
::)))) ::((((

trendo+ 2010.02.17. 12:06:20

A magyar televíziózás amúgy annyira lezüllött szellemileg. Pénz az azelőtt sem igen volt. De ezeknek már ötletük sincs! Egy rohadt vetélkedőt nem tudnak kitalálni! Egy olyan műsort, ami eddig még nem volt! Licenszdíjat fizetnek külföldre, hogy valami szart a nyakunkba tudjanak sózni. És ha az egyik adón krimi van, akkor a másikon is. Természetesen ugyanígy van a folytatásos szappanoperákkal, a kibeszélős műsorokkal, a romantikus, vagy családi filmekkel. A reklám is egyszerre van, át ne kapcsoljál már vazze... :)))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.17. 14:08:58

@trendo+:
Hát, igen, ez igaz, ugyanis való való, hogy a nézőik nélkül nem tehetnék ezt, amit tesznek, de az már tényleg az ő felelősségük, hogy a béka segge felett már nem is kívánkoznak körülnézni. Pedig mindig lehet/ne azt a fránya lécet feljebb tenni. De hát ez a csapda ebben a hülye helyzetben. A struktúra, ami berohadt, megrohasztja az embereket, és ezek a rohadtak meg ismét csak rohadt struktúrákat képesek fenntartani, tovább növeszteni. Ezért mondom, hogy addig, amíg egy egetverő nagy kataklizma nem érkezik el, addig semmi nem fog váktozni! ::((((
süti beállítások módosítása