egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Pató Pál I.

2010.02.09. 10:03 | Luczifer | 5 komment

Itt állunk a nagy-nagy lehetőségekkel és semmi. Távolabb vagyunk a vágyott céloktól, mint tegnap. Tegnap még voltak álmok. És mentségek!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A hiszékenység szülte lelkes tetteket válthatja/váltja a petyhüdt, a lusta tehetetlenség nyugalma, amely ugyanolyan jó ismerősünk, mint a lobbanékonyság. És ahogy a lobbanékonyságnak megvoltak a szerkezeti előfeltételei, úgy ennek a reményvesztett bénult és/vagy a bambán pipázgató tunyaságnak is meg vannak.
Ha egy közösség tehetetlen annak leggyakoribb oka, hogy nincs, vagy kevés a sztárja. Ha nincsenek sztárok, akkor nincsenek, akik „fogyaszthatóan”, megtanulhatóan közvetítetnék  az érvényes modelleket, akik segítenék a hírek feldolgozását, akik rendeznék, szállítanák a véleményeket stb. Másként ugyanez, hiányoznak azok aki szerveznék, irányítanák, életet lehelnének a csoportba. Tapasztalat, hogy egy változó világban ennek súlyos következményei vannak. Sztárok nélkül egy közösség tehetetlenné válik, vannak ugyan információk, születnek célok, ítéletek, döntések, ajánlások, csak épp mindegyik nagyon messze és nagyon nehezen közlekedik a társadalom informális útjain. Amire pedig odaér, ahova kell, állaga már fogyaszthatatlan. + Nincs, aki feljavítsa! Így aztán a kevés sztárral rendelkező csoportok tagjai nehezen mozgósíthatóak és a tunyaság lesz az élhető minta. Álmodni persze itt is álmodnak, születnek majd itt is érvényesülési igények, de sohase lesz belőlük semmi, sohase kelnek versenyre. Mert nincs hol, nincs kinek. Illetve ez még megoldható lenne, de nincs, aki ezt előadja! Csábítóan! A kudarcok, az elvetélt álmok, pedig megszülik a Pató Pálokat. És ez könnyen stabilan így is marad, mert a csoport távoli központjai, a formális csatornái túlterheltté, majd tehetetlenné válnak. (Feltéve, hogy akarnak valamit és nem eleve innnen idulnak!) Túlterheltté, mert ha változatni akarnak, állandóan mindenkivel külön-külön kellene a kapcsolatot tartani, mindenkit külön-külön kellene tanítani, motiválni, győzködni. Ha komolyan akrják, amit akarnak. Ebbe viszont csak belebukni lehet. És, mert a feladat így megoldhatatlan stabilizálódik a szerkezet generálta tunyaság.  Sztárok nélkül nincs élet. Csak felesleges. Pató Pálok és Oblomovok. De sztárok azért mégiscsak teremnek! Ez is az élet rendjéhez tartozik!  

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr221741443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.09. 13:24:58

"Ha egy közösség tehetetlen annak leggyakoribb oka"....

... az kérem, hogy az nem közösség! Hogy abban már nem emberi teljességükkel, teljességükben tekintenek egymásra, vesznek részt az emberek. Ma legfeljebb is csak társulásokról beszélhetünk. Csányi profot kell olvasgatni, aki pontosan elmagyarázza, hogy ma már társadalmakról sem igen beszélhetünk. Pontosan azért nincsenek közösségek sem. A cselekvés, az együtt cselekvés nélkül max. egy amorf pacadalom vagyunk, nem pedig társadalom. És akkor a létszámosság problematikáját még szóba sem hoztam. és a kiválasztódás is pontosan mutatja, miféle a közeg, amiből kiválasztódnak a sztárjaink, a polirikusaink, a szalszervezetijeink, a közös képviselőink, a celebjeink. nagyszerűűűűek, bátrak, mernek kígyót fektetni az ágyukba! Legalábbis, a tévékamerák előtt. De hát miért is ne, ha ez éppen elég a Páloknak és a Pálnéknak. Mi itt akkor a probléma? Van itt Pál és van itt Pálné, az kígyó meg ott közöttük. Almáról viszont egy árva szó, annyi sem esik! ::((

Luczifer 2010.02.09. 17:48:43

Ebben a kérdésben Csányi azt hiszem, téved. Nagyon régen olvastam, de akkor az volt a benyomásom, hogy kétség nem fér hozzá valós tényeket elemez, de azon kívül, amiket elemez, vannak még tények. De lehet, hogy csak azért gondoltam így, mert akkor munka és téma nélkül maradna Mérei, ami azért elképzelhetetlen.:)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.09. 18:28:17

@Luczifer:
Pardonnez moi! Pontatlanul fogalmaztam. Működő társadalmakról nemigen beszélhetünk. De itt van egy érdekes elképzelése, szerintem igencsak esélyes! :)
www.c3.hu/~tillmann/egyebek/arsvitae/csanyi.html

trendo+ 2010.02.10. 04:57:29

Nagyon tanulságos volt elolvasnom a Csányi féle cikket. Más összefüggésbe helyezte előttem a tényeket. Kösz, hogy feltetted!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.10. 12:30:04

@trendo+:
Örülök. És aminek méginkább, az az, hogy amiről beszél arra már bizony nem kevés példa létezik már, mint pl. az alábbira.

"Az eddigiek a hátrányokról szóltak, természetesen előnyei is vannak az egytagú csoportoknak, egyszemélyes kultúráknak. A legnyilvánvalóbb előny az individuális szabadság. Aki nem lesz magányos, frusztrált, elidegenedett, aki képes különböző pszichotechnikákkal érzelmi stabilitását megőrizni, az a korábbi állapotokhoz képest elképesztő mértékű szabadságot kap. Nem függ csoportoktól, ideáktól és ideológiáktól, nem kell hűségesnek és önfeláldozónak lennie olyan emberekhez, akikhez valójában nem kötődik. Ha csoportra van igénye megkeresheti azokat, akikkel, ha nem is olyan módon mint régen, de valamiféle nézetközösséget kialakíthat."
süti beállítások módosítása