egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Halál és újjászületés

2010.01.03. 10:33 | Luczifer | 29 komment

Nézegetem a blogokat. Érdekel, hogy ki hogyan csinálja, mit akar, és amit akar, azt meg tudja-e valósítani.  Nézem, hogyan irányítják, akik irányítják a párbeszédeket, miért hagyják azok, akik hagyják a hozzászólások szabad hömpölygését. A közlések hatékonyságát megalapozó eszköz, cél harmóniáját keresem. A délután mottója: tanuljuk meg a szakmát, ne csak szeressük!  A cél elfogadható, és ha a megvalósítás nem is fog úgy  sikerülni, mint a tegnapi gitárzseninek az övé, de talán nem  kell majd szégyenkezni. Erre azért van esély. Azonban ez még odébb van! Nézzük egyelőre a szorgos munka melléktermékét!
A tanulás, az adatgyűjtés nem szórakozás, hanem fegyelmezett munka, nézem azt is, amit nem szoktam nézni. Sorra kerül a Bombagyár. A legnagyobb meglepetésemre sehol. 2009. november 9-én a blog kimúlt. Nekem meg nem szólt senki! Egyszerűen nincs. Illetve van, de már csak az archív, a halott aszalódó test, az élet kiköltözött belőle, új bejegyzések nem születnek. Ez már a múlt, gondolom és ebben is, mint oly sok mindenben tévedek. A blog kimúlását az eseményhez illő záró buli, tor, követett, amiről videó készült. A videó fenn van a youtube-on, ahova az utolsó utáni kommentekből link vezeti a nyájas olvasót. Az érdeklődő – ez esetben én – egyet kattint, és máris hallhatja, láthatja a blogközösség utolsó sötét pillanatait. Annyira sötét, hogy egyenesen láthatatlan. A konspiráció, vagy a technika stílusegységet szül! De az ember nézi, mert ezért jött, és miközben nézi a magukat folyamatosan bíztató, dicsérő öntemetőket, a kép jobb alsó sarkában a videó letöltéseinek számáról is értesülhetünk: 924. Egy jó hónap alatt ez a videó az én kattintásommal együtt 924-et produkált. (A Bombagyár se állhat sokkal jobban.) Velem együtt max 924-en voltak kíváncsiak a közelmúltban még az ultrák zászlóshajójának hitt fórum temetésére. Feltételezve ezzel, hogy nincs csoportos videó nézés. A tegnapi állócsillag porlad. Valószínű, hogy e porladást, az egyéb ultra fórumok okozta verseny hozta, de ha ez így történt, akkor az a jó hír, hogy van verseny. És ha van verseny, akkor nem csak a Bombagyárról szóló videókból lehet havi 924 kattintást produkáló közlést csinálni. És akkor …, És akkor …, Tehetség és akarat kérdése.
***
Beszélgetés közben említem, hogy a TomCat-ről lesz egy bejegyzés. A dídzséről?!  Ja nem  ... tudom a ... Ki az? Papírsárkányoktól ijedezünk. Vagy a tehetségtelenségünktől. Annak a tegnapi srácnak a videóját bő tíz hónap alatt 5,48 millióan nézték. Le lehetne ülni gyakorolni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr531641340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2010.01.03. 17:40:03

2008 nyarán, amikor még El Lobo - A farkas volt a nevem, írtam egy bejegyzést, amelyben szóba jött az általad említett úr.
Az említett úr hozzá is szólt, pl. ekként:
"Blogger pedig azért bátorkodom lenni, mert Magyarországon az én blogomat olvassák a legtöbben. Momentán napi 13-20 ezer között..."
Forrás:
joljarok.hu/blog/archives/514
Két adat: egy önbevallós húszezres, meg egy látható aligezres. Ha mindkettő igaz, akkor másfél év erre képes...

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2010.01.03. 17:42:13

PS.
Napi húszezer és havi nincs-ezer.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.03. 17:50:05

"A tegnapi állócsillag porlad."

Akkor mégiscsak igaz, hogy: ahányan vagyunk, annyi világ, annyi napsütéses és csillagos égbolt! Arról már nem is szólva, hogy - bár első olvasásra talán úgy tűnhet van a dologban valami bíztató - hogy manapság aztán a nézettségszám egyáltalán nem jelent semmifélefajta minőséget! Sőt! Az meg végképp érdekes kérdés, hogy vajon miből tudni, miből tudható, hogy egy-egy blogíró valójában mit is akar? ::)))

Luczifer 2010.01.03. 18:45:46

@Bognár L: Valószínűleg nem hazudott a fiatalember, csak a hátszél fogyott el. Nem ő volt vonzó, hanem a huzat volt nagy. Sok már régen csak a felvételeken létező szerző van, aki bizonyítja, hogy a teljesítménynek is van vonzereje.
@malvina: Na, igen! Nem tudom mi az, ami első olvasatra biztató, de másodikra is az lett volna szándék szerint odaírva, hogy ha egy ügy mögött van tehetség és akarat, akkor az ügy nem reménytelen. Akkor se, ha az ügy jó! Szóval jót akarók tessék szíves lenni dolgozni. Gyakorolni és dolgozni! Először gyakorolni, aztán dolgozni!
Egy blogger szándéka
a) nem ismerhető meg, mert a blogger lelkébe - mint senkijébe - nem látni
b) megismerhető, mihelyst elolvastuk a blogját.
Malvina! Nincsenek csodák! Az emberek azt csinálják, amit tudnak, akarnak, amire képesek. Nem CIA ügynökök blogolnak.

marvingalaxisa · http://marvingalaxisa.blogspot.com 2010.01.03. 19:04:48

Hát Luczifer, Te nem is tudod, milyen aktuálisat írtál!...

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.03. 19:52:45

@Luczifer:
A bíztató az - első olvasatra - hogy a nézettség egyben minőséget is jelöl! Csakhogy ez nem így van. Ezért csak első olvasatra. A másik pedig igen ismert: a pokolba vezető út is jó szándékkal... A harmadik, hogy miként kerül ide a CIA... az ilyesmi másról szól! Az én fejemben ez meg sem fordult. A és B pont alapján akkor mindenki választhat: igen vagy nem? - Ügyes! Én addig is maradok annyiban, hogy : ahányan vagyunk, annyi világ, annyi napsütéses és csillagos égbolt! Ugyanis az én fejem feletti égbolton soha , egy pillanatig sem volt állócsillag a Bombagyár-blog és hasonszőrű társai.::)))))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.03. 20:18:39

@Luczifer: Ha már szóba hoztad:

www.youtube.com/watch?v=_ThJ0wxKZnI&feature=player_embedded

A CIA évente közel 2000 eseményen próbál jelentkezőket gyűjteni, elsősorban főiskolákon és egyetemeken. Célja elérésére a média új eszközeit is igénybe veszi: az utóbbi években a Facebookon vagy a YouTube-on is találkozhatunk a hirdetéseivel. Vajon megtehetik, hogy a blogszférát kihagyják??? Te mit gondolsz?

::)))

Luczifer 2010.01.03. 20:43:22

1. Ha a kattintás számnak köze lenne a minőséghez a Bombagyár a csúcsok csúcsa lett volna. Nem volt az. Tartalmát tekintve pedig maga a gonosz sötétség. Ami ma nincs.
2. A pokolhoz vezető út lehet, hogy jó szándékkal van kikövezve, de hogy van jó szándék, ami nem a pokolba vezet az biztos. Nos, ez a jó csak akkor valósulhat meg, ha a jó szándékúak fogják magukat és dolgoznak.
3. A CIA úgy kerül ide, hogy ennek a szervezetnek a tagjai szorgalmas munka eredményeképpen képessé válnak arra, hogy az embereket megtévesszék, énjüket eltitkolják. A bloggerek nem ilyenek. Ha elolvasod, amit írnak azok ők. (Ha csak ezt írom akkor jössz az a) ponttal, hogy a lélekbe nem lehet látni. Ami igaz.)
4. Ez pedig a rossz hír. Biztos vagyok benne, hogy nincs mindenkinek saját ege. Ez súlyos tévedés. Nem lehet az egek között válogatni. Ami között lehet azok a csillagok. A vezérlő csillagok.

Luczifer 2010.01.03. 20:56:37

@malvina: Biztos, hogy itt van a CIA. A KGB is. Na meg a Moszad! Alakítják a New York, Tel Aviv, Anatevka tengelyt. :) De ez se ok arra, hogy ne gyakoroljuk ki a derűre okot adó teljesítményeket. Ha lesz, hanem tengely ez kell. :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.03. 21:11:48

@Luczifer: Hát ezen nem fogok vitatkozni, hogy mit jelen
" a tegnapi állócsillag porlad " kitétel, pláne az adott kontextusban. És arról sem, hogy én természetesen nem arra utaltam, hogy mindenkinek saját ege van, hanem, hogy mindenki más csillagot , más-más állócsillagot lát, amihez viszonyít. És persze mindeni más és más lát a felhők mögé is! És ebben az értelemben nekem és fölöttem nem volt egy percig sem állócsillag a Bombagyár-blog. A súlyos tévedés tehát nem itt van, hanem amott. Ugyanis kierőszakolt követtkeztetés a részedről, hogy nekem a jó szándékkal bármi bajom lenne. Ha újra átolvasod, láthatod, hogy kifejezetten a nézettségszám és a minőség összefüggéseiről szóltam. Olyat meg végképp ne. hogy "ne gyakoroljuk ki a derűre okot adó teljesítményeket." Most ha viccelődni akarnék, hát azt írhatnám, kész koncepciós logika ezt belelátnod abba, amit írtam! De hát kérlek, Lucifer nem én vagyok! :))))))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.03. 21:37:55

Lucifer, vasaltál te már pólóra matricát? Nem kell válaszolni, a kérdés szimbolikus, remélem, tudod, miért kérdezem. :::)))))

Luczifer 2010.01.03. 21:42:53

@malvina: Fogalmam sincs. Egyébként vasalni utoljára kamaszként az öltönyömet vasaltam. Amikor mentem a mulatságba.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.03. 22:17:00

@Luczifer:
És azóta gyűrötten jársz, vagy sok öblítővel mosol és rángatsz? ::)))

Na, a matricavasalásnak van egy sajátos technikája. Gondolj az irányokra, színre és fonákra! ::)))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.03. 22:51:59

@Luczifer:
És azóta gyűrötten jársz vagy sok öblítővel mosol és rángatsz? ::))

Szóval a matricavasalásnak speciális technikája van, jellemzően az irányokra, a színe és a fonákja vonatkozásában. ::))

Luczifer 2010.01.03. 23:25:40

Hát hazudnék, ha azt mondanám, hogy értem, de majd figyelek. a színére, meg a fonákjára.

trendo+ 2010.01.04. 07:37:11

Nézettség/minőség: e kettő nem jár kéz a kézben. Ehhez elég megnézni, hogy a webstatisztikák élén milyen tartalmú, tematikájú weblapok, blogok állnak. A tartalmuk ab ovo minősíti is őket. Jómúltkor egyszer kíváncsi voltam, hogy a "költészet" tárgykörben kiemelkedően magas látogatottságú csávó minek is köszönheti az imponáló statisztikáit? Hát nem a középsz@rnál is gyengébb versikéinek, az tutti... hanem a csillagjósló, ezoterikus dumáknak és horoszkópoknak. Most mondjam, hogy így könnyű? :)
Ha már egy "ünnepelt költőnő" is attól lett ismert, hogy egy leszbi fotósnak húslevessel telt kádban pózolt, pucéran... meg mindenféle olyan dologban zsürizik, szakért, amihez nem ért fikarcnyit sem... A versek meg olyanok, amilyenek. De azóta már regényt is ír! Igaz, a könyv csapnivaló, de azért fogy. Irígykedhetek, ha kedvem tartja, én is.

trendo+ 2010.01.04. 07:45:56

Dilemma: vajon ez a Tomcat azért kezdett blogot írni, mert nem fogytak eléggé a provokativ, blőd pólók? Vagy már önjáró lett a bolt magától, így a trikószövegek kiagyalásán túl is kellett valami, ami leköti az energiáját?
Ez a fickó amúgy ékes példája annak, hogy az intelligencia, beszéd- és íráskészség nem jár együtt az erkölccsel. Őt a t hívei tették agyilag tönkre, elhitették vele nagyszerűségét, és a tömeg az ő szájába adta a szlogeneket. Minél több ember áll össze egy mondanivaló kifejtéséhez, annak színvonala annál gyengébb szokott lenni. Egyszer régen olvastam Tomcat véleményét 56-ról, mely akkor még éles ellentétben állt a közszájon forgó klisékkel. Akkor még a maga eszéből meríthetett. Így, ha nem is értettem mindenben egyet vele, de legalább nem kellett elfecsérelt időnek tekintenem, hogy elolvastam.

Luczifer 2010.01.04. 08:34:21

A minőség nem garantál nézettséget. Se a jó, se a rossz. A Bombagyár egy ujjnyival nem jobb, nem rosszabb, mint tündöklése idején. Malvina elmondja, hogy neki nem tündökölt. Helyes! Mégis volt, amikor sokan nézték, volt, amikor alig. Azt hiszem az akarat pártolt át mellőle. De ha az akarat csinál nézettséget, akkor a jóakarat – ami nem tudom, hogy mi – miért nem szervezi meg önmagát? És akkor nem politika. Benkő Dániel miért teljesen hülyeként keresi a betevője helyét? Egy kiváló zenész. Bármikor képes lenne a már n-szer hivatkozott zenei tréfára, amivel annyi kattintást lehet produkálni, hogy na. Ott a bizonyíték. És ez a zenészeknek is jó lenn. Egyébként Benkő muzsikus videóit is szépen csipegetik. De lehet, hogy nem azért mert jó, hanem mert bejelentkezett farokkirálynak. De hát itt bejön a középosztály hiánya. ...

trendo+ 2010.01.04. 08:40:15

Magyarországon sosem volt valódi, izmos középosztály. Legfeljebb a mindenkori hatalom szolgálatában álló ilyen-olyan értelmiség. Szerintem. :)
De már nem is lesz. Van az arctalan, céltalan tömeg. Felül harácsolnak, alul irígykednek.

trendo+ 2010.01.04. 08:46:01

De hogy mondjak valami biztatót. Néha a fortyogó, telített oldatba lég egy szilárd szemcsét bedobni és azonnal megindul körülötte a kristályképződés. Talán a blogkultúrában is van analógia erre, egy-egy jó koncepciójú, intelligens és vonzó stílusú blog körül kikristályosodhat valami bíztató képzőmény. Talán...

Luczifer 2010.01.04. 09:13:17

Amíg nem keveredik mögé érdek, addig reménytelen. Akik meg ma, mint a források felett rendelkező érdekérvényesítők keveredni tudnak, azok ezt produkálják. Pedig lehetne más is. De ezt favorizálják. Pech.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2010.01.04. 09:28:09

@Luczifer: Igazad van. Az érdek egyenesen a profit maximalizálása.
A blogoszféra nem jótékonysági intézmény - ahogy egy online szerkesztő kifejtette nekem, s valóban látjuk naponta az igénytelen, trágár szövegek diadalát a szerkesztők dícséretes működése nyomán.
Tóta W. egyszer "beismerte" pl. az Index hatását az egyszerű, primitív, indulatos megnyilatkozások "elterjesztésében", de itt sem látni változást.
Na mindegy, majd 10 év múlva Tóta megint elismeri az Index felelősségét abban, hogy a legszebb magyar szónak a szar szót választotta a magyar online olvasó.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.04. 10:00:52

Szerintem is pontosan úgy van. ahogy Trendo írja. És mindez az egyre tömegesedőbb társadalmakban (?) hatványozottan igaz. Erre segít rá a médiavilág mineműsége is, ami szintén a tömegre alapoz, arra fókuszál. Így kerül fókuszba a középszer, a középsz@ar. Bár többnyire még ez a "közép" is erős túlzásnak hat.
De hogy én is mondjak valami vonzót, épp a minap láttam, hogy Esterházy videói is szép számú nézettséggel bírnak! És vannak még rajta kívül klasszisok, akiké szintén. Bár valóban az az igazság, hogy a középnek kellene/kéne izmosodnia egy jó nagyot, az meg egyelőre csak tocsog a maga alá eresztett trutyiban.

És még valami. Azért az kétlem, hogy ezek a dolgok - a Bobmagyáros ficere esetében is - jó és/vagy rossz akarat kérdése lenne. Frászt! Ez utóbbi éppen, hogy azt hiszi, ő bizony így tesz jót a közegnek, amelyben él. Ez kérem, pusztán zsigeri ostobaság, tudatlanság, méghozzá a személyiségfejlődés jellemző zavaraival spékelve. És ezeknek a gyökerei bizony messzire nyúlnak a múltba, vissza. Tehát nem pusztán akarat, jóakarat kérdése az egész. Pont ebben látom a probléma súlyosságát. Éppen nemrégiben jelent meg Laki Lászlónak a A rendszerváltás, avagy a "nagy átalakulás" c. könyve. Egy beszélgetés során szólt pár szót a könyvében írottakról. Arról hogy egy cseppet sem véletlen, hogy a rendszerváltás után kialakult/kialakított kapitalizmus legitimációs válsággal küzd. Hogy a máig kiépült magyar újkapitalizmus az eddigi gazdasági, foglalkoztatási, mobilitási, demokratikus, jövedelmi és fogyasztási teljesítményével nem képes igazolni a rendszerváltás sikerességét - sem a fejlett országokhoz való felzárkózás tekintetében, sem a lakosság jólétének, boldogulásának és biztonságának megalapozásában. Mert alapvetően nem létezik, nem létezhet olyan rendszerváltás/rendszerváltozás, ami pár év alatt többszáz éves folyamatokat képes legyen megválzoztatni. Ezek lassú folyamatok. Ráadásul az ún. "rendszerváltóknak" lila fogalmuk sem volt, hogy hogyan és miként kéne egyszerre a belső és külső változások elébe menni, hogyan kéne úgy kitalálni magunkat, ami egyszerre felzárkózást is jelenthetett volna. Magyarul jól eltúrták, jól eltúrtuk. A szerző valamiféle új politikai stílus megjelenését várja. Én viszont meglehetősen szkeptikus vagyok abban, hogy ez a közeljövőben megérkeznek. Egyrészt mert magától miért is érkezne, másrészt meg ahogy látszik, errefelé mifelénk mindig a szükség és a muszáj képes csak bármiféle kijózanodást előidézni. Erre mondják a cinikusok, hogy ehhez még túl sokaknak, túl jól megy itt minden! Azt hiszem, hogy van benne valami! ::(((

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.04. 10:41:36

Ami meg a blogszférát illeti, az pontosan olyan, amilyen a nem-blogszféra. Csodák ugyanis nincsenek. A különböző formációkat ugyanazok töltik meg tartalommal, illetve tartalmatlansággal. Ráadásul itt is van tanulóidő! Továbbá én kifejezetten nem kedvelem az Indexet, de kizárólag az ő nyakába varrni a "szar" felelősségét, azért enyhe túlzás. És egyáltalán . Most hogy így leírtam, felmerül egy kérdés, hogy a "kaka" az vajon szebb? És egyébként is, nem minden szar, ami büdös, pedig igen sok minden bűzlik ezen a fertályon, amitől de jó is lenne megszabadulni! És hogy ne maradjon ki a pszichológia sem, egy infantilis, kisgyermeklétbe ragadt társadalom esetében teljesen érthető, sőt mi több adekvát a szarhoz való ragaszkodás (lásd anális szakasz!) ::)))))

trendo+ 2010.01.04. 10:45:43

A pénz behatolása a blogszférába már több, mint feltűnő. Tömeges a reklám, az egyre kevésbé burkolt promóció. Tudom én, hogy széllel szemben nem lehet piskótát hajigálni, de a magam részéről legalább a sajátomba nem engedek be ilyet. De leginkább az bosszant, mikor valamivel "odacsalogatnak" egy blogba, ami tényleg érdekel és gyorsan kiderül, hogy megint csak rám akarnak sózni valamit.
OFF. A gmail rendszer hálistennek tűrhető spamszűrőt alkalmaz. A szemetet naponta szoktam törölni, nem várom meg az automatikus 30-at, mikor a Gmail maga is kitakarít.
De pár napja erőt vettem türelmetlenségemen és hagytam felgyűlni a szemetet. A végeredmény meglepő volt. 36 óra alatt 42 db spam akadt fenn. Ebből Viagra hirdetés volt 38 db, 2-ről a kezdőmondatbólnem derült ki pontosan, mire megy ki a játék de úgy tűnik, prostik írtak, 2-ben meg valami szélhámos pénzügyi konstrukcióba kívántak bevonni.
Na most, ezeknek 1. valami nőcske panaszkodott a potenciámról 2. vagy olvassák a társalgásunkat és nem személyesen nekünk, hanem az általunk képviselt "oldalt" vagy eszmerendszert kívánják kémiai úton serkenteni :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.04. 11:48:53

@trendo:

Amikor azt írtam, hogy ennek, mármint a blogolásnak is megvan a maga tanulóideje, abban az is benne van, hogy előbb utóbb megtanulják a népek - akik meg nem, azok magukra vessenek - felismerni és függetleníteni magukat a reklámoktól, illetve azonnal észrevenni a különböző oldalakból kilógó lólábakat. és még egy. Az is igencsak ellenszenves és taszító módszer, amikor valaki csak azért kommentál, hogy a saját linkjeit bepakolhassa más oldalakba. Itt a tendenciózusan így működőkre gondolok, akik azért nem lehetnek nagy íkúúval megáldva, ha nem veszik észre, mennyire átlátszó és ordító ez a gyakorlat. És akkor a sok népbutító jósról, álomfejtőről és társaikról még nem is szóltunk. Csoda, hogy lassan megy az okulás???? Nem.

trendo+ 2010.01.04. 13:00:20

Ja, előbb jön az okkultizmus, aztán csak az okulás? :) Mindegy, nekem már mindegyikhez okuláré kell :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.04. 14:19:27

@trendo+:
Hát hogy előbb-e , és mondjuk nem helyette, abban azért nem vagyok egészen bizonyos. De hogy egyszerre és együtt, az igencsak valószínű. Kész dialektika! ::)))
süti beállítások módosítása