egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Boldogság út

2009.12.28. 18:30 | Luczifer | 5 komment

Az ember azért tesz-vesz, válogat, töpreng, aszerint javasol és dönt, hogy válogatása, töprengése termékei, a javaslatai, a döntései, cselekedeti eredményeképpen helye legyen a világban.
 
 
 
Magyarul, hogy szerephez jusson.  Lehetőleg nélkülözhetetlenhez. Ezért nyüzsög. Ilyen persze nincs. Olcsón meg pláne nincs. Így sokszor gondban van. Különösen a fogyatékkal élők vannak bajban. Azok, akiknek hiányos az életben maradáshoz szükséges eszközeik tárháza. Akik nemigen tudnak olyat, amire szükség lenne. Legalább néha, legalább valakinek. Ez nem csak az ép kéz és az ép láb kérdése. De ők is élni akarnak, ezért keményen rá kell dolgozniuk, hogy szükség legyen rájuk. Hogy fogyatékos legyen a világ. Ahol szükség van rájuk. Akikre egyébként nincs szükség. A kitartó szívós munka napról napra hozza az eredményt. A harcot, a rombolást, a fogyatékosítást egy pillanatra sem lehet abbahagyni, mert akkor oda a boldogság egyetlen esélye. A fogyatékos világ. Ahol fogyatékos az ember iránti kereslet. Ahol a fogyatékosok diktálják a fogyatékos keresletet. Egymás iránt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr571628940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.29. 13:49:43

Igen. A "fogyatékososk" tulajdonképpen ténylegesen nem is annyira a "fogyatékosságtól" szenvednek, mintsem sokkal inkább attól , ahogyan atársadalom viseltetik a "fogyatékossággal" szemben. Mert ez kérem, egy attitűd, méghozzá úgy tűmik, igen nehezen változtatható attidűd. Hiszen a fogyatékosságot maga a társadalom definiálja hiányként. Az egyes egyén meg egy életen keresztül rendesen megszenvedi ennek a definícióbnak az össze következményét. ::((((

Luczifer 2009.12.30. 07:40:58

Azok a fogyatékosok, akikre én gondoltam, azok azért fogyatékosok, mert a teljesítményük az. Nem tudnak olyat tenni, amely egy gazdag, lehetőségeket kínáló / igénylő világba lehetővé tenné a beilleszkedésüket. Ezért rombolnak, fogyatékosítanak, hogy legyen irántuk igény. Akiket általában mondanak fogyatékosnak, az a poszt szerint nem biztos, hogy az, mert például a kézzel-lábbal festő a posztban megfogalmazottak szerint nem fogyatékos, a viszonyokat romboló stramm, de szerény eszköztárral rendelkező politikus, menedzser viszont igen. De csak itt!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.30. 10:36:19

Világos. Csak ebben az esetben hibás a sorrend. Ugyanis az ember ( de tágabb értelemben ez az egész élővilágra igaz) előbb beilleszkedik és csak azután teljesítHET igazán! Még a virág sem képes rügyet kiizzadni magából, ha nem tud (nincs lehetősége) a földben gyökeret ereszteni, avagy egy időre legalább megkapaszkodni! És minimum egészségtelen már megint azzal jönni, hogy vannak a társadalomban A romboló"fogyatékosok" és vannak az építő "egészlegesek". De hát erről oldalakat lehetne írni, akárha a személyiség, a teljesítmény, a csoport mint olyan, avagy a társadalom műlödési mechanizmusai felől közelítünk is.

Luczifer 2009.12.30. 11:12:06

Torgyán doktor kiválóan eladta magát és lett belőle miniszter. Egy fogyatékos miniszter. Egy olyan miniszter, akinek se képessége, se indíttatása nem volt ahhoz, hogy elvégezze a feladatát. Nem egyedül volt / van. Miért egészségtelen a Torgyán doktorok felemlítése akár a politikában, akár a gazdaságban, az üzleti életben? Ők konzerválják a fejetlenséget. Baromi jól pozícióba kerülnek aztán semmi.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.30. 11:22:12

@Luczifer:
Azért, mert nem a lényegre irányítja a figyelmet. Ugyanis a probléma nem az, hogy torgyándoktorok vannak, és azt teszik, amit tesznek, hanem, hogy tehetik, azaz, hogy egyáéltalán lehetőségük van rá, hogy tehessék. Mert imígyen szociallizálódtak, mert a közeg ezt hozza, ezt (is) befogadja.Tessék csak megnézni, hogy konkrétan Torgyánt egészen addoig hagyták anno garázdálkodni, amíg O.V.-nek politikai szüksége volt rá! Aztán egyszer csak elég lett! És ekkor partvonalon kívülre küldte őt a nemzeti focicsapat nagyjátékosa! A példa persze sántít egy kicsit, csak azt akartam érzékeltetni, hogy lehetne tenni valamit! És amellett, hogy természetesen az egyéni felelősséget nem vitatom, állítom, hogy nem az a megoldás, hogy megint osztunk! Azzal ugyanis mindig kevesebbre jutunk, mint akár az összeadással, akár a szorzással! ::)))))
süti beállítások módosítása