egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Az óriáscsecsemő

2009.12.15. 07:28 | Luczifer | 35 komment

Az óriáscsecsemőt személyesen nem ismerem, csak egy fényképét láttam, egy jelenkorit.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ezen láthatóan a csecsemőkort már maga mögött hagyva jóképű, jóvágású, és mint mondják jó eszű sihederré lett. Az édesanyja a hóna alatt elfér. Én az édesanyja hóna alatt. Az egyetemen mindent megpályázik és mindig nyer valamit, ösztöndíj, ösztöndíj hátán. Jól él belőlük. Magabiztos, öntudatos. Havi 200 fixszel az ember könnyen viccel. Járja a világot. Sokfele, sokan szeretik. A múlt hónapban küldött Szentpétervárra egy „dicsekvős” levelet; meghívták. Most intézi a vonatjegyet. Az öccsére tegnap nagyon megorrolt, mert a kisrác bepakolta azt a két családi pizzát, amit édesanyjuk hozott nekik. Pedig még nem is volt éhes. Az öcsinek 52-es a lába. Senkinek se könnyű. Nehéz időket élünk.  

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr691598240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.15. 14:56:44

Az óriáscsecsemő - akárcsak Déry dadaista-abszurd játéka, mindig hanyatló korok gyermeke, aki annak dacára, hogy halhatatlan, különleges képességű, mégsem hoz megváltást. Hiába hogy születése pillanatában már beszél , és mi több jár-kel is, nem más csak puszta árucikk, akit furton-furt eladósodott papája áruba bocsát. Az efféle óriáscsecsemők pedig világzabálók, ők a mindent magukba tuszkolók. Napjainkban például a BigMac (McDonald's) babák abszurd figurái. De figyelem! Felzabálni a világot nem csak a szájunkon át lehet! ::))))

Luczifer 2009.12.15. 16:37:32

Ez a srác hatalmas, amiről nem tehet. Kiváló képességű. Erről se. A kor se, amelyikben született. Arról viszont igen, hogy az élet felkínálta lehetőségekkel él. Nem mások felzabálásával. Amit csinál az életével, a rendelkezésére bocsátott eszközökkel az érték. Nincs értelme ezt nem észre venni.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.15. 18:40:49

Hát erre mondják, hogy kinek mi jut eszébe egy fogalomról. Márpedig az óriáscsecsemő fogalma bizony jellemzően több az ellenmondást és a feszültség hordoz mint sem. Nekem ezért ugrott be Déry óriáscsecsemője. ::)))

Luczifer 2009.12.15. 19:42:56

Hát persze! De a darab látásmódja, észrevételei mára szinte elvárások. Ez az élő óriáscsecsemő meg finoman szélesíti az óriáscsecsemők lehetőségeit. Visszaad nekik valamit, ami jár az élethez. Dérytől pedig gyorsan elnézést is kérek, mert nem csak tisztelem, de nagyon szeretem is.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.15. 20:27:44

Nem tudom, hogy más hogy van vele, de az óriáscsecsemő szó hallatán engem azonnal kiver a víz! Egyébként Déry óriáscsecsemője is egy csodálatos (gyorsnövekedésű) képességű óriáscsecsemő , akinek minden kijelentése rögvest valóra válik . Ha valakire halált kíván, annak annyi. Méghozzá azonnal. Apja egyébként a Fajtökéletesítő Korlátolt Felelősségű Etikai Társaságnak adja el őt. Az óriásbébi szexőrült lesz , de mivel a Társaság kényszerházasságba kényszeríti , öngyilkos lesz. De visszatér és a Társaság vezérigazgajával újra szezrődni akar. Másodszorra a feldühödött tömeg végez vele. A fiát, aki szintén óriáscsecsemőegy újabb óriáscsecsemőt le szeretné beszélni az életről, de az nem engad, ő is szerződni akara kapitalista vezérigazgatóval. Végül az óriásbaba minden emberi mivolta az álomba szorul ,merthogy " a világ reménytelen, mint egy kínai lábujj". És így tovább, és így tovább... Szóval miféle elvárásokat vélsz Itt felfedezni? Pontosabban mennyiben és miben változtak azóta az óriáscsecsemők? Hiszen egyre csak szaporodnak, szaporodnak, szaporodnak....

Luczifer 2009.12.15. 21:17:59

Amit elmondasz azért kapsz egy ötöst. Irodalomórán. Sok ilyet mondasz, ez megy neked. Sok ötösöd van. Irodalomórán. Meg filozófia órán. Meg más órákon. Csakhogy én tegnapelőtt láttam egy tehetséges nagydarab srácot, aki a reálkapitalizmusban nem falt fel senkit, és nem falták fel. A pizzáját azt felfalták, de azért ez túlélhető. Kedves művészek! Kedves Interpretátorok! Szeretlek benneteket, de az élet néha gazdagabb és színesebb, no meg emberibb, mint amit láttatni tetszenek. Remélem ezért nincs harag.

turdus merula 2009.12.15. 21:22:24

Lehetséges-e arról bármit tudni vagy sejteni, hogy tehetséges életművésznek induló óriáscsecsemőből mi lesz, ha nagy lesz? Életművészeti oktató talán? Mi iránt van hajlandósága a dicsekvésen túl?
Láttam és ismerek olyan fazonokat, akik igazán nem értenek semmihez, de remekül elvannak és prosperálnak. Kicsit visszaköszönek az általad leírt óriáscsecsemőben

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.15. 21:24:15

@Luczifer:
Már hogy lenne harag! Én nem iskolásat játszom, aki osztályoz, az te vagy. Egyébként soha nem voltam érdemjegyre hajtós! ::))))

A "nagydarab srác" meg közel sem óriáscsecsemő! Vagy ha igen, hát akkor mégiscsak beletrafáltam. :) De viccen kívül. Miért gondolod, hogy nem te láttatod a dolgokat másként, mint ahogy azok vannak ( már ahogy azt magad állítod). azzal például, ahogy ezt a szegény "nagydarab srácot" is leóriáscsecsemőzted!?
Egyébként emberinek ez is emberi, meg az is . A kettő között mégis van némi lényegi különbség. Pont az, amitől olyan gazdag és színes a világ, amire bizony a kedves művészek, interpretátorok ( nint egyébként te is ) nélkül kevésbé nyílhatna rá a szemünk. Méghozzá mindenféle nemes élvezet nélkül. ::)))))

Luczifer 2009.12.15. 22:46:03

@turdus merula: A gyerek színjeles informatikus / matematikus. Semmi suskus. A dicsekvős levelekben elmondja, hogy mit csinált eddig és mit szeretne. Ha nem írná le, soha senki nem hívná sehova és otthon ülhetne várva, hogy besavanyodjon.

Luczifer 2009.12.15. 22:48:22

@malvina: Senki sem tévedhetetlen. :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.15. 23:02:55

@turdus merula:
Az életművész - pont úgy, ahogy a művész sem - nem képes valamit csak úgy a semmiből elővarázsolni. Mindig épül/épít előzetes tudásokra, tapasztalatokra. Ugyanis nem nélkülözheti az éberséget a figyelést, de a figyelmességet és a lélekjelenlétet sem. Kvázi az életművészre nem állhat a kijelentés, hogy nem ért semmihez, mert mint látjuk, az életnek az művészetéhez mégiscsak ért. ::)))

turdus merula 2009.12.15. 23:09:09

@Luczifer: OK. Akkor nem egészen világos, hogy miről beszélünk. Mondd meg neki légy szíves, hogy fel van véve rendszergazdának. :-)))

Ez azért általában mindenkivel így van, ha nem jelentkezik maga, nem írja le, hogy mit tud, mire képes, mit szeretne csinálni, akkor besavanyodhat. Nem fog egy fejvadász cég sem magától bekopogni hozzá, hogy tessék szíves lenni!..... A mai világban a fiataloknak el kell tudniuk adni magukat.

Valami elkerülte a figyelmemet? Filozófiai eszmefuttatást akarsz látniÍ? Arra én nem vagyok felkészülve.

turdus merula 2009.12.15. 23:11:39

@malvina:

Ez így van, nem is akármilyen fokon! :-))

Luczifer 2009.12.15. 23:19:35

@turdus merula: Igen! Elkerülte. : ) Az a megjegyzés, hogy senki se tévedhetetlen, az Malvinának szólt! :) Ha jól értem azt, amit írsz. De senki sem tévedhetetlen. :) Tehát lehet, hogy nem jól értem.

turdus merula 2009.12.15. 23:39:51

@Luczifer:
Persze, hogy senki nem tévedhetetlen.

De most nem erről van szó. Én úgy gondolom, hogy amikor felteszel egy posztot, van egy koncepciód, nagyjából tudod, hogy milyen irányra számíthatsz a kommentekből. Mit akarsz "kihozni, kihúzni" az olvasóidból, ill. a vitapartnereidből.

Malvina is, te is hajlamos vagy a filozófiai megközelítésre, az elvonatkoztatásra, az analitikus látásmódra. Én ezekkel az erényekkel sajnos nem rendelkezem, én inkább két lábbal állok a földön és nemigen vagyok partner egy filozófiai vitában.

Ha már az őszinteségnél tartunk, van amikor nem is igen tudom a gondolatmeneteteket követni. Ez nem a ti hibátok, hanem az enyém. Hogy tudok-e még fejlődni, az kétséges, de nem adom fel. Híve vagyok a holtig tartó tanulásnak.

trendo 2009.12.16. 04:57:52

Tanulságos volt végigkövetni ezt a szóváltást :)

Luczifer 2009.12.16. 06:50:28

@turdus merula: Itt valami félreértés van.

trendo 2009.12.16. 07:13:45

Jó dolog, hogy vannak tehetséges fiatalok is. Nem kevés számban. Irígykedve figyelem, mennyivel nyitottabb előttük a világ, mint nekünk volt. Nem vígasztal, hogy sokan közülük mégis elpackázzák a tálcán kínált lehetőségeket is és mindig a könnyebb utat keresik. Ők se különbek, csak mások.

turdus merula 2009.12.16. 07:41:25

@Luczifer:
Nem hiszem. Csak az egyik kommentelőd bevallotta, hogy nem mindig képes követni a lényeget. Most eldöntheti, hogy csendben figyel, tanul és majd csak akkor szól, ha szellemileg megérett vagy csak akkor szólal meg, amikor úgy érzi, hogy érdemleges mondanivalója van, valami fajsúlyosat tud mondani. :-))

@trendo
Nem nevezném a klasszikus értelemben vett szóváltásnak, nemigen vitatkoztam, csak bevallottam a gyengeségemet. Lehet, hogy hiba volt. :-))

Off. A madárverseidért oda vagyok, Ne csodálkozz, ha lopják őket.

trendo 2009.12.16. 07:59:20

@turdus merula: De honnan ismered őket?! Te jó ég, Nagy Testvér akkor mi mindent tudhat? :)))

turdus merula 2009.12.16. 08:22:45

@trendo
Persze, the big brother is watching you! :-))
Egyszer magad írtad le a civil nevedet....
Egy fekete rigónak a madárverseket megtalálni nem olyan komplikált.....
(A többi vers is szép!)

Luczifer 2009.12.16. 08:24:33

De ha valakinek valami nem világos, akkor szól, hogy ezt csak képzelitek, hogy értelmes. Aztán vagy történik valami, vagy nem. Mi baj lehet? Főleg, ha többen vannak így. Legfeljebb érthetően fogalmazok. Egyébként az ember nem csak az okosságokat nem érti, de a hülyeséget se. Ez utóbbit pedig nagyon könnyű írni. De ezentúl világos leszek. Szorongva világos. :)

trendo 2009.12.16. 08:37:47

@turdus merula: Rigó, ha nem érted Luczifer és Malvina magasröptűjét, csak kérdezzél meg engem bátran, bármiről! Ugyan én sem értem őket sokszor, dehát úgy tanul a gyerek, ha kérdez! :))))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.16. 10:08:33

@trendo:
::))) akkor dobok egyet a labdán én is! :) Én sem értem sokszor Lucifert, de bizony sokszor másokat sem. És Trendo már megint tud valamit, mert tapasztalati alapon mondhatom, hogy olyankor tényleg kérdezni kell! Attól persze érteni még nem biztos, hogy megértjük, de lehet, hogy azt igen, hogy miét nem értjük! ::)))

turdus merula 2009.12.16. 23:32:40

@Luczifer:

Ne szorongj Luczifer! Nincs okod rá. Minden úgy jó, ahogy van.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.17. 11:30:16

@turdus merula:
Szokott erre járni (esetleg repülni?) egy Duende nevű hölgy. A stílusod nagyon emlékeztet az övére! ::)))))

turdus merula 2009.12.17. 15:19:31

@malvina:

Nem, Duende nem én vagyok. De megtisztelsz, hogy azt írod, hogy stílusod. Fogalmam sem volt róla, hogy egyáltalán van nekem ilyenem! :-))

Tedd meg, hogy elárulod, ha egyáltalán publikus, a drámák és egyéb irodalmi alkotások internetes hozzáférési lehetőségét. Sokáig kerestem, de amit találtam: mek.oszk.hu/ az nem az életem álma.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.17. 16:37:45

@turdus merula:
Én válaszoltam, de nem akar megjelenni. ::(((

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.17. 16:58:17

@turdus merula:
1./
www.szinhaz.net/index.php?option=com_docman&Itemid=14
(ezekhez egyébként a folyóirat nyomtatott számában is hozzá lehet jutni , ahol mellékletként jelennek meg.)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.17. 17:00:38

@turdus merula:

A mek.oszk.hu/ -t én jól tudom használni, vagy úgy, hogy a keresőjét faggatom, vagy úgy, hogy szimplán beütöm a gugliba a dráma címét, és akkor - gyakran más helyekkel együtt - mindig felkínálja a mekoszkos találatot is.Klasszikusok pl. igen nagy számban fellelhetőek ott.

Egyelőre ennyi. Ha még eszembe jut vagy találok más forrást, szólok. ::)))

***
Na, így reszlibe benyalta az ostobája! :::)))))))

turdus merula 2009.12.17. 18:59:19

@malvina:

Óriási, nagyon nagyon köszönöm!
süti beállítások módosítása