egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

A testes ember

2009.12.09. 07:12 | Luczifer | 42 komment

Az testes ember valamikor a kilencvenes évek elején érkezett először hozzánk. Nem önszántából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A repülőtéren a hivatalos procedúra után fújtatva cipelte kofferét. Igyekezett az ismeretlenbe. Remélte várják. Ezeddig sosem járt a keleti blokkban, akkor sem, amikor kommunista volt és akkor sem, miután posztkommunista lett. Nem vonzotta őt ide semmi, de most a sors és a munkáltatója ráosztotta ezt a kalandot, így hát jött. Mosolyogva. Örömmel. Ez a munkavégzés része, velejárója, mint az ormótlan testét elfedő elegáns öltöny. Az öltöny, ami megpróbált elegánsnak mutatkozni. A város felé a kocsiban elmagyarázták neki, hogy nem Bukarestbe, hanem Budapestre érkezett. Ennek is örült. Ez - mármint az elmagyarázás - valójában nem történt meg, ezzel csak azt kívánjuk érzékeltetni, hogy főhősünk tájékozatlan volt szeretett hazánkat és az őt befogadó régiót illetően. Rettenetesen. Annyira, hogy nem tudta volna Bukarestet összekeverni Budapesttel. Ez sem igaz. De érzékelteti azt, ami igaz. A Nagyvárad téren lehetett az autójuk, amikor már az őt fogadó, megrendelő cég építésével kapcsolatban komolyan mérlegelendő javaslatokat tett. A testes ember a szállodájához érve lediktálta a másnapi programot, kivel, mikor, miről óhajt beszélni. Ezt követően elment zuhanyozni, majd enni. Itt most kihagynék egy-két napot, hetet és az ezidőben megvalósult programot, inkább arról mesélek, amikor a testes ember elérkezett az itteni zöldmezős beruházás működtetéséhez szükséges kb. 500 fős induló csapat összerakásához. A restes ember elkezdett OKTATNI. Így mondták. Nagybetűvel. És azt mondták, hogy oktat. Tréningeket szervezett és beszélt, feladatokat adott, örült, csodálkozott, aztán megint feladatokat adott, csóválta a fejét, bíztatott, anekdotázott, filmeket vetített, visszakérdezett … És evett. No, meg ivott, hogy izzadhasson. Talán ez is a célt szolgálta. Mert nála minden a célt szolgálta. Úgy formálta az embert és a csoportot, mint gyerekek gyurmát. És azzá, amit akart, ami a feladata, a célja volt. Két hónap után a szedett-vedett emberek halmazából csapatokat csinált. Versenyképes csapatokat. Emberek, akik eddig nemhogy nem ismerték egymást, de miután messziről jőve összekerültek egymás szavát is alig értették, most együtt dolgoztak, teljesítményre voltak képesek. Eleinte nem egetverőre, de teljesítményre. Később már kiválóra, de arról majd máskor. A testes ember a szerződése lejártával hazament, de itt hagyott egy működő kis kapitalizmust. Speciális kis zötykölődő szigetet, ami fejlődőképesnek bizonyult. Hankiss Elemér egyszer javasolta, hogy Bill Clinton szabad, el kéne hívni miniszterelnöknek. Igaz, nincs elhízva. De azért egy-két cél tudatosítására és azok követésére oktathatná, az illetékeseket.  
  

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr991584008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trendo 2009.12.09. 09:11:22

B verzió:

A testes ember addig fel sem ült a repülőgépre, míg a magyar átlaghoz képest csillagászatinak számító konzultációs / szakértői díja nem landolt a folyószámláján. Megérkezése után hosszú időt töltött pénzünkért a saját kényelmének, irodai infrastruktúrájának elrendezésével. Ha a legkisebb részletben eltérés mutatkozott, azonnal hazautazással fenyegetőzött.
Mielőtt az érdemi munka elkezdődött volna, egyenként magához rendelte a leendő kulcsembereket. Percek alatt kiismerte őket, kiszedte belőlük a legfontosabb helyi információkat, melyek ismeretével később szinte elkápráztatta a hallgatóit. Akit csak lehetett, a maga pártjára állított, volt, akit bizonytalan egzisztenciális ígéretekkel, volt, akit személyes varázsával bűvölt el. Általában nem volt nehéz dolga, a magyarok imádnak kifecsegni minden információt, hogy saját bennfentességüket fitogtassák. Így a testes Nagyember, akinek legendás hírét készséggel terjesztették újdonsült hívei, mire elkezdte volna előadását, már mindent tudott. Unatkozott is némileg, míg eldarálta az otthon puhakötésben az újságosnál is kapható ügynöki kézikönyv téziseit. Ezért mondanivalóját néhány pikáns anekdótával élénkítette, melyek fő témája az volt, hogy ki mindenki még nála is nagyobb emberrel dolgozott együtt, akik azóta is az ő tanácsaiból élnek.
Az előadás után álszerény magabiztossággal lesöpörte az asztalról mind a hízelgő, mind a bocsánatkérő alázatossággal bár, de mégis csak némi ellenvetéseket tartalmazó véleményeket. Ez utóbbiaknak hangot adó személyek nevét noteszába feljegyezte és bár roppantul igyekezett előadókörútja következő állomására, előtte még szerét ejtette, hogy egy néhány jólirányzott megjegyzéssel hosszú időre elfűrészelje az illetőket saját főnökeik előtt. Ezekkel még -amúgy mellékesen - aláíratott egy protocolt, melyben a következő megbízás feltételeit rögzítették, némileg magasabb fellépti díjért... átcseréltette velük otthon kapott elsőosztályú repülőjegyét business-class kategóriára. A különbözet kiegyenlítését hanyagul vendéglátóira hagyva, elhagyta légterünket, maga mögött hagyva a szabad világ, az amerikai álom lassan szertefoszló, mámorító illatát. Bár egyesek ezt inkább áporodott izzadságszagnak érezték, de körültekintve kollégáik lelkes csapatán, végül lesütött szemmel elhallgatták mondanivalójukat.

Luczifer 2009.12.09. 09:28:56

Igen! Ilyen biztosan van. Meg az is biztos, hogy nem egy földi paradicsomot hagyott itt, hanem „csak” egy működő vállalatot, amely idestova életének tizenöt évéből tízben piacvezető. Igaz, újra belátom, mint vállalat és nem, mint földi paradicsom! Azt viszont magyar emberekből csinálta! Mint idegenlégiós vezető. Le lehet sajnálni, de ott az eredmény. A feladat pedig nem lehetetlen. Van aki megcsinálta. És hát nem ingyen. Ez is igaz.

trendo 2009.12.09. 09:53:59

@Luczifer: Félreértés ne essék! A nagy átalakítás zűrzavarában egyaránt érkeztek ide kiváló szakemberek, rátermett vezetők és a zavarosban halászó szerencsevadászok. Volt szerencsém mindkét típushoz, az elején a rosszabbhoz talán többször, mivel a piszkos munkát ők végezték el.
Legalább annyi jól működő céget tettek tönkre, mint amennyit létrehoztak. És hát a létrehozott cégek többségükben már nem a mieink...
Nem szabad általánosítani. Van ilyen, van olyan tapasztalat. Csak az a gond, hogy mi már csak a megvalósult verziót véleményezhetjük, az alternatívája soha nem jöhetett létre. Csak tűnődni lehet, mi lehetett volna... az meg nem vezet sehova.

trendo 2009.12.09. 10:04:47

Mint a bejegyzésedből kitűnik, Te egy konkrét példára, cégre gondolsz, ahol pozitív volt a szaldó a végén. Sajnos, én annak voltam a tanúja, ahogy a külföldi szakértők, vezetők és komprádor segítőtársaik, köztük jónéhány hazaáruló volt disszidens tönkretett, kirabolt és lenyúlt egy virágzó vertikumot.
Innen a másfajta hozzáállásom. De ez az objektivitásomat nem befolyásolja azért. Sárközy Tamás megmondta, azt kellett elkótyavetyélnünk, amire volt vevő.

Luczifer 2009.12.09. 10:05:00

Nem a múlton, hanem a jövőn tűnődöm. Ha van, akinek sikerült szerencsétlen emberekből versenyképes céget létrehozni, akkor azokból is lehet, akik eddig ebből kimaradtak. A jövőben! Vagy ezek nem elég szerencsétlenek? :) Nekem a reményhez elég ha valakinek sikerült! :) Onnantól kezdve a pesszimizmus nem a tájékozottság, hanem az elhárítás jelzője!!! ::)) Jó, rendben odateszek egy "is"-t :)

trendo 2009.12.09. 10:51:12

Reménytkeltő a hozzáállásod és követésre méltó. Minden gúnyolódás nélkül mondom. Kívánom, hogy Neked legyen igazad.

ZinczyKa 2009.12.09. 11:41:23

@trendo: Biztosan van példa mindkettőre. Mármint arra, hogy valaki sikeres abban, amit csinál, meg arra is, hogy nem. Adott esetben a díjazásuk is lehet azonos.
Bevallom, engem a sikeres ember díjazása cseppet sem szokott zavarni :) Én optimista vagyok. Azt gondolom, csak azt a fickót hívjuk vissza, aki sikeres :D
Clinton szerintem jöhet. Bár nincs elhízva.

ZinczyKa 2009.12.09. 11:44:20

Na jó, még egyszer. ( az előző kommentet elnyelte a kibertér.) @trendo: MIndkettőre van példa, persze. Én a sikeresektől sosem sajnálom a díjazást.
Viszont optimista vagyok, remélem, csak azt hívjuk újra, aki bevált :)
Clinton például jöhet. Bár tényleg nincs elhízva.

ZinczyKa 2009.12.09. 11:45:28

@Luczifer: Bocs. Közben feltámadt. Az egyiket töröld nyugodtan :)

trendo 2009.12.09. 12:00:17

@ZinczyKa: A bibi ott van, hogy a minket elsőként leraboló szélhámosok a maguk szempontjából sokkal sikeresebbek voltak. Jöttek, láttak, lenyúltak... teli zsebbel távoztak. Azok a tisztességes delegáltak, akik közül egyet Luczifer is említ, és vért hugyoztak, mire megbírkóztak minden nehézséggel és eredményeket tudtak produkálni, habár jól meg voltak ők is fizetve, de meg is dolgoztak érte. De én pl. nem felejtem el a világhírű Egyesült Izzó tönkretételét. Idejöttek, a nemzetközileg élenjáró vákumtechnikánkat lerabolták, ellopták. Nem fejlesztettek semmit, csak gyártatták az elavult, de még eladható hagyományos izzókat, és most széttárva kezüket, hogy már nem kell senkinek , meg az EU nem engedi forgalmazni, kirúgják az emberek ezreit. A lenyúlt találmányokból meg jól prosperálnak odahaza. Pedig az Izzó egyszerre volt patinás, bejáratott és korszerű cég, amely túlélte még Rákosiékat is és az átkosban is tudott világszínvonalon produkálni.

trendo 2009.12.09. 12:05:23

Úgyhogy a "siker" fogalma meglehetősen sokértelmű lehet. Gondolom, a GE pl. sikeresnek tekinti itteni tevékenységét. Amit befektetett, az már rég megtérült a saját magunknak és hozzánk hasonlóknak eladott termékekből, meg a korábbi innovációnkból. Kiadása már nincs, felszámol mindent, az ingatlanokból jó hasznot csinál. A piacot megvette, konkurencia elpusztítva. Szevasz, tavasz!

Luczifer 2009.12.09. 12:14:33

Igazából szerintem nem az a kérdés, hogy mire van és mire nincs példa. Teljesen nyilvánvaló, hogy a rosszra van, és a rossz példákból Dunát lehet rekeszteni. Ezen nem lehet vitatkozni sokat. Meg nem is érdemes. De mert van jó, vagy kívánatos példa is és a példát (jó cég) az teremtette meg, hogy a siker okát (jó csoport) egy ember kellő szaktudással létrehozta, azon se lehet sokat vitatkozni, hogy ilyen út van, járható. Igaz a pasas tudta, hogy hogyan kell egy ilyen helyzetben viselkedni és az volt az érdeke, hogy ez egy sikeres cég legyen. Érdek és szaktudás a maffia ellen.! :)

trendo 2009.12.09. 12:26:19

Csak ezekről keveset lehet hallani. No persze, a saját reklámkiadványoktól eltekintve... :)))
Mondjuk, mi van a magyar Nokiával? :) Az valóban echte kintről jött cég, zöldmezővel és sikeres.Csendben dolgozik, valószínűleg óriási profittal.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.09. 12:31:18

Azért kérem, az optimizmus, ahogy a pesszimizmus is relatív. És nem pusztán egymáshoz képest azok. Még azt is megmerem kockáztatni, hogy olyanok mint a mai samponok! Egyben a kettő! Vegyileg tiszta formában ugyanis se egyik, sem másik nem létezik, nem létezhetnek a valóságban, legfeljebb annak nevezik őket, és nem annak, amik: vakság, ostobaság, tapasztalat-és tudáshiány és/vagy betegség.
Hevesi Sándor írt anno valami olyasmit, hogy az optimista számára az öröm , a másikéban meg a szenvedés az.örökkévaló. Az egyiknél a szenvedés az csak próba, míg a másiknál az öröm csupán epizód. Ezért, hogy az optimistának krízisei, a pesszimistának meg konfliktusai vannak. Elő is keresem a jegyzeteimet, mert az ezen való továbbgondolkodást bizony nagyon aktuálisnak gondolom.(Bár, mikor nem az?)
És hát minderre ragyogó példa Pangloss mester elhíresült gondolata, ami ugye Leibniz kigúnyolására találtatott ki, aki szerint a "lehető legjobb világban" élünk - mert a gonosz létezésének ellenére is -.isten jó és igazságos. Arról már nem is beszélve, hogy a filozófia Godwint, az anarchista filozófust ,még Leibniznél is optimistább gondolkodóként tartja számon , aki egyébként öngyilkos lett!
Na, püff neki! ::)))))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.09. 13:21:14

"Érdek és szaktudás a maffia ellen.! :) "

Hát a helyzet az, hogy állítólag éppen arról van szó, hogy a maffia ebben a két dologban - mint érdek és szaktudás - mindig az első helyen áll! És ez bizony nem "maóta" van így, kvázi ők rendelkeznek azokkal a hagyományokkal, amelyekre stabilan lehet építkezni! ::(((( :::)))))

trendo 2009.12.09. 13:28:06

@malvina: Én abszolút optimista vagyok! Jelszavam:
"Balsikerek hosszú sorozata vezet el a végső kudarcig!" :)

@Luczifer: Sajnos, a rendszerváltás után a parlament arról vitatkozott leginkább, hogy milyen legyen a koronaőrök egyenruhája és legyen e a címeren svájcisapka vagy ne. A vám- jövedéki és devizatörvényt, a fűtőolaj árképzését bezzeg elfelejtették módosítani pár évig. Így megteremtették a szervezett bűnözés anyagi alapját, az olajszőkítés, borhamisítás útján. Amikor végre becsukódott a kiskapu, a forró pénz némi robbantgatás után átvándorolt a vendéglátóiparba. Ekkor Torgyánék még meg is támogatták agrárfejlesztés címén állami pénzzel a lovaspanzió és látványfürdő építést. Csak ezekből akkora pénz kumulálódott az alvilágban, hogy MA MÁR A MAFIA TUDJA A LEGJOBBAN MEGFIZETNI A SZAKÉRTELMET ÉS MEG IS FIZETI, A SAJÁT ÉRDEKÉBEN.
Először főleg vegyészeket vettek, ma már adó- pénzügyi tanácsadókat, ügyvédeket, ügyészeket, bírákat és képviselőket. Ez számomra egyértelműnek tűnik.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.09. 14:05:20

@trendo:
Amikor ezekre a vizekre tévedünk, nekem mindig az ugrik be, amikor a magyarok prominensei szépen, tökig daliában, pirosban, paszományban - talán még pávatoll is került oda hátra - várakoztak furton-furt a bécsi udvarnál elhitetve magukkal, hogy valami érdemlegeset tesznek, miközben csupáncsak a pénzügyi és a hadügyi tárcától (és persze a vele járó felelősségtől) hagytál magukat megszabadítani. Aláírták! ::))))))))

Luczifer 2009.12.09. 15:05:14

Jé, Malvina mogyorózza az „elitet”! :) A tisztességesnek nincs szüksége, hogy érdekei érvényesülhessenek?

trendo 2009.12.09. 15:36:06

Ezt az impotens, fatökű népséget még megmogyorózni se lehetne :))

ZinczyKa 2009.12.09. 15:36:52

@trendo: Igazad van, sok rossz példa volt. Ennek ellenére, talán van remény arra is, hogy egyszer több lesz a pozitív, mint a negatív példa. Mert mégiscsak tovább kellene lépni.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.09. 16:15:08

@Luczifer:
Te Lucier! Amikor bárki mogyorózza az elitet, azzal egyben mogyorózza azokat is akik, közül, akik közreműködésével kiválasztódtak! ::)))
Az meg hogy merült fel, hogy a tisztességesnek ne lenne szüksége érdekei érvényesítésére???? Mindenkinek szüksége van rá! Csak tisztességesen! De hát tisztességtelen érdeket csak tisztességtelenül lehet érvényesíteni! És hát nem az a releváns kérdés, hogy remény van-e! Azzal ugyanis kitörülhetjük! A kérdés az, hogy esély van-e! És minél több a reménység, annál kevesebb az esély, mert ugye a nem-konkrét feladatokban történő gondolkodás - a puszta reménykedés - az mindig a legkényelmesebb, és hatásosabb bódító, a tömegek ópiuma!::))))

Luczifer 2009.12.09. 16:46:16

Én vagyok a nép, aki kiválasztotta ezeket! De megérte! A Malvina engem is mogyoróz!! A Malvina engem is mogyoróz!! ::))
*
Az érdekről és a szaktudásról a maffiára asszociáltál. Nem ügy tényleg jellemzi őket, de a rendes embernek is van érdeke és ezeknek kell majd kiszorítnia a maffiát. bla, bla, bla.
*
Remény, esély, lehetőség nem igen szétválasztható dolgok. Aminek az okai ma megvannak, arra van remény, annak van esélye, arra van lehetőség.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.09. 19:31:56

@Luczifer:
::))))
***
Rajta, é.én mindig is drukkoltam, de hát a gyakorlat valahogy mindig a fránya maffiát igazolja! Mát hány éve is????::)))

***
Már hogyne lehetne megkülönböztetni? Meg lehet nézni, hogy hová vezet a az esélylatolgatás helyett a reménykedés. A maszatoláshoz, a majdcsak történik valamihez, a majd csak lesz valami felelőtlenségéhez. Egyébként a remény az éppenhogy olyan, amihez egyáltalán nem szükségeltetik semmiféle ok. Egyébként mindenki azt választja, amelyiket akarja. Reménykedésre mindig a tehetetlenség, az önhazugságok, az önámítás, a menekülés késztet. Az esélylatolgatáshoz pedig csak az folyamodik, aki nem adja át az önmaga feletti rendelkezés jogát senkinek és semminek.

Pláne, ha konkrét társadalmi problémákról van szó, akkor meg aztán végképp üres maszatolás a reménységgel előhozakodni. Nem reménykedték már éppen eléggé túl ezt az országot???? Mert hogy esélylatolgatás nem történt, az azért már igencsak kitetszik a helyzet állásából: totális csőd! De azért cselekvés helyett még mindig reménykednek, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy esélyük az nincs, azt már régesrégen elreménykedték!

trendo 2009.12.09. 19:40:01

@malvina: Az optimista Afrika-kutatót megtámadja egy oroszlánfalka. Utolsó gondolata, mielőtt felfalják:
- Azért még innen is lehet valami kiút! :))))

Luczifer 2009.12.09. 20:20:13

@malvina: Világos. Nincs vitám más lehetséges eseteknél, de itt nem a sültgalamb váró tötyörészés szinonimája volt a reménykedés. Lehetett volna az is, de nem az volt. És ez máskor is előfordulhat.
@trendo: Trendo még védi a pesszimizmus bástyáit, de úgy tűnik már csak egy út kínálkozik; a megadás! :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.09. 20:21:28

@trendo:
::)) Sőt, ha többen falják fel, akkor egyszerre több kiút is kínálkozik! ::))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.09. 20:25:06

Te, Lucifer! Most látom csak, hogy ez nem pusztán egy testes ember! Ez egy kifejezetten gusztustalan hájpacni! A testes ember az kifejezetten nem ilyen! A testes ember az klassz! ::)))

Luczifer 2009.12.09. 20:45:03

Nézd egy hájpacni nőnek azt mondjuk, hogy molett miközben biztosítjuk, hogy irigyeljük azt a szerencsést, akinek ilyen sok jó jut az életben. A férfinek azt mondjuk testes.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.09. 21:13:52

@Luczifer:
::))) Azt mondjátok? Én nem. Én azt mondom, hogy lehet ilyen disznómód kinézni!
Látod, látod, és akkor csodálkoztok, hogy előbb-utóbb azt sem hiszik el, amit kérdeztek! ::)))

Luczifer 2009.12.09. 21:31:37

Ezt elhiszik, és amikor elhiszik megszépülnek. :) Tenni kell azért, hogy változzon a világ! :) Hallgattam rád!

trendo 2009.12.09. 21:45:27

A nők mindent elhisznek, mégsem lehet őket becsapni. (Trendo)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.09. 22:00:08

@Luczifer: ::))
Most akkor ezt értsem úgy, hogy ők elhiszik, ti meg megvakultok? ::)))

@trendo:
Pontosabban. Nem hisznek el mindent, csupán csak eljátszamak a gondolattal hogy milyen is lenne, ha igaz lenne! Aztán, amikor újra szembesülnek a valóval, azzal hogy nem igaz, akkor lesz aztán csak nemulass az osztónak! ::)))

ZinczyKa 2009.12.09. 22:01:54

@Luczifer: @trendo: Nahát! Higyjen nektek a fene ::)) Különben meg a nők legtöbbje pontosan képben van önmagát tekintve.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.09. 22:03:46

De hogy a férfiakról is mondjunk már efféle általánosságokat: ők meg nem pusztán elhiszik a nőknek az ő tekintetüket, hanem elkezdik kifejezetten tudni is azt! Ezért aztán, amint félretekint az ügyeletes asszonyság, jön az összeomlás! És bizony kevesek hajlandóak nekilátni az újraépítkezésnek! És következk a csöbörből-vödörbe jelenet. ::)))))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.09. 22:10:27

Az igazság pedig az, hogy nő képe a férfiban, a férfié pedig a nőben van! ::)) És szerintem a nők legtöbbje mégcsak megközelítően sincs képben magát illetően, mert nincs képben a férfiakat illetően sem. :)

Luczifer 2009.12.09. 22:19:48

@ZinczyKa: Ó persze. Én is. Egyszer egy jó humorú asszony magyarázta, hogy a férfiak mind elhiszik, hogy ők szépek és okosok. Ennek minden férfi bedől. Mondtam is, hogy ez hülyeség, ilyet nekem senki se mondott, legfeljebb néha a feleségem.

ZinczyKa 2009.12.09. 23:05:38

@Luczifer: ::)) A feleségek szerepe egyáltalán nem elhanyagolható.

trendo 2009.12.10. 05:24:15

@ZinczyKa: Csak maguk a feleségek :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.10. 11:45:40

@trendo:
::)) Milyen igaz! Azokra a feleségféleségekre (de férjféleségekre is) biztosan, akik a feleségek (önmaguk) avagy a férjek (önmaguk) szerepének jelentőségét a másikétól függetlenül, attól elvonatkoztatva próbálják megítélni. ::)))
süti beállítások módosítása