egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Pusztítok, tehát vagyok

2009.10.25. 00:07 | Luczifer | 7 komment

A falum internetes levelezéséből: „Tisztelt Lakótársak! Az utóbbi időben bejár a kertünkbe egy rozsdás-fehér jól táplált macska és tele sz***ja a kertet. Nem igazán érdekel kinek a házikedvence és ki fog érte sírni, de mostantól a hivatalos vadászszezont megnyitom! Ha még egyszer a környéken látom ezt a dögöt akkor elkapom és egy kalapáccsal szétverem a fejét! Ha a tulajdonos a leírás alapján felismeri akkor jobb ha bezárva tartja mert nem lesz kímélet. Nem szeretném ugyanis,  ha a gyermekeim valami fertőzést vagy bélférget szednének össze. Üdvözlettel, ... " Teljes név, cím és telefonszám mellékelve.
A reakciókból ítélve szegény kalapácsos gyilkos mostantól kezdheti a környék összes macskáját óvni, mert ha valamelyiknek baja esne, hát rövid úton kiherélik. Egyébként nehéz lesz majd érveket találni, hogy miért ne tegyék.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr531472974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2009.10.25. 10:28:10

Azt gondolom, hogy az eredeti e-mail kicsit dühvel átitatott, s így a kis haragos műfajában született meg. Márpedig akkor az a kalapácsos rémtett aligha fog bekövetkezni, mert a düh hamar elszáll!
Így a herélésből sem lesz semmi, pedig ez a tett fényes PR cselekedet volna a falu javára, sőt az ország hírneve is nagyot gyarapodna!
De mondom, egyikből sem lesz sajna semmi, így nem lesz hírnevetek, csupán a macskaszar marad a kertek alján :-)
De szerintem ez így van rendjén :-))

Luczifer 2009.10.25. 10:56:01

Persze, de azért azon berágni, hogy egy szerencsétlen macska odapiszkított nem kutya. :) Rossz belegondolni, hogy mit fog szenvedni, amikor rájön, hogy a verebek is ezt teszik.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.10.25. 12:07:42

Az efféle szélsőséges és végletes megoldási ötletek mögött mindig súlyos ismerethiányok (ön-és környezetismeret hiánya) húzódnak meg. Ettől aztán degenerálódik, túlhatalmasodik az ego: jelen esetben fel sem fogja, hogy azért a macskák sem hülyék, sőt! Ugyanis, ha így lenne, hát kertjeinket bizony, kalapáccsal agyonvert macskatetemek sokasága borítaná be. De szerencsére ez nem így van! Különben is, kárbaveszett próbálkozás, hiszen mint tudjuk, a mácskáknak több életük van! ::)))))))))

"Rossz belegondolni, hogy mit fog szenvedni, amikor rájön, hogy a verebek is ezt teszik. "

Ő, magamagáról már nem is beszélve! ::)))

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2009.10.25. 15:41:42

Egy ilyen internetes faluban (!) igen hatásos lenne a tettes, rozsdásfehér, kövér macska digitális lefényképezése és e-mail útján való körözése!
Sőt, ha iszonyat nagy a méreg, akkor pl. a blog.hu-n ingyenes macskagyűlölő blogot is lehetne vezetni, teszem azt kurvamacska.blog.hu elnevezéssel (lám, már megint a világhír megcélzása részemről ! píárilag)!
Ebben aztán bárki szabadon jajonghatna a macskaszar tűrhetetlen voltáról, photoshopos bravúrként gumikesztyűt és nájlonzacskót is lehetne terjeszteni békítőleg avagy gumikalapácsot taposó macskarajzzal lehetne bosszantani a falu dühösebb dűlőiben lakókat!

Szóval sok még a be nem járt út a macskaszartól zengő kertek alatt :-)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.10.25. 16:43:09

"A falu dühösebb dűlőiben lakók " szándékos bosszantása" (bosszantásának szándéka) alapjában véve semmivel sem különbözik a macskák kalapáccsal történő agyonverésének szándékától. Mindkét attitűdöt a poszt címével jól jelzett "Pusztítok, tehát vagyok" következményes belső állapot indukálja. :)

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2009.10.25. 22:28:51

A kákán is csomót keresők olykor nem tudnak különbséget tenni egy macska kalapáccsal történő agyonverése és egy gúnyrajz "értéke" között (amelyen egy macska gumikalapácson ugrál).
Dehát itt nem macska kákáról, hanem macska kakáról van szó! :-) , s pusztító értékük között egy fosásnyi különbség van!!! Mármint szófosásnyi...

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.10.26. 00:24:17

Ajjaj, macskajajj! De milyen keserves! Talán másnap reggel, no meg kákacsomózás helyett esetleg segíthet egy ismételt nekirugaszkodás a szövegmondatok, a grammatikai tagolás (alany, állítmány, tárgy, határozó, jelző) , a szöveg aktuális értelmi tagolásának abszolválása. Javasolt továbbá az előzetes szándék, a szándék, a cselekvés, a következmény fogalmak és a köztük lévő (morális!) viszonyok átgondolása is.Tudom, ez ma nem divat, nem kifizetődő, de egy próbát talán megér.:))
süti beállítások módosítása