egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Koordináció

2009.10.20. 09:09 | Luczifer | 4 komment

Van egy út, amelyik a falú egyik részébe vezet, és csak oda. Azok használják, akik ott laknak, vagy oda mennek vendégségbe. Mások csak akkor, ha beteg, vagy halott van. Az utca nem túl hosszú mondjuk háromszáz méter.

Az út elején van egy fekvőrendőr, magyarul mesterséges huppanó. A falu közösségi oldalán jó ideje élénk vita alakult ki arról, hogy a pár éve épült alkalmasság kell-e, vagy nem, és ha igen milyen formában és ha nem mikor bontsák el. Az emailek jönnek, jönnek. 

- Nekünk is az a lényeg, hogy a mostani fekvőrendőr eltűnjön, vagy átalakuljon.

- Én azt gondolom, hogy mindenképpen szükség van forgalomlassításra, ennek az eszközét rábíznám az illetékesekre. Ami illúzió az, az, ha valaki egy kirakott harmincas táblát hatékony eszköznek tart. Én is sajnálom a futóművem egyes részeit, de szívesebben vennék fekvőrendőröket(!) az utcában, mint a baleset után fekvő embert/gyereket.

- Szóval legyen fekvőrendőr, de van ennek szabványos méretezése, azt kellene alkalmazni.

- Szerintem tudatosítani kellene az erre járókkal, hogy 30-as övezetben van pl. sárga csíkozás az utcák elején, vagy az úttestre festett 30-as tábla stb. A biztos persze a fekvőrendőr, de azt azok is szívják, akik amúgy se mennének gyorsan.

- Köszönöm a kérdést…mellékelem a képet, bár rossz minőség. (A képen a fekvő rendőr, amit mindenki naponta legalább kétszer láthat)

- Olyan fekvőrendőr mellett szavazunk, ami előtt le is lassítanak a kocsik. (sic)

- Mi a fekvőrendőr mellett szavazunk, de ami nem teszi tönkre a kocsikat. (sic)

- A mi szavazatunk, hogy ne legyen fekvőrendőr. Köszönjük.

- Bármelyiket jónak tartom a kettő közül,  (light vagy 0 % ) csak a mostani brutális közeg ne maradjon érintetlenül.

- K.Z-vel is egyetértek, több szomszéd is soxor száguldozik az utcán ( motorosok is, van egy fiatal versenyző az utca vége felé, aki láthatólag értékeli a hosszú egyenes szakaszokat.

Ha többen is jelezzük az ilyen ámokfutóknak, hogy veszélyesnek tartjuk őket, akkor ez hatékonyabb tud lenni, mint egy közeg fekve. (jellemzően környékbeliek az "elkövetők", nem az átmenő forgalom)    

 X-nek. -Sokat teszel a lakóközösségért, mindig praktikus tanácsokat adsz nekünk (mióta írtad mindig lehúzom a redőnyöket és még sok mást is megfogadok), de ha agyonütsz sem tudok más lassító technikát kitalálni a Kárókatona utcába. Persze lehet, sőt ez esetben biztos, hogy csak én vagyok járatlan ez ügyben.

- Én egyetértek A-val, kell fekvőrendőr, de nem ilyen. K.Z-val is egyetértek abban, hogy ha valakik önmaguktól nem jutnak el arra a szintre, hogy nem száguldoznak ott ahol hiányos a járda és a gyerekek, kutyák bármikor kiléphetnek a parkoló autók mögül, akkor le kell őket valami módon lassítani. Persze közben az sem árt, ha a mi autóinkat sem kell sűrűbben szervizbe vinnem a kelleténél. Tavaly csináltattam a futóművet, most megint azt mondták, hogy „lóg”.

- A 6-os számú ház szavazata: legyen fekvőrendőr, de ne ennyire gyilkos (ÁTÉPÍTÉS)
Üdv, Z. G.
- Ha mindennap többször átmentek egy fekvőrendőrön éveken át (mindegy mekkora) azzal tönkreteszitek a futóművet és felére csökkentitek az autó élettartamát.

- Mi valaha a 2-ben laktunk, most a 16-ban. Ha jól tudom, ezt a fekvőrendőrt az építkező munkások építették, semmilyen szabványnak nem felel meg, és az autókat is tönkre teszi. Szerintem legyen fekvőrendőr, de ennél autó- és emberbarátabb mindenképp!!! Köszönöm: S. A.

És ez csak az utóbbi pár óra terméséből vett válogatás. Miközben írom, csak jönnek, jönnek az e-mailek. Lelkesen, tömegesen, mint amikor pár éve a fekvőrendőrért harcoltak. Mindegy milyenért, valemilyenért! Met kell! Az ártatlan gyermekeink, az ártatlan nagymamák védelmébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr941462481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZinczyKa 2009.10.20. 11:39:15

Szerintem ez a jelenség több szempontból is örömteli. Egyrészt fntos, hogy az állampolgárok részt vegyenek a demokratikus döntéshozatali folyamatokban. Másrész a szabvány méretű = nem túlsúlyos rendőr jobb. mint a túl nagy. Pláne hogy egész nap kénytelen feküdni ::))

Luczifer 2009.10.20. 11:57:00

Nem. Nem, néha felkelhet és elmehet sétálni, benézhet a nem lehúzott redönyű ablakokon.

Gombóc Artúrné · http://kultturaim.blogspot.com/ 2009.10.20. 13:13:59

Szerintem se legyen túlsúlyos a fekvőrendőr, mert nem tud komplex szolgáltatást nyújtani. Kövéren, hogy fut a bűnözők után? Semmiképp nem lesz hatékony ebben a formában. :D

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2009.10.20. 22:55:44

Október huszonharmadikán lehetőség lesz egy rendőr-mentes próbára, mert a harangok Rómába, a magyar rendőrök meg Budapestre mennek.
Még a fekvőrendőrök is. Hiába na, ünnepelni azt tudunk - így kiderülhet, hogy kell-e ott a fekvőrendőr.
süti beállítások módosítása