egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Ahol gondolkodunk

2009.08.22. 13:07 | Luczifer | 21 komment

Most nincs olyan nagyon meleg. Üssük fel a nyolckötetes Magyar Néprajz Osztálytársadalmak, népi osztályok c. fejezetét. Nincs jobb dolgunk. Ott a fenti ábrát látjuk. Tekintsünk el attól, hogy ott, amit a birtokos birtokol az a föld. Ma a birtokos nem csak földet birtokolhat, birtokolhat mást is. De vegyük, észre ezt a mást úgy birtokolja, mint ahogy annak idején a kollégája a földet birtokolta. Úgy jutott hozzá, úgy üzemeli, úgy viszonyul partnereihez, úgy szervezi a növekedését, a stb. A rendi előzmények tovább élnek.  Valahogy így néz ez ki ma is. Nem erre számítottunk. Egy-két pálcika embert persze odébb kéne rakni, kategóriákat korszerűsíthetnénk, de ez a lényegen nem változtat. A rendi előzmények tovább élnek. A rendiség meghatározó. Ha ezt elfogadjuk – miért ne tennénk? – látjuk azt a társadalmat, amelyik kitermelte, megőrizte a ma éledező kulturális mintákat, azokat, amelyek, ha kinézünk az ablakon, látjuk, szervezik a világunkat. Ez okozta, okozza a magyar társadalom nyugat-európaitól elütő különösségét, nem megfeleléseit. Akkor is, most is. A megőrzött „rendi formák” és ezek következményei. Formák, amelyek semmire se jók, amelyek jobb helyen már réges-régen elpusztultak. Nálunk a reneszánszukat élik és generálják a valóságot. Ha meglepődünk, meglepődésünk indokolatlan. De azért meglepődünk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr401330609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZinczyKa 2009.08.22. 16:43:09

Nem is tudom. Nincs meleg.
Most azon gondolkodom, tenyleg miert nem valtozik lenyegesen a tarsadalmi berendezkedes. Ahhoz lehet. hogy veres forradalom kellene. De mi lenne az utan? Par evtized mulva ujra ez a kep lenne, csak mas szereplokkel? Ehhez nem vagyok eleg okos. ::))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.08.22. 22:23:31

Méghogy gondokodunk???!!!!!

"A szavazatokat összeszámlálják, a pénzforrások pedig döntenek”. /Stein Rokkan/

Luczifer 2009.08.23. 06:32:51

És a pénzforrások svungja beelőzi a szavazást. Úgy komilfósan. És hogy őszinte legyek nem nagyon értem, hogy miért nem zárják el legalább azt a pénzforrást - úgy praktice - amely a kollektív öngyilkosság programját támogatja. Illetve … illetve ebben a struktúrában ezeknek van helyük, erre szükség van. De a szerepeknek és nem a szereplőknek. Szóval nem értem.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.08.23. 11:01:16

Ha azt, illetev azokat a bizonyos forrásokat pontosan körül lehetne határolni, igencsak egyszerűsödne az életünk. De tegyük fel, hogy igen, ad abszurdum megcsináltuk és elzártuk őket. Akkor majd kerülnek másfélék, máshol, ugyanis alapvetően az ember, maga működteti és indukálja a dolgokat, nem pedig fordítva, még akkor sem, ha tisztában vagyok a kölönböző oda-vissza hatásmechanizmusokkal. Ugyanis sem az egyéni, sem pedig a kollektív öngyilkosságokhoz nem vezetnek utak. Csakis a tudatos és/vagy tudattalan cselekedetek, tettek legkülönfélébb összeállásai, folyamatai. Az emberi társadalmakat nem lehet egyszerűen a műtőasztalra fektetni, és feltárni a gennyes vakbelét, majd azt kiiktatva visszaállítani az egészségét. ::)) Szóval nemigen hiszek az előre kiszámítható folyamatok létezésében! És ha kell, ez az én optimizmusom. Mert ha abban reménykednék, hogy az okosok majd kiszámítják, és elzárják, amit el kell, és megnyitják amit meg kell (az is kérdés, hogy egyáltalán mit kell és miért kell, kell- e egyáltalán) ,na akkor mehetnék osz lehúzhatnám magam a klotyón! És ez most nem önellentmondás, bármennyire is annak látszik elsőre. Mert az ember az, aki tehet bármit is, de azt tudomásul kell vegye, hogy bárhogyan nem! Hiszen ő csak belevetett a világba az összes külső és belső meghatározottságával együtt. Van amikor nem lehet és nem is kell mást tenni mint csupán ráülni, ráfeküdni az összfolyamatok generálta hullámok hátára, csak a szemünket nem szabad soha becsukni, és karban kell tartanunk az agyunkat és az ugróizmainkat, hogy tudjuk mikor kell leugranunk és mikor alámerülnünk .
::))

Luczifer 2009.08.23. 11:21:42

Miért nem lehetne a közönséges politikai bűnözők anyagi forrásait elzárni? Ha ezt rendre nem tennék meg pl. a drog nagykereskedőkkel már kihalt volna az emberiség.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.08.23. 11:58:18

Többek között azért sem, mert amíg világ a világ mindig lesznek - mint ahogy mindig léteztek is - különböző maffiák. És ez pontosan azért volt van és lesz így, mert egyszerűen nem különíthetőek el, nem kezelhetőek pontosan körülírható zárványokként ezek a jelenségek. Az, miről írsz, az a jéghegy csúcsa. Kvázi kezelni mindent lehet és kell is, de dirrekte ki-és beiktatni bizonyos rendszerelemeket nemigen. És pontosan tudjuk, hogy az efféle, de más elemek is mennyire behálózzák, mennyire részét képezik a mindennapi életnek. Elég ha csak az orvoslás-drog kapcsolat mögé nézve és látva közelítünk a drogkérdéshez. Egyébként is véleményem szerint a mindenkori államhatalmak a legnagyobb drogkereskedők pl. az alkohol és dohány stb. vonatkozásában. Ezért nem szoktak engem szeretni, de megint megkockáztatom, hogy idevéssem, nekem a drogokkal semmi problémám. Mármint így önmagukban. Mindegyikkel lehet mértékkel és értelmesen, és mértéktelenül, eszeveszítetten élni. A "közönséges politikai bűnözők" kitétellel meg az a bajom, hogy a nem közönséges poliltikai bűnözőktől egy jottányival sem tartom őket elmarasztalhatóbbnak. Az emberiség pedig köszöni szépen jól megvolt, megvan és meglesz, ha megdöglik, elpusztul, az nem kifejezetten és kizárólagosan drogkérdés lesz, Drogkérdést ugyanis mindig is csináltak, és ma is csinálják! Az kérem ugyanolyan politikai, uralmi eszköz , mint bármi más, amivel az adott politikai hatalmasok éltek, élnek és élni fognak.

Luczifer 2009.08.23. 12:14:58

Világos! Az is hülye, aki este fogat mos! Úgyis meghal.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.08.23. 14:23:15

::))) Nana, azért ott van még előtte a hosszú és kiszámíthatatlan éjszaka! ::))))))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.08.23. 14:26:01

p.s.
És a lámpagyújtás, de a mécses-használat sem tilos!
::))

ZinczyKa 2009.08.23. 15:00:53

Drogkerdes szerintem nincs. Illetve, mivel barmit lehet mertektelenul, kvazi drogkent, csinalni, nincs semmi ertelme kijelolni x dolgot, amit azemberiseg nem tehet/ hasznalhat/ elvezhet. Most akkor be lehetne tiltani a takaritast, a csokoladet vagy a szexet is eppen. Isten mentsen meg minket. Ambar a takaritas ...

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.08.23. 16:37:48

Hááát, én is ezt mondom! ::))) És jó a szex-példa, ugyanis ha kisgyerekkel szemben alkalmazom, akkor merül fel a pedofil"problematika", addig semmi gond vele. Már akinek nincs gondja vele.::)))

Luczifer 2009.08.23. 16:57:05

Akkor csináljunk egy heroin paradicsomot, keressünk sok pénzt, abból mindenkinek lesz egy hercig kis gárdája és kefélni már nem is akar senki. :)

ZinczyKa 2009.08.23. 16:58:59

persze az is, de en itt most a mertektelensegre gondoltam. Mert ugyebar a pszichologia ismeri a szexfuggest is. Meg gondolom barmilyen fugges lehet. A mertektelen vasalasrol ugyan meg nem hallottam, de akar ...

ZinczyKa 2009.08.23. 17:01:25

Jajj, apukam, nem errol volt szo!!!! A MERTEKROL!! Azon van a hangsuly. Persze a fene akarna heroinozni. Plane gardazni!!
A sulypont az egeszseges szemelyisegen kellene, hogy legyen, amelyik nem szorulra tulkompenzalasokra.
(Abban meg mi lenne a jo, hogy senki nem akar szexelni???)

Luczifer 2009.08.23. 17:04:16

A szex mértéktelenséget a szundi-bundi szabályozza. Szóval mielőtt halára örömködné magát a függő huny egyet. Ha jól emlékszem.

Luczifer 2009.08.23. 17:05:53

@ZinczyKa: Bocsánat leragadtam a posztnál. Posztfüggőség!!!

ZinczyKa 2009.08.23. 17:09:53

@Luczifer: Hat, mindenki fugg valamitol ::)) Legyen a szundi ;) Inkabb mint a heroin.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.08.23. 17:44:50

@ZinczyKa:
"mertektelen vasalasrol ugyan meg nem hallottam,"
Biztos azért, mert a vasalóba már csak hálni járt a lélek, oszt egy hang sem jött már ki a torkán! Szóval van, bizony van! Méghozzá a tisztaságmániás betegségen belül. Azok, akik mindent, még a vasalást is kivasalják abban a hitükben, hogy a vas forrósága minden kár-és kórokozót elpusztít! Elképeszttő, hogy bizonyos emberek, bizonyos nők menyi időt eltosztnak efféle pótcselekvésekkel! Persze nem kell ettől sem hasra esni, oly sok minden van, amit az emberek élet helyett mívelnek, miért ne éppen ne vasalnának helyette! :::)))))

Azzal meg nem értek egyet, hogy mindenki függ valamitől. A függőség az mértéktelen, eltúzott kötődést jelent, ami már korlátozó a személyiségre. Normális kötődés az NEM függőség!

@Luczifer:
Te Lucifer, szélsőségességes tablettát vettél be? Attól hogy a droghelyzetről és kapcsolódásairól az a véleményem, véleményünk , mert Zinczy is hasonlóan vélekedik, attól még az nem azt jelenti, hogy nosza rajta, essünk át a kokainos ló másik oldalára!!! :::))))

ZinczyKa 2009.08.23. 18:46:14

Igazad van Malvi, pusztan csak egy magyar slagert ideztem. Bocs.
Apukam meg nem tudom mit szeretne igazabol. Fuggni valamitol vagy nem fuggni valamitol. Lehet, hogy ez itt a kerdes :::))))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.08.23. 20:23:32

@ZinczyKa:
Melyik slágert? Le vagyok maradva! ::(((

@Luczifer:
Mi a fészkes fene az a szundi-bundi???? :-O

ZinczyKa 2009.08.23. 21:49:50

@MALVINA: Tovabbkepzes Hiperkarmatol nalam.
süti beállítások módosítása