egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Kultúrfölény

2009.08.09. 00:55 | Luczifer | 1 komment

Bálint hat éves. Tervezi, hogy ősszel iskolába megy - tudatja velem, miközben bekéredzkedik játszani a kutyákhoz.
 
 
 
 
Én magukra hagyom őket, a gépen vacakolok tovább. Néha mellém téved, kérdez és kommentálja, hogy mit csinálok. A hozzászólásai értelmesek. Tájékozottsága, tudása meglepő. A célja is.  Láthatóan keresi, ajánlja a közös témát, hogy dumálhassunk. Nem produkálja magát, nem sikert akar, hanem azon dolgozik, hogy megértse mit csinálok, kapcsolódni szeretne, s közben szórakoztatni igyekszik, hogy szórakozhasson. Partnert keres. A délelőtthöz. Dolgom van, nem igen reagálok. Megun. Ott hagy. Visszajön, katat a szobában és megtalál egy nálánál kétszerte öregebb tolmácsgépet. Akkor indul a vonat! - hangzik a programajánlat. A kis takonypóc elkezdi beütni a Székesfehérvár és Balatonfüred közötti állomásokat. A Délitől is tudja, de most nem onnan indulunk. Amikor elkészül egy felirattal, megmutatja, hogy hol járunk. A jegyárakat nem közli. Arácsnál - a cél előtt - kiszáll és a nyújtózni vágyó kutyáknak kezd egy műszakot; gyere ide, menj oda, csúnya kutya, okos kutya. Délben hazarohan, rekordidő alatt megebédel és jön vissza. Nem bánom.
Gróf Klebelsberg „Az újkor nemzeteinek önmagukban kell keresni azokat a belső értékeket, amelyek létüknek és fennmaradásuknak erkölcsi jogcíme. Meg kell mutatnunk a nagy nemzeteknek, a világ közvéleményének, hogy nagyobb a magyar nemzet belső értéke, mint a bennünket környező és a mi rovásunkra naggyá tett népeké. Ennek pedig a művelt nyugat szemében a fokmérője a műveltség.” Másutt. „A magyar hazát ma elsősorban nem a kard, hanem a kultúra tarthatja meg és teheti ismét naggyá.”
Bálint okos kisfiú. A miniszter valószínűleg pártfogásába vette volna. Hogy képeztesse, produkáltassa. Hogy egy elgondolás, egy struktúra sikerességét példázhassa. Hogy méltók legyünk az erősek, a vonzók figyelmére. Mindeközben Bálint nem tenne mást, mint haverkodna, hogy egy sikeres struktúrát létrehozzon, ahol játszhat. Hogy játszhasson. Hogy elfoglaltsága, célja legyen, hogy jól érezhesse magát. Hogy aztán vonzó legyen. Hogy hiányozzon. Erre használja a műveltségét. De ezt még így nem tudja, csak csinálja. Mert mondom; játszani akar. Élni.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr111289246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása