egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Banális

2009.07.13. 21:17 | Luczifer | 15 komment

Megyek a villa bejárata felé. Intenek, itt most nem alkalmas az irodákhoz, előadások vannak, le van zárva.
 
 
 
 
 
A harmincas évekbeli épület mellett haladok tovább a kerten át a hátsó bejárathoz. A kőlapokkal kirakott út mellett gondosan nyírt sövény. Virágok nincsenek, csak fű. Most még a nagy esők következtében a hőség ellenére is haragos zöld. Az ablakok nyitva. Be- kiköszönünk egymásnak. A szavak kíséretében hol fáradt, unott biccentés, hol mosolygós invitálás; ugorj be. Kinek mire telik éppen. A folyósón találkozom egy fiatal kölyökkel - nevezzük Zozonak – nem rég lépett be a céghez. Zavarban van, nem jön a szájára a tegeződés. Én viszont már megszoktam, hogy a fiatalok nehezen tegeznek vissza, kezelem az ügyet. Kedves vagyok, tettetett alázattal, nyomatékos magázódással érdeklődőm az Igazgató úr - = ő - általános egészségi állapota felől. A zavara némileg oldódik, nevet, szép fehér fogai elővillannak, fogadja kéznyújtásomat s közben megnyugtat minden rendben van. Pár hete dolgozik itt. Édesanyja magyar – mindig beszél róla és mindig édesanyának nevezi – édesapja fekete afrikai és most is ott él, nem szívesen mozdul ki. Talán csak azért és annyit töltött hazáján kívül, hogy Zozo majd megszülethessen. A fiú apjára üt, ő is ritkán utazik, így Magyarország az egyetlen és igazi hazája. A pesti gyerekora zavartalan volt és most búcsúzva a kamasz évektől tele van itt megvalósítandó tervekkel, meséli, hogy mit szeretne a cégnél, izgul, hogy megfelel-e. De bizakodik, mert édesanyja megígérte; segíteni fog. Egy halom papírt szorongat a hóna alatt, amire mint aktuális szenvedése aktuális okaira bök, ezekben kiigazodni sose fog tudni. Ugyan – legyintek – nézzük át. Kevesebb munkája lesz édesanyádnak. Csodálkozik az ajánlaton, de elfogadja. Leülünk egy asztal mellé és rakosgatjuk az iroda nehezen emészthető termékeit. Miközben adom a tippeket, egyben interjúvolom is. Hol járt mostanában? Minek örült, minek nem? Mit szeret, mit nem? Kit szeret, kit nem szeret? Mi lesz, ha még nagyobb lesz? A kérdések őszinték, jutalmul a válaszok is őszinték és részletesek. Élvezem a beszélgetést. A hétvégéről érdeklődöm. Mondja, az gonddal jár, mert esténként nem kockázatmentes az utca. ? – én. A bőrére mutat. Ha egyedül megyek belém kötnek, s megvernek. Hiába mondom, hogy az vagyok, ami ők, hiába mondom, hogy úgy gondolkodom, mint ők, azt akarom, amit ők; megvernek. Pedig a fiú romlatlanul őszinte, nem hazudik. Támadóinak se. 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr141244610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2009.07.14. 10:29:54

Egyszer Zozo támadóival is beszélgethetnél. Lehet, ők is őszinte emberek, csak nekik más a nyelvük, amelyen kifejezik magukat!
Meglehet, nem azt kéne nekik súlykolni, hogy ők rossz emberek, mert az ilyen ítélet ellenségessé teszi őket, hanem a nyelvekről, a kulturált kifejezési formákról kéne társalogni, amely fogalmi körbe a pofon nem fér bele. (Pedig, ugye milyen erős kifejezőereje van!)
Az amerikai katonai tanácsadók szerint egy-egy területen olyan nyelven kell beszélni, amelyen a helyiek értenek. Tehát Afganisztánban, a palesztin területeken LŐNI kell. Mert ott ezen a nyelven értenek.
Eme elv említésével nem egyetértésemet, hanem pusztán a nyelvek fontosságába való hitemet fejeztem ki.

Luczifer 2009.07.14. 11:07:03

Nagyon szívesen beszélgetnék szélsőségesekkel. Csak kérdeznék és közbekérdeznék. De nagyon szívesen tenném.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.14. 12:20:03

Ez mindenkor a vakság, a sötétségben leledzés állapotáról szól. Aki nem látja a másikban önmagát és fordítva, az a saját nyomorát mindig és mindenhol a másikra vetíti és a másikon akarja leverni. Én csak azért sajnálom, hogy nem élhetek még vagy 200 évig, mert akkor láthatnám mindannak a sok bornírt baromságnak a szertefoszlását, ami "a Magyaro. a magyaroké!" és az ezekhez hasonló ostoba jajveszékelések mögött húzódik meg.

Luczifer 2009.07.14. 13:11:56

Ez a srác nem egyszerűen magyarnak vallotta magát ő egyetértet azokkal, akik verik.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.14. 14:30:34

@Luczifer:
Ezt kifejtenéd? Mért ne érthetne egyet azokkal, akik verik? Az nem feltétlenül azt jelenti, hogy azzal is egyetért ,hogy őt és másokat a bőrük színe miatt meg kell verni.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.14. 14:31:26

@Luczifer:

@Luczifer:
Ezt kifejtenéd? Mért ne érthetne egyet azokkal, akik verik? Az nem feltétlenül azt jelenti, hogy azzal is egyetért ,hogy őt és másokat a bőrük színe miatt meg kell verni.

Luczifer 2009.07.14. 15:47:25

Hát éppenséggel azzal ért egyet, akivel akar, de azért az mégiscsak fura, ha van egy csoport, aki úgy gondolja, hogy őt agyon kell verni, meg gondolkodjunk tiszta fajban, meg az ember fehér stb. és ő ebbe a csoportba pályázik a befogadásra. Azért ez nem a sikeres élet projektje. Meg milyen srácok alkothatják a baráti körét. Színtévesztő skinheadek?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.14. 18:02:52

Naaaaaaaa... ácsi, ácsi! Ez hol a jó búbánatban van benne a poszt szövegében, vagy legalább melyik részből lehetne erre következtetni?????

Luczifer 2009.07.14. 18:22:30

Az utolsó három mondatra gondolok. Itt először a srácot idézem szinte szó szerint „Hiába mondom, hogy közibük való vagyok, hiába mondom, hogy ugyan úgy gondolkodom, mint ők, azt akarom, amit ők; elvernek.” Majd azt írom, hogy ez igaz. A posztba „Pedig a fiú őszinte, nem hazudik. Támadóinak se.” A srác az őt elverőknek bizonygatja, hogy velük érez. És ez neki nem kötelező! Nagy hibám, ha ez nem ment át. Innen lehetett volna elindulni a gonosz banalitása felé ….

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.14. 21:01:22

Na, nekem ez lila, sehogy nem áll össze. ::(((((

Luczifer 2009.07.14. 21:40:11

Mi a lila? Az, hogy van egy színes, jól nevelt, kedves srác, aki vonzódik, a szélsőséges rasszista csoportok iránt? Az, hogy közéjük akar tartozni? Az, hogy a banális gonosz hajmeresztően groteszk formában is kísért?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.14. 23:10:16

Nem. Hanem a szöveg egészéből nem hámozható ki ez így, ahogy utólag leírtad. Egyébként ez nem a gonosz, ez az sötét ostobaság, a teljes zavarodottság. Ez a szerencsétlen fiú ,nem tudja mit beszél.::(((

Luczifer 2009.07.14. 23:50:59

A poszthoz képest semmi új információt nem említettem. Csak azt értelmeztem. Magyaráztam a viccemet. (Nem egy hálás feladat.) Egy kellemes polgári környezetben előjön a gonosz. De látható az asszociációkat nem sikerült aktivizálni. Nem segített például a cím; Banális. Én vártam, hogy az idillien indított történet erőszakra való kifuttatásával bejön a gonosz banalitása. A klasszikus modelltől egyébként csak annyiban tér el ez a történet, hogy itt az üldözött be akar állni az üldözői közé. Nem egyszerűen hülye, sőt egyáltalán nem az. A tűzbe berepülő bogár sem hülye.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.15. 08:38:23

"itt az üldözött be akar állni az üldözői közé"
Ez az ostoba, zsigeri félelemben perzselődők számára egy eléggé ismert , és sajnos gyakori de téves "menekülési út" szokott lenni. Ez a mindenkori besúgás és árulás alapja is.
süti beállítások módosítása