egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Kirándulás

2009.06.25. 19:13 | Luczifer | 4 komment

A társadalom alatti világ a kifosztottak világa, azoké, akiket a gazdasági, a kulturális a politikai értékektől elzártak, megfosztottak, akiket leírtak, akik leírták magukat.
 
 
 
 
 
 
A rés nélküli depriváció a bénult reménytelenségbe vezet, de miután a depriváció is csak ritkán tökéletes, így mindig van remény, ami mozgósít. Megjegyzendő, hogy ezek a remények is csalfák. A csalfa remény forrása, hogy minden látszat ellenére a kifosztottak is emberek, az ő világuk is emberi, csoportjuknak van szerkezete, mintázott, közöttük is vannak még szerencsétlenebbek, még kiszolgáltatottabbak, nekik is lehetnek igaz ellenségeik, akikbe bele lehet, sőt bele kell rúgni. Ezt követeli a kitagadottak becsületigénye. Látható; a társadalom alatt is társadalom van. A kifosztottságra az elégtételt, az álgyógyírt, a csalfa reményt, az élményt a nyomor törésvonalai menti lenézések, az utálkozások, a büntetések, a végláthatatlan bosszúk, megtorlások, hozzák. Azaz a Harc. És ez adja a társadalom aljának - nem = társadalom alattiakkal - a lehetőséget. A söpredék hatalmat akar és ezért a szerencsétlenek élére állnak a szerencsétlenekkel vívott harcukban. Ami biztos, hogy a nyomorultak veszítenek. Vagy így, vagy úgy. A söpredék meg nyer. Vagy így, vagy úgy. A felemelkedés meg kizárva.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr701208402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZinczyKa 2009.06.25. 22:19:47

Én bízom abban, hogy van megoldás legalább elméletben. Ettől tudok bízni abban, hogy gyakorlattá is lehet.
Abban bizonytalan vagyok, hogy ez a bizalmam itt és most megalapozott-e.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.06.25. 23:42:17

Csak akkor lenne bármi esély is arra, hogy ebben valami változás elindulhasson, ha a szegénység, a leszakadás, a kizárás - ugyanúgy, ahogy a világ nagyobb részén - közüggyé, a közös beszéd részévé válhatna. De ez nálunk egyszerűen tabutéma. .És a rossz hírem az, hogy a társadalmi bajokról való szólás, beszéd és a demokrácia szorosan összefüggnek. És akkor arról még nem is szóltam, hogy a legfontosabb az lett volna már évekkel ezeőtt, hogy a minimálbért olyan szintre emelni, hogy abból legalább "félemeber" módjára meg lehessen élni. És ennek a prioritásnak bizony én minden mást a háta mögé szorítottam volna. Mert a kirekesztetteknek enélkül egyszereűen nincs egy hangyafaxnyi esélyük sem. Még úgy sem garantált, de a bagy számok törvénye alapján biztosra veszem, hogy segítene. Abban bizonyosan, hogy a generációk további fokozatos lecsúszását valamlyest megállítsa. csakhát az alapvető baj már megint és még mindig a képmutataás! Annak itt kérem magasiskolája van.

Sokan – a díszes miniszteri társaságot is beleértve – valószínűleg nem tudják önmagukról, hogy előítéletesek. Ugyan toleránsak tartják magukat, a a másik másságát elfogadják, sőt, még jóakaratot is tanúsítanak. Csakhát ebbe az elfogadásba bizony jókora távolságtartó megvetés is vegyül. A tolerancia édeskevés, ha nem párosul vele a másik helyzetének megérteni akarása, a másik emberként egyenlő mivoltának, emberi méltóságának elismerése. Márpedig az üres és semmitmondó rizsázásból, és az egyelőre csak romboló tettekből, cselekedetekből semmire nem futja. Határozottan érzem, hogy valami nagyon ocsmány és rettenetes helyzet felé rohanunk. És nem akarom, hogy ne legyen igazam, mert az a meggyőződésem, hogy mindent egyszeűen nem lehet büntetelenül csak úgy megúszni. Mint ahogy gyszer kétszer ugyan elslisszolhatunk a pénztártól fizetés nélkül, egyszer-kétszer még összehordhatunk valamiféle magyarázatot önmagunk és a többiek számára, de aztán elkövetkezik a pillanat, amikor kamatostul kell mindent visszafizetnünk, és ami ráadást kapunk, abban fogunk csak igazán kilapulni!!!

Luczifer 2009.06.26. 06:29:29

Amivel szembe kell nézni, hogy tömegek képtelenek bármilyen a piacon értékesíthető tevékenységre. De élnek és élni akarnak. Küzdenek a forrásokért, ahogy tudnak. És hát csoda, de ők is forrásokká válnak olyanná, amilyenné.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.06.26. 09:54:39

Csodák pedig nincsenek. És nem néznek szembe a helyzettel, pont ezt írtam az előbb, és az, ami még csodának tűnik, annak nemsokára híre hamva se lesz. Hiszen még ma sem történik semmi! És ha az nem késztető erő egy állítólag humánus társadalom számára, hogy gyerekek tömegei éheznek, akkor nem tudom, hogy mi a jófranc lehet késztető erő. ::(((
süti beállítások módosítása