egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

A semmi bősége

2009.06.24. 06:19 | Luczifer | 5 komment

Az egyik portálon egy magát megnevezni nem kívánó forrás számolt be a pártja új szereposztásán fáradozók megbeszéléséről.

 

 

Volt ott minden. Vita az alapszabályról, a testületek feladatairól, a jogkörökről, a kvótákról, a nyílt és a titkos szavazásról, meg a stb-ről. A tájékoztatás szerint egy dologról nem esett szó, az pedig az, hogy azok, akik a hatalmat akarják, miért akarják a hatalmat. És ha ezek, vagy azok, miután megszerezik a hatalmat, mi a fészkes fenét kezdenek vele? Kinek / kiknek lenne ez jó? Miért örülhetnék én ennek? Ha ők, megszereznék a hatalmat. Olyan volt ez az egész, mint a hiánygazdaságban az üzletalapítás. A lényeg, hogy pozícióba kerüljünk, a többi menni fog magától. Mert a kereslet korlátlan. Mindent megvesz a kedves vásárló, csak lásson egy nyitott boltot. De ma nem a hiánygazdaságban élünk. Ez a megbeszélésen részvevők számára nem lehetett magától értetődő, mert ha így lett volna, valaki csak megkérdi, mivel akarunk üzletelni?  Mit fogunk árulni? Miért akarjuk cserébe a hatalmat? A semmiért régen se álltak sorba, csak azért mert másutt se volt valami.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr711204805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.06.24. 10:38:04

Foucault - szerintem jól mondja, hogy a hatalom gyakorlása nem pusztán egyéni és/vagy kollektív résztvevők között fennálló viszony. Szerinte a hatalom jellemzően az a mód, ahogy bizonyos cselekvések megváltoztatnak más cselekvéseket. És a hatalom - bár az mindig beépül azoknak a lehetőségeknek a sokrétű mezejébe, melyek állandó struktúrákra gyakorolnak hatást - csak akkor létezik, mikor a gyakorlatban alkalmazzák. Ebből következően nem megegyezéses funkció. Ugyanis Foucault azt is mondja, hogy a hatalom gyakorlása önmagában nem tekinthető erőszaknak vagy beleegyezésnek. Azokat a módokat kell megvizsgálni amelyekkel a cselekvésekre hatást lehet gyakorolni, azaz a cselekvések totális szerkezetét, hogy az "ingerel, ösztökél, elcsábít, könnyebbé vagy nehezebbé teszi a dolgokat; végletes esetben kényszert vagy teljes tilalmat szül."

Foucault összevetei a diskurzust keltő, teremtő, szabad vágyat a diskurzust kánonivá terelő hatalmi intézménnyel, amikor ezt mondja:
„A vágy így beszél: … azt szeretném, ha a diskurzus úgy fogna körül, mint valami nyugodt, mély, átlátszó, határtalanul nyitott közeg, amelyben a többiek viselkedése megfelel várakozásomnak, és amelyből egyik igazság a másik után bontakozik ki; ekképp csak rá hagyatkoznék, szerencsés hajóroncsként sodródva hullámain.
Ám az intézmény válasza így hangzik: Ne félj, kezdd csak el a beszédet; mi majd megmutatjuk neked, hogy a diskurzust törvények rendje szabályozza; hogy régóta várunk már felhangzására, hogy helyet biztosítottunk neki, amely megtiszteli, de le is fegyverzi; és ha van benne némi hatalom, valami erő, akkor azt tőlünk és csak tőlünk kapja.”

Luczifer 2009.06.24. 14:35:57

Ez a foucault-i gondolat itt most kontráz, árnyal, vagy támogat?

Luczifer 2009.06.24. 22:18:03

Jó, akkor majd elosztom! :)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.06.25. 08:46:55

Kontráz:
Nem az a kérdés, hogy miért akarják a hatalmat! Mindenki hatalmat akar, ha bevallja, ha nem. Hanem: "Azokat a módokat kell megvizsgálni amelyekkel a cselekvésekre hatást lehet gyakorolni, azaz a cselekvések totális szerkezetét, hogy az "ingerel, ösztökél, elcsábít, könnyebbé vagy nehezebbé teszi a dolgokat; végletes esetben kényszert vagy teljes tilalmat szül."

Árnyal:
Amikor : "Foucault összevetei a diskurzust keltő, teremtő, szabad vágyat a diskurzust kánonivá terelő hatalmi intézménnyel"

Támogat:
Lásd, az "intézmény válaszát", aminek végkicsengése a te általad leírtakkal részben korrelál.
süti beállítások módosítása