egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Adóreform

2009.05.21. 08:52 | Luczifer | 18 komment

4,5 millió embernek kell adóbevallást adnia. Ebből nyolcszázezer nem tett. A média tájékoztat, hogy slendrián polgártársaink 200 e Ft. bírságra számíthatnak. 800e*200e=160 milliárd forint. Jobb ötlet, mint az ingatlanadó. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr281134909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZinczyKa 2009.05.21. 09:53:08

Én megcsináltam, beadtam, akkor én meg fizethetem az ingatlanadót? Egyébként azt hiszem, nem egészen jól csináltam meg a bevallást, úgyhogy várhatom a pénzem, mert majd biztos levelezünk inkább. Addig meg szépen lefogyok. Remélem, nem annyira mint a képen szereplő hölgy.

Luczifer 2009.05.21. 12:59:46

Egy ilyen belterjes poszthoz valamit is odakommentezni nem lehet egyszerű dolog. Nagyra értékelem ZinczyKa hozzászólását.
Minden jócselekedet elnyeri méltó büntetését. Folytatom. Ha 800 e embert megbüntetnek 200 e Ft-ra akkor annak legalább a 81,24 %-a fellebbezni fog. A fellebbezések 92,13 %-ban elutasítják. Az elutasítottak 43,44 %-a bírósághoz fordul, ahol lesz első fok, másodfok, meg sokadfok. Ez annyi amennyi munkaóra. Ha ehhez hozzávesszük a parkolási díjak generálta pereket néhány éven belül komolyan felmerül, hogy Magyarországon bővíteni kell a jogászképzést. (Folyt köv.)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.05.21. 13:48:41

Na, akkor lássuk! Először is az APEH tájékoztatási osztályán dolgozó egyik közeli ismerősömtől tudom, hogy, pár nap késésért soha nem róják ki ezt a büntit!
Továbbá, igen sokak érvényes és elfogadható igazolásokat tudnak bemutatni a késedelmük okát igazolandó! Még tovább, nagy része azoknak, akik most nem vallottak, azért nem vallottak, mert már toöbb mint egy éve kiestek a rendszerből! Bedölt, tönkrement egyének és vállalkozások sora, elhalálozás, külföldre való távozás, stb. És ott vannak még azok, akik nyugodtan alszanak mert valamiért nekik így éri meg a bevallás elkészítése, így a 200 ezer büntivel együtt. És a szaldójuk még így is pozitív marad. Kvázi, abból a kevéske bünti-pénzből még egy egyhónapos korfui nyaralásra sem futhatja majd az ostoba APEH-nek. ::)))

Luczifer 2009.05.21. 14:48:49

Ó persze! A büntetések nem fognak kimenni, ha nem is feltétlenül ezen okok miatt. De a hírekben ez jelent meg. Megijesztettek. Azt mondták: huh! És nem most mondják először. Az emberek meg megszokták. Ezek ilyen huhogós népek. Ijesztgetnek valamivel, ami lehetetlen, aminek nincs értelme. És ilyen értelmetlenségekből áll az élet a büntitől az adóreformig. Kell valamit mondani, csinálni, és megteszik, mert abban a pillanatban jó ötletnek tűnik. De a pillanat elmúlik.

ZinczyKa 2009.05.21. 14:58:39

@Luczifer: Hát jó, nem egy ilyen nemzeten átívelő gondolatot sikerült megfogalmaznom. Ám kapcsolódott a poszthoz bizonyos szempontból. De ígérem, legközelebb valami közgazdasági nagyágyút fogok idézni, és a témát azonnal lételméleti síkra terelem :::)))

Amúgy pedig én mindig megijedek mikor rám huhog pl az APEH.
Ha most azt mondod, ez sem idevág, elmegyek pálinkázni.

Luczifer 2009.05.21. 15:19:47

Bolond vagy! Én tényleg meg voltam hatva! És ráadásul Ti ihlettétek, mert tegnap Malvinánál annyi pedagógia volt, de annyi, hogy csak na! Hát ez a huhogás mire nevel? - kérdem én. A számtanpéldát csak azért raktam oda, hogy az ártatlan felelős oktatóknak is kiderüljön, ez az egész úgy hülyeség ahogy van. Ugrott a pálesz! :(

ZinczyKa 2009.05.21. 16:11:19

@Luczifer: :::))) Hát akkor jó. De azért elég furcsa dolgoktól tudsz meghatódni :D :D Most ugrott, igen ::))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.05.21. 16:17:05

Ami viszont megér egy tanulmányt (éppen most írok valami hasonlót ::) ), az az, hogy az ostoba APEH , mivel " nem monhatja el senkinek, elmondja hát mindenkinek... hogy a bevallást irgum-burgum meddig kell abszolválni, de azt nem mondja el a médiának, hogy "kedveském hazudni tetszik, no meg feleslegesen riogatni és frusztrálni!" És akkor felmerül a kérdés, hogy vajon milyen közös érdek fűzi is össze két undormányt, hogy így összejátszanak! És ami engem ebben a leginkább bosszant, hogy hülyének is nézik az ember lányát, de kapják be, mert engem nem tudnak megetetni, de mégcsak megijeszteni sem!
És ezennel izenem mindenkinek, aki még nem vallott oda be nekik egy jó nagyot, hogy tessenek iparkodni, nem eszik ám olyan forrón azt a 200ezer forintot! ::))))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.05.21. 16:29:18

@Luczifer:
Te lucifer, jól értem, vagy jól félreértem, hogy te itten most lehuhogásoztad a mi komoly eszmecserénket???

Luczifer 2009.05.21. 16:35:51

Egyáltalán nem! Sőt! Arra gondoltam, hogy az iskolán kívüli nevelésnek is vannak gondjai. A felesleges ijesztgetés pl. ilyen. Ezzel nem lehet célt elérni. Persze a fene se tudja mi a cél.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.05.21. 17:11:53

::))) A cél? Hát az nemigen változik: az mint mindig az éppen regnáló hatalom, hatalmi viszonyok fenntartása! Ezért mondják egyesek, hogy a politikus az hülye! Mert ha már szügyig ér neki a hatalom, akkor már elveszíti a látását, és nem jön rá, hogy ha nem változtat, akkor jön a másik hatalom, jól seggbe rúgja, és mehet! És látható, hogy most is, ma is pontosan ez történik. De hogy habot is nyomjak az egész tetejére, megjegyzem, hogy a régiúj ifjúaggastyánok potenciális csapata botor módon elpuskázta azt a sok-sok évet, amit bilin csücsülve töltött, miközben hevesen igyekezett folyamatosan oldalba pisilni a partizánveterán utódokat.Mert ha mást nem,is tett ezen elpuskázott évek alatt, legalább annyit mindenféleképpen megtehetett volna, hogy jó magyar szokás szerint legalább olvashatott volna miközben a múanyagküblin trónolni gyakorolt. Meglesz a böjtje!!!

Luczifer 2009.05.21. 20:37:11

Ez különben döbbenet. A fogyatékkal élő gyermekeink zavartalanul és hát gátlástalanul hülyéskednek. Még egy nyugdíjas gondozó se szól rájuk. Ha az adóra térünk vissza egy világ jóindulatú szakmai konszenzusa áll a vagyonadó mögött. (Még Horn Gyula is javasolta) Ha van oldal semleges, de nagyon nehéz feladat, amit meg kellene oldani, hát ez az. Az egyik oldal nagy nehezen elhatározza, elkezdene valamit, erre a másik bejelenti, hogy majd eltörlik. Bravó! Ezek után az egyik oldal egy marhasággá silányítja az egészet és közli ez az igazi ez a baloldali fordulat. Isten óvja hazánkat!

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.05.21. 20:50:02

Nekem azért van egy olyan érzésem, hohyha ez a 30 millió fölötti variáció megy át, akkor ezt nem fogják eltörölni, mert akkor gyün majd jó demagóg tömeg és lesöprik őket. Mert ugye ezzel az egésszel az ő szerelmetes középosztálybelii haverosokat akarják kézben tartani.Szóval, ha eltörlik, sok szavazót fognak veszíteni! Nem lesz könnyű helyzetük, vissza kell majd tegyék egy kis időre maguk alá a pamperst! ::)))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.05.22. 15:47:55

Visszatérve az ingatlanadóra, ez a30 milliós variáció azért meglehetősen igazságtalan. Majd jól megnézhetjük magunkat, ha ebből azországból mindenki elmegy, aki 25 milliósnál értékesebb ingatlant képes összedolgozni magának. A másik része, meg majd visszafogja magtát a gyarapodástól, és ennek megfelelően a munkától is. És azt hiszem igaza is van!
Szóval, ha egy kicsit utánanézünk, kiderül, hogy ennek az adózási formának kifejezetten a budapestiek és akörnyékén élők isszák majd meg! Pedig már eddig is igencsak több adót pengetnek be az átlagosnál. Már most is az állami adóbevétel majd' 40 százalékát. a budapesti vállalkozások és magánszemélyek fizetik be, ami azt jelenti, hogy az egy lakosra jutó átlagos adóbefizetés Budapesten több mint háromszorosa - a vidékinek ( összes adónemet egybeszámítva).

Kvázi senkinek sincs igaza! Annak sem, aki azt mondja, hogy ne legyen ingatlanadó, és annak sem, aki azt mondja, hogy csak a kifejezetten jómódúak (a 30 milliós ingatlannal rendelkezők ) fizessenek.
Annnak van/lenne igaza, aki egy igazságos és arányos ingatlanadózást kalkulálna végre már ki. De számomra abban semmi meglepő nincs, hogy efféle szélsőséges öteletek kerülnek az asztalra - mint a 2 millkától számított ingatlant , bár egy ól is ingatlan, végsősoron azt is a magyar anyaföld hordja a hátán -, illetve ez a 30 mikkiós variáció. És vajon mire gondolok? Hát arra, hogy ezek az öltönytöltelékek az adózással nem adót kívánnak beszedni és nem igazsűgot kívánnak osztani, hanem pusztán és kizárólagosan csak szavazatokat szerezni! És egy ilyen élesen , mondhatni fekete-fehéren pompázó szekértábor-országban ugye, ilyen élesen , egymástól ennyire elütő alternatíva hozhat csak a pártoknak (és a hátszelükben csücsülőknek) biztos és kalkulálható szavazóbázist!

Na, ma csak egy ilyen hétköznapi napom volt : sikerült megint feltalálnom a spanyolviaszt!
::))))

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2009.05.23. 19:29:22

Néha kedvem támadna dicsekedni: én mindig rendesen befizetek mindent. Vagyis tudok fizetni!
De attól tartok, úgy járok majd ezzel is, mint a szocializmussal: majd kiderül utólag, hogy egyedül hittem benne és most is egyedül én fizetek rendesen...

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.05.24. 10:01:40

Nem, kedves Farkas Koma! Nem egyedül csak te fizetsz! Sokan fizetnek, mondhatni mindenki fizet! Ki így, ki úgy, de fizet! Vagy most vagy később!
süti beállítások módosítása