egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Hátha

2009.05.06. 09:15 | Luczifer | 12 komment

Meg lett hirdetve az új reformkor. Rendben. Legyen új reformkor, és fusson forradalomba.
 
 
 
 
 
 
 
Nem olyan véres népszórakoztató eseménysorra gondolok, mint amilyet hajdanán a franciák csináltak, de nem is valami fegyelmezett, jótanulós minőségi átmenetre. A gondolat, az alkotó gondolat forradalmában reménykedem, amely nem elsöpri, nem gleichschaltolja a világot, hanem színesíti. A magyar forradalomnak a világ színesítése, a világ magunkkal való színesítése lehet a célja. A színesség bővített újratermelése. Hogy vonzók legyünk, hogy kelljünk a világnak. Ez akkor következhet be, ha ebben érdekeltek vagyunk, ha ebben vezetőink is érdekeltek. Ha nem magunkból, belőlünk, hanem a sikereinkből akarunk, akarnak élni. Ez ma nem így van. Az anyagi, szellemi forrásokért, a források átcsoportosításáért, a források érdekkörbe vonásáért és nem a hozzáadott érték növelésében folyik a verseny. (A velünk élő szocializmusunk.) Ma azt süvegeljük meg, akitől csurranhat, cseppenhet, aki akárhogyan, de gazdagszik, és nem azt - és csak azt - aki teremtve teszi ezt. ( A velünk élő kapitalizmusunk.) Ez pedig a silányság újratermelését hozza anyagiakban és szellemiekben egyaránt. Ez a kutyának se kell. Ez így nem jó, leszámítva azokat a fontosakat, akik ennek haszonélvezői. Aktív haszonélvezői. Vannak ilyenek. Kíváncsi vagyok, hogy ezek hogyan próbálnak majd bulit csinálni az új reformkorból. Abból, ami a talajt húzná ki a lábuk alól. Mert, hogy megpróbálnak az biztos. Vagy ha nem megy, úgy esetleg hamvában akarják majd halasztani. Mindegy valamit kell csinálniuk. Ez így nem maradhat. A gondolat elindult. 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr501105608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.05.06. 10:49:30

Szerintem veszélyes zsákutca annak a mentén cselekedni, ami a posztod mögött felsejlik. Egyrészt mert a kapitalizmus nem ördögtől való, vannak és léteznek jól működő kapitalizmusok is. Kérdezem, hogy szerinted például a tőzsde mint olyan, kártékony és tűrhetetlen értékképző intézmény? És valakit csak azért mert tőzsdén szerezte a vagyonát, meg kéne süvegelni?
A valódi töréspontok, és a megoldások megtalálásához elengedhetetlenül szükséges állapot-feltérképezés, illetve a levont következtetések, cselekvési lehetőségek szerintem ezen az oldalon

www.kozjoeskapitalizmus.hu/ ,

a Jelentés a magyarországi kapitalizmus állapotáról c. tanulmányban megtalálható.

Luczifer 2009.05.06. 11:02:36

Nálam protezsálod a piacot? A kapitalizmust? Egyébként a felmérőket annakidején Liska röviden intézte el. „Mit méregetünk? Nem mindegy hogy derékig, vagy nyakig vagyunk a szarban? Ki kell mászni.”
Süvegelni azt kell, aki a piacon piaci technikákkal szedte össze a vagyonát. Ebbe vagy beletartozik a tőzsde, vagy nem.

ZinczyKa 2009.05.06. 11:07:08

Itt a reformkor? Inget kigombolni, irány a Nemzeti Múzeum lépcsője :)
Én mindenféle piacot szeretek ::))
Érzem én, hogy nem olyan vidám a téma, mint hiszem, de ez van. Valahogyan mégiscsak ki kellene mászni már.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.05.06. 11:18:43

Liska óta egyrész igencsak megváltozott a világ, velünk együtt! Bár nagy koponya volt és biztos, hogy vannak ma is érvényes akkori meglátásai ( nagy Liskás voltam anno!), mégis azt mondom, hogy bizony, bizony nem mindegy, hogy "derékig, vagy nyakig vagyunk a szarban" Ugyanis ha "csak" derékig, akkor még használhatjuk a két kezünket is anélkül, hogy szaros ne legyen, de ha már nyakig, akkor már bizony csakis a fejünkre hagyatkozhatunk! ::))) És miféle piac az, ahonnan a piaci technika ki van tiltva? És ugye nem gondolod, hogy a tőzsdének nincs gazdasági és társadalmi hasznossága?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.05.06. 11:28:35

@Luczifer: Ez a tanulmány nem csupán egy felmérés, hanem magában hordozza a lényegi megoldási lehetőségeket is.
Egyébként árulja már el nekem valaki, hogy miként tudhatom meg, hogy nőttem vagy összementem az utóbbi években, ha időnként nem mérem (felmérem ::)) ) a magsságomat? Aztán csak csodálozok majd, hogy kilóg a valagam a rövid ruháimból! ::)))

Luczifer 2009.05.06. 11:44:10

Istenkém. Szegény megboldogult Liska azt mondta, hogy ha van egy alapvető probléma például, hogy a nem piaci mechanizmusok uralják a gazdaságot akkor tök mindegy, hogy 42,34%-ban, vagy 77,88 %-ban van így, ha ki akarunk mászni a slamasztikából, meg kell szervezni a piac feltételeit. Ma mit akarnak mérni? Ha a korrupció a valaminek a 25%-a, vagy 42%-a min és mit változtat? De ugyanez igaz a feketegazdaságra, a szürkére, a pártokra. stb.

Luczifer 2009.05.06. 12:15:18

Halottam róluk, és amit hallottam az szimpatikus volt. De ugyanaz a gondom, mint a Hankissékkal. Kinek az érdeke ez a fajta reform? Hol az ügyet hordozó érdek? Hogyan lehet megszervezni ezt az érdeket? Stb. Mindenki tud n dolgot, ami zseniális, világos, szükséges, stb. És?

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2009.05.06. 15:28:35

Kedves Lucifer!
Hála a linkért, mert érdekes OLVASMÁNY. Sajnos nem több, éppen azért, amit írsz itt a hsz-ek között: nincs mögötte ERŐ.
Akargatás, dejóvolna-sóhaj az van mögötte.
Eleinte Gyurcsány mögött is volt, amikor egy korszerű, Európába integrált Magyarország jelszavával (és a modern marketing teljes eszköztárával) állt elő - de nem az lett belőle.

Hankiss-t lehet ezer dolog miatt tisztelni, de a "Bill Clinton legyen a magyar miniszterelnök" teóriája óta ciki van. Nem lehet már akkor sem komolyan venni, amikor vérkomoly. Mert kihallatszik mögüle a szaxofonszóló! :-(

Kedvetlen vagyok és tehetetlennek érzem magam...
A gazdaságra koncentrálok. Lassan majd csak a magaméra...

Luczifer 2009.05.06. 16:51:34

Azért azok a pontok rendesen össze vannak szedve. Azt is meg merném kockáztatni, hogy cselekvési programokra is bonthatók. De ha ezt mi – nem tudom ki az a mi – csináljuk akkor átírjuk, elszabotáljuk. Ha lenne egy profi, aki a program sikerében és nem kiürítésében érdekelt talán lenne esély. Erwin Koeman már legyőzte az Albánokat. Lehet, hogy Clinton is trendet váltana. Annak idején nekem is leesett az álam az ötlettől. Ma már látok benne rációt, pontosabban értem, hogy miért mondta.

ZinczyKa 2009.05.08. 21:22:37

Csak óvatosan kérdezem, a cselekvési programból kimaradt a blogolás? vagy a reformkor jegyében csak a munka maradt? A megszorítás szószámra is vonatkozik?

Luczifer 2009.05.09. 13:46:37

Ők is blogolnak, bár nem világos a szisztéma. A szószám megszórítás itt nem igaz. A holnap - következő bejegyzés - tán bőbeszédűnek is mondható, hogy a fosás szót megkerüljem. Nem sikerült.
süti beállítások módosítása