egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Jövőválasztás

2009.04.14. 14:20 | Luczifer | 14 komment

Emlékeim szerint Csányi Vilmos írja valahol
 
 
 
 
  
 
a majmok egyik fajtájáról, hogy rendre nagy gondban vannak, amikor el kell dönteniük, hogy merre menjenek vadászni, élelmet gyűjteni. Összeülnek, tanakodnak, aztán az egyikük felugrik, és valamerre elrohan. A társai vagy követik, vagy nem. Ha nem mennek utána, dühösen visszakullog, leül és a tanakodás folytatódik tovább, mindaddig, amíg egy másik meg nem ismétli az előbbi jelenetet, fel nem ugrik, és el nem rohan valamerre. Ez így megy egészen addig, amíg az egész kompánia testületileg nem kezd el rohanni az éppen akkor felugró és elrohanó után. Akkor elindulnak a dolgukat tenni. Emlékeim szerint a beszámoló a projektelfogadás ezen módjának a hatékonyságáról nem szól, illetve magától értetődőnek gondolja, hogy nem lehet nagyon sikeres, különösen nem az ember tervező géniusza felől nézve.Csányi professzor fejlődésben gondolkodik.  

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr151064395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.04.14. 21:06:06

Na, akkor lássuk: ahhoz, hogy jó eséllyel jó irányba és jókor induljon meg valamelyik majom vadászni és/vagy élelemet gyűjteni, egyrész alapos tudás és jó ösztönök szükségeltetnek. Aztán meg az is kell/kéne hozzá, hogy a követésre rendeltetettek előtt már legalább egyszer - de az a jó, ha minél többször - bizonyítást is nyerjen a tény, hogy az meginduló rendelkezik az említett tudással és ösztönökkel, kvázi már volt rá precedens, hogy jókor és jó irányba indult, indította csordáját. (Ezt hívják a csupasz majmok hitelességnek).Kivéve persze, ha az önjelölt vezérmajom már előre lezsírozta az levadászott hús és egyéb rágnivalók elosztási arányát azok között, akik megszervezik a csordát, hogy őt kövessék.
Végezetül nem árt tudni, hogy amennyiben a vezetetteknek halovány fogalmuk sincs a hitelesség mibenlétéről, akkor azt se tudják mit is kéne elvárniuk a potenciális vezérmajmuktól. Egyébként is: majmok közül csak majmok választódhatnak ki. ::))))

Luczifer 2009.04.14. 21:52:45

A történelem szerint ez homályos. De lehet, hogy valamit félreértek. :)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.04.14. 23:51:52

Mi ezen a homályos? Én ezt a majom-helyzetet picinyt továbbgondoltam.... ::))))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.04.14. 23:57:59

Egyébként is a történelem szerint semmi sincs - mivel történelem sincs, hanem történések vannak -, csak az emberek szerint, mármint, az, amit utólag ők belelátnak a "történelembe".

Luczifer 2009.04.15. 01:38:54

Nem Te vagy homályos, hanem hogy ki választódik ki. :)

Gombóc Artúrné · http://kultturaim.blogspot.com/ 2009.04.15. 09:34:30

Az választódik ki, akivel legalább haladni lehet, mindegy hogy merre, itt a pusztában és hegymentes tájon nincs sok szakadék. Haladjunk, na!

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.04.15. 10:12:49

"Az választódik ki, akivel legalább haladni lehet"

A majmoknál! Aztán, meg ha mégsem, akkor az evolúció gondoskodik róla, hogy "rossz" kiválasztódások következtében kihaljanak. De, sajna - ahogy azt is Csányi professzortól tudjuk - a mai embernél már nem beszélhetünk evolúcióról. Egyébként is mifelénk kifejezetten a kontraszelekció-alapú kiválasztódás dívik.

ZinczyKa 2009.04.15. 11:04:27

Szerintem az evolúció nem értelmezhető kizárólag egyes fajokon belül. Egyetértek azokkal, akik szerint nem egyértelmű, hogy az emberiség fogja az evolúció csúcsát képviselni (különösen esetleg gyökeresen megváltozott életfeltételek mellett) a földön néhány ezer év múlva.
Ez nem tudom helyesen-e, de levetíthető a társadalomra, Európára stb. is. Most őszintén meg van az írva, hogy kell lennie egy jól működő, jóléti, nem káoszba süllyedő Magyarországnak? Szerintem nem. Na és akkor az rajtunk kívül ki mindenkit fog úgy igazán érdekelni?? Senkit. Ezt kellene esetleg belátnunk végre. Akkor egy picit könnyebb lenne előre menni együtt.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.04.15. 16:04:27

Már hogyne lenne értelmezhető? Van ugye a mikroevolúció és a makroevolúció. Az előbbi a fajokon belüli változásokra vonatkozik,az utóbbi pedig a fajszint fölötti változásokra. Ami pedig azt illet, hogy mi lesz/lehet ezer évmúlva, hát az senki számára sem lehet egyértelmű. Ami viszont bizonyos, az az, hogy semmi sincs megírva! Az sem hogy az emberbernek mindig a józan esze szerint kell cselekednie, de az sem, hogy annak ellenére. Viszont bármelyiket is választja, a következmények megtalálják, akár számol velük, akár nem! ::)))

ZinczyKa 2009.04.15. 16:12:24

Igaz. Inkább úgy értettem, talán nem érdemes csak a fajon belül értelmezni ::)) Csak nem fogalmaztam jól.
A következmények belátása meg úgy tűnik esetleges ::)) De persze megtalálják, igen.

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2009.04.15. 16:36:48

Jómagam, egyszerű csimpázként nem értem a nagy majmok dolgát, így csak egyet árulok el - én azt szoktam követni, akinél már a vadászat egyszer bevált. Igaz, olykor rokonok után loholok kelletlen, haz rikkant és ugrik a választottamnál elébb, vagy olyan után megyek kelletlen, aki kényszerít.
Persze előfordul, hogy mindegyik főnők-szerű olyan egyforma, de úgy csinálunk akkor is, mintha érett majom-demokrácia volna, hányjuk-vetjük hosszú karunk, pedig csak hányni szeretnénk.
Kölyök képüről egyébként ritkán gondoljuk, hogy kemény vezér lesz, sikeres vadvezető, a szokásjog szerint (meg a tapasztalat) kemény ügyekhez kemény arc szükségeltetik.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.04.15. 23:39:56

Én meg most már bevallom, hogy soha, senkit nem szoktam követni! Legfeljebb saját magamat, a saját belátásom szerint. Természetesen ez azt is eredményezheti, hogy aztán egyirányba megyek mással vagy másokkal.És ez nem azonos a követéssel. Mert aki követ, az nem látja a lába alatt a saját útját, ami persze attól még lehet a sajátja, ha adott esetben az ő útja a többek útjaival párhuzamosan is fut. Mikor azt hallom, hogy de kérem, hát nincs már kit követni, az ugyanazt jelenti, amikor mindenki azt ordibálja, hogy csinálkon már itt VALAKI rendet! Mintha azt - mármint a rendet - bárki csillámporként ,csak úgy felülről, a fejünkre szórhatná! Mintha mára egyre többen lennének, akik azt hiszik, hogy a gondolkodást bármilyen módon is meg lehet úszni! Keserves árat fizetnek, és az a rossz hírem van számukra, hogy hiába lesz ez a szörnyű "fizetség", ettől még a pultra semmi sem kerül majd eléjük.::(((((

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2009.04.16. 11:01:00

Emberileg igazad van, de én majomilag írtam :-)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.04.16. 14:56:39

::))))) Értettem, értettem, hogy e kettő nálunk biz' nagyon össze bírva lenni keveredve! Pont ezért próbáltam a még/vagy már embereket képviseltetni a diskurzusban, miközben a tömegek talpig szőrben rohangálnak és tülekednek a banánfák körül, hogy még azt az utolsó darabot, ami ott fenten lifeg, magukhoz kaparinthassák! És persze nem állom meg, hogy ne mondjam ki, könnyű az farkasoknak, ők jól bírják az éhezést, sohase voltak elkényeztetve! Ők tudják, miről szól a fáma, már ami a biztosat és bizonytalant illeti. Boldogulnak is vele! A hülye ember, meg ahelyett, hogy tanult volna tőlük, hát riogatja velük önmagát és a társait, és farkastörvényt ordít, meg kapitalizmust...
süti beállítások módosítása