egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Húsvét előtt 2009

2009.04.08. 08:23 | Luczifer | 10 komment

Leltározzunk! Hogy állunk a modern polgári demokráciával? A modern liberális polgári demokrácia keretei között vannak-e, születnek-e új momentumok?
 
 
 
   
 
  

Feltűnnek-e azok, hoznak-e valami újat azok, akiknél a politikában, a piac konkurencia mechanizmusaira emlékeztetően, arra hasonlítva épülnek ki az eszmék versenypályái? Azok, akiknél az identitás és az identitások gyakorlati teljesítményei adják az identitás aktuális vizsgaeredményeit. Azok, akik nem ideális, hanem élhető hétköznapokban gondolkodnak. Magyarul, mi van a pragmatikusokkal? Hol vannak? Hogy állnak azok, akik a szabadságot azon az alapon gondolják, hogy a valóság többé-kevésbé mindenki számára megközelíthetően kifejezhető? Jelentkeznek-e játékra? A konzervatívok – itt nem parlamenti irány – legyintenek; Ilyen nincs, vagy ha igen, az maximum egy intellektuális kaland. Ha visszafogottan fogalmazunk. Mondják ők. Akik ezt komolyan gondolják végzetes tévedésben vannak. Figyelmeztetnek ők. Lehet, mint mindig és mindenki válaszolom fiatalos hévvel. Majd ha lehet még fiatalosabb hévvel folytatom, az elegáns szkepszisetek valóságértékét rendesen devalválja, hogy náluk – a várt új pragmatikusaknál – a deprimáló megalapozhatatlanság helyett, a motiváló megalapozhatóság élménye irányít. Illetve ezt reméljük. Mert realisták vagyunk. Náluk – a várt új pragmatikusaknál – az ellenőrizhetetlenség lefegyverző élménye helyett az ellenőrizhetőség, a teremtés lelkesítő igénye jut szóhoz. Legalábbis erre várunk. Mert idealisták vagyunk. Ők, az élet ellehetetlenülésének közép (kelet) európai élményén – ha volt ilyenben részük – úgy lépnek túl, hogy az élet megalkothatóságáról gondolkodnak. Erre számítunk. Mert gyógyíthatatlanul optimisták vagyunk. És ezt az alkotást magabiztosan teszik, vagy – hogy ne kapjak több fekete pontot – legalábbis tenni vélik. Ők azok, akiknek a játékra jelentkezését várjuk, hogy utána megkönnyebbülve kérhessük „adjon Isten bort, búzát, bort a feledésre” Van mit. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr811053215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZinczyKa 2009.04.08. 12:37:25

Én sajnos nem értek a politikához, meg eleve nem is foglalkoztat napi szinten. Futólag viszont láttam valakiket, akik érdekesek lehetnek. Hogy azok-e, bevallom, nem tudom.
LMP a nevük- Lehet Más a politika. Van honlapjuk is. Én optimista vagyok. Legyen más.
A demokráciában pedig bízom, amit tanultam róla, az jó :)

Luczifer 2009.04.08. 12:59:46

A demokrácia a gyakorlatban is jó. Akármilyen vacak. Most képzeld el, minden hozzászólásodat mielőtt elküldöd, láttamoztatni kellene az illetékessel. Lett volna családbővítés?

ZinczyKa 2009.04.08. 13:27:30

Attól függ ugye, ki az illetékes :) Mert ha Te, akkor azért csak-csak lett volna ::)) Vagy nem? Félálomban fogadtál örökbe??

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.04.08. 16:32:33

Én meg amondó vagyok, hogy a vacak demokrácia nem demokrácia. Az kérem olyan, mit a "van egy vacak biciklim, amit többet kell tolni mint pedálozni, ezért a rendszeres tisztítási stb. költségek és ráfordított munjaidő mellett még el is kések miatta mindenhonnan"! Arról már nem is szólva, hogy láttamozni bizony nagyon sokféle módon lehet, teszik is, csak a sokak közül kevesen veszik észre! Gondolj csak bele, mondjuk a manipuláció természetébe! Szóval a demokratikus intézményrendszer az egy dolog, a demokrácia pedig a másik. Ahhoz kérem embaranyag szükségeltetik, és nem is akármilyen! Hahó, tessen kérem ébredezni! :::)))))))))

Luczifer 2009.04.08. 19:22:35

Felébredtem! Azt álmodtam nincs demokrácia. Elsőnek a blogolást vonták kontroll alá. Az ellenőrök kapacitása még kicsi ezért recept blogra egyelőre tíz, „Ez a véleményem a világról” kategóriában hat engedélyt adtak ki. Marketing blog nem lesz, mert mint mondták nincs rá igény. Az öntudatos dolgozók nem akarnak fogyasztani, a közösben hagyják a megtermelt javaikat. Komédiázni csak vizsgázott bazári majmok komédiázhatnak. Nekik is lesz lehetőségük blogolni, de itt két ajánló kell majd egy bloghoz. A posztokat havonta kell egy kulturális bizottsághoz benyújtani a tárgyhót megelőző hó 20-ig napjáig. A bizottság szigorúan szakmai véleményt mond, politikai és egyéb cenzúra nincs. A bizottságok a „nem illik a profilba” fordulattal dicsérő szavak kíséretében tanácsolják el a ….. bla, bla, bla. Ennél ez is jobb, pedig hát …

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.04.08. 20:24:51

Hát , nehogy már azért és attól legyen valaki felnőtt, hogy már ki tud menni és furton-furt nem csinál a saját gatyájába!!!!!! :::)))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.04.08. 20:34:27

A szabadság társadalmi feltételeit pusztán a demokrácia intézményei révén nem eleve adottak. A szabadságnak szüksége van arra a sajátos szférára, amelyre a “civil társadalom” kifejezés hamis, a “polgári társadalom” fogalma pedig tartalmilag túlterhelt, nevezetesen arra a szférára, amelyben önmagukban teljesen szabad társulások mégis a társadalmi kapcsolatok és az egyéni identitás teherbíró hálóját alkotják. - írja Dahrendorf, és millen igaza van! Szóval nézzünk már körül!!!!

Luczifer 2009.04.09. 05:31:04

@MALVINA 1:
Hát, ha szembe nézünk a közelgő holnap tényeivel, ... de inkább ne nézzünk.
@MALVINA 2:
Meg van a vasárnapi bejegyzés! Ha addig sikerül összehozni.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.04.09. 22:11:19

A holnap az soha nem közeleg! A holnap, az míndig jelen van ( ajelenben van jelen ), aztán vannak, akik meglátják, vannak, akik nem. Az utóbbi a gyakoribb. Így történhet meg, hogy furton-furt átlépjük a saját holnapunkat és már a jelenünkbe sem tudunk visszalépni, mert közben az már a múltunkká lett! Így szüli a holnap a múltat. ::)))

Luczifer 2009.04.10. 06:55:09

Pontosan ezt szoktam mondani hitelezőimnek is. :)
süti beállítások módosítása