egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

The Coach

2008.12.15. 13:29 | Luczifer | 23 komment

Öcsi. Személyes ügy. Szomszédok lehettünk volna, ha én korábban születek, vagy ő később adja el a házát. De ő korábban adta el és én később születtem. A legenda azonban ott maradt és végigkísérte gyerekkoromat. Öcsi üzente …, a mama majdnem kimehetett… volt nála a Lali ... Bécsben beszélt a Cucuval … Az utca olajozott sóderén játszott megannyi Puskás megannyi Puskással. Aztán jött a Tichy.

Öcsi pedig meghódította a világot. Újra és újra. A káprázatos sportsikereket követte az edzői pálya. A jobb lábát figyeld, a ballal csak sétálni tud – mondta a kispesti szöveget. A csapataiban élet volt. Vitray – azt hiszem nem voltak jóban – meséli egy interjúban, hogy Öcsi kiment a brazil magyar előtti délutánon a fiúkhoz. A hangulat dermesztő volt, előtte kaptak ki a portugáloktól. Várták az újabb zakót, a kivégzést. Öcsi beállt focizni és mesélt. Mindenki dőlt a röhögéstől. Szegény Sebes Guszti bácsi nem jött jól ki a történetekből. A végén búcsúzóul odaszólt, dögöljetek meg, de szépen. Nekem a másnapi mérkőzés az évszázad mérkőzése. Ez a pali a foci mellett még valamit nagyon tudott. Hogyan lehet valakiből annál is jobbat kihozni, mint amennyire egyáltalán jó lehet.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr7720843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2008.12.15. 20:27:26

Arra a meccsre emlékszem! A helyszínen az angolok végig nekünk szúrkoltak, mi pedig a tévé előtt öregedtünk :-)
Nekem is életre szóló emlék, a csodálatos foci és a magyar diadal miatt is.
Lányaim vannak, s ebből a szempontból jobb is - nekik nem nagyon kell magyaráznom, milyen a jó foci. Mutatni meg végképp nem tudnám megmutatni idehaza nekik.
A diadalról meg már nem is beszélve...

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.15. 22:39:57

Én is lány vagyok, sőt a lányaim is lányok, aztán mégsem kell nekik megmagyarázni, hogy milyen a jó foci! Tuom és tudják! Tehát tudjuk! Igaz, hogy a nagyobbik lányom apja profi futbalista volt. Ma edző Szalonikiben, a fociakadémián. Mi lányok, rendszeres meccs-nézők vagyunk! Bizony ám! . :::))))

Ami meg a Puskást illeti, ha a jelen focijával annyit foglalkoznának mint az állandó visszabámulással, no meg a a hathárommal , akkor talán, jobban állnánk fociból /is/. ::(((((((

el duende (törölt) 2008.12.17. 22:09:26

Hát szia Lucifer... ! :-)

Hanyagoltam Csepeli György blogját, de ma volt időm olvasgatni, és mit (kit) találtam?!
Hát Téged!
Örültem.

Foglak majd olvasni.
Meg a Csepelit is, de oda nem kommentelek. Bonyolult.

Mindenki blogol?
Én is.
Tudom, hogy néha főzöl. Ha kedved támad, hát üsd be a gugliba a "szellem a fazékban"-t. A prósza is megvan! Ha még emlékszel rá... :-)

Szia,
duende.
(Azért el duende, mert a sima duende már foglalt volt.)

Luczifer 2008.12.18. 07:26:40

:) Hogyne! Meg arra is, hogy emlékezetből majdnem resztelt krumplit csináltam! :( Ennyi eszem van! Most van el duende blog is? Mert azt nem találtam!

Luczifer 2008.12.18. 07:31:56

Vagy Te vagy a fazékban! :) Rájöttem! Ennyi eszem van.:)

el duende (törölt) 2008.12.18. 09:16:12

:-)
Igen, én vagyok a fazékban.

Ahogy nézem, itt van Malvina is, meg Alice is! :-)
A prószába különben télleg nyers reszelt krumpli kell :-)))

Nem is tudtam, hogy Puskás Öcsi ilyen jóképű volt! Vagy inkább. Sármos.
Na, nekem ennyi a foci. :-)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.18. 11:54:20

Nahát! Reszelt krumplira gyűl az éji vad! ::))

Szia Duende! Örülük, hogy látlak!!!!!!!

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.18. 13:39:10

"Meg a Csepelit is, de oda nem kommentelek. Bonyolult."

Duende,
ne engedd magad becsapni! Semmi bonyolult nincs ott és benne sem Lucifer, Csepeli például teljesen érthetően írnak. Én inkább azt mondom, hogy unalmassá - mert nincs benne dinamika - és beszűkültté vált a blog. Mint egy macska, amelyik mindig a saját farka után kapkod.::(((

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.18. 14:34:00

Lucifer, gratula! Rezeda Kázmért - a krúdysat - továbbküldeni az ötvenes évekbeli vasgyár udvarára! Telitalálat! De leginkábbis a krudy-stíl jelenléte az, ami bizony írói tehetségre vall! Tessék sokat írni! ::)))

el duende (törölt) 2008.12.18. 23:46:21

Én is örülök Neked.:-)

A bonyolultat úgy értem, hogy rettentő pasiszag van odaát, mint egy focimeccs után az öltözőben... (hogy stílusos legyek), vagy mint pálinkafőzős téli estéken a hegyen... olyan önelégülten férfias agymenéseket olvasok - vagy férfiasan önelégülteket? Nem tom melyik a helyes.
Nem nőnek való hely. Szerintem Klára is azért kezd kikopni. Ő dóguk.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.19. 00:39:42

Hát ebben bizony van valami! Bár én jobban szeretek pasikkal beszélgetni, mármint értelmes pasikkal - na meg olyan nőkkel, akik szintén szeretnek értelmes pasikkal beszélgetni.::))) De viccen kívül, erre /is/ értettem, hogy hiányzik a dinamika, hiányzik az élet valamiféle laposság lengi körül az egészet.

el duende (törölt) 2008.12.19. 07:25:22

Igen.
Az ember úgy egész, hogy férfi és nő. A férfi a stabilitást adja, a nő pedig mindig az újat hozza. Stabilitás nélkül nincs talaj és rend, új nélkül pedig nincs kreativitás és kibontakozás: nincs lüktetés, hullámzás. A nő adja a ritmust: élet-halál-élet - stb. A férfi pedig mindennek a keretét.

Luczifer 2008.12.19. 08:07:23

Bözsi – Öcsi felesége – volt az, aki kint akart maradni. Állítólag. Ő újított, arra a marha ötletre – a holnap férfi gyártotta keretei – jöjjön haza, egy kicsit eltiltjuk, egy kicsit lecsukjuk.
Egyébként, ha szabad javasolnom az életben tessenek átgondolni azokat az újításokat. Baromi strapás mindig új kereteket csinálni. Hogy legyen hol hullámozni, meg lüktetni. Egy idő után az ember inkább nem akar se hullámozni, se lüktetni.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.19. 12:23:36

Ácsi! Nekem nincs ezen mit átgondolni! Ugyanis én nem vagy nőben vagy férfiban gondolkodom! Ezt a primitív, elmaradott társadalmak jellemzőjének tartom. Ugyanis az alábbi kitételt igen régóta, sajnos még ma is teljesen félreértik.

"Az ember úgy egész, hogy férfi és nő."

Ez pontosan azt jelenti, hogy az emberben - mint minden élőlényben - sokszínű összetettség van. Minden nőneműben van "hím" és fordítva! Az össze többi hülye szerepleosztás csak és kizárólag társadalmi és kulturális konstrukció. A matriarhátusokban pl. pont fordítottan a miénkhez képest. Pedig a nőneműeknek ott is méhük van és szülnek, a hímneműeknek pedig heréik. De még ebből a szempontból is sokkal összetettebb a világ és benne az élet! Herékkel is lehet valaki női identitású! Méghozzá tökéletesen, és fordítva. Az hogy egy társadalom mit és kit tekint normálisnak, illetve abnormálisnak, azt a mindenkori tudati és mentális állapota dönti el. És ez számomra maga az abnormalitás! Mármint, hogy ők döntik el, nem elfogadva az életet, az élet különböző megjelenési formáit.
***
Minden ember - legyen az bármilyen neműként elismert, nyilvántartott - képes a meglévő kereteken módosítani. És teszik is, ha akarja, ha nem. Az összes többit csak az öndefiniciós nehézségek megkerülésére és a felelősség áthárítására irányuló szándék csóválja! ::((((

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.19. 12:31:58

"A bonyolultat úgy értem, hogy rettentő pasiszag van odaát"

Duende,
én rettentő perszónaszagot is érzek ám! A látszat ugyanis csal! Azért mert csak férfinevek alatt írnak, attól még a perszónaság bizony jelen van. Ez még akkor is így lenne, ha csupán a hiányával lenne jelen. De amint ezt az előzőekben vázoltam, szerintem ez egyszerűen - pontosabban, bonyolultan - lehetetlen. ::))))

el duende (törölt) 2008.12.19. 15:22:57

"Ez pontosan azt jelenti, hogy az emberben - mint minden élőlényben - sokszínű összetettség van. Minden nőneműben van "hím" és fordítva!"

Én is egészen pontosan így étettem. Csak talán nem fogalmaztam elég pontosan.

Amiért így írtam: férfi és nő, az azért volt, mert amellett, hogy mindkét MINŐSÉG mindenkiben benne van - csak arányaiban eltérően -, ez kívül is megnyilvánul, ugyanúgy.

És igen, valószínűleg a nevek mögött is lehetnek nemcserék.

el duende (törölt) 2008.12.19. 15:24:56

Rendben, Lucifer, átgondoljuk.
De ha nincs őj, akkor nincs élet sem. Akkor minden statikussá, és halottá dermet. Tisztelve szeretett férfiúnak - nevén nevezve Luczifernek - pedig ezt tessék szíves átgondolni. :-))

el duende (törölt) 2008.12.19. 15:25:40

őj = új (elütöttem, bocs)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.22. 00:54:24

OFFFFFFFF !

Na, mi van veled Emberke? Jelentést kérünk! ::)))

Luczifer 2008.12.22. 09:25:43

Köszönöm érdeklődésedet. Én vagyok a jobb - mármint a vírusnál - csak még nem látszik.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.22. 20:53:21

Megint off:

Lucifer Blogcica!

Gyere át egy kicsit egerészni ! ::))

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2008.12.27. 14:49:18

(el) duende visszajöttél? hol van blogod?

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2008.12.27. 14:51:02

Puskás Öcsivel kapcsolatban... (bár engem nem édekel a foci - remélem ettől nem köveztek meg (/ki) - de az irodalmat igen! ugye mindenki ismeri E.P. legújabb könyvét - ami róla is szól - a maga furfangos módján?! :)
süti beállítások módosítása