egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

A kapitalista embertípus

2008.11.08. 06:45 | Luczifer | 14 komment

Annak idején nem nagyon élveztük a szocializmust, nyilván, mert nem voltunk a szocialista ember típusa. Most a kapitalizmusban, hogy jól érezzük magunkat nyilván a kapitalista ember típusát kellene megvalósítanunk. Hogy jól érezzük magunkat. Lehet, hogy ebből se lesz semmi, akkor pechünk van, mem dölhetünk hátra, meg kell buktassuk a kapitalizmust is. Visszük előre a történelmet! Tovább!

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr91756692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.11.10. 13:32:17

Erről nekem már megint egy vicc jut eszembe:

Melyik a legérdekesebb embertípus?

- A nő? Aki tejet ad fűzabálás nélkül, vérzik sebzés nélkül ,és hülyeségeket dumál kérdés nélkül?
- A régész? Aki örül neki, hogy karrierje romokban hever.
- A kannibál? Aki, nem feltétlen jó, ha a tenyeredből eszik.
- A házmester? Aki este sört iszik, reggel meg havat hány.

A viccet félretéve, a sor természetesen folytatható a végtelenségig. Én egyébként az életképes embertípusra voksolok, aki érti és legfőképpen éli Goethe sorait :

„A deszkaházban járd be hát
Az egész teremtés sorát.
És szállj meggondolt szárnyalással
Az ég, földön és poklok által...”

/Faust előjáték.)/

Luczifer 2008.11.10. 17:52:50

Világos! :)
De ha megengeded, én még visszakanyarodnék. Eredetileg nem így akartam írni, hanem úgymond praktikusan. Olyanokról gondoltam szólni, hogy a kapitalizmusban hogyan kell felkészülni, hogyan kell megtanulni, úgy gondolkodni, mint a legjobbak, alkalmazkodni, tanulni, tanulni, tanulni, kapcsolatot teremteni. Hogyan kell kooperálni, CÉG-gé válni, hogyan csináljunk magunkra pénzügyi, marketing, meg mondjuk képzési, fejlesztési terveket. Miért fontosak ezek. Mit tekintsünk sikernek, mit kudarcnak? Stb. De olyan humanistán! Az volt az érzésem, hogy erről érdemes beszélni, mert itt vannak specifikus dolgok. De lemondtam a kísérletről, mert miközben itt rakosgattam a szavakat másutt csicseregtem s rájöttem, hogy a kapitalizmusbeli magatartások ma ajánlhatatlanok. Pontosabban én nem tudom ajánlani.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.11.10. 20:19:15

Hát persze, hogy ajánlhatatlan! Hiszen ezek a tulajdonságok csak kiérlelődhetnek, megérlelődhetnek, nem lehet őket csak úgy magunkhoz venni, mégha azt maga az ördög is /Lucifer/ ajánlja! ::)))

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2008.11.10. 21:56:50

Kedves Lucifer!
Ördög és pokol, köszönök be így, káromkodva, de csak finoman, nem sértve a kapitalista etikettett :-)
Barátaim tudják - tudd meg hát te is -, amikor válalkozó lettem, nagyon nehezen szültem meg egy-egy számlát, mert azon meditáltam, hogy erkölcsös-e ennyit kérni, amennyit én kérek, jár-e nekem ennyi haszon?
Ezt a jelenséget nyugodtan nevezhetjük a szocialista embertípus találkozásának a kapitalizmussal.
Én úgy gondolom, hogy igenis, van létjogosúltsága a felvetésednek.
Éppen az én fentebb leírt esetem mutatja meg, hogy bizony számos dologban, így erkölcsben és etikában is sajátos tulajdonságokat kell megszereznünk, most az ismeretek számosságáról nem is beszélve.
Hogyan lehet a nyűglődő számlaíróból profitmaximáló vállalkozó?
De aki nem egy másik társadalom szülötte (magyarán van szerencséje fiatalnak lenni), az sem kész készségekkel és képességekkel születik...
Tehát indokoltnak sőt üdvözlendőnek tartom megnyitni a kapitalizmus iskoláját!
És persze, hogy az Internet volna az igazi terep, s persze, hogy a blog.

Kérlek, formáld még kicsit, mondd el másoknak is, legyen ötletroham.
Miben segíthetek?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.11.11. 19:07:56

Mai hír, hogy a szlovákok többsége még mindig visszasirja Csehszlovákiát. A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezettek többsége szerint , anno helyesebb lett volna a közös állam megtartása. Egy esetleges újraegyesítést pedig a megkérdezettek 42 százaléka támogatna 40 százaléka lenne ellene, uszkve 18 százaléknak pedig mindegy, hogy milyen államban él. A megkérdezettek többsége pozitívan, . 5és fél százalékuk meg negatívan értékeli az egykori Csehszlovákiát.

Jellemzően az idősebbek és a magyar nemzetiségű polgárok nosztalgiáznak.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2008.11.11. 21:19:59

Ady (a "kétmeggyőződésű forradalmár") is már rég megmondta !

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2008.11.11. 21:21:08

...de miért is akarnánk mi mindig két rossz közül választani?
nincs valami gazdag fantáziánk!(?)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.11.12. 13:52:35

"nincs valami gazdag fantáziánk"

Az, mármint gazdag, csak akkor lehetne, ha egyáltalán lenne fantáziánk! Na, ez az, ami egyre nagyobb hiánycikk, és sakna már az óvódások között is, pedig az életkori sajátosságként kéne, hogy létezzen. Csak hát olyan szívósan és kitartóan dolgozunk azon, hogy mielőbb kiirtsuk belőlük, hogy aztán értetlenül állunk, amikor a "mondd el a véleményed, védd meg az álláspontodat!" szülői felszólításra a gyerek egyből egy támadószerszám után kezd kutatni, majd ütni-vágni-tüzelni kezd.:(((

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.11.12. 14:01:32

p.s.
A kapitalista piacgazdaságnál egyelőre jobbat nem találni. Az pedig különösen jó benne, hogy legalább 6 féle modellje működik a világon, tehát ven/lehetne tanulnivalónk, még úgy is, hogy abból egy esetlegesen csak ránk jellemző modellt sikeráljon kiérlelni. Csak hát ahhoz valamiféle közös akarat, közös tudat megléte szükségeltetne, és itt nem a mindenkor és mindenkire jellemző csupasz hatalomvágyra gondolok. Pedig ha jól megnézem, ez az egy, amiben igancsak jól állunk! :(((

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2008.11.12. 14:27:44

...és még abban is fantáziátlaul :)

Luczifer 2008.11.13. 08:40:19

A mi kapitalizmusunkban a mi kapitalista emberünknek az egyik legfontosabb tulajdonsága a fegyelmezettségnek kellene lennie. Ma bő 900 ezer bárlistás adós van ebben az országban, ami szűken is minimum 2 millió embert érint. Ezeknek az embereknek volt „fantáziájuk” de felelőtlen, ami a csődbe röpítette őket. El tudták képzelni, az elképzelhetetlent. Ugyancsak van 2-3 millió ember, akinek ugyan meglenne a „fantáziája” egy csődtúrához, de a jövőképük az egyébként gazdag fantáziájú hitelezőknek se volt fogyasztható. Ők csőd nélkül nyomorognak. A magyar fantázia milliók esetében puszta illúzió, a csapongó képzelet, rövidtávú délibáb, ami bizony támogatásra lelt. Az a fegyelmezett, szakmai alapokon nyugvó fantázia, ami a piaci sikerekhez kellene, az meg sehol. Sőt, az ezt előhívó feltételek meg még kopni is látszanak.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.11.14. 22:33:53

Ami engem illet, én maradok a fantáziadús és a fantázia-szegény embertípusnál.:::))))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.11.15. 11:26:35

Offfffffff!
Te Lucifer! Az egy dolog, hogy eltűntél az iwiwről, de nem mutatnál valamit magadból, már úgy képileg, hogy lássa a világ hogyan is fest egy fantáziasdús embertípus ábrázatttttyyya? De ha ettől ódzkodnál, hát a cipőd képéből lehet egy-két dologra következtetni....
Röviden: k. kíváncsi vagyok! ::)))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.11.15. 11:27:32

... a cipőd képéből IS lehet...
süti beállítások módosítása