egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Bádogdob

2008.10.22. 11:56 | Luczifer | 2 komment

Megszületni, élni, öregedni, nem véletlen műve. Ez a világ rendje, ez elkerülhetetlen. Biológiailag.
 
 
 
 
 
 
A bádogdob hőse Oskar, három éves korában úgy döntött, hogy neki ebből elég, ő ebbe a világba nem akar belenőni. A elhatározást egy borzalmas tett követett; levetette magát a pince lépcsőjén. Oskar megállt a növésben, így élete folyamán ugyanaz a három éves gyerek maradt, aki volt, amikor szakított a világ rendjével. Ő kiszállt, nem követte a szabályt. A szakítás azonban felemásra sikeredett. Kiszállt ugyan, de megmaradt a kétségbeesés, az élet iránti vágy. A növekedés megáll, de az energiák egyszerűen nem bírnak kimúlni. Utat törnek. A tiltakozás folytatódik. Oskar veszi a bádogdobját, és veri, és veri. Közben minden számára nem tetsző jelenség ellen éles, üvegeket, ablakokat törő sikítással tiltakozik. Ha tetszik Oskar hisztizik, ha tetszik Oskar rombol, ha tetszik, utat mutat. De semmi előrelépés. Oskar gyógyíthatatlanul bajban van az őt körülvevő világgal. Oskar menekülésre fogja. Családjából éppúgy kilép, mint az általa megvetett, lenézett középosztályból. A peremre, a törpék alkotta mutatványosok közé disszidál, ahonnan sohasem tér vissza. Élete az elmegyógyintézetben teljesül be. A represszív deviancia legyőzte a kritikus devianciát.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr12726237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.10.22. 21:26:07

Már megint fején találtad a szöget! Bah! Mert az ördög tudja...! :) Pontosan ez a ma problémája, itt nálunk is. Én ugyanis Durkheim gondolata alapján értelmezem e devianciát, azaz, hogy a deviancia nem az adott viselkedés lényegéből következik, hanem az adott társadalom ítéletéből, a társadalomban elfogadott normákból, amelyek társadalmanként és korszakonként eltérőek lehetnek. És amire én ezen belül is a hangsúlyt helyezem, az az, hogy "nem az adott viselkedés lényegéből következik". Mármint a deviancia. Mi viszont furton-furt azt akarjuk bizonyítani, hogy az általunk kisebb vagy nagyobb mértékben deviánsnak tartott csoportok /utcai stb./ devianciája e csoportokat alkotó egyének lényegéből következik. Ezért, hogy egyre jobban eltávolodunk a megértésüktől, ezért, hogy civil és kormányzati lelkiismeretfurdalások zavarják össze a fejünket, amiért is képtelenek vagyunk az ocsút a búzától elválasztani. Ezért, hogy mind a rendőrség, mind a bíróságok, és legfőképp a külső szemlélők teljesen hamis képzetekkel fordulnak e jelenségek felé. Hogy nem látjuk magunkat, mennyire képtelenek vagyunk tárgyilagos, racionális kritikán alapuló helyzetelemzésre. És ameddig ez így van, addíg mindenki a saját gusztusához szabja az okok és okozatok egymásnak történő megfeleltetését.

Itt és most - és csak neked, Lucifer :) - visszautalnék például a K.E. távolmaradására onnan, ahová még O.V. is jobbnak látta / méghozzá eltúlzottan jobbnak! / elmenni. Aztán persze ő is rárakott az októberi tábortűzre egy pár husánggal! Ne legyen igazam! Mindez persze, csak erre a mostani válságcsúcsra áll, mert nem gondolja senki komolyan, hogy a másik oldalnak nincs, nem lenne ha nem is hasonló , de hatásában azonos szerepe a helyzet ilyetén alakulásában. Csakhogy válsághelyzetben úrhölgyek és urak nem a saját hasfájásukkal, fejfájásukkal vannak elfoglalva. Mert akkor minden hasznos percet a repülősó utáni szaladgálás, rohangálás foglal el.

Egy szó mint száz! Bárhogy is telnek majd el a következő napok, szerintem mindenkinek önmaga felé kell fordulnia, és nem hápogó, jajveszékelő sikoltásokkal önmagától eltávolítani, eltolni a felelősséget. És válaszolnia kell magának a kérdésre, hogy ő vajon mennyiben képes a tárgyilagos, racionális kritikán alapuló helyzetelemzésre.

el duende (törölt) 2008.12.18. 10:24:47

Akármilyen őrült a világ, a keretrendszereket el kell fogadni. Pontosabban: meg kell tanulni működni benne.
A világ olyan, amilyen.
Valójában mindig a saját őrületünk, gyengeségünk pusztít el minket.
A káosz és a rend között nincs mezsgye. Nem lehet átkelni rajta. Az ember ebben a homályzónában ragadt, ami egyszerre létezik is meg nem is, és keresi a kiutat.
süti beállítások módosítása