egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Fájront

2011.04.26. 18:16 | Luczifer | 2 komment

Kolláth doktor tegnap annak a véleményének adott hangot, hogy jövőre két Alkotmányunk lesz. Ez az üde húsvéti és az a használt sztálini. Álláspontját arra alapozta, hogy az üde húsvéti alaptörvény 2012. január elsejével ugyan hatályba lép, de mert ugyanezen aktussal egy időben elfelejtették a jelenlegi használt sztálini Alkotmányt hatályon kívül helyezni, ezért kettő lesz. De ez tévedés. Egészen más az, ami lesz, illetve az, ami már van!
 
Nézzük azt, ami van! Nézzük a 2010. évi CXXX. törvény, a jogalkotásról szóló törvény – remélem hatályos és idevonatkozó – szövegét. Kövessük Kolláth doktor gondolatmenetét.
 
Igaza van I.
A 10. §-ban arról van szó, hogy a jogszabály hatályát veszti, ha a hatályon kívül helyezést kimondó jogszabályi rendelkezés hatályon kívül helyezi. Világos! Ha valami megtörténik, akkor az megtörténik! Eddig Kolláthnak igaza van, mert ilyen rendelkezés tényleg nem született. Menjünk tovább!
 
Igaza van II.
Bla, bla, bla, majd egy újabb rendelkezés, akkor is hatályát veszti a jogszabály, ha azt az Alkotmánybíróság megsemmisíti. Az Alkotmánybíróság nem semmisítette meg az Alkotmányt, tehát Kolláthnak még mindig igaza van.Itt megint jön egy nagy adag bla, bla, bla, ezt is kihagyjuk, mert ez sem változtat azon a korábbi megállapításunkon, hogy Kolláth doktornak igaza van.
 
Hoppá!
Így megy ez a 12. §-ig, ahol is bekövetkezik a fordulat. Itt arról rendelkeznek, hogy a hatályon kívül helyezés jövőbeli feltételhez is köthető, ennek a jövőbeli feltételnek a bekövetkezésével a hatályon kívül helyezés végrehajtottá válik. Ezt azért tessék még egyszer elolvasni! Ha valami bekövetkezik, akkor valami más a hatályát veszíti. És itt tessék figyelni! A mi használt sztálini Alkotmányunk azzal kezdődik, hogy a többpártrendszert, a parlamenti demokráciát … a piacgazdaságot … jogállamba való békés politikai átmenet elősegítendő az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg ...
 
Se ez, se az
Tehát a használt sztálini Alkotmány, addig maradt hatályos / tartotta magát érvényben, amíg a T Ház el nem fogadta az üde húsvétit. Puff neki! Nem akkor szűnt meg, amikor majd hatályba lép az üde húsvéti, hanem akkor, amikor elfogadták! Azon meg túl vagyunk. Az üde meg nincs hatályban! Így aztán momentán nincs Alkotmányunk, az egyik már megszüntette magát, a másik meg még nem születette meg magát. Magzati állapotban leledzik.
 
Indulhat a nyaralás!
Kolláth tehát tévedett, a sztálini használt nem hogy jövőre is lesz, de már most sincs, és 2012. 01. 01-ig, amíg nem jön az üde, senkinek semmi dolga. Mert addig semmilyen alkotmányunk sincs. Se ilyen, se olyan. És a parlamentnek sincs dolga. Maximum büfézni lehet! És ezen még módosítani se lehet, mert az új még nem hatályos. Mert a régi meg már kinyírta magát. Nincs, nincs az aminek alapján bármit tenni lehetne. Sarkalatoskodni meg végképp nem lehet. 2012. 01. 01-ig szabi  :) Igaz nem nekem, de szabi! :)
· 1 trackback

Címkék: alkotmány kolláth

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr92857253

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levendel Júlia - VIRTUÁLIS ÉLŐKÉP 2011.04.26. 22:04:00

A kultúráért felelős államtitkár ajánlotta, hogy az alkotmány aláírásának napján, húsvét hétfőn, fanfárok és díszőrségi ceremóniák után, a „magyar újjászületés”-t jelképező esemény megkoronázásaként több helyszínen egy időben rendezzenek ha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2011.04.26. 19:48:18

Na és ha nincs alkotmányunk, akkor mi van? Így is, úgy is a Fidesznek van igaza (mégha nincs is).
Egyébként Schmitt Pál a nemalkotmányt is aláírja, ha mondják neki - csak még eddig nem küldték oda neki. De ha odaküldik a nemalkotmányt nemaláírásra - akkor azt majd Istenre hivatkozva május elsején aláírja. Vagy augusztus huszadikán, jobb kézzel, mert akkor a szent jobb lesz a divatos!
süti beállítások módosítása