egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Fénykor és napszállta

2010.06.21. 08:43 | Luczifer | 15 komment

Maradona a világbajnokság legnagyobb és talán egyetlen sztárja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Csapata dúsgazdag, kiválóan képzett, rendkívül motivált játékosokból áll, akik tisztelik és rajongásig szeretik a mesterüket, aki tiszteli és rajongásig szereti tanítványait. Hisznek egymásban. Segítik egymást. Várják, hogy pályára lépjenek. Ott élnek igazán. Az angolok dúsgazdagok, kiválóan képzettek, de rosszul motiváltak. Csak győzni akarnak. Senkit se szeretnek, senkit se tisztelnek, egymással is csak veszekednek. A franciák dúsgazdagok, kiválóan képzettek, de motiválatlanok, senkit se szeretnek, senkit se tisztelnek, és egymással is csak veszekednek. Nem várják a meccseket, ők másutt élnek. Valahol az utálkozás szigetén. És ezek az urak gúnyolják Diegot.
 
Utószó
Az argentin meccsek után fájdalom volt tovább tévézni. Vékonypénzű, képzetlen, motiválatlan vergődők hada, akik nem tisztelnek senkit, nem rajonganak senkiért, akikért nem rajong senki. Legfeljebb csak azért, mert valakiért mégiscsak muszáj. Csak győzni akarnak. Legyőzni valakit. Esetleg utálkozni. Akárhova kapcsoltam, örömtelen erőlködő népség. Igaz a múltkor csak a hazai adókat próbáltam, a következő meccsnél céltudatosan kipróbálom a többit is.

Címkék: vb maradona

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr92097239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.21. 15:48:15

Az első bekezdéshez:
Na persze! És az édesmamát is csak az olaszok szeretik!
::))))))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.21. 18:57:26

@Luczifer:
Csak folytattam ... a franciák ilyenek, az angolok olyanok c. sort, amit elkezdtél felállítani... :)

Luczifer 2010.06.21. 20:31:55

Domenech, Anelka; Capello, Rooney; Maradona, Messi , hogy csak a leglényegesebb kapcsolatokat hozzam. Itt a kudarc / siker nem vezetői, motivációs probléma? Ezek a palik iszonyú tehetségek, fantasztikusan képzettek és elképzelhetetlen jó körülmények között vannak. Az emberi kapcsolatokban és a vezetői magatartásban viszont hallatlan a különbség. Ide sorolnám a lestrapáltságot is.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.21. 21:40:34

@Luczifer:
Ok. De ez nem jelentheti azt, hogy általánosságban bármit is igy ke lehessen róluk jelenteni, mint pl. :"Az angolok dúsgazdagok... Csak győzni akarnak. Senkit se szeretnek, senkit se tisztelnek, egymással is csak veszekednek... A franciák dúsgazdagok, kiválóan képzettek, de motiválatlanok, senkit se szeretnek, senkit se tisztelnek, és egymással is csak veszekednek. Nem várják a meccseket, ők másutt élnek. Valahol az utálkozás szigetén... stb." .
Én erre gondoltam. :)

Luczifer 2010.06.21. 21:58:41

Hát igen, nem a derék angol, francia és argentin népről van szó, hanem a 3*11 paliról+ az edző. De amit a Maradona csinált eddig az maga a csoda. Öleléssel irányítja a csapatát! A tanítványok gondolatait kitalálja, támogatja őket, csibészséggel, szeretettel, tudással. Napi huszonnégy órában van velük. Ő a falkavezér ezek között a gigasztárok között. A franciák meg elküldik a picsába az edzőjüket. Az angolok meg be akarják húzni a győzelmeket. A múlt dicsőségére hivatkozva. Nekem nagyon tanulságos. Ez tetszik a legjobban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.21. 22:41:23

@Luczifer:
Én azt gondolom, hogy mindezek kulturális különbségek lenyomatai, amit te itt és most egyfajta - nem mondom, hogy nem jogos - hiányérzettől vezéreltetve, indíttatva látod annak aminek. Nem állítom, hogy mindabból, amit belegondolsz, sejtesz, valamennyi ne lenne, lehetne része az effajta emberi viszonyulásnak, de biztos vagyok benne, hogy túlzol, pontosabban belevetíted a vágyaidat. No meg itt van még az a fránya időmúlás és szentimentalizmus! ::))))

Luczifer 2010.06.21. 23:52:05

Én azt állítom, hogy Maradona túl azon, hogy kiváló labdarúgó, kiváló vezető is. Capello és Domenech nem azok. Súlyos hibák sorát követhették el. Remek emberekkel dolgoznak nulla eredménnyel. Egyébként azok a sikeres vezetők, akiket én ismerek sok szempontból Maradona típusúak. Zseniálisan motiválnak, pontosan adják a támogatást, együtt élnek a stábjukkal, hagyják, hogy örüljenek, és minden látszat ellenére nagy rend van körülöttük, bennük stb. Az ölelés az lehet, hogy argentin specialitás, de a pozitív gondolkodás mindenkori vezetői erény. Kizártnak tartom, hogy a csapatában egy nap lenne két negatív megjegyzésnél több. De annyi sincs. Nálunk meg két pozitív ha van egy évben.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.22. 09:17:24

@Luczifer:
Én meg azt állítom, hogy nyilván van ebben valami, de ahogy és amivel igazolni próbálod, az túlontúl rózsaszín és leegyszerüsített..

Luczifer 2010.06.22. 09:46:34

Nem értem, mi ebben a rózsaszín? Annak a rengeteg munkának az észrevétele, ami egy ilyen ölelés előtt van? Nem ingyen van az sem Messinek, se neki. Az a kiváló ritmusérzék, ahogy megnyilvánul? Akár a pályán, akár a pályaszélén? Isteni adottság! Mi van leegyszerűsítve? Ahogy ott ül a video előtt és kikockázza a meccseket, hogy jókor, jó embernek jó szót mondjon? Játékosnak és újságírónak. Nem a szakálláért imádják.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.22. 11:14:29

@Luczifer:
Amellett, hogy leírtam, hogy van abban igazság, amiről beszélsz, most mégis mondanám, hogy miért gondolod - többek között -, hogy a többi csapat esetében nem sok és kimerítő munkáról van szó! De mivel úgy hiszem, hogy amikor valaki csak szuperlatívuszokban képes valakiről, valamiről gondolkodni, beszélni, ott nem sok értelme van bármit is mondani. :)

Luczifer 2010.06.22. 11:33:44

Nem én vagyok itt a főszereplő, hanem Maradona és Messi. Az, az örömteli alkotói légkör amiben élnek. Aminek a szöges ellenkezője a meccs utáni képek a tévében.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.22. 13:39:23

@Luczifer:
Így van, nem te vagy, és nem is igen lehetnél, úgy rád ver Maradona a túlzásokban. Bár, ha jól tudom önmagát még nem definiálta úristenként, de Messit egyenesen Jézushoz hasonlítja! ::)))))))

Luczifer 2010.06.22. 19:07:58

Ezek az urak nem pénzért dolgoznak, hanem az önmegvalósítás élményéért. Hajtják magukat, egymást. El kell higgyék hogy istenek. El kell egymással hitetniük, hogy istenek. És egymásnak el is hiszik! Muhamed Ali is ezt csinálta. A pénz jár, sőt meg is követelik, de az „isten vagyok” élménye motivál. Fizessétek meg, hogy isten / isten kedvence játszik nektek! Ez nagyon tetszik. Ritkán lehet ezt ilyen pontosan látni. A franciák nem akartak istenné válni. Már csomagolnak.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.23. 10:17:25

Abban erősen kételkedve, hogy bárki is tudná, tudhatna arról nyilatkozni, hogy mit is akarnak a franciák, amit
nem vitatok, az az, hogy a franciáknak (is) lehet egyet s mást tanulni ettől az 'isteni" Diegótól, íme:

www.hirextra.hu/2010/06/17/maradona-csalo-vagy-hos-videoval/

::)))
süti beállítások módosítása