egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Tanács

2010.03.30. 07:15 | Luczifer | 10 komment

Szervusztok!
Mint tudjátok … lomtalanítás lesz.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez egyben biztonsági kockázatot is jelent, hiszen gyűjtögető alkalmi munkát folytató személyek J ezen a napon a környéken esetleg nemcsak azon célból portyáznak, hogy mit lehet még használni a kidobott tárgyakból. Ezen kockázatot lehet csökkenteni egy-két szabály betartásával.
1. A kidobásra szánt lomot csak előző este … tegyétek ki. A portyázók általában a megelőző napokban néznek szét, és ha nem találnak semmi érdemlegeset, akkor odébbállnak. Ezzel a módszerrel el lehet szoktatni a környékről őket.
2. Kapukat tartsátok zárva! Ez most különösen fontos. A lomot először a bezárt kapun belül deponáljátok, majd amikor minden, amit ki szeretnétek dobni ott van, akkor gyorsan hordjátok ki a kapun kívülre. A nyitva hagyott kapu alkalmat ad a terepszemlére.
3.Senkit ne engedjetek be a kerten belül! Sok trükkös tolvaj lomtalanítás idején felajánlja segítségét a lom kihordásában és ezt az alkalmat használja ki áldásos tevékenységének folytatására.
4. Legyetek határozottak az erőszakosan fellépő portyázókkal szemben. Az esetek többségében ezek becsületes emberek, de sokszor szétdobálják a lomot és van úgy, hogy összevesznek a koncon.
A polgárőrség fokozott szolgálattal készül a lomtalanításra. Szerda déltől éjfélig folyamatos járőr szolgálatot adunk a környéketeken, tehát ha bármi gyanúsat észleltek vagy gond van, akkor perceken belül a helyszínen vagyunk. Ne felejtsétek az 24 órás ügyeleti számunkat: mentsétek el a mobilotokba, hogy ha baj van, azonnal szólni tudjatok.*Kérlek Titeket, hogy lehetőség szerint továbbítsátok azoknak akik nem tagjai a levlistának, különös tekintettel az egyedül élő idős emberekre.
Üdvözlettel, …
***
A levél szívélyes, tárgyszerűen segítőkész. Nincs benne indulat, felesleges szó, ijesztgetés. Egyszerűen rutinszerűen figyelmeztet arra, hogyha nem vigyázok, bekövetkezhet az, aminek nem örülnék, ha bekövetkezik, figyelmeztet arra, hogy  bekövetkezett az, aminek nem örülök, hogy bekövetkezett. Így hát egyszerre segít és elkeserít. Az elkövetkező napokban fokozottan fogunk figyelni. Ez van.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr241879907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.03.30. 09:11:01

Basszus, ezt a "Fújj! Ember! " c. förmedvényt meg kik írták? Még jó, hogy nem osztogatnak hozzá furkosbotot és sörétes puskát! Undorító! Vajon mit tesznek majd az efféle levélírók, ha már semmi más megélhetési lehetőségük nem lesz, mint mások levetett és kidobott cuccai között turkálva építgetni a saját lomvilágukat? Csak azt nem tudom, hogy önmaguktól miért nem félnek, önmaguktól vajon miért nem akarják megóvni a világot? Mert ahogy azt láthatjuk, nem minden lom silányság, és nem minden silányság kerül ki a járdaszélre, a kapu elé.::(((

Luczifer 2010.03.30. 09:45:56

Sto gyéláty? Mert, hogy a dolog egy picit bonyolultabb. A guberálók nem csak guberálnak, de vannak, akik be is surrannak és lopnak is. Napi tapasztalat. Átverik azt, aki elbambul, viszik azt is, ami még kellett volna. Napi tapasztalat. A szegénység nem tesz tisztességessé. Igaz a gazdagság se. A levélíró azt mondja, úgy lomtalanítsunk, hogy ne szoktassuk ide a tisztességtelen szegényeket, ne adjunk alkalmat a lopásra. Csak azt engedjük elvinni, ami számunkra lom. Azt mondja a lomtalanítás kockázat. Mit írhatott volna mást a helyi rend helyi őre? Nincs ráhatása a társadalmi struktúra alakítására. Az ő feladata a következmények kezelése. Csak arra figyelmeztetheti a polgárt, hogyan kerülheti el, hogy ne ő finanszírozza mások hanyagságát. Akik hagyták, hogy ez bekövetkezzen.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.03.30. 10:25:35

Pontosan azért, mert bonyolultabb, nem lehet arra redukálni, hogy ilyen módon egymás ellen riogassunk embereket. Aki nem látja és nem érzi e mögött a fogalmazvány mögött megbújó, a lomtalanításokból élőkkel szembeni előítéletességet, annak persze ezt hiába is fejtegetnénk. Mert ez bizony riogatás! Ha nincs lomtalanítás, a kapuk jó része akkor is zárva van. A kukákat is csak a kijelölt napok, kijelölt időszakában tolják ki a házak elé, a kertjébe se enged be az ember mindenkit.... ésatöbbi! Mi a fene változik azokkal szemben, akik a lomok körül sertepertélnek? Na, mi??? Megmondom, az előítélet. És ami a legundorítóbb ebben, hogy mindezt még ilyen sunyin és alattomosan, jó szándékot mímelve teszik. Az persze mindenkinek a saját nyomorát jelzi, ha már annyira érzéketlenné vált, hogy mindezekre már se füle, se szeme, se szíve! Az agyakról nem is beszélve! ::(((

Luczifer 2010.03.30. 10:47:43

Sto gyéláty? A helyi rend, helyi őre szerint, ha építkezések vannak, ha lomtalanítás, stb. van a községben, megnőnek a lopások száma. Azt mondja ez a tapasztalat és erre reagálni kell. Akitől lopnak, van úgy, hogy az utolsó garasát lopják el. Mit tegyen, mit javasoljak, mit tegyen a helyi rend helyi őre? A következmények világában. Az okok felett nincs hatalma.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.03.30. 14:34:36

Что делать? Разве не это!!!

Kihasználni, kijátszani a kommunikatíve kihasználható helyzeteket a félelemnek, az egymástól való félelem növelésére. Ha lopásról van szól, akkor kérem ebben az országban permanens lomtalanítás van, csak attól függ, ki, mit, mikor és hol nevez "lom"nak, illetve "lomtalanításnak!"! És én nagy ívben teszek kérem, az olyan helyi rend őrének a szavára, aki efféle irományok közreadását generálja. De előzőleg már leírtam, megkérdeztem, hogy miért éppen a lomatalnításkor kell kéne jobban félnünk, avagy vigyáznunk? Miért éppen akkor? És kiktől?

Что делать? Необходимо думать!!!

Luczifer 2010.03.30. 15:35:25

Nyilván elkerülte a figyelmedet, hogy a helyi rend helyi őrének van egy kimutatása, amelyből az derül ki, hogy akkor szaporodnak fel a lopások, amikor építkezések, lomtalanítások stb. vannak. A kimutatás jó. A helyi rend őrének az van a munkaköri leírásában, hogy tegyen a bűn megelőzéséért. Szól a szerencsétlen, hogy olyan esemény közelít, ami szorosan korrelál a lopásokkal. Ő egész nap az utcán lesz. Éjjel is. Mit kellene tennie? Gondolkodjon! Min? Hogy mások milyen méltatlan helyzetbe hozták a tolvajjá lett szerencsétleneket, az áldozattá lett szerencsétleneket és őt magát, aki szintén nem egy kifejezett mázlista? Mire jöhet rá? Mit mondjon holnap reggel? Ami elnyeri az őt cserbenhagyók tetszését? Én mit mondjak neki? Sto gyéláty? Mi itt állunk, mint szamár a hegyen.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.03.30. 19:15:33

Semmi sem kerülte el a figyelmemet. Legfőképpen az nem, hogy egy ilyen levére semmiféle kimutatás illetve egyéb körülmény nem szolgálhat mentségül.

Luczifer 2010.03.30. 19:37:02

Ha semmi sem akkor nyilván az sem, hogy holnap valamit tenni kell. Sto gyéláty? Én nem engedhetem meg magamnak, hogy a zsinórban jelzett, általad szemet-lelket gyönyörködtető módon, figyelmen kívül hagyott tényeken, feladatokon és hát a szenvedő embereken egy laza ítélettel átlépjek. Attól tudniillik nem lesz boldogabb a kis világ. Az én kis világom. Szóval mit kell / lehet tenni, hogy holnap jobb legyen a világ? Ez a megkerülhetetlen feladat.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.03.31. 10:16:46

Már megint másról beszélsz. Vagy azért mert nem érted, mit is írtam, vagy nem akarod érteni. Ha rosszat és rosszul teszel, abból meg én, illetve a hasonlóan gondolkodó nem kérnek. Ma már egyre többen élnek a szenvedő emberek "megsegítéséből", de óvatosan, úgy, hogy a "feladatok" kitartsanak, mert ugye holnap is kell élni, méghozzá úgy, hogy elhitessék magukkal és a fél (!) világgal, hogy ők aztán segítenek, ők aztán tesznek valamit. Igen, a saját érdekükben átlépnek a "hogyan"-on. Aki uszít., aki félelmet és előítéletet generál, aki lassan már a bölcsők mellé is "polgárőrséget" akar állítani, az álságosan, az hazug és kártékony. módon cselekszik.

"A polgárőrség fokozott szolgálattal készül a lomtalanításra. "

Aki ebből nem ért, azzal később már bármit meg lehet tenni.
A lomtalanításra készüljön a FŐKEFE, A Köztisztasági Hivatal, a Közterületfenntartó Vállalat. stb.

A közrend fenntartására pedig készüljön a rendőrség. Azon túl pedig a lakóközösségeknek kell/kéne felelniük a saját környezetük állapotáért. Ha lomtalanításról, ha különböző ünnepekről van szó. És hangsúlyozottan nem emberek ellen, hanem az emberekért, és az jóval több mint sajnálatos tény, hogy azt, hogy ebbe a lomtalanításból élők is beletartoznak, azt ennyit kell magyarázni.

teevee 2010.04.03. 11:38:09

Malvina, nagy kedvencem vagy, mint az abszolút elvakult doktriner megtestesülése. Mindig jól szórakozom, amikor olvaslak.
Köszönöm, és csak így tovább!
süti beállítások módosítása