egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Fények és árnyak

2010.01.14. 08:40 | Luczifer | 19 komment

Kövér Lajos – majd egy helyesbítés – László a falunkba látogat. Igen, ő. 
 
 
 
 
 
 
 
A vendéget kora este a helyiség reprezentatív vendéglőjébe várta a község aktív polgár polgárainak népes csoportja. És én. Ő pontosan érkezett, majd ezt követően jó két és fél órát beszélt. Ez meglepett. Mesélt a hőskorról, a korábbi választásokról, mikor mit hibáztak, miben voltak jók, stb. Ez érdekes volt. A Kádár rezsimet szidta, az MSZP-t dettó. „Ezek” voltak. Meg korrupt tolvajok. Esetleg gyilkosok. Ez nem volt érdekes. A Bajnait először békén hagyta ha nincs közönség, tán még meg is dicséri – aztán észbe kapott és megemlítette, hogy miatta meg öngyilkosok lettek. Ez egy kicsit volt érdekes. Egyébként meg rendet akart. Meg államot. Jól működő államot. S benne gyorsan mozgó alakulatot, ami rendet csinál. A település fejlesztések szegregáció ellenes vizsgálatain egy kicsit gúnyolódott, ezt tekinthetjük alig burkolt cigányozásnak, amit helyeslő derültség kísért. Zsidózás nem volt. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a független bíróság előtt kell majd felelniük azoknak, akiket elszámoltatnak. A mentelmi jogot nem akarta megszüntetni, pedig szorgalmazták. Egyébként ehhez az egész elszámoltatáshoz nem fűlött a foga. Szerette volna viszont rábeszélni az embereket, hogy mozduljanak. Tegyék a dolgukat, meg amire vágynak. Ezzel nem volt nagy sikere. A gazdaságról nem igen ejtett szót, ha azt nem, hogy a válság szerinte a közgazdászok miatt van. A bejelentést megvető gúnyos nevetés követte. Ő jogász. A jogásznak lenni; magyarnak lenni. Ezt nem mondta, ezt én mondtam volna, ha mertem volna és ha nem most jutott volna az eszembe.
Összességében az est témáiban, a kijelentésekben sok érdekesség, újdonság nem volt. Mélymagyar Bayer Zsolt nélkül. Az viszont élményszámba ment, ahogy az ember megfigyelhette, hogy a vezető és vezetettek, hogyan válnak egymás túszaivá, szolgáivá. Mindenki kereste a másik kegyét, de ez a kegykeresés egy szigorú protokoll szerint zajlott, aminek mindenki meg akart felelni. A protokollon kívül nincs élet! És ezzel minden újítástól, alkotástól, szabadsággyakorlástól, örömforrástól, megfosztották egymást, s önmagukat. De ez nem okozott csalódást, mert ők nem ezért voltak itt, nem újítani, alkotni, és most örülni akartak, hanem a messiást várták. Együtt. Annak örültek, hogy várhatnak. Majd, ha Ő eljön akkor Ő újít, alkot és igazságot tesz és mindenki örülhet. Az Igazak örülhetnek. Úgy láttam volt, aki attól tartott, hogy nehogy rá bökjön az Isten. Senkinek se könnyű.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr431671232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 10:51:05

Mondanám, hogy egyre többeknek kezd fontosabbá válni a káosz és a rend közötti különbség, mintsem a demokrácia és a diktatúra közötti.De nem mondom, mert, az "sokaknak" lilájuk sincs róla, hogy a diktatúrák határait mindig a gazdaság jelöli ki. Tessenek csak figyelni!

Luczifer 2010.01.14. 12:43:39

A rend szó eladható. De a rend megteremtésére nem látok hihető receptet. Például azért, mert a gazdaság terén max odáig jutnak, hogy jól kell csinálni, meg hülyék a közgazdászok. Ami mögött semmi csak az utálkozás.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 13:37:17

@Luczifer:
Nem akarok Trendo felségterületére nyomulni, de ha jól tudom minden levesreceptet megelőzött valamikor maga, a leves elkészítése, a hozzátartozó összes kísérletezésssel együtt. Aztán az eredmény az, ami lejegyzésre került. Kvázi a receptek önmagukban bizony édeskevesek, a kísérletezés soha nem spórolható meg, avagy ki belőlük.Márcsak azon oknál fogva is, hogy mind a lejegyzőik, mind pedig a leveszabálók ( az ő összes körülményeikkel együtt) folyamatosan változnak. És ezt kérem, a rendleves esetében is mindig szem előtt kell/kéne tartani!

Ami meg a közgazdászokat illeti, egyáltalán nem mind hülye. Igen sok okos is van közöttük. Csak hát a bátorság és gyávaság tekintetében úgy látszik ez sem játszik!::)))))

jonka 2010.01.14. 13:43:24

Jó a fotó! Honnan van?
Tegnap találtam egy weboldalt, ott hasonlóan nagyon szépeket látni

www.belaberta.com

radirmester 2010.01.14. 15:06:01

Cigánykérdés

Rasszista vagyok mert mióta felnőttem csak azt látom hagy a cigányok:

- iskolakerülők,
- büdösek,
- megfélelmlítő a viselkedésük
- a társadalom alapvető eggyüttélési normáit semmibe veszik
- lopnak, csalnak, gyilkolnak
- ha kimondom mert LÁTTAM cigány tette, ordítva ugat vissza: Biztos mert én cigány vagyok!!
- 10 esetből 9-szer miattuk keveredik az ember bajba
- igénytelenek,
- segélyből élnek a mi adóforintjainkból,
- nem dolgoznak,
- játéktermekben lógnak,
- a segélyt cigire italra költik.

és még sorolhatnám. Kédem én: Meddig tűröd te ISTENBARMA magyar?? Pártoktól várod a megoldást?Ugyan már!
NEKED kell tenned ellene,nem meghunyászkodni, arcot elfordítani NEM szabad!
Te vagy itthon!Ha az ilyen bevándorló söpredék terrorizálja magyar honfitársad,gyermeked az iskolában,ODA KELL CSAPNI!
Sokan nem teszik,mert félnek .De mitől? Ezektől a mocskos élősködő férgektől?
Gondolkodjon el ezen mindenki.

Luczifer 2010.01.14. 15:15:02

@malvina: Én a receptek iránt több bizalommal vagyok. Nem a nulladik órában vagyunk, vannak már tapasztalatok. Ezek hasznosíthatóak. Persze, aki hülye, vagy nem akar főzni, annak tök mindegy, hogy ki mit mond. De a tapasztalatok = receptek használhatóak. Én itt a testes ember c bejegyzésnél céloztam erre. A válságból való kilábalás pedig, ha tetszik lebonthatóak tréningfeladatokra. Ráadásul olyanokra, amelyeknek nincs identitásuk, tehát akármelyik oldal megtehetné. Másképp ugyanez, a nép képezhető.
@jonka: A kép véletlen találat www.digicamfotos.de/index3.htm?http://www.digicamfotos.de/4images/details.php?image_id=143252

Luczifer 2010.01.14. 15:20:47

Miből gondolja ez a derék radír, hogy ha elgondolkodom az neki jó? Egy kicsit is. :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 15:49:45

@Luczifer:
Ebben igazad van, csakhogy a recept önmagában akkor sem elég! Ez biztos! :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 15:54:11

@Luczifer:
::))) Az egy dolog. De itt kérem a pszichiáternek kell/kéne elgondolkodnia. Most eszembejut, hogy mekkora mázlija van ennek a gumidarabnak, hogy egy halovány kis lux sincs az ő setétsége közelében! Jól gondolom, Lucifer? ::))))

Luczifer 2010.01.14. 16:10:26

O, persze! Szakács az kell, egy fegyelmezett, receptet olvasni tudó, kreatív ember. Ebből egyedül az ember az, ami elhagyható. :) Ezen a palin semmi sem segít. Idejött a Kövérre, aztán huss, soha többé nem látjuk. Nincs az a Lux, ami / aki utolérné. Legfeljebb, ha leírjuk Orbán Viktor. Arra visszafele hussolna!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 16:38:21

@Luczifer:
::))) Tényleg, mondasz valamit! Nyilván a Kövérre repült rá! Nem is értettem, mit keres erre egy setét troll, hiszen eddig nemigen találtak még ide.

Luczifer 2010.01.14. 16:47:13

@malvina: Hogy találtak volna ide? Tegnap hallgattam a rádióban, (Kossuth) hogy csak jobboldali blogok vannak. A többi nincs. Nem vackok, hanem nincs. A nincsbe meg nem lehet betalálni. :)

ZinczyKa 2010.01.14. 17:01:44

@Luczifer: Még jó, hogy nem hallgatok rádiót. ::))
Azért csodálatos ez a világ, hogy szinte mindenkinek megadatik az írás képessége. Csúcs!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 18:16:03

@Luczifer:
Az szerintem csak a politikai blogokra vonatkozott. De hát Trendo jól látja, illetve hallja! A színpadon a balfenék bizony nagyon hallgat. Csak azt nem tudom még eldönteni, hogy ez a néma bal most akkor a rendezői balt jelenti-e, vagy a másikat:::)))

Luczifer 2010.01.14. 18:29:08

A blogvilágban egyre kevésbé van / lesz jobb és bal. Az a baloldal, amire te gondolsz, hogy hallgat, annak az a legtöbb, amit tehet saját magáért, hogy hallgat. Mert máskülönben kiderül, hogy unalmas, hogy unják.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.14. 19:19:43

@Luczifer:
Nekem egyébként is az a meggyőződésem, hogy ebben az oldaliságos mizériában nálunk egyiknek sincs semmi mondanivalója. Illetve, ha van, hát ugyanaz: ide nekem az oroszlánt is! Aztán csak csodálkoznak, hogy közben a kígyó meg sunyiban mászik le a fáról. ::(((

jonka 2010.01.15. 07:46:17

Köszönöm a választ!

marvingalaxisa · http://marvingalaxisa.blogspot.com 2010.01.15. 12:08:31

Csak most jutottam el ide.

Nagyon jó!

Az írás. A jelenség annál kevésbé. Szinte már hungarikum.

Gombóc Artúrné · http://kultturaim.blogspot.com/ 2010.01.16. 15:01:12

Én a tévében sem bírok ki 1 percet Kövér társaságában, te meg élőben...
Remek idegrendszered van, irigyellek.
süti beállítások módosítása