egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Kéne egy szó, egy fél

2009.11.22. 15:40 | Luczifer | 17 komment

A profi boksz a bunyóra vágyó fizetőképes csőcselék mulattatására szakosodott szórakoztató ipar része. Nem vitatom, hogy a teljesítmények sportteljesítmények is, de annyira alárendelten a nyers pénzszerzésnek, hogy az már szinte érdektelenné válik. Az eladható balhét keresik, nem a legjobbat. De mégsem úgy gagyi az egész, ahogy van.
 
 
Minden kiérdemelt negatív jelző ellenére döbbenetes értékeket (= kiváló és rendkívül szimpatikus embereket) sorakoztat fel. Az értékek között az egyik legnagyobb; Fritz Sdunek. Erdei Zsolt – hasonlóan nagy érték – neki köszönheti újabb világbajnoki címét. Elmondta, hogyha ő nem mondja, amit mondott az ötödik / hatodik menet után feladta volna. De Fritz mondta és Madár nem adta fel. Egy másik interjúból tudjuk, hogy Amerikában élete egyik legnagyobb próbatétele előtt Vitali Klicskó – nagy érték – odaszólt a gondjaiba merülő mesternek "Fritz miről gondolkodsz? Nagyszerűen dolgozunk. Mi baj történhet?” És győztek. Nem megverték az ellenfelet, hanem győztek. Ezeknek az embereknek a fizikai, szakmai képzettsége, az állóképességük lenyűgöző, mentális felkészültségük párját ritkítja, és ahogy félszavakkal segítik egymást, az már maga a csoda. Hogy győzzenek. Fritz Sdunek súlyos beteg. „Intenzív” pihenésre parancsolták orvosai. 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr461543910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.22. 16:23:24

Ha pénzért, ha pusztán saját dicsőségért ütik - verik össze egymást, számomra ez olyan alantas, hogy szavakat sem találok rá. Pontos a kifejezés: ez a csőcselék szórakozása! Valószínűleg nem is érdemelnek jobbat!

Luczifer 2009.11.22. 16:34:09

Ez az! Ezen vacakoltam! Tényleg nem érdemelnek semmi jót, de kapnak! Sdunek, Erdei, Klicskó, remek emberek, remek teljesítménnyel.

Luczifer 2009.11.23. 09:17:56

Hát akkor folytatom. Vacak igények kielégítése mentén nagy teljesítmények születnek. Olyan modell értékű teljesítmények, amelyek mintát adnak az élet egyéb területein tevékenykedőknek.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.23. 10:57:34

@Luczifer:

A számomra egymás püfölés nem lehet sport, mert nemlehet "teljesítmény" sem! Ez kérem kifejezetten barbár baromság! Hiába becézgetik "sport"-nak! És ebben a barbár nézőközönség és az ököljanik között semmi különbség nincsen! Szégyen, hogy a harmadik évezredben még mindig "sportként" próbálják tálalni egymás összeverését. Tessenek utánanézni, hogy miféle súlyos következményei vannak az egésznek! Már ha a nemjóérzésűeket a felpüffedésig ütött, szétrepedt szemöldökök, szájszélek, arcok , na meg a szellemi fogyatékosságig elvezető fejütések nem borzasztja még eléggé! :((((

Luczifer 2009.11.23. 11:33:55

Én azért folytatom. Van olyan, hogy sportpszichológia. Ennek az a lényege, hogy bizonyos szabályok mentén kiváló teljesítmények elérését biztosítsuk. Amit itt kitaláltak annak nem kis része átment például az üzleti életbe. Kiváló teljesítményeket hozó modellek születtek és a modellek kiváló teljesítményeket eredményezetek az élet más területein is. Most felejtsük el egy pillanatra a püffölést. Ha ezt megtettük, akkor van egy cselekvéssor, aminek kivitelezésében kiváló szakemberek vesznek részt. És kiváló teljesítmények születnek, amelyek olyan modell értékű programok, amelyek másutt is reménnyel alkalmazhatók. Megtörtént egy a finnyás igényeimmel ütköző igény kielégítése és ennek melléktermékeként kaptunk egy használható modellt. A profi boksz szignifikánsan más, mint az amatőr. Legalábbis azt hiszem. Mi viszont ettől a másiktól tanulhatunk. Sdunek, Klicskó, Madár nem csak a szorítóban, az edzőteremben oktathat.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.23. 11:48:37

A profi és az amatőr püfölés között az egymást püfölés tényének tekintetében semmi különbség nincsen! Tessék megnézni a profipofákat egy-egy menet előtt-közben-után! Az efféle barbárságok, akárcsak a pankrációk, mindig valamilyen érdemi, értelmes és hasznos cselekvéshiánynak a rémes tünetei. tessék csak összevetni ezt a kulturálatlan egymást püfölést azokkal a küzdősportokkal, ahol a teljesítmény az, hogy azon a ponton megálljt parancsolnak maguknak, ahol és ahonnan a másikat bármiféle ütés, sérülés érné érhetné. És akármilyen magyarázatokkal próbálkoznak, sportpszichológiaival, vagy egyéb mással, ezt nem lehet kimagyarázni. Én ki merem mondani, jóérzésű ember nem lel, nem lelhet semmféle élvezetet annak bámulásában, hogy emberek dagadtra, véresre, hülyére püfölik egymás fejét. Az ilyen emberek tulajdonképpen beteg emberek. Azok is akik ezt igénylik, és azok is, akik kielégítik ez efféle igényeket.

Luczifer 2009.11.23. 12:16:17

Én látok különbségeket, meg ezt az egészet másként látom, de ez nem érdekes. Abban egyetértek, hogy a profi boksz nem túl magasrendű szükségleteket elégít ki. Én egyenesen lecsőcselékeztem a nagyérdeműt. De miközben ezt a csőcseléket kiszolgálják, fantasztikus teljesítmények születnek. Ha tetszik, a magot a szél elviszi a trágyába és ott bámulatos virág nő. Szóval a létbeágyazott tudat – egyébként nekem tetsző – gondolatát, mintha ez cáfolná.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.23. 13:57:36

Te a módszerről, a technikáról, a menedzselésről beszélsz. Én úgy gondolom, hogy attól soha nem tekinthetünk el, hogy minek az érdekében történik meg, mi az, ami általa megvalósul. Ilyen alapon - egy kis túlzással élve - a professzionálisan kitalált, megálmodott és végül kivitelezett halálgyárak működtetési , menedzselési technikáit is dicsőíthetnénk, hiszen ily' módon elvonatkoztatva azokat a tényleges tárgyuktól - embertömegek iparszerű elpusztításától - szintén kiemelkedő teljesítményként aposztrofálhatnánk. Ebben a tekintetben a "mit", "miért" pontosan olyan lényeges, mint a "hogyan".

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.23. 18:13:02

Erős - mondhatni, szemérmetlen - csúsztatás! A pasi már az egyetem elvégzésekor a rakétakutatással foglalkozott.Neki ez volt a szakmája. Hogy ki és mire használja a tudását, sajnos magánügy, morálisan el is ítélem érte.Még akkor is, ha e döntéséhez a szakbarbárságán keresztül jutott el, mint oly sokan mások.

Az egymást mások szórakoztatására való püfölés kérem, nem tudomány, és ahhoz, hogy azt olyan teljesítménynek nevezhesd, amilyennek nevezed, semmiféle sajátos munkamódszer nem kell, mint bármilyen más tevékenység sikerre juttatásához. (Egyébként bárcsak emberséges és értelmes dologra fordítanák ezt az energiát).
Az egymást püfölés önmagában is kimeríti mindazt, amit - egyébként nemcsak jómagam - az előzőekben ráolvastam. Mégha a háttéremberek bármilyen kiváló módszerrel viszik is eredményre a durva egymást csépelőket.

Luczifer 2009.11.23. 19:07:31

Csúsztatás? Szemérmetlen? 44-ben Londonban ezt másképp gondolták. Félre voltak tájékoztatva? Az úr pontosan tudta, hogy ártatlan, védtelen emberek tömeggyilkosainak közvetlen szolgálója. Ez volt a szakmája? Mengele meg antropológiát és orvostudományt tanult. Csak azokért felelt volna, akiket a saját kezével végzett ki? De nem ez az érdekes. Az, az érdekes, amit mondasz a püfföléshez „semmiféle sajátos munkamódszer nem kell, mint bármilyen más tevékenység sikerre juttatásához”. Ez adja az itteni sikeres módszerek kompatibilitását. Ezért lehet tőlük tanulni. Az urak egyébként nem tömeggyilkosok. Primitív igényekre játszó népszórakoztatók, de nem gyilkosok.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2009.11.23. 20:41:21

A bokszot nem szeretem, és az ökölvívásért sem rajongok!
Szombaton este Madár miatt mégis fenn maradtam és úgy drukkoltam neki, hogy soha így még senkinek a kötelek bajnokai közül.
Azért, mert Madárral nem a sikeres szakembernek kijáró módon bánnak a klubjában. (Magyarán több hasznot remélnek egy kevésbé jó szakembertől.) És azért, hogy Madár egyáltalán jónevű szakember maradhasson - erőn felülit kellett vállalnia. Ezért járt a drukk!
Lám, a piacon nem az számít, ki mit tud, ki a jobb - hanem az: a teljesítménye mennyire értékesíthető!
Ilyen szempontból Madár egy piacidegen manus - bukásra van ítélve. Ezért járt a drukk.
Ha úgy tetszik - én vevő voltam most a piacellenesnek tetsző (gerillamarketinges) marketing-fogásra.
Hajrá Madár!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.23. 22:14:00

Te most miről beszélsz? Már megint másfelé próbálsz araszolni, csúsztatnii! Pont arról írtam, hogy az ökölegymástpofánpüfölést (akárminek is nevezik ) és a robotrepülő-,rakétatervezést nem lehet összevetni. Az egyik már önmagában egy bornírt és barbár dolog, a másik viszont legfeljebb alkalmazásában lehet az! És ha ez nem érthető, akkor talán pihenni kék egy picinyt! De már az is megtenné, ha több odafigyeléssel tisztelnéd meg a kommenteket.::)))

Ja, és a csőcselék az drukkolásban mindig izmos volt, van és lesz, méghozzá tárgyfüggetlenül, csak a balhé kedvéért. Evvan! ::(((

trendo 2009.11.29. 16:08:35

Az én dilemmám az, hogy az evolúció által belénk kódolt agresszivitást valóban jól kanalizálja-e a harcos, test test elleni küzdősport, mint ahogy olvasom sok helyen. Vagy pont az ilyen tipusú küzdelmek és ezeknek a média általi piedesztálra emelése segítik ezeknek az ösztönöknek a további fennmaradását és megerősödését?

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.29. 21:08:37

Viselkedés-gének nincsenek. Az evolúció alaposabb megismerésén keresztül pedig egyre többet tudhatunk meg az emberi kooperáciió, összetartás vagy éppen az agresszió sajátosan fajspecifikus, emberi kontrolljának természetéről, arról, ami az embert a legszelídebb, a viselkedését kultúrájával szabályozó emlőssé teszi.
::)))

trendo 2009.12.02. 22:54:59

Malvina! Darwin elméletének fájára most tették rá a fűrészt megint. :) Evolúció-elmélet helyett most a tudatos tervezés (magyarán Isteni teremtés) a trendi megint. Csak most (még) nem inkvizícióval, hanem "tudományos" apparátussal.
Nemsokára tehár újból: Boksz!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.03. 11:23:18

@trendo:
Az már rég be van bírva lenni darálva! Már, ha egyre gondolunk, a kreacionizmusra. Én éppen úgy látom, hogy az evolúcióelmélet újra reneszánszát éli, és végre egyre többen nem fejlődésalapú, lineáris folyamatként tekintenek az egészre.
Ja, és hát a szimbolikus boksz jelenségével semmi bajom! Sőt! Ha azt értelemmel művelik, kifejezetten kedvelem, karbantartja az agyat! ::))))))
süti beállítások módosítása