egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Nem tudják, de teszik

2009.10.28. 08:46 | Luczifer | 8 komment

említette a maga idejében Hegel.

 

 

 

Ha ez akkor igaz lehetett, lehet hogy mi most már az antitézis korát éljük, tudjuk, de nem tesszük. Nincs ember – a döntéshozók között sincs – aki ne tudná, hogy a korrupció, mint egy rákos sejt kivégzi az élete forrását, esetünkben a társadalmat és ezzel saját pusztulását okozza. Mégse történik ellene semmi. A vicc, hogy tudunk az ellenszerekről, ismerjük azokat az immunanyagokat, érdekeltségi mechanizmusokat, amelyek védenének ellene. Amit tenni kéne az a döntéshozók számára is világos, érthető, a dolgok adottak, a mozgósításuk nem megoldhatatalan. Ja, és ki ne hagyjuk, ráadásul úgy lehetne mindezen túllépni, hogy közben mindenki jól kereshetne. Csak épp beledögleni nem kellene senkinek se. A harc - milyen szép szó ide - mégis elnapolódik. Ennek oka nem intellektuális hiányosságokban keresendő, hanem a beteges, üres "individualizmusban", a kooperáció, a közösség, a normakövetés elutasításában. Az ezekbe vetett hit hiányával. Mert ez a hit nincs, sőt szerintünk ezek a dolgok nem is léteznek. Leszámítva, ha a túléléshez szolgálhatnak álcát, ha ezekre hívatkozva lehet előnyökhöz jutni. Akkor igen, addig igen. Élünk tehát, mint a rákos sejtek, mint a maffia, kiraboljuk a lehetőségeinket. Helyesbítek. Élősködünk, mint a rákos sejtek, mint a maffia, kinyírjuk egymást s magunkat. Minőségünket természetesen letagadjuk, de tesszük.    

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr871480681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.10.28. 15:15:09

Erről a "nem tudják, de teszik" illetve, "tudják, de nem teszik" felvetésről az elmélet-gyakorlat viták jutnak eszembe. És persze az az álláspont, amit én is vallok, hogy a kettő egymás nélkül egyszerűen nem létezik. Mert hogy minden elmélet valamilyen megnyilvánulási formát hordoz, és minden gyakorlat valamiféle elmélet mentén valósul meg, jön létre, így magában hordja a saját elméletét.
Ebből következően mondom, hogy aki teszi, az úgy tudja, hogy úgy kell, lehet,érdemes, stb., stb.,stb. Aki meg nem teszi, az végeredményben nem tud semmit! ::)))

ZinczyKa 2009.10.28. 15:19:51

Az individualizmus önmagában nem rossz. A normakövetés sem hordozza önmagában a jóságot. A kettőt egyszerre kellene gyakorolni.
A korrupció felszámolása pedig az ismeretek ellenére is borzalmasan nehéz. Sajnos.

Luczifer 2009.10.29. 07:58:51

Igen, igen, de akkor hogy van az, hogy mindenki Krisztust kiáltott és Barabás neve zúgott? Hogy volt az, hogy mindenki tudta, hogy mit tud, mit szeretne, de mást tett, hogy vágyai ellen cselekedett? E mögött nincs ott a magára hagyott kiüresített individuum? Aki egyed, de semmi köze az egyéniséghez, magányában reszket és beáll az ordítozók közé? Nem kooperál, mert nincsenek eszközei, hanem igyekszik szinkronba kerülni, eltűnni a tömegben, hogy megússza, amit éppen meg kell.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.10.29. 11:11:26

Azzal szerintem az van, hogy egyrészt az individualizmust és normakövetést, vagy közösséget nem lehet különválasztani egymástól. Ugyanis normakövetés az mindig van! A norma, az nem értékkategória. Egy norma nem attól ilyen vagy olyan mert norma. És ha nem lenne normakövetés, akkor az ember képtelen lenne létezni. Egyedül ugyanis nem megy. Az pedig, hogyan megy az megint egy másik kérdés. Azért számos társadalomban jól-rosszabbul, de működnek, mennek a dolgok. Mi nagy valószínűség szerin a rosszabbul működök között vagyunk. Tesszük, ahogy tudjuk, ahogy képesek vagyunk rá. És ebben az értelemben is mi döntünk a sorsunk felett. Akkor is ha felszívódik a világtérképről ez a kis plecsni, és akkor is, ha nem, mert esetleg sikerül felvenni a fonalat, sikerül alkalmazkodni. De még akkor is ott a nagy kérdés, hogy az egész merrefelé halad. Kvázi az sem nyújt, nyújthat semmiféle garanciát a megmaradásra. A tömegesedésnek megvannak a maga jellemzői. Ezen nem sok csodálkozni való van. Erről tudni kell, és kalkulálni vele. Ennyit tehetünk. Mert a Dahrendorf-féle személyiség halála vízió valós és létező fenyegtettségünk, ezt én is így látom. De addíg, amig önmagunk lehetünk és vagyunk - akármennyien is -, addig bizony van mit tennünk, és ez bizony lehetőség, még akkor is, ha olykor igencsak soványkának mutatja magát. ::))

Luczifer 2009.10.29. 11:32:23

Különválasztás nem is történt. Együtt jártak a dolgok. Volt beteges üres, individualizmus, volt normahiány, volt közösséghiány. Együtt járó hiányok voltak, aminek a következtében össze-vissza történnek a dolgok, ahol a – nem kooperáló, nem normakövető – rákos sejtek élik a világukat. Az egészséges, a normakövető, a kooperáló világban is vannak ilyenek, de ott a peremre szorulnak. Sok minden lehet norma, de a normahiány nem hiszem.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.10.29. 15:01:19

A különválasztást arra értettem, hogy "a kettő együtt kellene gyakorolni". Nincs kettő., én erre utaltam. Egyébként pedig szerintem a normanemkövetés is lehet norma. De ez már játék a szavakkal(ettől persze van benne valami), mert ugye az anarchiában maga a normahiány a norma.::))))

Továbbá az egyéni és a kollektív ostobaság soha nem függetlenek egymástól. Cs.Gy. írja, hogy "A butaság ott kezdődik, ahol az identitás határait túl szűkre szabják..."

Luczifer 2009.10.29. 18:12:24

Ha a normahiány = norma, akkor a nincs vacsorától nyilván jól lehet lakni.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.10.29. 19:32:01

@Luczifer:

A normahiány, a norma hiányát , a normanélküliséget jelenti. Másként mondva anómiát, a szabályozatlanság normáját A normanélküliség normává tételére bizony számtalan példát láthatunk .::))) Bár azért azt sem árt elfelejteni, hogy emberi társadalom nem létezik, nem létezhet normarendszer nélkül. A norma normatív értelemben ugyan irányadó, szabályt adó, szabályozó, mértékül szolgáló , de ez így önmagában semmiféle értékítéletet nem hordoz. Például nálunk normává vált a norma nem-követés.

Ami pedog a vacsoráz illeti, a nincs nem egyenlő a nem-létezikkel! Kvázi attól, hogy nincs vacsorám, attól még nem kell feltétlenül éhendöglenem, csak el kell kezdenem felkutatni a valahol, valakinél, stb. létező vacsorát! Látod, Lucifer, az is egy norma, hogy sokan inkább éhendöglenek, de ai is lehetne norma, hogy nekiinduljanak a vacsorakeresésnek! ::)))))
süti beállítások módosítása