egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Apagyilkosok

2009.07.04. 11:18 | Luczifer | 34 komment

Mottó: Minden sikeres férfi mögött van egy nő.

 

 

Újsághír: „ A bíróság tegnap olyan ítéletet hozott, amellyel elismeri: az apagyilkos lány csak részben bűnös. A jogerős ítélet szerint B. Edina két év börtönbüntetést kap három évre felfüggesztve. (…) Apa részegen jött haza. Anya megpróbálta csillapítani, masszírozta, bekente a derekát, de ő csak őrjöngött és ivott tovább. Éjfél körül nekem esett, és ütött. Anyu közénk állt, akkor őt vágta tarkón. Féltem, megöli. Nem tudom hogyan került kezembe a kés, úgy éreztem az életünket kell megvédenem – idézi fel a borzalmat Edina.”  A beszámoló hosszabb, de a lényeg, hogy húsz év megaláztatás, zaklatás, és erőszak végére Edina a fent leírt módon pontot tett. Hirtelen felindulásból, beszűkült tudatállapotban. A T. Bíróság és a T. Társadalom megelégedésére. Gondolom, mert senkinek, semmivel, semmi gondja. Mint S. Kitty esetében.

Az áldozatokért sok könny nem ejthető, saját maguk áldozatai. Létrehozták a feltételeket és azt a gyilkost, aki bennük, mint lehetőség mindig is ott lakozott. Csak nem aktivizálódott. Ők is öltek volna, csak gyávának bizonyultak, vagy a kellő alkalom hiányzott. Egyik se mentőkörülmény. A lányok viszont nem tettek mást, mint bátran kiteljesítették apjuk késztetéseit, vágyait, apjuk gyilkos hajlamait; öltek. Nem ábrándoztak, nem fenyegetőztek, hanem öltek. Ha tetszik parancsra. (Ebből bajom lesz) A hogyant és a miértet igazán nem tudjuk. Amit tudunk az, az, amit a Frankenstein történeten felnőtt világ igényeit kielégítendő elmondanak, elmondatnak velük. „Én jót akartam, és jó voltam. A nyomorúság faragott belőlem démont. Tégy boldoggá, s megint erényes leszek.” Ezt persze minden gonosz – akár az apa is – elmondhatja, elmondhatta volna, de ezektől a törékeny lányoktól a világ valahogy el is fogadja. Tetszik nekünk, hogy átvállaljuk a bűnüket. A fogyatékosságukat.

Nem akarok igazságot tenni. Védekezem. No, nem a családommal szemben, nem hinném, hogy ki akarnának nyírni. Bízom bennük, nem hülyék több hasznomat veszik, amíg élek. A romantikus, tunya képzelgések ellen védekeznék. A visszacsempészett, az albérletbe utalt halálbüntetés ellen. Ezek a lányok tudniillik azért kaptak enyhe ítéletet, kegyelmet, mert beláttatták, hogy egyszerűen áldozatok, mert amit tettek az jogos védelem, jogos büntetés volt.  Elhitetik velünk, hogy ez volt az egyetlen kiút. Hogy nem volt mi tenniük. Hogy ők nem veszélysek, hogy ők nem kezelendőek. És ami még rosszabb, mi kényelmesen el is hisszük, hogy ez volt az egyetlen kiút. Nincs mit tenni. A probléma megoldódott. A selejt legyártódik, a selejt kiiktatódik. Aztán van, akit ez a nagy egyszerűség zavar, vagy piacot keres magának és a borzalmak borzalmas kezelése helyébe - móresre tanítandó az agresszorokat - ilyen-olyan törvényt javasolnak. Majd az! Az helyettesíti a kést, a pisztolyt és a kisbaltát. Mintha csak a tegnap lenne a gond. Mintha a gyilkos a gyilkosságtól gyógyulna.

Ranschburg tanár úr egy kerekasztal beszélgetésen kezdte magyarázni, hogy hogyan jön létre egy ilyen helyzet, hogyan lehet ezt kezelni. Kinek mi lenne a dolga. Rövid, kristálytiszta mondatokkal érvelt. Nem használt idegen szavakat. Mindenki érthette. De nem akarta mindenki érteni. Sőt hallgatni se. Egy szőke, kissé molett hölgy egyszerűen – bocsánat, de így a pontos – leugatta. Én szájon vágtam volna a kishölgyet, de ott senki sem tette. Pedig jogos védelem lett volna. Az ostobaság, a lustaság romboló kiszolgálói ellen. Az agresszió bővített újratermelői ellen. A nyomor, a keserűség, a sivárság haszonlesői ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr561226028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.04. 13:14:51

"Minden sikeres férfi mögött van egy nő."
Vagy nincs, vagy egyszerre, vagy egymás után több is! Esetleg egy vagy több másik férfi!
Mint ahogy minden sikeres nő mögött van egy férfi.
Vagy nincs, vagy egyszerre, vagy egymás után több is! Esetleg egy vagy több másik nő!
::))

"Én szájon vágtam volna a kishölgyet, de ott senki sem tette."
Na ugye! Ha ez az eset belőled ilyesmit váltott ki (már amennyiben komolyan is gondolod), akkor el lehet képzelni, hogy mi minden mi mindet vált/válthat ki másokból. Előrebocsátom, nem kívánom egyik áldozatot sem védeni (apák és lányaik), de gyilkolni bizony nem csak baltával lehet, sőt! Ezek a lányok már régen le lettek gyilkolva, persze még balta nélkül. Ezért sem tartom a címet jónak.Mert itt kérem - ha már, akkor - minimum "Gyilkosok"-ról van szó. Arról nem is beszélve, hogy ha az elsődleges és látszatra jelentéktelen korai jelenségek mellett , mint egy ordítás, lekezelés, kizsigerelés, esti pofontenger, stb. - amelyek később ilyen helyzeteket generálnak - szó nélkül elmegyünk, akkor ne hápogjunk és főleg ne csodálkozzunk. Tehát a probléma egy cseppet sem itt kezdődik. És kérem szépen, az élet nyúkt egy olyan prioritást, ami bizony nem megkerülhető: ezek az apák a lányaik előtt születtek, ők voltak a "felnőttek", a lányok meg a gyerekeik, az ő neveltjeik. Minden generáció felelős az utánakövetkezőkért, méghozzá elsődlegesen ő a felelős!

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.04. 13:24:48

p.s.
Meg lehet nézni, hogy pl. mit tesznek a szomszédok, ha a mellettük lévő lakásban ölik egymást a családtagok! Sőt! Meg lehet nézni, hogy mit tesznek a rendősök, ha esetleg kihívják őket a fenyegetettek (ez nem nem-specifikus!!!)

Anno, úgy 15 éve a Rákóczi térnél kaptam egy akkora pofást, hogy a vakolatot is lebombáztam a hátammal az épület azon felületéről, aminek a hatalmas pofontól neki vágódtam. Ugyanis egy férfi ütötte verte (mint később kiderült) a feleségét, aki már vagy 10 perce sikítozott segítség után. Senki, egyetlenegy férfi, vagy erőteljesebb nő , vagy esetleg többen nem tettek semmit. Babmbán bámulták, akárcsak azt, ahogy Isaura szolgálóját püfölték abban az elhíresülten bugyuta és ostoba sorozatban. Hogy mit jelent ez? Hát azt, kérem, hogy nem műxik ez a társadalom nevű képződmény! Akármerre nézek, mondenhol elgyávult véglények majszolják a napi ilyen-olyan táplálékaikat és gyüjtögetik a szarságos lomjaikat, miközben közvetlenül mellettük emberek harapják át egymás torkát. Pedig előbb-utóbb ők is erre a sorsra jutnak majd, mert csodák pedig nincsenek!

Luczifer 2009.07.04. 13:55:07

A kishölgyet nem vágtam volna szájon. Az illető kishölgy egyébként - ha nem ugrik be - Morvai Krisztina volt.
A lányok fiúkat fognak szülni. Azok a lányok, akik megerősítést kaptak, hogy a gyilkosság elintézési mód. Az apák halottak, a minta él.

ZinczyKa 2009.07.04. 14:19:49

Hát és nos nem akarnék érintettségem okán (lévén mindig is szerető leánygyermek voltam és vagyok) túlzóan reagálni.
Egyrészt el kell különíteni egymástól a büntetőjogi és a társadalmi vonatkozást. A büntetőjog ismeri az enyhítő körülmény fogalmát. A társadalom pedig sokszor okkal vagy ok nélkül ment fel embereket a felelősség alól.
Szerintem a kettő nem ugyanaz. Most akkor nem akarok demagóg dumákat sorolni, pedig jó vagyok benne és nagyon sokat tudnék a bűn társadalmi megítélésének témájában.
Az esetet nem ismerem, így pláne nem tudok mit mondani se a lány mellett, se ellene.
Ui Apukám, nagyon elszabadulhattak az indulataid, ha pofán akartad vágni azt a nőt. De tőlem semmiképpen ne tarts ::))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.04. 16:18:31

"A lányok fiúkat fognak szülni."
És vajon egyedül csinálják magukkal a gyerekeket? Egyedül nevelik őket?

"Azok a lányok, akik megerősítést kaptak, hogy a gyilkosság elintézési mód. Az apák halottak, a minta él."

Senki nem adott és nem kapott megerősítést! Fel sem merül benned, hogy pont az elkövető lányok azok, akik ezt soha nem élhetik meg - mégha akarják sem- megerősítésként??? Hiszen mégiscsak az apjuk életét vették el, még akkor is, ha a saját apjuk meg őket fosztotta meg az emberi és értelmes élettől!
Ha a te logikáddal folytatnám, azt kéne mondanom, hogy és akkor az nem megerősítés azon apáknak ( ÉS ANYÁKNAK !!!!), akik szintén így viselkednek a családjukakkal, lányaikkal, fiaikkal, abban, hogy ezt bűntetlenül és végnélkül, minden következménytől mentesen lehet csinálni????

Teljesen indifferens, hogy ezt férfiak vagy nők követik - e el! Ezért totális hímsovinizmus a te megközelítésed! Miéert a lányokra hegyezed ki az egészet? Mi van az apagyilkos és nagyanyagyilkos, no meg anyagyilkos fiúkkal... stb.????

Számomra az efféle megközelítések mindig a világtól, az élettől valamiképpen megfutamodott , érdekérvényesítési képességében elsősorban is önmaga által korlátozott férfi képe rajzolódik ki. Méghozzá nem igazán szimpatikus önsajnálkozó módon.

::))

Luczifer 2009.07.04. 16:24:12

@ZinczyKa: Miért lennék begyulladva? Ezek a tragédiák a sivárság tragédiái. Körülöttem kedves emberek, szerető gyermekek, az én személyes világom – még ha vannak is hiányosságai – mégsem tekinthető kórosan sivárnak.
Ezeken a lányokon nem segít a büntetés. Kicseszésnek élnék meg, mást fel sem fognának belőle. M. K. asszonyon azonban lendített volna. Kerüljön már gátlás alá, hogy mások kínja láttán is automatikusan a maga előnyeit keresse. Tanulja már meg, hogy a világ nem azért van, hogy ő kedvére kihasználhassa.

Luczifer 2009.07.04. 17:18:58

@MALVINA: Szívesen szólok a gyilkos kollégákról is, de mit tegyünk, ha tegnap egy apagyilkos lány ügyében hoztak ítéletet. Szerencsétlent. Aminél csak az ügy előadása volt szerencsétlenebb.
A gyilkos lányokról én keveset tudok. Edináról azt a pár idézett mondatot, amit vélhetően ügyvédje tanított meg neki. Anélkül, hogy ismerném ezt a lányt, nagy összegben lefogadom, hogy ezek nem az ő szavai, nem az ő gondolatai. A dolog nem így történt. Egy a védő előkészítette, a védői felügyelet alatt tett tanúvallomásra emlékeztet az egész. A jegyzőkönyv szólal meg; kérdésre elmondom az nap este … Ez a paraván gyanúra ad okot. Mit takar? Nem a lelki fogyatékosságot? Kitty esetében pedig nincs is szükség gyanakvásra. Tudjuk, a gyilkosságot követően elment szórakozni, majd várta a kegyelmet. Amit, amikor megkapott megünnepelt. Az interneten interjú videó tanúsítja, hogy azt se tudja, hogy mit csinált. Erkölcsi értelemben. Vetít össze-vissza. Pár évvel később a kocsma előtt összetörte a barátja képét, mert az nem engedte a gyerekéhez. (A pontos okok nem tisztázottak)
Ezek a lányok okkal feltételezhető, hogy súlyosan fogyatékosok. Lelki fogyatékosok. Nem egyszerűen áldozatok. Magatartásuk nem tekinthető kisiklásnak. Elkövetők, akik számára az erőszak elfogadott dolog. A tetteik kezelése, feldolgozása nem magán ügy. Egy felfüggesztettel nincs a dolog elintézve.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.04. 17:43:37

A börtönbe zárásukkal sem lenne elintézve. Egyébként az egész a te vélelmezésed, méghozzá igencsak egyoldalúan, mert ha már ilyen fikciókban gondolkozol, akkor vajon az ilyen gyerekeket nevelő, torzító, molesztáló,élve-gyilkoló szülőkről vajon miért nem vízionálsz? Egyébként is, mi a ferde faxot számít, hogy az a szerencsétlen gyereklány hova menekült, szaladt, a tette elkövetése után? Egyáltalán, hogy gondolod, hogy ez így innen, a mi blogjaink mögül megytélhető, méghozzá olyam egyoldalúan, ahogy azt te teszed. Ráadásul itt nem az ítélet a probléma, az itt, smafu! Ismétlem, a másik verzó alapján, ha leülnek ezek a lányok 15 évet/fő , kiképzett bűnözők lennének. A probléma még mindig ott van, hogy Ma.o.-on dúl az a mentalitás, ami ez egyik ilyen apának nevezett embert is jellemezte.
/Asszonyállat csak a szexre jó! Ennyi volt a véleménye Böszörményi Sándornak (†42) a női nemről. Szinte mindennap megrugdosta feleségét, Zsuzsát (56), kislányát, Edinát (21) leköpdöste, megalázta és szexuálisan zaklatta. Hasztalan menekültek véresen, hóban mezítláb, senki sem segített rajtuk. Senki sem fékezte meg a 120 kilós, majd kétméteres, részegen őrjöngő apát. A 20 évig tartó családi dráma 2006. december 22-én tragédiával ért véget./

Kvázi ezek a lányok - ha egyáltalán - legfeljebb nemzőgyilkosok lehetnek, de nem apagyilkosok. És bizony gyilkolás és erős felindulásból, vagy hosszú ideje tartó veszélyeztetés miatt kialalkuló beszűkült tudatállapotban elkövetett halállal végződő , halált okozó testi sértés között nagy-nagy differencia van.
És tudom, hogy sajnos még mindig sokan vannak, akiknek jobban tetszik a Pillangó-vég: amikor az efféle gyerekek elevenen égnek el, emésztődnek fel az őket , "teremtő" ,"nevelő" generáció által gerjesztett valóságos és virtuális szörnyűséges és kínzó lángtengerben!!!

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.04. 17:48:40

Jav.:
Pillangó helyett Árvácskát akartam írni!
Tehát: Árvácska-vég!

ZinczyKa 2009.07.04. 17:59:13

@Luczifer: Te, ki az az M.K. asszony??? Megint mindenről lemaradtam, mi?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.04. 18:04:29

@ZinczyKa:
Nem maradtál le, csak nem olvastad el az egyik Lucifer-megjegyzést, ott van benne, hogy Morvai Krisztina. ::)))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.04. 18:08:41

p.s.
M.K. - a berisz -szakértő! ::))))

ZinczyKa 2009.07.04. 18:14:27

@MALVINA: Jaaaa. de elolvastam, de el is siklottam felette :::))) Bocsika. Na most akkor, ha még elmondod, mi/ki az a berisz, tök boldog leszek. Ma hülyevagyok napot tartok, azt hiszem.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.04. 18:16:41

::)) Berisz, brisz milá vagy brit milá = körülmetélés (héberül szövetséget jelent).

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.04. 19:30:34

Tudod, arra a gusztustalan és aljas levelére utalok, amit egy amerikai zsidó származású férfinak írt, amitől is egy sor külügyi személyiség elhatárolódott ettől a véresszájú szukától! Azóta azt csiripelik a brüsszeli verebek, hogy ott nem sokan fognak szóbaállni vele. ::)))))))))))

Luczifer 2009.07.04. 20:01:18

De most nem azért került Morvai Krisztina megemlítésre, hanem mert hülyeségeket mondott családi erőszak ügyben. Sok és nagy hülyeséget. + Káros hülyeségeket.
Malvina a meggyilkolt apák gyerekek is voltak, akiknek olyan szüleik lehettek, mint ők és semmi biztosíték nincs arra nézve, hogy ezekből a lányokból nem lesznek borzalmas szülök. Sőt, az ellenkezőjére szerény a remény. Itt látványosan nem arról van szó, hogy a sivár embertelenség küzd a boldogságra vágyó jóval. Itt a borzalmas sivár embertelenség termeli újra magát. A T. Társadalom közreműködésével. Ha valaki egy gyilkosság után elmegy a diszkóba azért az gond. Lásd pszichopata.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.04. 21:28:20

@Luczifer:
"a meggyilkolt apák gyerekek is voltak, akiknek olyan szüleik lehettek, mint ők és semmi biztosíték nincs arra nézve, hogy ezekből a lányokból nem lesznek borzalmas szülök."

Mindenki gyerekként kezdi, ez, mondgatni nek lehet érv! Ugyanis 30 évesen már mindenki felelős az arcáért és semmit nem verhet már le a szönyű gyerekkorán! Ha esetleg ezek a lányok borzalmas emberekké, szülőllé válnának, akkor majd ők is - így vagy úgy, de - felelni fognak a tetteikért, a cselekdeteikért. És érdekes, hogy ha úgy gondolod, a 15 év börtön, az majd helyrebillentené ezt a két lányt. Nem! Akkor veszne csak el minden esély a számuukra. Nem állítom, hogy így hatalmas eséllyel rendelkeznek a "normális" életre, de legalább valamemmyivel többel mint 15 év dutyi után rendelkeznének. A szakemberek egyértelmű és egyöntetű véleménye - bár van, akinek nem az ő véleményükre kell ebben hagyatkozni -, hogy a pozitív változás majdnem minden esetben a felfüggesztett büntetéseket követi, és nem a leült súlyos tíz évekét.

Ha valaki egy erős felindulásból, vagy hosszú ideje fennálló veszélyeztetett helyzetben élés miatt kialalkuló beszűkült tudatállapotban elkövetett halállal végződő , halált okozó testi sértés elkövetése után diszkóba megy, ott bizony elsődlegesen, de mégcsak hatodlagosan sem az a probléma, hogy elment a diszkóba. Az csupán egyfajta érzelmi "megfagyásra", kiégésre uutaló tünet. És nehogymár összekeverjük az irányokat: a kutya feje az ő nyakán van, a farka meg a segge végibe! És a farok soha nem csóválhatja a kutyát!
A Társadalmon pedig nem akkor kell számonkérni bármit is, amikor már a 25. órában vagyunk! A Társadalom ezt kérem, elbaszta, de alaposan! És akkor nem a tinédzseráldozatokon kell elverni a port , akik ártatlanul születtek bele az ún. Társadalom adott generációjának rothadó ölébe! Nem 7 és 12 éves gyerekek elítélését bámulva kéne megelégedetten hátradőlni a kiűlt, büdös fotelunkban, hogy na végre, akkor mostmár minden rendben lesz!

Luczifer 2009.07.04. 21:51:46

Malvina! Nem akarom elrontani a játékodat, de rajtad kívül élő ember nem beszélt 15 év börtönről. Én spéci a pszichoterápiára futtatnám ki a dolgot, ami nem épülhet egy a gyilkosságot bagatellizáló laza felfüggesztettre. Ez vicc. Iszonyúan hülye vicc. Hol van például a kényszergyógykezelés? Ezek a lányok súlyosan sérültek. Nem tekinthetők normálisnak. Azt pedig még neked se hiszem el, hogy egy tizenévesen elkövetett gyilkosságot csak úgy ki lehet nőni. Ráadásul a az utánkövetett példa jelzi, hogy nem megy. Napnál világosabb a feladat.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.04. 22:37:06

Az emberölés büntetése alapesetben 15 év. Nem véletlenül kapott az egyik lány két év börtönt három évre felfüggesztve. Talán nézzél utána, hogy milyen előzmények vezettek a tragédiához. És ha százszor mondod is el, ez a lány akkor sem gyilkos. Az pedig, hogy pszichológus foglalkozik vele, teljesen egyértelmű, hiszen segíteni kell neki (és a másiknak is) feldolgozni az egész múltat, nem csupán a szörnyű kényszerhelyzet szülte végkifejletet. Itt nem gyilkosság történt, hiába azonosulsz a kiiktatott nemzővel. Már megbocsáss, de kriminológusok, pszichológusok, jogászok és még ki a fene tudja ki mindenkik vizsgálták az ügyet és dolgoztak raja. És még egy vérbeli kriminólógus sem hiszi azt, hogy ez az eset ilyen egyértelműen kezelhető, ahogy ezt te látni és láttatni szeretnéd! Ez puszta projekció kedves Lucifer! Én nem tudhatom, hogy mi van emögött ,hogy mimindent vetítesz bele ebbe az esetbe. Te magad ismered be, hogy szinte semmit sem tudsz az egészről!
Egyébként ha mindez egy fiúval és az ő anyjával esett volna meg (volt rá már példa, nem is egy), akkor sem gondolnám ezt másként. Azt pedig, hogy ezek a lányok mennyire sérültek és mennyire tekinthetőek normálisnak, azt majd a szakemberek eldöntik. Ez az ő kompetenciájuk. És a szakemberek tudják, hogy semmit nem lehet az életben kinőni! Csak kezelni lehet megtanulni, illetve megtanítani az érintetteknek! És erre bizony megvan az esély mindkét lány esetében! És semmi sem világosabb a Napnál! Ezek érzékeny történések, sokak felelős munkája kell az eredmény eléréséhez, méghozzá csak olyanoké, akik munkájukat nem a börtönbüntetésre, a megtorlásra, a különböző kényszerekre, hanem az ember változásra való képességére alapozzák.

nol.hu/mozaik/apagyilkossag_kenyszerhelyzetben

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.04. 22:50:43

A JEL- KÉP 2008.4.számában jelent meg Csepeli Györgynek A deviancia változatai c. dolgozata - ajánlom figyelmedbe.

Luczifer 2009.07.04. 23:17:59

Jópofa ez az azonosulási ötlet, hasonlóan a lelkemre tett talányos célzáshoz. Bontsd majd ki. Nyilván tanulságos lesz. Nézd én a pszichopatákról szóltam és az volt a gondom, hogy ezek a kérdések nincsenek kezelve. Meg se értik. Tehát nem vagy egyedül. A Népszabadság tudósításában, hol van, hogy ezt a lányt kezelik? Kapott két év felfüggesztettet, aztán szevasz.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.05. 00:59:18

Mert nem kényszerkezelik! Mert nem elmebeteg. NEM pszichopata! Tudod te azt, hogy az mit jelent? Még a tudatos, hidegvérű, számító gyilkos sem feltétlenül pszichopata.

Egyébként minden ilyen és ehhez hasonló esetben pszichológusok vannak az érintettek mellett! Még az ennél jóval enyhébb lefolyású, kimenetelű esetekben is. Méghozzá a TB fizeti! ::)))

Az azonosulás tettenérhető, hiszen az előzőekben leírtak alapján látható, hogy meg sem fordul a fejedben, el sem tudod képzelni, hogy bizony vannak élethelyzetek, amelyek egyébként teljesen normális emberek deviánsan (figyelem, ez nem pejoratív kifejezés) kezdenek el viselkedni, mert az elvárt viselkedés esetén ők maguk halnának bele a történésekbe. És ebben az értelemben önvédelemről van szó. És az a "normális" Társadalom, az a "normális" rendőrség és gyámhatóség és stb, ahol ezek a nyomorultak megfordultak és segytséget kértek, sőt, amikor egyiküket összezúzva, szétverve kórházba kellett vinni, akkor hol voltak a Társadalom "normális" orvosai, áplói, eü.-i adminisztrációja, stb, stb, stb.
Te meg csak szajkózod, hogy ezek a lányok pszichopaták, csak mert a te elképzeléseidbe másként nem illeszthető be ez az egész! Többet erről nem tudok mondani! Legfeljebb még annyit, hogy ez egy aljas , álságos és képmutató társadalom. Te csak ennek a két elállatiasodott nemzőnek a pusztulását látod az egészben. Vajon miért?

Luczifer 2009.07.05. 08:55:57

Átlát rajtam ez az asszony. Nincs mit tenni! Hiába biggyesztettem oda, hogy ez a Frankenstein háza, nem ugrik be. Látja a rosszul leplezett szimpátiát. Mit szimpátiát? A mély azonosulást! Frankenstein én vagyok! Délre talán azt is megtudjuk, hogy mindez a sajnálatos impotenciám, vagy valamilyen aberráció következménye. Mélységes mély a megismerendők kútja.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.05. 10:15:33

Nem látom be hogyan áll-ül-fekszik ide Frankenstein. Hallottam már Frankenstein-komplexusról , ami alatt azt értik, ami az ipari forradalom idején történt, amikor a géprombolók a gyárakban összezúzták az új munkagépeket, attól félve, hogy e gépek esetleg átvehetik szerepüket, s így ők munkanélkülivé válnak.
És vajon mikor fog ez az állítólagosan érző, gondolkodó lény, aki ráadásul fizikailag és szellemileg is erősebb a létrehozójánál ellene fordulni?
Vagy, hogy van-e joga az embernek „életet” teremteni? Hogy aztán ez az így létrehozott ocsmány, gonosz, gyilkos szándékú teremtmény, "életszerű robot" az ember életére törtjön.

De van egy regény, amit Mary Shelley írt, Frankenstein, avagy a modern Prométheusz címmel. Ebben a teremtmény igy szól Frankensteinhez:

Ó, Frankenstein, ne légy pártatlan máshoz, és ne taposs egyedül rám, akinek leginkább tartozol igazsággal, sőt elnézéssel és szeretettel is. Emlékezz rá, én a teremtményed vagyok. Ádámodnak kéne lennem, de olyan vagyok, mint a bukott angyal, akit megfosztasz minden örömtől, pedig nem is tett semmi rosszat. Mindenütt boldogságot látok, s ebből csak én vagyok visszavonhatatlanul kirekesztve. Én jót akartam, és jó voltam. A nyomorúság faragott belőlem démont. Tégy boldoggá, s megint erényes leszek.

– Távozz tőlem! Nem hallgatlak. Semmi közünk egymáshoz neked meg nekem. Ellenségek vagyunk. Távozz, vagy mérjük össze harcban az erőnket, míg egyikünk itt nem marad!

Szóval én nemigen látok releváns összefüggéseket a Frankenstein-sztori és e nemzők és gyermekeik története között. Még akkor sem, ha azért némi finom áthallást lehet kreálni az idézett szövegből. Csak a bibi ott és abban van, hogy az alapviszonyok, az alapirányok egyáltalán nem stimmelnek.

Luczifer 2009.07.05. 10:37:36

Kéretik a történetet végig olvasni. A Frankenstein teremtménye képtelen beilleszkedi, mert szörny, és mert nem kap segítséget, hogy ne legyen az. Először véletlenül, majd szántszándékkal öl. Bosszúból, értelmetlenül. Gonosszá válik. A lelketlen Frankenstein teremtménye lelketlen gyilkossá lesz. Se Frankenstein úr, sem teremtménye nem kapott segítséget. Mert nem volt pszichoterápia. Mert Morvai Krisztinák intézték az ügyeket.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.05. 11:21:22

Persze hogy képtelen, hiszen Frankenstein teremtménye nem emberi lény! Maximum "emberszerű" lény!

De ami a leglényegesebb, hogy az emberi világban A FELELŐSSÉG KIIKTATÁSÁVAL semmiféle emberi létezést, cselekedetet, tettet (mégha el nem cselekedett, mégha meg nem tett is) , gondolatot (mégha el nem gondolt is) nem lehet mégcsak megközelíteni sem, nemhogy megítélni, de mégcsak szemlélet avagy, vizsgálat tárgyává tenni! Ugyanis a nem-cselekvés is cselekvés, az el nem gondolás pedig nem gondolattalanságot, nem gondolat nélküliséget jelent.

Már bocsánat, de ez a párhuzam, amit próbálsz megrajzolni a Fr.-sztori és a vonatkozó történetek között, egyszerűen érvénytelen . Egyetlenegy közhelyes és bulváros kitétel fogadható el talán, hogy mindkettő borzalmas, mindkettő a borzalmak házában zajlott le, történt meg! De kérem a borzalmak házának a falai a végtelenbe úsznak, hiszen az egész életet körülölelik, pont úgy, ahogy a szépségé és a jóságé. Bár gyorsan hozzáteszem, hogy ezek nem választhatóak olyan mereven és leegyszerüsített módon szét, ahogy te teszed. A nemzőgyilkos lányok esetében szó sincs gonoszságról. Annak a történetnek is voltak a bennük élőkl számára szép és jó pillanatok, még akkor is, ha a nyomorúság idáig juttatta ezeket az embereket, ezeket a történéseket.

A Gonoszról papolni pont olyan bornírtság, mint a Szentekről papolni. Ezek egymástól függetlenül még akkor sem létezhetnek, ha én azt állítom, hogy önmagában Gonosz és önmagában Szent (avagy Jó) nem létezik az emberben. Az emberiség minden baja az efféle "leosztások" ból származik. És kéretik nem megint félreérteni, félremagyarázni! Ez nem azt jelenti, hogy az emberek képtelenek különbséget tenni jó és rossz között. Csak a szándékot, a kontextust, a szűkebb és tágabb környezetet kiiktatva nem lehet ezekről gondolkodni. Ez a szélsőségesség soha nem vezethet eredményre, mert minden esetben csak romboló hatással bír.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.05. 11:27:43

Ami pedig Morvait illeti.Engem már gyerek- és nővédő korszakában is meglehetősen taszított a hiszteroid stílusa. Már akkor látszott, hogy nem képes eltartani magától az eseményeket, az ügyet, amit képvisel, amiért dolgozik. Már akkor látszott az a mentális és intellektuális deficitje, ami idáig vezette őt, ami a "jobbik" útra terelte. De azt akkor sem lehet tőle elvitatni, hogy a bántalmazott gyerekek és nők érdekében kiemelkedően sokat tett, és ezáltal bizony még a férfiakért is! Ha tetszik ez valakiknek, ha nem. Egyébként jó példa az ő személyisége arra, hogy hova vezet, ha valaki Gonoszban / gonoszokban és Szetnben /szentekben, Jóban/jókban képes csak gondolkodni.

ZinczyKa 2009.07.05. 12:43:34

Utána kell néznem, ki ez a nő. Csak mondja meg valaki, érdemes-e fáradnom. Mert eddig nem gondolnám. Csak nem túlzás ennyit beszélni róla, ha gusztustalan leveleket írogat, meg tulajdonképpen egy nem túl okos nő?? Csak kérdezem ::))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.05. 13:00:17

@ZinczyKa:
Most ezzel azt akarod mondani, hogy soha nem hallottad a nevét? Vagy hogy nem tudsz róla többet?

ZinczyKa 2009.07.05. 13:04:44

@MALVINA: Hát figyelj, lehet, hogy hallottam. De hogy fogalmam sincs ki a rossebb, az is biztos. Nem jövök ki ebből túl jól, érzem én ::((

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.05. 13:16:08

Az Euparlamenti választásokat sem figyelted? Amikor szavaztál, akkor nem olvastad el, hogy kikre lehet szavazni? Ő a Jobbik élén került be az EU Parlamentbe. És ha egyáltalán valamiért érdemes megnézni a történetét, hát azért, mert tökéletes rajzot ad erről az országról, de legfőképp is a rendszerváltás óta eltelt időszak "teremtményeiről". Igaz, a helyzete nem volt könnyű egy görög katolikus nagyapa és egy 30 éven át a kádári rendszereben "toppmodellkedő" anya és egy parasztgazda apa mellett, illetve valószínűleg között! Aztán jött az elsőgerenerációs értelmiségi lét összes további nyűge, nehezéke. Nem is tudott velük megbírkózni!

ZinczyKa 2009.07.05. 14:09:21

@MALVINA: Ja ő az? Ne haragudj, azt a listát el sem olvastam ::)) de akkor már tudom, ki ez :( sajnos. Csak a "munkásságát' nem tanulmányoztam. Hm. Nem is fogom.
süti beállítások módosítása