egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Szelektál-e a válság?

2008.10.28. 09:01 | Luczifer | 2 komment

Hogyne!

 

  

 

Az nyer, akinek jobbak az alkalmazkodási képességei, akinek az adott viszonyok között nagyobb a teljesítménye. A győzelem tehát legalább annyira függ a környezettől, amihez alkalmazkodni kell, mint az adottságoktól, a képességektől, amikkel alkalmazkodni próbálkoznak. Egy csoportban a belső káosz a kooperációt elutasító trükköző, harcos mentalitást ítéli sikerre, ennek hordozóját választja ki. Ez azt eredményezheti, hogy ha a váláság káoszba torkollik, akkor azok a személyek foglalják el a fontos pozíciókat, akik trükköznek, és / vagy hadat viselnek. Ezek a helyzet szülte sikeres tagok, akarhatják ugyan az együttműködést, de akármennyire akarják is nem képesek ennek megteremtésére. Az ok egyszerű, mert már az első bensőjük vezérelte akciójukkal ellene hatnak és ezt követően csak arra képesek, hogy elmondják miért nincs itt az ideje annak, amire egyébként égető szükség lenne. Működésük lényege, hogy sarokba szorítják, ellehetetlenítik maguk körül a mást, a mást, amit nem kijátszani, legyőzni, hanem amivel kooperálni kellene, a mást, ami a csoport túlélése szempontjából fontos funkciók alapjait adhatnák. Ha így marad, a csoporton belüli kiválasztás kiselejtezi a csoportot. A trükközők halálba trükközik, a harcosok halálba győzik csoportjukat. Így lesz ez, leszámítva, ha valakinek kell a csoport teljesítménye.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr36735790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.10.28. 11:46:35

Hogyne, hogyne, hogyne! :)) Szelektál, mint minden az életben. És azáltal hogy szelektál, rendez is. Akár az önmozgó folymatok eredménye, akár az e folyamatokba ésszerűen avagy kifejezetten hülye mód beavatkozó ember - avagy mindkettő egyszerre -.a válság kiváltója.
Ezért, hogy egyáltalán nem hangzik olyan szörnyen az a kitéttel, amit ma már egyre több komolyanvehető véleményező állít, miszerint nekünk ez kifejezetten kellett!!! Én is amondó vagyok, bizony kellett! Hiszen erre az országra sajnos az az ősrégi alapszabály érvényes, hogy a buták, a hülyék csak a saját kárukon tanulnak. Az okosak képesek a másén is!

Tehát amennyiben itt megállunk a lehetséges variációk számbavételében, akkor ez a válság jó és szükséges! De az emberben önkéntelenül is felmerül, mi van akkor, ha nem csupán buták és hülyék, de egyenesen ostobák és imbecilisek vagyunk, akik még a saját kárukon sem vagyunk képesek tanulni?
Na, ebbe már bele sem merek gondolni! Mert ugye , ami még kulcsfogalom ebben az egészben, az maga, az alkalmazkodóképesség! Márpedig mindenféle alkalmazkodás elképzelhetetlen anélkül, hogy valamennyire fel ne fognánk, hogy mi is történik velünk-bennünk-körülöttünk, oda is meg vissza is!
És bizony én ebben igencsak szkeptikus vagyok. Ezért vagyok biztos benne, hogy e rendteremtő válság bizony jelentős áldozatokkal fog járni. Méghozzá annál jelentősebb áldozatokkal, minél inkább kizárólag abba fektetjük az energiáinkat, hogy e válság mindenkori, aktuálisan kedvezőtlen hatásait egyre jobban közömbösítsük. Akkor igen könnyen úgy járhatunk, mint a mocsárba esett egyszeri ember, aki azért merült alá, mert képtelen volt uralkodni magán, képtelen volt a pillanat súlyát elviselni - így válva képtelenné a helyzetfelismerésre -, csak egyre veszettebbül taposta maga alatt a mélységet, ami ezért egyre gyorsabban el is nyelte őt. Pedig a megmentésére indult kis csoport már csak három lépésnyire volt tőle.

Luczifer 2008.10.28. 20:00:26

A válság részvevőinek spontán cselekvési programjai a válság elmélyítését segítik. A dolog a válság felelős, potens ellenérdekeltjein, gyorsaságukon múlik. Nyilvánvaló, hogy a válság előrehaladtával az esélyük romlik és a válság haszonélvezői kerülnek helyzetbe. A konszolidációban érdekeltek esélyei ma jók. Kisebb összeggel már fogadnék rájuk. Kedvezményezettjei lehetünk a válságnak, ha a konszolidációban érdekeltek ránk erőltetik a konszolidációt alapozó magatartást. Kár, hogy nekik elég lesz egy-két a biztonságukat garantáló félmegoldás is. Innen fejezzétek be - mondják. És innen indul majd a tötyörgés. Amikor saját magunknak a saját hasznunkra kellene dolgoznunk. Ez a meccs viszont kétesélyes.
süti beállítások módosítása