egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

július 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Május 35.

2011.02.17. 23:36 | Luczifer | 2 komment

Négy nappal a forradalom után. Négy nappal annak utána, hogy utoljára lehetett indoklás nélkül kirúgni egy kormánytisztviselőt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május 35-én már nem a forradalom rendkívüli időszakát éljük, hanem az új konszolidáció gyümölcsét élvezzük és a kormánytisztviselőknek is lesznek alkotmányos jogaik. Megint. Megtudhatják például, hogy, ha az új kormányzati célok megvalósítása közepette nincs rájuk szükség, miért nincs. Amikor mennek leszámolni, leadni a golyóstollat, nem csak azt tudják, hogy ki vannak rúgva, hanem részletesen azt is tudják miért.
A forradalom hevében ennek közlésére nyilván nincs idő, itt és most nem magyarázkodni, egyéni sorsokkal bíbelődni, hanem gyalulni kell, hogy hulljon a forgács. Ez a forradalom! A jövőt kovácsoljuk, amikor gyalulunk! De május 35-én, már minden másképp lesz, addigra végkép a lelkekben is leromboljuk Bastille-t, addigra végkép a lelkeket lelkesítő perpetuum mobile-t is beindítjuk, addigra az ember végkép felemelkedik és kezébe veszi a sorsát. És akkor már csak a jövőidő lesz érvényes és elkezdődik az igazi történelem és eljön a fel-, majd mindjárt utána a megvilágosodás is és minden ablakon áramlik a fény, és minden ígéret és minden álom megvalósul! És … és …. És minden cigánygyerek Milka csokit eszik, angol mustárral, miközben Ő – mint Erich Kästner halhatatlan Konrádja – egy pompás fekete lovon a Csendes óceánhoz görkorcsolyázik, s közben begörkorcsolyázik Eldorádóba, a lusták birodalmába, és utána mi, majd Elektropolisba, ahol mindenki szórakozásból dolgozik, és utána mi. A világot az egyik fejetetejéről, a másik fejetetejére állítjuk, … És megvalósítunk és álmodunk, és megvalósítunk és … és …, és aki ezt nem hiszi, az járjon utána. De jobban teszi, ha elhiszi, mert különben utánajárnak, az új alkotmányos jogaikba belehelyezett új kormánytisztviselők és derék új segéderői. Akik hasonlatosak azokhoz, akik akkor voltak hivatalban, amikor először olvastam Erich Kästnert. Abból gondolom, mert akkor is egy forradalom után voltunk. A népi demokratikusra gondolok.

Címkék: alkotmánybíróság május jogállam 31

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr442669414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Biedermann 2011.02.18. 16:53:47

Én valamiért jobban kedveltem az Emil és a detektíveket ...

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.18. 23:50:16

Miért, vajon miért nem jó ez így neked, hogy a vízfejű újfiak csak úgy leszólítják az utcán a fekete lovakat és elmennek velük az ő istállóikba pacalpörköltet zabálni, hogy aztán az egész brancs azt higgye, most már csak egy sima, egy fordított, és itt a Kánaán...???:))